آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
1بازدید

مراقب حراج‌‌های غیرمجاز باشید

گرمی بازار خرید و فروش مایحتاج شب عید موجب رونق حراج‌های فصلی و تخلف برخی فروشندگان در پوشش اینگونه حراج‌ها شده است.

به گزارش همشهری گذری بر بازار شب عید انواع پوشاک، کیف و کفش، لوازم بهداشتی، آرایشی و... حاکی از رواج انواع حراج‌ها در قالب حراج فصلی، طرح‌های فروش فوق‌العاده و حراجی‌های غیرمجاز است.عرضه انواع و اقسام پوشاک به‌ویژه در برخی فروشگاه‌های نماینده برندهای خارجی و مشهور رویه‌ای است که در پوشش حراج‌های فصلی گسترش یافته است. این فروشگاه‌ها اجناس خود را با قیمت‌های گزاف و بدون هرگونه نظارت به مشتریان عرضه می‌کنند؛ حراج‌هایی که در اغلب موارد غیرواقعی بوده و از نظر قیمت و کیفیت کالاهای عرضه شده به مشتریان با مشخصات کالا همخوانی ندارد. مشتریان اینگونه حراج‌ها برخی افراد مشکل‌پسندی هستند که با اعلام تخفیف‌های به ظاهر 20تا 70درصدی راهی این فروشگاه‌ها شده و با پرداخت چندین برابر هزینه، کالایی با برند اصلی را خریداری نمی‌کنند.

برپایی حراج‌های فصلی موضوعی است که همانند سایر کشورهای جهان در قانون نظام صنفی ایران نیز به 2 شیوه فروش فوق العاده و حراج‌های فصلی البته با دریافت مجوز از اتحادیه‌های ذی‌ربط و تحت نظارت اتاق اصناف پیش‌بینی شده است اما در اغلب موارد ضعف نظارت در برگزاری حراج‌های فصلی زمینه سوءاستفاده فروشندگان و زیان مشتریان را فراهم کرده است.

رئیس اتاق اصناف ایران نظارت بازرسان اتحادیه‌ها بر انجام اینگونه حراج‌ها را راهکار مقابله با تخلفات احتمالی قلمداد کرده و به خبرنگار ما گفت: بازرسان باید نظارت کنند که اجناس عرضه شده در این فروشگاه‌ها زیر قیمت فروش قبلی و با همان کیفیت به مردم عرضه شود. این اجناس که به‌دلیل سپری‌شدن فصل مصرف و هزینه بالای نگهداری تا فصل بعد توسط فروشگاه‌های سطح شهر یا نمایندگی برخی برندهای خارجی عرضه می‌شود باید به شکل واقعی بوده و مردم تفاوت قیمت و کیفیت این کالاها را احساس کنند.

به گفته قاسم نوده فراهانی تنها معیار قانونی بودن اینگونه حراج‌ها مجوز اتحادیه‌های ذی‌ربط بوده و فروشندگان ملزم هستند تا مجوز دریافت شده از تشکل صنفی ذی‌ربط را به بهترین شیوه ممکن در معرض دید مشتریان قرار دهند. همچنین مردم باید از خرید اجناس در فروشگاه‌های فاقد مجوز خودداری کرده و این شیوه حراج‌های غیرقانونی را به اصناف گزارش کنند. وی از نظارت توأم بازرسان اتحادیه‌ها، گشت‌های سیار اتاق ایران به همراه سازمان حمایت و سایر دستگاه‌های مسئول برای برخورد با تخلفات احتمالی خبر داده و تأکید می‌کند که مردم نباید فریب تبلیغات برخی فروشگاه‌ها و درج ارقام بالای تخفیف و برند کالا را بخورند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

حقگو۱۳۹۲/۱۲/۱۴ ۰۸:۵۵

جديدا" مد شده در حراج جنس را چند برابر گرانتر ميفروشند مثلا" جنسي را كه قيمتش 100 هزار بوده در حراج كردن 125 هزار و كنارش قيمت 200 هزار را كه خط خورده زدن و مشتري بي خبر از همه جا پيش خودش ميگه 75 تومان ارزانتر ميخرم در حاليكه داره 25 تومان گرانتر از قيمت واقعيش ميخره و اين يعني آخر حقه بازي و كلاه برداري بعد ميخوان پولشون هم بركت داشته باشه!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.