آخرین خبرزمین‌لرزه حوالی بیرم فارس را لرزاند
2بازدید
۲۲

حمله به عراقچی: در شرم‌الشیخ حرف می‌زدید نه اینجا

اجلاس شرم‌الشیخ هم برگزار شد. از ابتدا هم می‌توانستیم حدس بزنیم که آقای رئیس‌جمهور در این اجلاس شرکت نخواهد کرد.

حمله به عراقچی: در شرم‌الشیخ حرف می‌زدید نه اینجا

به گزارش تابناک به نقل از روزنامه هم میهن؛ دلایل عدم شرکت کمابیش قابل پیش‌بینی بود. ایران به‌طور کلی خود را منزوی از جهان تعریف می‌کند، چون اصولاً نظم موجود را نمی‌پذیرد و نپذیرفته است. درحالی‌که چنین منطق شکل‌گیری اجلاس‌هایی در ذیل و در چارچوب نظم موجود جهانی است.

کشورهای شرکت‌کننده با پذیرش آن و در همان چارچوب، ایفای نقش می‌کنند و دنبال افزایش منافع و تحقق اهداف خود هستند. درحالی‌که ایران ایفای چنین نقشی را نمی‌پذیرد. مضحکه‌ترین رفتارها هنگامی بود که برای اعلام موضع نفی این نظام با خدم و حشم ۱۳۰نفری عازم نیویورک و مجمع عمومی می‌شدند تا مثلاً صدای خود را به جهانیان برسانند! درحالی‌که آن رفتار فقط مصرف داخلی داشت و در سطح جهانی نیز فقط هزینه‌های ایران را زیاد می‌کرد.

البته، در کنار این سفرهای سیاحتی، خریدهای سوغاتی هم بود. بنابراین، شرکت ایران در این چنین مجامعی با پیش‌فرض نفی ساختار جهانی  مفید فایده نیست؛ به‌ویژه اگر در سطح رئیس‌جمهور باشد. ولی پاسخ منفی دادن به شرکت در حد وزیر امورخارجه معنای خوبی ندارد .

ابتدا تصور می‌شد که منطق دقیق و متینی پشت این رد دعوت وجود دارد؛ ولی توضیحات آقای عراقچی نشان داد که نه‌تنها منطق دیپلماتیک از ادبیات وزارت متبوع غیب شده است، بلکه دلایل مطرح‌شده کمتر کسی را می‌تواند قانع کند. اولین استدلال ایشان چنین است: «با وجود تمایل به تعاملات دیپلماتیک، نه رئیس‌جمهور پزشکیان و نه من، نمی‌توانیم با کسانی وارد تعامل شویم که به مردم ایران حمله کرده‌اند و همچنان ما را تهدید و تحریم می‌کنند.»

اگر چنین است، چرا در سازمان ملل دنبال نشست و ملاقات با آنان بودید؟

 آیا این گزاره، به معنای نقد رفتار فلسطینیان هم هست که می‌نشینند و برای حل مسئله و جنگ تعامل می‌کنند؟ به‌علاوه، آیا  می‌خواهید تا ابدالدهر گفت‌وگو و تعامل نکنید؟ سپس نوشته‌اند: «ایران همواره نیرویی کلیدی برای صلح در منطقه بوده و خواهد بود.»

اگر ممکن است، توضیح داده شود که در غیاب حضور در چنین نشست‌هایی، مصداق این نقش مهم در کجا متجلی می‌شود؟ آیا ایران توانست در سوریه و لبنان اقدامی که معرف این ادعا باشد، انجام دهد؟ یا منتظر ماندیم که دیگران برای آنجا تعیین‌تکلیف کردند؟

در ادامه نوشته‌اند که: «بااین‌حال، ایران از هر ابتکاری که به نسل‌کشی اسرائیل در غزه پایان دهد و به اخراج نیروهای اشغالگر منجر شود، استقبال می‌کند.»

این گزاره روشن و از سیاست‌های عمومی ایران است؛ ولی پرسش این است که آیا ایران توافق اخیر را گامی به‌سوی تحقق این هدف می‌داند یا آن را در مسیر معکوس تلقی می‌کند؟

در ادامه نوشته‌اند که: «فلسطینیان کاملاً محق هستند که حق اساسی تعیین سرنوشت خود را به دست آورند و همه کشورها بیش از هر زمان دیگری وظیفه دارند که در حمایت از این خواسته قانونی و مشروع به آنان کمک کنند.»

ولی این جملات کاملاً درست هم پاسخی مناسب برای رد دعوت به این نشست نیست. آقای وزیر امورخارجه می‌توانست و یا بهتر است گفته شود که می‌بایست در مورد جزئیات این نشست و نگرانی‌های احتمالی ایران نیز اظهارنظر کند.

این مواضع اگر در همراهی با پایان دادن به جنگ غزه باشد، بسیار پسندیده است و می‌توانست در همان نشست گفته شود. ولی اگر این سخنان در رد این توافق ولو توافق ناپایدار است؛ در این صورت، چنین برداشتی به سود ایران نیست.

