احمدینژاد هم عذرخواهی کرد اما نه از مردم ایران!
تاریخ جمهوری اسلامی ایران تا به اکنون ۹ رئیس جمهور را به خود دیده است و در طی ۴۵ سالی که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد، بارها و بارها روسای جمهوری بودند که به سبب مشکلات اقتصادی، اجتماعی و ... از مردم عذرخواهی کردند.

«برای نخستین بار در تاریخ نظام جمهوری اسلامی ایران بود که دکتر پزشکیان به عنوان رئیسجمهور از مردم عذرخواهی کرد، این اتفاقی مهم و نشان از بزرگی درون آدمی است.» این جمله ای است که فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت چهاردهم روز گذشته بیان کرد.
به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، او در حالی پزشکیان را اولین رئیس جمهوری دانست که از مردم به خاطر مشکلات کشور عذرخواهی کرد و بار دیگر تیر تیز انتقادات را به سمت خود کشید. در واقع، ادعای سخنگوی دولت درست نبوده و مسعود پزشکیان اولین رئیس جمهور عذرخواه ایران نیست.
تاریخ جمهوری اسلامی ایران تا به اکنون ۹ رئیس جمهور را به خود دیده است و در طی ۴۵ سالی که از عمر انقلاب اسلامی می گذرد، بارها و بارها روسای جمهوری بودند که به سبب مشکلات اقتصادی، اجتماعی و ... از مردم عذرخواهی کردند. برهمین اساس، به بررسی چند موارد از عذرخواهی روسای جمهوری می پردازیم.
ماجرای عذرخواهی خاتمی از مردم
هر رئیس جمهوری که سکان قوه مجریه را به دست می گیرد و تا زمانی که آن را تحویل دولت بعدی بدهد، ممکن است به دلیل تصمیمات گرفته شده در دولت، شرایط بین المللی و داخلی کشور، مسائل اقتصادی و ... با مشکلاتی دست به گریبان باشد. مشکلاتی که در نهایت به عذرخواهی رئیس جمهوری از مردم منجر شده است.
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی، یکی از همان روسای جمهوری است که در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۸۰، در حالی که چند ماه از روی کار آمدن دولت هشتم می گذشت، از مردم عذرخواهی کرد. او در مراسم گشایش مرکز تحقیقاتی، پژوهشی و درمانی قلب و عروق تهران در تالار همایش خطاب به مردم گفته بود: «هم به خاطر نقص هایی که به عنوان مدیر منتخب در خود و همکارانم وجود دارد از این ملت شریف عذرخواهی می کنم و هم به خاطر خطاهایی که نکرده ام.»
احمدی نژاد عذرخواهی کرد اما از مردم نیویورک نه مردم ایران!
«من به رهبری هم گفته ام که اگر ثابت شود که رحیمی حتی یک ریال هم اختلاس کرده من به تلویزیون آمده و ضمن عذرخواهی اعلام می کنم که شایستگی این سمت را ندارم»؛ «کابینه خط قرمز من است که اگر بخواهند به آن دستاندازی کنند، وظیفه اخلاقی، قانونی و ملی دارم که بایستم و از همکاران خودم در کابینه دفاع کنم.» این جملات را به خاطر دارید؟ بله، این ها بخشی از جملاتی از که محمود احمدی نژاد در طول دوران ریاست جمهوری اش به خصوص در دولت دهم بیان کرد.
او در طول ریاست جمهوری هشت ساله خود نه تنها یک بار به خاطر فسادهای مالی از مردم عذرخواهی نکرد، بلکه دولت خود را پاک ترین دولت تاریخ ایران خوانده بود. هر چند حامیان او بارها از احمدی نژاد خواستند تا در تلویزیون از مردم عذرخواهی کند، اما او زیر بار این اقدام نرفت.
در واقع احمدی نژاد به جای پذیرفتن اشتباهات خود در دولت های نهم و دهم، تنها یک بار آن هم از مردم نیویورک عذرخواهی کرد. او که مهر ماه سال ۹۱ در آخرین سفر خود به نیویورک، در گفت و گویی بیان کرد: «مردم آمریکا نیز همانند سایر مردم جهان خوب و صمیمی هستند. از مردم نیویورک به خاطر زحمات و مشکلاتی که به دلیل ترافیک برای آنها طی حضور دراین شهر ایجاد شد، عذرخواهی می کنم و همچنین از نیروهای امنیتی و پلیس نیز که زحمات زیادی را متحمل شدند، تشکر می کنم.»
