آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

دلارهای خانگی در راه بازار

صاحبان دلارهای خانگی با پیش بینی کاهش تدریجی قیمت ارز و سکه در بازار و به حداقل رسیدن امکان کسب سود، ارزهای خود را برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر راهی بازار می‌کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، بازار ارز به آرامش رسید، این گفته مسئولان اقتصادی کشور طی روزهای اخیر است. بازاری که طی سال های اخیر همواره با تلاطمات بسیار و متعددی مواجه بود، در چند وقت اخیر با روندی کاهشی بازاری آرام را تجربه می کند، وضعیتی که مدت ها از آن خبری نبود.

پس از توافقات اخیر در ژنو، نرخ ارز روندی نزولی را طی کرد و فعالان بازار ارز، کاهش نرخ ارز را از پیامدهای مذاکرات ژنو می دانند، این وضعیت باعث شد که بسیاری دلارهای خود را که پیش از این انتظار افزایش آن می رفت، برای جلوگیری از ضرر و زیان وارد بازار کنند.

دلار یک شبه پولدار نمی کند

طی چند سال اخیر بازار ارز محل مناسبی برای کسب سود سوداگران و دلالان بود و برخی ها با خرید و فروش ارز در بازار ارز یک شبه و حتی چند ساعته پول های کلانی را به جیب می زدند. در شرایطی که قیمت ها هر لحظه و هر ساعت با تغییرات بسیاری مواجه می شد و حتی در یک روز قیمت ارز تا 600 تومان هم تغییر را تجربه می کرد، برخی ها به دنبال کسب سود از بازار نامتعادل ارز بودند.

این در حالی است که طی چند ماه اخیر با ثبات نسبی بازار ارز و طی روزهای اخیر با کاهش نرخ ها، بسیاری از افرادی که پیش از این ارز خریداری کرده بودند تا بتوانند با فروش آن در زمان افزایش قیمت سودی بدست آورند، نگران کاهش بیشتر قیمت ارز هستند و برای جلوگیری از زیانی که هر لحظه بیشتر می شود، دلارهای خود را راهی بازار کردند تا با فروش آن جلوی ضرر بیشتر خود را بگیرند.

البته هستند افرادی که دلارها را خریداری کرده اند اما در بازار ارز دلالی نمی کردند و این افراد همان هایی بودند که رئیس کل سابق بانک مرکزی دائما به آنها هشدار می داد که مراقب ضرر و زیان باشند؛ برخی ها نیز برای مصارف واقعی ارز خریداری کرده اند و برخی ها نیز دلارهای را در خانه ها نگهداری می کنند تا شاید زمانی با فروش آن سودی بدست آورند، این افراد نیز با توجه به اینکه امکان سودآوری ارز خود را این روزها در حداقل دیده اند، با نگرانی راه بازار را برای عرضه دلارهای خود در پیش گرفته اند.

قیمت دلار در حال حاضر به 2900 تومان در بازار آزاد رسیده است، گرچه رئیس کل بانک مرکزی پیش از این کف قیمت دلار را 2900 تومان مطرح کرده و عنوان کرده بود که کاهش بیشتر قیمت دلار بیش از این منطقی نیست؛ اما دو روز پیش طی مصاحبه ای حمایت بانک مرکزی از کاهش نرخ دلار در راستای ثبات بازار ارز را اعلام کرد.

تغییر موضع ارزی آقای رئیس کل!

فعالان بازار ارز عنوان می کنند که همانطور که صحبت های پیشین رئیس کل بانک مرکزی بر قیمت دلار تاثیر داشت و باعث افزایش قیمت دلار شد، صحبت های جدید سیف دوباره بر بازار تاثیر می گذارد و منجر به کاهش قیمت ها خواهد شد و دیگر ممانعتی در کاهش نرخ ها رخ نمی دهد.

پیش بینی کاهش نرخ دلار و سکه توسط کارشناسان و حتی فعالان بازار ارز حاکی از کاهش سودآوری این بازارها است؛ به هر حال شاخص دلار به عنوان شاخصی مهم در بازار ارز به ثبات رسیده است.

توافقات اخیر ژنو نیز که در گام اول منجر به آزادسازی 4.2 میلیارد دلار از دارایی های ارزی ایران شد و پیش بینی آزادسازی حدود 7 میلیارددلار از درآمدهای ارزی کشور، تاثیر مهمی بر کاهش قیمت ارزها به ویژه دلار و در مقابل ارزش ریال داشته است.  

