آخرین خبرتصاویر ناوگروه تئودور روزولت در مسیر خاورمیانه؛ کی می‌رسد؟
1بازدید
۲۱

انتقاد قرائتی از بی‌توجهی‌ها به ازدواج جوانان

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این‌که «مدرک‌گرایی از آفت‎های مهم در جامعه اسلامی است» عقب افتادن در ازدواج جوانان را از آثار مخرب مدرک‌گرایی در جامعه عنوان کرد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان این‌که «مدرک‌گرایی از آفت‎های مهم در جامعه اسلامی است» عقب افتادن در ازدواج جوانان را از آثار مخرب مدرک‌گرایی در جامعه عنوان کرد.

به گزارش ایسنا حجت‌الاسلام قرائتی در جمع مردم شهرکرد در جشن مبعث پیامبر اکرم(ص) ضمن تبریک این روز بزرگ، به بیان ویژگی‌ها، جایگاه و عظمت پیامبر عظیم الشان اسلام پرداخت.

وی با بیان این‌که «تمامی پیامبران الهی عالم به غیب و قادر به انجام معجرات الهی بودند» افزود: همه پیامبران به اذن و اراده الهی مرده را در برابر دیدگان همه زنده می‌کردند و از عالم غیب برای مردم خبر می‌دادند، اما پیامبر اکرم(ص) ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فردی داشتند که در هیچ کدام از پیامبران نبوده است.

قرائتی با اشاره به ذکر شدن نام پیامبر(ص) در کتاب تورات و انجیل، حذف نام پیامبر(ص) از این کتاب‌ها را نشان از عجز و تحریف این کتب دانست و گفت: یکی از نشانه‎های مهم ذکر شدن نام پیامبر در کتاب تورات و انجیل دشمنی و مخالفت علمای مسیحت با دستورات پیامبر و برپایی جنگ علیه پیامبر اسلام بود در حالی که تا قبل از آن از سوی هیچ یک از ادیان دیگر علیه پیامبران آن دوران قیام نمی‎شد.

وی ذکر شدن نام پیامبر در کتاب تورات و انجیل را نشانه عظمت و یک امتیاز بسیار بزرگ برای امت رسول خدا(ص) دانست و افزود: برخی‌ها می‎گویند نام پیامبر در هیچ جای کتاب تورات ذکر نشده است؟ مسلم است که نام پیامبر را از کتاب پاک کرده‌اند که دلیل این برداشتن نیز مخالفت و دشمنی با پیامبر اکرم(ص) است.

قرائتی اشرافیت کتاب قرآن بر تمام کتاب‌های آسمانی را یکی دیگر از خصوصیات بعثت رسول خدا(ص) دانست و گفت: تمامی کتاب‌های ادیان مختلف دچار تحریف و تغییرات عمده شده‌اند، اما قرآن کتاب نازل شده بر پیامبر اکرم(ص) بعد از هزاران سال تاکنون یک نقطه و یک کلمه آن جابجا و حذف نشده که این مایه افتخار و بالندگی امت اسلام است.

قرائتی با بیان این‌که «پیامبران شاهد و گواه امت خودشان هستند» رسول اکرم(ص) را شاهد و گواه همه امت‌ها و پیامبران بیان و تصریح کرد: در روز قیامت پیامبر اکرم(ص) بر تمامی مردم و پیامبران گواه و شاهد خواهد بود که این یکی دیگر از ویژگی‌ها و خصوصیات منحصر به فرد پیامبر اکرم(ص) محسوب می‌شود.

به گفته وی، از آنجا که پیامبر اسلام(ص) بزرگترین و آخرین پیامبر و فرستاده الهی است، صفات و اعمال او مقیاس سنجش برای شخصیت تمام انبیاء خواهد شد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور معراج و رفتن پیامبر اکرم(ص) به آسمان‌ها را یکی دیگر از خصوصیات آخرین فرستاده الهی عنوان و تصریح کرد: خداوند متعال پیامبر اکرم (ص) را به معراج فرستاد تا اسرار آسمان‌ها و زمین را به او نشان بدهد در حالی که تا قبل از پیامبر هیچ کدام از انبیاء به چنین جایگاه و عظمتی دست نیافتند.

وی با بیان این‌که «پیغمبر اسلام (ص) معصوم 100 درصدی است» خاطرنشان کرد: برخی از پیغمبران در زمان زندگی و حیات خود ترک اُولی کرده‌اند، اما پیامبر اکرم(ص) نه تنها در اعمالشان، بلکه با هیچ کدام از اعضای بدنشان دچار لغزش و گناه نشده و معصومیت ایشان کامل و 100درصدی است.