روحانی و پذیرفتن اشتباهات دولت
از سوی دیگر، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، از دیگر روسای جمهوری است که چندین بار در طول دوران ۸ سال ریاست جمهوری اش، از مردم عذرخواهی کرد. او اولین بار در سال ۹۲ به خاطر مشکلاتی که در توزیع سبد کالا برای مردم به وجود آمده بود در یک برنامه زنده تلویزیونی از ملت ایران عذرخواهی کرد. روحانی در این گفت و گو خطاب به مردم گفت: «من بهعنوان رئیسجمهوری از مردم که در دریافت سبد یارانه به زحمت افتادند، عذرخواهی می کنم؛ این دولت اگر نقصی باشد به مردم می گوید و از مردم عذرخواهی می کند و تلاشمان این است که نقصها را برطرف کنیم.»
از دیگر نمونه های عذرخواهی او در دولت یازدهم نیز به ماجرای فیشهای حقوقی نامتعارف باز می گردد که به سوژه مخالفانش تبدیل شد. گر چه گزارش سازمان بازرسی کل کشور نیز تاکید داشت که ریشه حقوقهای نامتعارف به مصوبه دولت دهم محمود احمدی نژاد باز میگردد، اما این موضوع باعث نشد حسن روحانی غفلت دولتش را نادیده بگیرد. او در حالی که دستور عزل مدیران متخلف را صادر کرد، از مردم هم به خاطر کوتاهی که شده عذرخواهی کرد.
روحانی همچنین در اواخر دولت دوازدهم هم در حالی اعتراضات مردم در نقاط مختلف ایران به دلیل خاموشیهای مکرر شدت گرفته بود، خطاب به مردم بیان کرد: «البته نسبت به مردم عزیزی که در این روزها دچار مشکل و رنج شدند، عذرخواهی میکنم».
با این حال، روحانی با پایان رسیدن 8 سال ریاست جمهوری اش، در آخرین جلسه هیأت دولت، از مردم حلالیت طلبید و گفت: «اگر عیب یا نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی و طلب عفو و رحمت میکنیم.»
و اما ابراهیم رئیسی ....
اگر چه دوران ریاست جمهوری شهید حجت الاسلام ابراهیم رئیسی با یک اتفاق تلخ به پایان رسید اما او نیز در طول زمانی که سکانداری قوه مجریه را برعهده داشت، چندین بار از مردم عذرخواهی کرد. اولین عذرخواهی شهید رئیسی را می توان در مهرماه ۱۴۰۰ دانست که از مردم کهکیلویه و بویراحمد بدلیل فراهم نبودن امکان دیدار حضوری و عمومی به علت کرونا عذرخواهی کرد.
او همچنین زمانی که در دی ماه ۱۴۰۰ به استان قم سفر کرده بود، در اجتماع گروهی از مردم این استان اعلام کرد که؛ «ما بدهی به مردم این استان داریم و عذرخواهی میکنم که نتوانستم به دلیل شرایط کرونایی در میان اقشار مختلف مردم از جمله جوانان باشم.»
هر چند که این موارد، تنها بخشی از عذرخواهی روسای دولت از مردم است اما این اقدام در میان روسای دولت در همه دنیا، مسبوق به سابقه است. در این میان، می توان به سخنگوی دولت توصیه کرد که پیش از سخن گفتن با قطعیت، نگاهی به تاریخ عملکردهای روسای جمهور پیشین بی اندازد یا از مشاورانش کمک بگیرد.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
خجالت نمی کشید؟!
عذرخواهی برای مردم نون و آب و مسکن و اشتغال میشه؟!
قباحت هم حدی داره
خب اونا که عذرخواهی کردند چی شد؟
اوضاع بدتر شد.... خجالت نیاز نیست. لیاقت مهمه، بره کنار. اونوقت میشه گفت عذرخواهی
احمدینژاد بزرگترین خیانت رو ایران و ایرانی کرد
تابناک جان چرا دقت نمی کنی. گفته سخنگو ایهام داره. میتونی دوتا برداشت کنی. برداشت دوم اینه که پزشکیان اولین بار به عنوان رئیس جمهور عذرخواهی کرد.
