آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

سد ماملو رسما از مدار خارج شد

هم اکنون ۸ درصد حجم مخزن سد ماملو پُر از آب است و ۹۲ درصد مخزن این سد خالی است.

سد ماملو رسما از مدار خارج شد

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛ از آنجایی که حجم مرده مخزن سد ماملو ۲۸ میلیون مترمکعب از آب کف مخزن را شامل می‌شود، درحال حاضر که ذخیره آبی این سد تنها ۱۹ میلیون مترمکعب است؛ این سد رسما از مدار بهره‌برداری خارج شده است.

سد ماملو که بر روی رودخانه جاجرود در حدود ۴۵ کیلومتری شرق تهران واقع شده، یکی از ۵ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است. مساحت حوضه آبریز این سد که در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسیده؛ ۱۷۵۰ کیلومتر مربع و متوسط جریان آب سالانه آن ۲۸۳ میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب است.

در حال حاضر از مجموع حجم ۲۵۰ میلیون مترمکعبی مخزن سد ماملو، حدود ۱۹ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است. زمان مشابه سال گذشته حجم ذخایر آبی این سد ۳۷ میلیون مترمکعب بود که مقایسه این رقم با حجم ذخایر فعلی سد ماملو نشان می‌دهد وضعیت این سد حتی از سال خشک قبلی نیز بدتر است.

به عبارتی هم اکنون ۸ درصد حجم مخزن سد ماملو پُر از آب است و ۹۲ درصد مخزن این سد خالی است.

میانگین آمار ذخایر سد ماملو در شروع پاییز هر سال در آمار درازمدت ۱۰۲ میلیون مترمکعب بوده که مقایسه این رقم با میزان ذخیره فعلی این سد، نشان‌دهنده افت ۸۱ درصدی ذخایر آبی این سد است.

از آنجایی که حجم مرده مخزن سد ماملو ۲۸ میلیون مترمکعب از آب کف مخزن را شامل می‌شود، درحال حاضر که ذخیره آبی این سد تنها ۱۹ میلیون مترمکعب است؛ این سد رسما از مدار بهره‌برداری خارج شده است و حتی بخشی از حجم مرده مخزن خود را نیز از دست داده است.

حجمی از مخزن سد که مابین تراز کف مخزن (بستر رودخانه) و رقوم کف پایین‌ترین تخلیه کننده قابل مانور قرار می‌گیرد را حجم مرده یا غیرمفید مخزن در سد‌های بزرگ می‌نامند. یعنی امکان دریافت آب از سد ماملو تا زمانی که دوباره ورودی آب ناشی از بارش‌ها و فراتر رفتن حجم مخزن از ۲۸ میلیون مترمکعب را شاهد باشیم، وجود ندارد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۲:۵۷

با وجود خالی شدن اکثر سدهای ایران هنوز وزیر نیرو بر سد سازی صحبت می کند
مافيای سيري ناپذیر سد سازی فقط به سود خود به هر قيمتي فکر می کند

علی احمدی۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۲:۴۸

باید وزیر نیرو را محاکمه کرد

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۳:۱۱

وزير فعلي و تمام وزيران و معاونان سالهاي قبل

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۲:۱۸

از سال 1376 تا 1389 زحمت کشیدن تا این سد را بسازن.دست همگی درد نکنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۰:۵۰

این آقایان بلد نیستند اگر نه بهترین راه این است که در کف مخزن سد چاه حفر کنند و آب آن را به تهران برسانند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۴:۵۴

کاش یخورده قبلش فکر میکردی یا از یه متخصص میپرسیدی بعد نظر فضایی میدادی!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۰۹ ۱۰:۴۳

احداث سد اشتباه بزرگی است. علاوه بر تغییر اقلیم منطقه تامین آب را در فصل گرم تضمین نمی کند. آیا ساخت سد به فکر ایرانیان باستان نمی رسید که به سراغ قنات رفتند. راه حل ذخیره آب در کویر با حداکثر بهره وری احداث قنات های بزرگ به سبک نوین است. ما در تونل سازی و ایجاد تاسیسات در زیر زمین تجربه خوبی داریم که می توانیم برای ذخیره آب در زیر زمین استفاده کنیم.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.