وی با تأکید بر لزوم راه‌اندازی نهضت قرآنی در محتوای منبرها و سخنرانی‌های طلاب و روحانیون تصریح کرد: غافل شدن از قرآن و آیات الهی سرچشمه این گونه اظهار نظرها و بیان احادیث غلط در بین جامعه است که اصلاح آن نیازمند یک نهضت عظیم قرآنی است.

قرائتی با تاکید بر این‌که «منبرها و سخنرانی‎ها باید بر اساس قرآن و نهج البلاغه اداره شود» بر لزوم قرآنی شدن منبرها تاکید کرد و افزود: به یقین تحلیل‌های سیاسی، تعبیر خواب‎ها، قصه گفتن و شعرخوانی در منبرها رشد و کمال را در جامعه رقم نخواهد زد؛ چرا که سعادت و رشد ما در گرو عمل به قرآن است.

وی با طرح این سوال که سهم قرآن در جامعه اسلامی چه میزان است؟ غفلت و بی توجهی‌ها نسبت به قرآن را بی حد و حساب دانست و تصریح کرد: متاسفانه حق قرآن در شب نزول خودش در ماه رمضان نیز ادا نمی‌شود و این ظلم بزرگ به قرآن است.

به گفته این مفسر قرآن در شب احیا که شب نزول قرآن است متاسفانه در مساجد ما هیچ گونه سهمی به قرآن داده نمی‌شود فقط تنها قرآن را در پایان این مراسم برای دست یافتن به حوائج و نیازهای خود بر سر می‌گیرند و دیگر هیچ گونه حقی برای او قائل نمی‌شوند.

قرائتی با بیان این‌که «قرآن در شب خودش نیز مظلوم و بی سهم است» اظهار کرد: مهجوریت قرآن در مساجد و منبرهای ما به عینه دیده می‌شود چرا که تفسیر آیات الهی برای مردم بیان نمی‌شود.

وی افزود: چگونه در شب قدر، یعنی شب نزول قرآن این شب را زنده می‌داریم، در حالی که از معارف قرآنی در این شب هیچ خبری نیست و ذکرآن نیز بزرگ داشته نمی‌شود آیا این بزرگترین مظلومیت و مهجوریت برای قرآن نیست؟

وی با تاکید بر این‌که «تمامی کارهای انسان باید قرآن محور باشد» بر لزوم راه اندازی نهضت تفسیر در مساجد و محافل دینی تاکید کرد: تا زمانی که قرآن در مساجد ما تفسیر و برای مردم تبیین نشود و تنها به خواندن یک صفحه از قرآن اکتفا شود جامعه قرآنی و اسلامی رقم نخواهد خورد.

وی تحقق این مهم در مساجد را نیازمند عزم و درخواست عمومی دانست و گفت: مردم برای شنیدن تفاسیر قرآن باید خودشان درخواست و مطالبه عمومی داشته باشند اگر این عزم ملی در این راستا ایجاد شود مهجوریت زدایی از قرآن صدرصد خواهد بود.

قرائتی در ادامه با بیان این‌که «پیامبر اکرم(ص) مظهر عزت و اقتدار بود» بر ضرورت حفظ این وحدت و اقتدار اسلامی در جامعه تاکید کرد و گفت: از هر گونه دادوستد و ارتباطی که موجب ضربه زدن به عزت و اقتدار اسلام باشد باید دوری کرد؛ چراکه با آموزه‌های دینی و دستورات اسلامی ما مغایر و ناسازگار است.

وی هرگونه ارتباط با دنیای خارج را مستلزم نفوذ ناپذیری و پس زدن حرف زور دانست و گفت: عزت یعنی نفوذ ناپذیری و پس زدن حرف زور؛ یعنی امام حسین(ع) که فرمود بدنم زیر سم اسب تکه تکه بشود اما عزت و شرافت من پایمال نشود.

قرائتی ایجاد شغل مناسب برای جوانان را یکی از مولفه‌های اصلی عزتمندی جامعه عنوان و تصریح کرد: طبق آمارهای ارائه شده تا دو سال آینده کشور با میلیون‎ها جوان بیکار با مدرک لیسانس مواجه خواهد شد که این مسئله یک خطر بسیار بزرگ است.

وی با بیان این‌که «مدرک گرایی یکی از آفت‌های مهم در جامعه اسلامی است» عقب افتادن زدواج جوانان را یکی از آثار مخرب مدرگ گرایی در جامعه عنوان کرد.

این استاد اخلاق با تاکید بر این‌که «ازدواج در دین اسلام آسان و سریع گرفته شده است» از برخی بی‌توجهی‌ها در این حوزه انتقاد کرد و گفت: چرا همه چیز را در جامعه با مدرک گره می‌زنیم؟ گرفتن مدرک به ازدواج چه ارتباطی دارد؟ اگر کسی تشنه است، می‌گوید: آب می‌خواهم. می‌گویم: آب می‌خواهی؟ ان‌شاءالله بعد از لیسانس به تو آب می‌دهم! این حرف منطقی است؟ الآن تشنه است؛ سن ازدواج بالا رفته و این اتفاق جدی جامعه اسلامی را تهدید می‌کند.