علاوه بر آن برخی کارشناسان اقتصادی میزان دلارهای خانگی را حدود 20 میلیارد دلار اعلام و پیش بینی می کنند که با ادامه روند کاهشی قیمت ارز در بازار، بخش اعظم این دلارها وارد بازار شود. انتظارات روانی و تورمی هم بر کاهش نرخ ها تاثیر داشته است، البته روند کاهشی نرخ دلار به گفته فعالان بازار به یکباره اتفاق نخواهد افتاد و در طول زمان انجام خواهد شد.

با این وجود پیش بینی نمی شود که قیمت دلار به نرخ دلار مرکز مبادلات ارز یا قیمت رسمی مد نظر بانک مرکزی برسد، اما به هر حال با توجه به اینکه تمامی فاکتورهای لازم اتفاق افتاده است، دولت می تواند با اتخاذ سیاست های جدید کاهش نرخ دلار را رقم بزند.

لغو کامل تحریم های اقتصادی در آینده، افزایش تجارت و مراودات بین المللی، مبادلات بانکی در بخش بین الملل،  آزادسازی دلارهای بلوکه شده ایران، تسهیل تجارت، کاهش تورم و غیره نیز به نوبه خود در آینده بر این وضعیت تاثیر خواهد گذاشت. همچنین لغو تحریم طلا، خودرو و پتروشیمی منجر به افزایش دارایی های ارزی ایران می شود.

بهترین فرصت برای یکسان سای نرخ ارز

در این بین برخی نیز پیشنهاد می کنند که کاهش نرخ دلار در بازار آزاد و نزدیکی آن به قیمت دولتی، اگر دولت و بانک مرکزی واقعا تصمیمی برای یکسان سازی نرخ ارز دارند، بهترین فرصت برای اجرای چنین برنامه ای پدید آمده است.  

افت قیمت ها فقط بازار ارز را تحت تاثیر قرار نداده است و کاهش قیمت سکه ها نیز طی روزهای اخیر باعث شده است که به گفته رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر باعث افزایش تعداد فروشندگان و عرضه سکه به بازار به دلیل جو روانی حاکم و پیش بینی کاهش قیمت شده است.

قیمت سکه در 20 مردادماه سال جاری در اولین روزهای فعالیت دولت یازدهم در بازار یک میلیون و 80 هزار تومان بود که روز گذشته به 866 هزار تومان رسیده است. همچنین قیمت سکه در پایان سال 91 به حدود یک میلیون و 350 هزار تومان رسیده بود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۷:۲۲

از ابتدای گرانی دلار میخواستم به نحوی این مطلب را بگویم:
بحث دلارهای خانگی نشان می دهد که ما ایرانی ها سودهای فردی را به پیشرفت مملکتمان ترجیح می دهیم.
"دلارهای خانگی" یعنی در زمانی که اقتصاد ما دچار تزلزل است و مردم ما می دانند که همه چیز در ایران به قسمت دلار وابسته است، به جای کمک به اقتصاد ملی ترجیح می دهند به منفعت شخصی فکر کنند در نتیجه به بازار دلار هجوم می برند تا با سود آن یک شبه پولدار شوند غافل از اینکه با گران شدن دلار عملا همه کالاهای موجود در بازار گران می شود و کسانی که سودهای مقطعی از افزایش دلار برده اند در درازمدت همان سود ها را می بایست صرف خرید کالاهایی کنند که بخاطر افزایش قیمت دلار گران شده اند.....
و چقدر جای خالی یک برنامه اقتصادی که به زبانی ساده این مسایل را برای مردم توضیح دهد و از تب و تاب بازار بکاهد در "رسانه ملی!!!" خالی است.
شاید اگر مردم ما بدانند که در قبال سودهای کوتاه مدت و مقطعی، در دراز مدت می بایست هزینه های کلانی پرداخت نمایند هیچوقت به سمت بازارهای کاذبی مثل دلار نروند انشاا... .

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۵:۵۶

بهترین زمانهاست الان برای تک نرخی کردن ارز و این فرصت را نباید دولت از دست بدهد.

محمد۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۵:۴۵

فرض کنیم این 20 میلیارد دلار وارد بازار شود و تبدیل به ریال شود خوب صاحبان این ریالها با پولشان چه خواهند کرد؟

جمشید۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۵:۰۸

درستش همینه .وقتی بنا باشد دربازار های ایران وبازارهای مالی و کالا آرامش ایجاد شود و جلوی تورم گرفته بشه چرا دلارها وطلاها در خانه ها بمانند. طبیعی است که ارزش ریال درحال افزایش هست ومردم مجددا به سمت فعالیت های مثبت وتولید روی می آورند. اشتغال به تدریج رونق میگیره. اقتصاد به سمت بهبود میره ومنافع ان هم برای مردم ایران وهم برای مردم منطقه وجهان خواهد بود. بهبود اقتصاد نیازمند امنیت وآرامش منطقه وجهان هست.