 

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۳ ۰۸:۵۶

واقعا انتظار دارید با کشوری که 1100 نفر از هم وطن هاتون کشته وزیر امور خارجه بره دست بده و لبخند بزنه و عکس بگیره ! فقط برای اینکه حضور داشته باشه؟ به چه قیمتی؟ کلا یک سری افراد به تحقیر خودشون در هر شرایطی اعتقاد دارن!

حکمت۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۴:۰۹

عادت دارید ایراد بگیرید اکه می‌رفتند بازم یه جور دیگه ای اد می گرفتید چون دید منفی دارید

ابولفضل۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۱:۰۴

عمر این تواق کمتر از یک روز خواهد بود و از اکنون از پیش شکست خورده است

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۳:۴۱

شروع کنید
هنوز جوهرش خشک نشده

بهروز۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۰:۲۷

باید دراین اجلاس شرکت میکردیم واز اقتدار خودمان وجفای که درحقمان شد دفاع می کردیم وگرنه این باعث منزوی ترشدن ما می شود

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۰:۲۳

هر چهار سال که می شود موقع انتخابات که می شود مسئولان کشور می گویند اگر خواستار تغییرات هستید توی انتخابات شرکت کنید ولی الان معلوم شد که همش جنگ زرگری هست و قرار نیست تغییری توی زندگی مردم ایجاد شود و فشار سیستمی هم روز به روز بیشتر شود و بهانه هم دارند تحریم هستیم

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۹:۳۱

آیا شما فکر میکنید که وزارت خارجه یک نهاد مستقل است؟؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۵۶

کشور موفق و قوی باید در مجامع بین المللی شرکت کند منزوی شدن کار اشتباهی است.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۳۲

عدم شرکت ایران در این نشست فرصت سوزی محض بود
آقای عراقچی شجاعت را از ظریف یاد بگیر
اینقدر نگران انتقاد پایدارچی ها نباش
یا استفا بده یا با شجاعت از حقوق ملت ایران در همه جا دفاع کن

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۹:۱۴

اتفاقا برعکس اقای عراقچی پیرو مسیر ذلت بار ظریف هرگز مباش . عشق به کری و مذاکره یک طرفه مثل برجام شجاعت نیست حماقت محض هست

ابراهیم۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۳۰

اصلاح طلبان؛ عشق یک طرفه به آمریکا و دیگر هیچ!

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۹:۱۷

اصول گرا ها عشق به کدوم کشور دارن ؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۲۹

دبیرخانه شورای امنیت ملی
یا
سخنگوی وزارت خارجه
لطفا به این سوال ساده پاسخ دهید و تکلیف را روشن کنید.
آیا ما(ایران) تا ابد باید با غرب بجنگیم؟؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۲۵

شرکت نکردن در مجامع بین المللی و عدم تعامل با کشورهای دیگر که وزارت امور خارجه نمی خواهد. وزارت امور خارجه ما گویی تعامل با دیگر کشورها را فراموش کرده است و تنها دلخوش به حفظ روابط با چند گروه مقاومت است.
عجیب نیست که خبرنگار الجزیره به آفای عراقچی می گوید شما شبیه به یک وزیر امور خارجه صحبت نمی کنید و بیشتر به یک چریک هستید.
آلمان و انگلستان در طول جنگ جهانی دوم سفارتخانه هایشان در کشور دیگر باز بود.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۱۰:۲۶

شما منظور خبرنگار الجزیره را کاملا اشتباه متوجه شدید. اگر یک بار دیگر مصاحبه را نگاه کنید، خبرنگار به آقای عراقچی می گوید چهره شما شبیه رزمندگان جنگ ایران و عراق است و عراقچی هم در پاسخ می گوید من درآن جنگ حضور داشتم. منظور خبرنگار صرفا اشاره به تیپ و چهره عراقچی بود نه منظوری صد در صد اشتباهی که شما برداشت کردید

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۹:۱۲

تعاملی که طراح ان امریکای تروریست باشدارزشی نداره

یکی از مردم۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۲۲

عملکررررردنان خوب نبوده است. پشت این حرف‌ها منافع خود را دنبال می‌کنبد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۹:۱۰

خیلی عمل مناسبی بود در جایی که ترامپ دیوانه متولی ان است و دنبال ایجاد دستاورد برای خودش است نباید شرکت کرد

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۰۲

تابناک عزیز، من همین حرف‌ها را دو روز پیش نوشتم، بله دقیقا درست هست. این چه کاری هست واقعا؟ منزوی بودیم و حالا منزوی تر شدیم.

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۰۰

بهترین کار همین عدم حضور بود و حفظ شان کشور

واعظ۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۷:۴۹

حرف حق

ناشناس۱۴۰۴/۰۷/۲۲ ۰۸:۵۵

فرق ظریف و عراقچی را حالا می شود دید.
عراقچی کت و شلوار وزیر خارجه برایش خیلی گشاد است.
در این یکسال گذشته چکار کرده؟؟؟
شده کپی برابر اصل جلیلی

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.