وی سن ازدواج برای دختران را 14 و برای پسران 17 سالگی عنوان و خاطرنشان کرد: آیا درس خواندن در جامعه اسلامی باید10 سال ازدواج و عاقبت بخیر جوانان را به عقب بیندازد؟ هر چه ازدواج‌ها در جامعه دیرتر و با سن‌های بالاتر انجام شود گره خوردن و پیوند دختر و پسر با هم کمتر خواهد نشد در نتیجه طلاق‌ها و بی مهری‌ها نیز در جامعه گسترش خواهد یافت.

قرائتی به تشریح آثار مخرب دیر ازدواج کردن جوانان پرداخت و تصریح کرد: افزایش سن ازدواج در جامعه کاهش نسل و پیر شدن جامعه را در پی خواهد داشت.

وی فرزند در خانه را همانند گچ موجب استحکام بخشیدن پایه‌های خانواده دانست و گفت: متاسفانه فکر غلط فرزند کمتر زندگی بهتر در جامعه اسلامی رواج یافته است، تا جایی که خانواده‌ها آرامش زندگی را در فرزند کمتر می‌دانند ولی این تفکر از پایه و اساس غلط است.

قرائتی مشکل امروز جامعه اسلامی را نداشتن عزم و همت راسخ دانست و تصریح کرد: مردم عزم داشتند، شاه را بیرون کردند؛ عزم داشتند، مقابل آمریکا ایستادن؛ عزم گرفتند، جنگ هشت ساله را تمام کردند. هرجا ایرانی‌ها عزم داشتند، شد و هرجا نداشتند نشد. پس گیر، گیر عزم است؛ اگر عزم داشته باشیم ازدواج در جامعه سهل خواهد شد اما نمی‌خواهیم چون که عزم نداریم.

وی با بیان این‌که «در هر زمانی که به آیه‌های قرآن عمل نکردیم به شکست و مشکل برخوردیم» جایگزین کردن شیر خشک به جای شیر مادر، رواج یافتن رستوران‎ها و غذای بیرون به جای غذای سنتی، بی‌توجهی نسبت به نعمت‎های الهی و بسیاری از موارد دیگر نمونه‎های بارز از بی‌توجهی نسبت به دستورات قرآنی بوده است که امروز در جامعه به مشکل برخورده‌ایم.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۴:۵۸

آقاي قرائتي به كسي كه تشنه است نمي‌گويند اول ليسانس بگير بد آب. مي‌گن پول داري پول يك ليوان آب رو بده بعد تشنگي تو برطرف كن. كسي كه مي‌خواد ازدواج كنه هم نيازي نيست مدرك داشته باشه ولي زندگي خرج داره پس بايد پول داشته باشه، الكي كه نيست.

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۴:۴۲

حذف شرکتهای خدماتی که بنوع برده داری مدرن محسوب میشود . جوانان وکارکران شرکتی که ماهانه برای 600یا 700هزار تومان کار میکند ولی همسطح آنها که با سازمان یا دانشگاهها قراردا دارند 15میلیون ریال میگرد این فاصله یعنی تبیض آشکار با این نمیشود ازدواج کرد وخانواده تشکیل دادباید این مشگلات بر طرف شود

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۴:۱۰

باسلام
بابا اين ديگه چه حرفي شما مي زينيد مردم ديگر هوشيار هستند يك خانواده اگر بخواهد ساده ساده زندگي كنه بچه هم نداشته باشد ماهي دوميليون داخل تهران خرجش هست حالا اگر داخل شهرستان باشه يك ميليون واين هم بگم اين ديگر نهادينه شده براي مردم وثانيا درتهران وخيلي شهرهاي ايران حدود سه ميليون برادران افغان هستند كه بچه بياورند براي كشور ما

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۳:۵۴

چکارشون کنیم؟ می خوای دستگیرشان کنیم و مجبورشان کنیم که ازدواج کنند؟ می خوای بذاریم بیسواد بمونن تا ازدواج کنن؟ این کارها احتیاج به برنامه ریزی های دقیق دارد که چند رشته باید با هم همکاری کنند تا به نتیجه برسد.