علیرضا۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۴:۴۴

بندرت کسی فروشنده ارز هست چون روند کاهش قیمت به هیچ وجه نخواهد بود و فقط یک شوک زود گذر است.

مرتضی۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۲:۵۴

مردم برای حفظ ارزش پولشون دلار نگهداری میکردند نه برای دلالی و یا سود.وقتی ارزش پول یک کشور پایین میاد هر شخصی تمایل داره ارزش پولش و حفظ کنه.پس منطقیه که به هر چیزی تبدیل کنه حتی دلار

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۲:۳۳

"در این بین برخی نیز پیشنهاد می کنند که کاهش نرخ دلار در بازار آزاد و نزدیکی آن به قیمت دولتی، اگر دولت و بانک مرکزی واقعا تصمیمی برای یکسان سازی نرخ ارز دارند، بهترین فرصت برای اجرای چنین برنامه ای پدید آمده است. "
چکار یکسان سازی دارید . مگر بعد چه اتفاقی می افتد . اگر بگذارید حساسیت ها ی نرخ دلار از بین برود قطعا با توجه شرایط موجود و آینده دلار سیر نزولی پیدا خواهد کرد . با دلار به شکل کالا باید برخورد کرد . تا هنگامی که تقاضا وجود نداشته باشد قیمت پایین خواهد آمد .
یاحق

فردین۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۲:۲۹

مردم ایران عزیز ماشااله همه یه پا دلال و بازاری شدن اینکه سطح علمی کشور و شعور فرهنگی مردم با ادبیات کوچه و بازار چهار راه استانبول گره خورده است .
3 تا پزشک می شناسم شدیدا تو کار خرید و فروش ماشین دلار و ساخت وساز حوالی سعادت آباد هستند.

امین اسبوئی۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۲:۲۳

متاسفانه ما ایرانی ها در این زمینه ها بسیار بد عمل میکنیم. از هر سوراخی به دنبال سود هستیم! در حالی که از نظر شرعی چنین پول هایی قطعا مکروه هستن. یکی از دلایل اصلی فراز و فرودهای بی جهت و غیرقابل پیش بینی ورود مردم به این بازارها برای کسب سود هست، در حالیکه طبیعتا اگه گروهی از این خرید و فروش ها سودی کنن قطعا گروه دیگه ای ضرر خواهند کرد، وگرنه تولیدی که صورت نگرفته تا بخواد تولید پول بشه!
اسلام هم چنین سودهایی رو مکروه میدونه.

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۲:۱۴

اولا قیمت طلا جهانی پایین امده ربطی به ایران و مسایل سیاسی نداره دوما قیمت ارز را حالا و در این شرایط نمیشود تک نرخی اعلام کرد باعث تورم بیشتر خواهد شد البته منظور از تک نرخی این بوده که بانک مرکزی اعلام کند دلار 2899 تومان ارزش پول ملی ما بسیار بیشتر از این است در همین شرایط هر دلار در مقابل ریال 1700 الی 1800 تومان ارزش دارد نه 2900 تومان

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۱:۵۰

چرا فقط دلار و سکه و طلا چرا اقلام دیگه از جمله خودرو و کالاهای مصرفی مردم زمانیکه دلار بالا میرفت همزمان بالا میرفتند ولی حالا خبری از کاهش نیست این که مدیریت کردن اقتصاد نیست در این اوضاع فقط افرادی که مقداری پس انداز خود را به طلا تبدیل کرده اند ضرر می بینند همه را به چشم دلالان فرصت طلب نبینیم .

ناشناس۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۱:۳۳

تکلیف کسانی که در هنگام افزایش دلار ، ریال داشتند و ارزش پولشان یک سوم شد چیست؟؟؟؟؟؟؟
ضررشان چگونه جبران می شود؟؟؟؟؟؟؟

عظیم پور۱۳۹۲/۰۹/۰۸ ۱۱:۱۱

20میلیارددلاراگربه سیستم بانکی برگردد اتفاق مبارکی است اما درفبال آن حدود60هزارمیلیاردتومان به نقدینگی بازار افزوده خواهدشداین خودش تورم زاست

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.