بحران زاد و ولد در کشور
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه تهران،خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان بیشترین آمار ولادت در دو سال گذشته را دارا بوده اند،گفت: از ۱۶ میلیون زن در سن باروری تنها کمتر از یک میلیون موالید داشتهاند.

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ پنجمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت و رونمایی از سامانه سقط قانونی با حضور وزیر بهداشت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد. علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در جلسه بیان کرد: چین نیز برای مقابله با کاهش جمعیت دست به کار شده و سیاستهای تشویقی در پیش گرفته است.
وی ادامه داد: ژاپن به چاه جمعیتی افتاده و کار بسیار سختی برای نجات از این مشکل دارد. معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت جمعیتی ۲۰ اقتصاد برتر جهان، افزود: میانگین سنی مردم در ژاپن ۴۸.۶ و به عنوان پیرترین کشور و هند ۲۸.۷ سال و جوانترین کشور است. وی با بیان اینکه میانگین سن جمعیتی کشور به ۳۵ سال رسیده است، اضافه کرد: ۳۰ درصد جمعیت ژاپن بالای ۶۵ سال سن دارند یعنی از هر سه نفر یکی بالای ۶۵ سال سن دارند. معاون بهداشت وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان بیشترین آمار ولادت در دو سال گذشته را دارا هستند. وی ادامه داد: ۶۰ درصد زنان در سن باروری در سنین ۳۵ تا ۴۹ سال هستند که شرایط خیلی بدی است. رئیسی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، ۱۶ میلیون زن در سن باروری داریم، اما کمتر از یک میلیون نفر فرزندآوری کردند. وی با بیان اینکه زنان ۲۵ تا ۳۹ سال بیشترین سن موالید را دارا هستند، خاطرنشان کرد: میزان ازدواج روند کاهشی داشته است و بیشترین آمار ازدواج در سالهای ۱۴۹۱ تا ۱۴۰۳ مربوط به تهران و خراسان رضوی است. معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: میانگین سن مادران در زنان ۲۷.۵ و در مردان ۳۲ سال است و کمترین سن در اولین ازدواج مربوط به سیستان و بلوچستان و بیشترین سن در اولین ازدواج مربوط به تهران و ایلام است.
وی افزود: میزان سالمندی جمعیت به ۱۱ درصد ررئیسی با اشاره به روند کاهشی طلاق در دوسال اخیر، گفت: میزان سزراین در سال گذشته ۵۶.۶ درصد است به طوری که ۸۰ درصد زایمانها در گیلان به صورت سزارین است. البته کمترین سزارین مربوط به آبادان است. وی ادامه داد: میزان مرگ و میر مادران باردار کاهشی بوده؛ ضمن اینکه میزان مرگ نوزادی اکنون ۸.۳ در هزار تولد است. رئیسی ابراز کرد: ۳۵۷ مرکز مردمی نفس (نجات فرزندان سقط) در کشور داریم و در مدت دوسال ۱۵۲۶۷ نفر از سقط جنین منصرف شدهاند. وی تصریح کرد: پرداخت کارانه پلکانی توسط ۵۷ دانشگاه علوم پزشکی صورت میگیرد و شاهد رشد ۷۶ درصدی تعداد خوابگاههای متاهلی و صددرصدی سرانه پرداخت حق اولاد در وام تحصیلی دانشجویان صورت گرفته است.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
افغانها جبران کردن.
از ما که گذشت اما انشالله تنها فرزندم در یک کشور کم جمعیت زندگی کنه، ایران ظرفیت ۲۰ میلیون نفر را بیشتر ندارد.
حالا هم که از جمعیت ۱۵۰میلیون نفری سخن می گویند؛ من هر چه تقلا می کنم در نمی یابم چرا باید مشتاق افزودن بر تعداد «خودم» باشم. آخر، تولید مثل، یعنی تولید یکی مثل خودم. و من دوست ندارم دیگر کسی مثل من و با شرایط من به دنیا بیاید و مثل من زندگی کند. یکی که هر جای هرم ایستاده باشد، اشتباهی است و اضافی
شما اقتصاد پویا و امنیت و رفاه فراهم کن بچه خودش اتوماتیک میاد.
بخدا یک پسر دارم و عاشق دختر بودم خیلی دلم می خواست یک دختر داشتم ولی وقتی گوشت کیلویی یک میلیون و برنج کیلویی ۳۰۰ هزار تومان را می بینم و اعصاب داغون همسرم که هر روز ممکنه شغل اش را از دست بده جرآت ندارم. این خودخواهی محض هست تو این شرایط بچه بیاری.
فعلا مسائل مهم کشور تولید موالید نیست سیمای ما در زیر نویس شبکه خبر اولویت ها را در کشور یاد آوری می کند و زحمت بسیاری می کشد
دوتا بچه دارم از بیکاری شون و خرج دانشگاه شون کلافه شدم دائم به فکر وام و قرضم و درحال قناعت .عمرم تموم شد قسط این وام ها تموم نشد .اگه بچه نداشتم می رفتم سفر و خرج خودم می کردم .چون حقوقم کفاف خودم رو بیشتر نمیده.
راستش وقتی آدم مجرد وقتی قیمت گوشت و لوبیا و تن ماهی و .... را نگاه می کند ، مانند کسی است که بالای پرتگاهی ایستاده و پایین را نگاه می کند ! فرد مجرد حس می کند که با ازدواج ، جای امن لبه پرتگاه را از دست خواهد داد و سقوط خواهد کرد . اگر مثلا یکنفر ۳ بجه داشته باشد و بچه ها از او زردآلو و سیب و موز بخواهند ( سفر دور دنیا و تور اروپا و ... را نگفتیم ها ... این ها خوردنی هایی هستند که هر کسی نیاز دارد بخورد) آنوقت چه جوابی باید به آن بچه ها بدهد ؟
حرف حق پاسخی ندارم بنویسم
شما اقتصاد و رفاه و امنیت رو درست کنید. ما مردم خودمون بلدیم چطور بچه درست کنیم. نیازی نیست نگران موالید باشبد ...
ما که سن و سالی ازمون گذشته با دو تا بچه هنگ کردیم نه راه پس و نه را پیش داریم همون بهتر که زوج های جوان اصلا سراغ بچه نرن!
بعید بدونم حتی ازدواج کرده باشی چه برسه به بچه داشتنت. احتمالا از آلبانی پیام میدی
فقط به دلیل مشکلات مالی هست . من و همسرم ۱۰ ساله ازدواج کرده ایم ولی در هزینه های خودمون موندیم. رسیدگی به بچه و آینده اش برای ما مهم بوده و است.
با درود
کجا بحران نداریم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پر رویی مسئولین بحران نداریم
دو روز دیگه یکی میاد میگه بخاطر بی حجابی هست.
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.