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۳:۴۱

آقای قرائتی عزیز مثل اینکه دور و برت خیلی شلوغه و از اوضاع جامعه خبر نداری؟!خیلی ها مدرک دارند ولی یا کار ندارند و یا ماهی 800 هزار تومان حداکثر حقوق دارند،ازدواج با این شرایط=طلاق قطعی

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۳:۴۱

چرا روی خبرهای به این مهمی تابناک کامنت نمی گذرد؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۳:۳۵

آقای قرائتی، شما که اینقدر حرف های خوب خوب میزنین. من الان در آستانه ۱۷ سالگیم. فکر میکنین من خودم دوست دارم بجای اینکه از باب شرعیش وارد بشم، تو خیابون ول بگردم شماره بگیرم و ... (مراحل بالاتر)؟ الان کی واسش مهمه؟ کی توجه میکنه؟ این مردمی که خودشونو تو سری خور کردن، رو خودشون اسم جهان سومی میذارن، ناله نون شبشونو میکنن، چرا اصن باید اهمیت بدن؟ نظرتون محترمه ولی مردم چشماشون به سریالای جم تیویه. تو جم تیوی که کسی ۱۴ سالگی ازدواج نمیکنه... گناه که زیاد میشه مردم توانایی پذیرش حرف حق رو کم کم از دست میدن، یا لااقل به این سمت و سو میرن.

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۵:۰۰

داداش بخاطر سريالهاي جم تيوي نيست، بخاطر اينه كه در 17 سالگي توان اداره يك خانواده رو داري كه دم از ازدواج بزني؟ اصلا شغلت چيه؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۳:۰۶

فقط انتقاد میکنن و راه حل میدن که بگن ما به فکر هستیم اما هیچ کاری نمی کنن تو همین خبرای امروز از افزایش 21.5 درصدی اجاره مسکن رو نمایی کردن

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۲:۲۷

آقای قرائتی پول خانه پول عروسی و یک کار متوسط بدهید همه ازدواج میکنند لطفاً تنها نصیحت نکیند دردی را دوا نمیکند

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۲:۱۰

آقای قرایتی ابتدا مشکل بیکاری جوانان را حل نما یید

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۲:۰۴

بیکاری جوانان را حل کنید و درآمد مناسب برای تامین معیشت آنان فراهم کنید تا ازدواج کنند

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۵۴

الان کسی دیگه نمی گه مدرک. می گن خونه داری؟ مسکن اگه حل بشه خیلی ها سر و سامان می گیرن.

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۴۴

14 سالگی؟
آخه دختر 14 ساله یا پسر 17 ساله چی از زندگی میفهمه؟
گفتن سن ازدواج رو بیارین پایین ولی نه دیگه تا حد نوجوانی
راست میگین بعد تحصیلات دانشگاهی زمینه ی شغل ثابت و مسکن رو برای جوانها آماده کنید تا ببینیم کی دیر ازدواج میکنه؟
صورت مساله رو پاک میکنین بعد نظرای غیر واقعی میدین!
کمی منطقی باشید لطفا

محمد۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۲۱

1- وقتی درس می خونی میشه ازدواج کرد به شرطی که بعدش دو سال نری بیگاری مسخره به اسم سربازی(به اسم امادگی نظامی است ولی تا وقتی که کره و دسته بیل رو وارد میکنیم موشک و تانک به درد ما نمی خوره)

2- قدیم یه دختر 14 ساله یا پسر 17 ساله همه چیزای مورد نیاز رو بلد بود چون دنیاش چند تا گوسفند و مرغ و یه روستای 200 نفری بود الان جامعه ی جهانی است.

3- سن ازدواج مناسب امروز اگر سربازی نبود(به صورت مسخره امروزی وگرنه هر پسر و ترجیحا دختری باید آموزش نظامی ببینه) دختربالای 22 و پسر بالای 25

4- شخصا مسئله اقتصادی رو دلیل اصلی نمیدونم بیشتر مسئولیت پذیر نبودن و عدم اطمینان به فردا است. خیلی ها پول دارن ولی اطمینان ندارند که فردا یه مسئول از خواب پاشه و با یه تصمیم همش رو از بین ببره.

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۸

شما کار و امنیت روانی برای ما جوانان تامین کنید ما با سر جان ازدواج می کنیم

مختار۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۸

حالا دیگه کار از کار گذشته کم فرزندی فرهنگ شده بیکاری باعث دیر ازدواج کردن واشاعه ی فحشا شده وکاریش هم نمی توان کرد اگه راست میگویید باعث وبانی این مسائل را سرزنش کنید.

مهدی۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۸

بله حق با شماست من 23 سالمه لیسانس دارم وفقط لیسانس دارم زن بگیرم کجا ببرمش چی بهش بدم بخوره اصلا چی بپوشه کلا چطور زن بگیرم

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۵

آقای قرائتی مردم پول ندارن نون بخورن ما هم که این کارو کردیم پشیمونیم

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۱۰

مدرک عامل عقب افتادن نیست بلکه نبودن شغل و درآمد باعثشه....

ناشناس۱۳۹۳/۰۳/۰۷ ۱۱:۰۹

کاملا موافقم مدرک گرایی عافت ازدواج

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.