آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
0بازدید

‌غار‌ کرفتو ثبت جهانی می‌شود

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور بر ضرورت تدوین نظام جامع مدیریت حفاظت و پایش غار تاریخی کرفتو تاکید کرد.

‌غار‌ کرفتو ثبت جهانی می‌شود
مسعود علویان‌صدر عصر امروز در بازدید از غار تاریخی کرفتو در دیواندره، اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بسیار در غار کرفتو، لازم است ظرفیت‌های موجود مورد بازبینی قرار گیرد چرا که این اثر ملی ظرفیت مطرح شدن در جهان را دارد.

وی افزود: برای حفاظت بلندمدت از این اثر تاریخی باید پلان جامع غار توسط کار‌شناسان تهیه شود و افزایش اطلاعات باستان‌شناسی، مستندسازی و آسیب‌شناسی در این مجموعه داشته باشیم.

معاون میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه غار کرفتو بنایی بسیار زیباست که باید از لحاظ نیروهای کار‌شناسی و متخصص و همچنین امکانات و خدمات تقویت شود، تصریح کرد: باید کار‌شناسان و متخصصان مرکز را برای بازدید به این غار تاریخی دعوت کرد و با برگزاری نشست‌های تخصصی در قالب ورک‌شاپ از تجربات آن‌ها برای حفاظت و نگهداری از این غار استفاده کرد.

علویان‌صدر به ثبت جهانی شهر می‌مند کرمان که دارای دست کند است اشاره کرد و گفت: این ثبت جهانی می‌تواند فرجه‌ای را برای غار تاریخی، طبیعی کرفتو ایجاد نماید و انجام مطالعات هدفمند و ارائه گزارشات علمی و کاربردی مشهود این ثبت را عملی می‌کند.

وی با بیان اینکه غارهای طبیعی از دو لحاظ دارای اهمیت هستند، گفت: یکی به لحاظ تاریخی که نشان‌دهنده سیر تحول و تکوین نظام یکجانشینی و بستری برای ایجاد تمدن در سرزمین ایران و دوم مکان‌یابی بسیار شایسته گذشتگان برای تامین امنیت و زندگی و امرار معاش بوده است.

علویان‌صدر اظهار امیدواری کرد: با وجود ظرفیت‌های موجود در این غار زیبای تاریخی شاهد ثبت جهانی آن در آینده‌ای نزدیک باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۳۹۱/۰۶/۱۱ ۰۰:۱۱

غار کرفتو که به تکاب نزدیکتره !! پس چرا میگین مربوط به دیواندره است ؟؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.