تنها خوب بودن ملاک نیست. باید همه کاردان بود و همه انسان خوب و با شخصیت بزرگ. متاسفانه نداشتیم
تیتر با متن نمیخونه
تورم و گرانی و بدبختی و حقوق های پایین و بی کاری و عدم امکان ازدواج جوانان و ... ، مملکت به فنا است و مسئولان در خواب تشریف دارند؟؟؟؟؟؟؟؟
تاریخ بر خیانت روحانی و ظریف گواهی خواهد داد مرگ بر وطن فروش
طبق آمار بهترین دولت از نظر اقتصادی دولت آقای خاتمی بود و افتضاح ترین دولت هم با اختلاف دولت آقای احمدی نژاد
متواضع ترین و مردمی ترین رئیس جمهور رئیسی بود، مفید ترین رئیس جمهور برای بهبود وضع اقتصادی خاتمی بود ، خانمان سوزترین رئیس جمهور هم روحانی و احمدی نژاد ، پزشکیان هم که تا حالا چیز به درد بخوری ازش درنیومده
عذر خواهی از مردم کار آدمهای بزرگه
چرا خودتون رو بخواب خرگوشی زدین جامعه داره از باب تورم و گرانی منفجر میشه.این زندگی سزاور این ملت همیشه در صحنه نیست
چون عذرخواهی کرده پس خوبه
این چه دلیلیه
مملکت و به قهقرا بردید
همتون مثل هم هستید
الان عذرخواهی انقدر مهمه؟؟؟
دلار و سکه و مسکن و خودرو و کالا های اساسی رو دریابید
متاسفانه تمامیت خواه بودن اینه... همه چیز رو دوست داره به نغع خودشون ضبط کنه... بابا الان دوره دیتا هستش.. دیگه نمیشه چیزی رو توی گنجه پنهون کرد...اینا دنبال چی میگردن؟
عذرخواهی برای من آب و نون نمیشه
عذرخواهی پزشکیان دردی رو درمان نمیکنه!؟
همون چندمیلیونی که بهش رای دادند الان پشیمونند که چرا در انتخابات شرکت کردند
خداوکیلی تنها زمانی که حقوق می گرفتی و تا اواخر ماه اموراتت می گذشت زمان خاتمی بود. در زمان بقیه دولت ها چنین تجربه ای نداشتم.
خیلی ها تجربه اون زمان رو دارند و فقط برای کسانی نوشتم که اون زمان کار نمی کردند و سنشان کم بود.
بقیه دولت ها رو که خودتون یادتونه!
دوره اول احمدی نژاد؟ جمع کن بابا همان دوره اول مسکن سه برابر شد بدبختی این کشور از اولین روز ریاست ایشان شروع شد
بله آمار و ارقام نشون میده دولت خاتمی و دوره اول احمدی نژاد خوب بوده
عجب عذرخواهی های نابی؛ تابناک جان ماله کشیدن خیلی بد است،
چرا آقای پزشکیان نتونست یک فیلترینگ ساده را که قول داد برداره؟؟؟
عذرخواهی دردی را درمان نمیکنه
خیلی مرده عذرخواهی کن و استعفا بده
پزشکیان این وضع دلاره و تورمه
با خبر درمانی وضعی که این آقا درست کرده، اصلاح نمیشه!!
اگه خیلی آدم درستیه استعفا بده
مشکل وضع دلار فقط از دولت نیست
خیلی دوس داری استعفا بده؟!
آی کلک
منظور از احمدی نژاد همان معجزه ی هزاره سوم است ؟
همان رایحه خوش خدمت است ؟؟
همان « رجعت مقدس » کیهان و کیهانیان است ؟
مگر اینها که خود را معصوم از خطا می دانند از مردم عذر میخواهند ؟ این مردم هستند که در اشتباه هستند عزیز دل برادر
اسیران رسانه یعنی همین. چه بلاهایی که سر رییسی نیاوردند و حالا عاشق عذرخواهی پزشکیان شده اند.
واقعا اگه میتونید آسیبهای دولت روحانی بفرمایید.
احمدی نژاد بیشتر آسیب زد به کشور یا دیگران. خدا از سر تقصیرات احمدی نژاد نگذره که کشور را به قهقرا برد و نابود! کردبا این حرفها و رفتارهای احمقانه
سخنگوی دولت بیشتر بهش میخوره مدیر مدرسه باشه (باتوچوه به گفتهخ ها و رفتارش نمونه اش تو دانشگاه )
تا اینکه این پست مهم رو داشته باشه
!!عذرخواهی، فقط عذر خواهی رئیسی
فقط عذرخواهی کرده که نتونسین بیایید منو ببینید، نه اینکه یه وقت بخاطر عملکرد افتضاح دولتش از کل مردم عذر بخواد...
اون ناشناسی که نوشته : روحانی اونقد به ایران آسیب زد که تا آخر عمرش باید عذرخواهی کنه ، در صورت امکان 5 تا از خطاهای آقای روحانی بزعم خودشان را بنویسند
روحانی رو آبکشی نکنید
اونقد به ایران آسیب زد که تا آخر عمرش هم عذرخواهی کنه فایده نداره
البته بعید میدونم چون عمدا آسیب میزد
عذر خواهی های رییسی برای عملکرد نبوده برای وقت نبودن و محدودیت های جبری بوده وگرنه همیشه مدعی عملکرد خوب بوده
این عذر خواهی اخلاقی است نه اینکه مدیریتی و پوزشی بابت کوتاهی و بی تدبیری در کار و مدیریت
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.