آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
2بازدید

کارگردان «ملوان زبل» درگذشت

کارگردان قسمت‌هایی از کارتون محبوب «تام و جری» و «ملوان زبل» درگذشت.

کارگردان «ملوان زبل» درگذشت

 

به گزارش تابناک به نقل از هالیوود ریپورتر، جین دیتچ، تصویرگر، انیمیاتور، کارگردان و تهیه‌کننده آمریکایی درگذشت. او در هنگام مرگ ۹۵ سال داشت.

پیتر هیم،ل، ناشر اهل چک ‌آثار او در گفت‌وگو با خبرگزاری اَسوشیتدپرس گفت: «دیتچ به طور غیرمنتظره در یکی از شب‌های سه‌شنبه تا جمعه هفته گذشته در خانه خود در محله لیتل‌کوارتر شهر پراگ از دنیا رفته است. اطلاعات بیشتری در این باره در دست نیست.»

انیمیشن «مونرو» در سال ۱۹۶۰ توانست برای او جایزه اسکار بهترین انیمیشن کوتاه را به دست آورد. او همچنین در سال ۱۹۶۴ و برای انیمیشن‌های «Nudnik» و «چگونه از دوستی پرهیز کنیم» به طور همزمان ۲ بار نامزد دریافت این جایزه شد.

او همین‌طور قبلاً انیمیشن «تام فوق‌العاده» را ساخته بود و تهیه‌کنندگی مشترک انیمیشن «درخت خانواده سیدنی» را برعهده داشت که این انیمیشن نیز در سال ۱۹۵۸ نامزد دریافت جایزه اسکار شد.

این هنرمند، در سال ۱۹۸۴ برای اقامت ۱۰ روزه‌ای به پراگ (جمهوری چک) سفر کرد اما عاشق همسر آینده خود یعنی زدینکا شد و برای همیشه در پایتخت چکسلواکی ماند.

او در روزهایی که پشت پرده آهنین بود و کمونیسم بر شرق اروپا تسلط داشت، توانست ۱۳ قسمت از «تام و جری» را کارگردانی کند و برخی از اپیزودهای «ملوان زبل» را بسازد.

او زندگی در کشور چکسلواکی کمونیست و بعد از آن جمهوری چک بعد از انقلاب مخملین سال ۱۹۸۹ را در کتاب خاطرات خود با نام «عشق پراگ» به تصویر کشیده است.

دیتچ در سال ۲۰۰۴ جایزه وینزر مک‌کی را به خاطر یک عمر فعالیت هنری در دنیای انیمیشن دریافت کرد.

سه پسر او و همسرش همگی کارتونیست هستند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۹/۰۱/۳۱ ۱۷:۰۵

روحش شاد باد

ناشناس۱۳۹۹/۰۱/۳۱ ۱۴:۰۰

خدا رحمتش کنه

ناشناس۱۳۹۹/۰۱/۳۱ ۱۳:۳۲

روحش شاد

ناشناس۱۳۹۹/۰۱/۳۱ ۱۲:۴۸

خدا رحمتش کنه، بخش عمده ای از خاطرات کودکی ما رو ساخته. دیگه مثل اون کارتون ها ساخته نخواهند شد. واقعا با تولیدات جدید قابل مقایسه نبودند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.