آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
0بازدید

زلزله رازهای بم را افشا کرد

برخی سایت‌های خبری اعلام کرده‌اند که این تدفین‌ها مربوط سالهای اخیر است و شایعاتی درباره وجود سنتی در راستای تدفین کودکان فوت شده در دیواره‌ها منتشر شد که سرانجام واکنش شدید مسئولان و مردم بم را در پی داشت و خواستار عذرخواهی خبری در این باره شدند.

گزارشهای مهر در خصوص رازهای تدفین کودکان در حصارهای ارگ بم در نهایت موجب درخواست های کارشناسان باستان شناسی ژاپن برای بررسی این تدفینها و بازدید از ارگ بم شد.

به گزارش مهر، پس از زمین لرزه بم تا کنون 64 مورد تدفین باستانی کودکان در دیواره های حصار خارجی ارگ بم کشف شد که تا کنون راز تدفین این جسدها در ارتفاع بالای حصارهای جسد کشف نشده است.

در حالی اسرار این نوع تدفین هنوز فاش نشده است که طی هفته های اخیر خبر کشف چند جسد تازه در دیوارهای ارگ بم در خانه سیستانی کشف شد.

برخی سایت‌های خبری اعلام کرده‌اند که این تدفین‌ها مربوط سالهای اخیر است و شایعاتی درباره وجود سنتی در راستای تدفین کودکان فوت شده در دیواره‌ها منتشر شد که سرانجام واکنش شدید مسئولان و مردم بم را در پی داشت و خواستار عذرخواهی خبری در این باره شدند.

بسیاری از کارشناسان میراث فرهنگی این خبر را کاری ژورنالیستی برای جلب توجه می دانند با این وجود این خبر موجب شد بار دیگر توجه های جهانی به تدفینهای تاریخی بم جلب شود.

خبرگزاری مهر در دو گزارش این موضوع را پیگیری کرد و درنهایت مسئولان ارشد میراث فرهنگی پس از گزارش روز گذشته خبرگزاری مهر سکوت را شکستند و در این خصوص ابراز نظر کردند.

سرپرست میراث فرهنگی استان کرمان، هادی ایرانمنش با اشاره به 17 تیرماه سالروز ثبت جهانی ارگ بم، گفت: پس از رسانه ای شدن این موضوع کارشناسان ژاپنی که در گذشته نیز در مرمت این بنا نقش داشتند خواستار بررسی این موضوع شدند.

وی افزود: در صورت استمرار این درخواست ها، که در رسانه های ژاپنی و ایران انجام شده است ‌زمینه حضور این افراد در سالروز ثبت جهانی ارگ بم، در محل این اثر تاریخی فراهم خواهد شد.

ایرانمنش اظهار داشت: این کارشناسان برای بررسی این موضوع که چرا نوزادان در حصار پیرامونی ارگ بم در طی دوره های مختلف به خاک سپرده شده اند، قصد سفر و بررسی این واقعه عجیب تاریخی را دارند.

وی با اشاره به این که باستان شناسان گمانه های مختلفی درباره علل دفن نوزادان در دیواره های بیرونی ارگ بم دارند، بیان داشت: این مسئله توجه بسیاری از روزنامه نگاران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده است.

این مسئول ارگ بم را دارای ناگفته های تاریخی فراوان دانست و گفت: اگرچه زلزله سال 82 موجب تخریب این بنای عظیم تاریخی شد اما در افشای بسیاری از زوایای پنهان این اثر منحصر به فرد در طی دوران های مختلف، نقش داشت.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.