آخرین خبرپاسخ قاطع ایران به اتهام‌پراکنی غرب در شورای آیمو
4بازدید
۰

آیت‌الله مکارم‌:تکفیری‌ها بزرگترین خطربرای عالم اسلام

اگر یک نگاه به جهان اسلام کنیم، می‎بینیم که همه‌جا تکفیری‎ها آتش روشن کرده‎اند و بعضی از کشورهای اسلامی را تبدیل به یک ویرانه کرده‎اند.

آیت‌الله مکارم‌:تکفیری‌ها بزرگترین خطربرای عالم اسلام
یکی از مراجع عظام تقلید در پیام خود به همایش «جریان‎های تکفیری؛ علل گرایش و راه‏کارهای مقابله» گفت: مبارزه با تکفیر بدون برنامه فرهنگی بی‌نتیجه است.

به گزارش تسنیم از قم، آیت‌الله مکارم شیرازی با صدور پیامی به همایش «جریان‎های تکفیری؛ علل گرایش و راه‏کارهای مقابله» تصریح کرد: تشکیل این همایش پرشکوه را در این منطقه با حضور علمای شیعه و اهل‏ سنت و مسئولین به همه شما عزیزان تبریک عرض می‎کنم و یقین داشته باشید که شرکت در این برنامه و هرگونه فعالیتی در آن جزء ذخایر یوم‎المعاد شما ان‎شاءالله خواهد بود. عمل صالحی است که خداوند به این عمل پاداش مناسب عنایت خواهد فرمود.

آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار داشت: دلیل آن‌هم روشن است که امروز بزرگ‎ترین خطری که عالم اسلام را تهدید می‎کند خطر تکفیری‎ها است. اگر یک نگاه به جهان اسلام کنیم، می‎بینیم که همه‌جا تکفیری‎ها آتش روشن کرده‎اند و بعضی از کشورهای اسلامی را تبدیل به یک ویرانه کرده‎اند. ان‎شاءالله آتش جنگ سوریه خاموش شود، پنجاه سال هم بخواهند ویرانی‎ها را تعمیر کنند شاید نتوانند. این‌ها در عراق و یمن و جاهای مختلف آتشی روشن کرده‎اند که دامن مسلمین اعم از شیعه و اهل سنت را گرفته است و در عراق بیشترین تخریب و کشته‎ها مربوط به بخش شمال است که همه برادران اهل سنت هستند و برای آن‌ها سنی و شیعه تفاوتی ندارد. بنابراین این‌ها خطری برای جهان اسلام هستند.

این مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: خطر تکفیری‌ها درجاهایی هم که آتش روشن نشده است، ناامنی ایجاد کرده‎اند؛ کشورهایی مانند ترکیه که گاه‌وبیگاه جنایاتی را آنجا انجام می‎دهند و خطرهایی را برای مردم به وجود آورده‎اند و در بیرون کشورهای اسلامی هم خطر آن‌ها محسوس است. بنابراین یک خطری برای کل بشریت‏‎اند و همه باید دست‌به‌دست هم بدهند تا این خطر برطرف شود.

وی در بخش دیگری از این پیام آورده است: برای مبارزه با تکفیر سه‌راه هست. یکی راه نظامی، یکی راه سیاسی و یکی راه فرهنگی. راه‎های سیاسی و نظامی بدون راه فرهنگی نتیجه نمی‎دهد. برای اینکه هرگاه این‌ها از بین بروند، یک عده دیگری جای آن‌ها می‎آیند. باید طوری جهان اسلام را روشن کرد که این‌یک انحراف از جهان اسلام است و باروح و جسم اسلام سازگار نیست تا کسی جلب و جذب به این‎گونه افراد نشوند.

آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه اظهار داشت: الحمدالله بعد از دو کنگره جهانی علیه جریان‎های تکفیری که در شهر قم در دو سال گذشته برگزار کردیم و علمای بزرگ 80 کشور جهان شرکت کردند به ما خبر رسید که جلب و جذب داعش و امثالهم خیلی کمتر شده و این یعنی کار فرهنگی اثر می‎گذارد. بنابراین شما علما و شخصیت‎ها و مسئولین باید دست‌به‌دست هم بدهید و در هر منطقه‎ای خطرات این‌ها روشن بشود و انحراف و بیگانگی این‌ها از اسلام و مسلمین روشن بشود.

وی تصریح کرد: عزیزان، اسلام دین رحمت است. ما شبانه‌روز در نمازهایمان خدا را به رحمان و رحیم توصیف می‎کنیم و هر کاری که این‌ها می‎کنند مباین با این است. دین کشتار و خونریزی و تخریب و تخویف است. اسلام این دین نیست و آخرین سخنی که لازم می‎دانم عرض کنم یک ضرر مهم دیگر آن‌هاست و آن این‌که اسلام را در دنیا در نظر عده‎ای بدنام می‎کنند و دشمنان اسلام هم که دلشان می‎خواهد اسلام را مساوی با خشونت معرفی کنند. درحالی‌که اسلام در دنیا در حال پیشروی است و کار این‌ها جلوی پیشروی اسلام را می‎گیرد و ما باید ثابت کنیم که این‌ها بیگانه از اسلام هستند و بنابراین اسلام آیین رحمت است.

استاد برجسته حوزه علمیه عنوان کرد: اخیراً هم این مسئله برای غربی‎ها روشن‌شده است و پاپ به‌صراحت گفت که این‌ها کاری به حقیقت اسلام ندارد و اسلام دین رحمت است و این‌ها یک اقلیتی نادان و بی‎خبر و جنایت‎کارند و دیگران هم متوجه شده‎اند و در همایش چچن، علمای اسلام جمع شدند و شیخ الازهر رفت و در آنجا با صراحت گفتند که تکفیری‎ها و حتی وهابیت جزء مذاهب اسلامی نیستند و طرفداران وهابیت ناراحت شدند ولی بالاخره این مطلب بیان شد. بنابراین این‌ها از اسلام جدا هستند.

وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با این برنامه‌ها این مسئله بازهم دامنه بیشتری پیدا کند و آگاهی بیشتری به مردم داده شود و ان‌شاء‌الله برنامه‌های فرهنگی و سیاسی و نظامی دست‌به‌دست هم بدهد و ریشه تکفیری‎ها کنده شود و اسلام و مسلمین و بلکه جهان از شر آن‌ها نجات پیدا کنند.از همه شما و متصدیان و همه‌کسانی که برای این همایش زحمت کشیدند صمیمانه تشکر می‎کنم و بدانید برای همه شما از صمیم دل دعا خواهم کرد.
 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.