آخرین خبرعکس ماهواره‌ای حیرت‌انگیز از رشته‌کوه هیمالیا
0بازدید

نگاه لاریجانی و نیاز امروز کشور

مهدی مکارمی

نگاه لاریجانی و نیاز امروز کشور
چهار سال قبل که علی لاریجانی یکی از کاندیداهای نهمین دوره انتخابات بود لبه تیز انتقادات جریان اصلاح طلب متوجه او شده بود. اصلاح طلبان چون او را کاندیدای اصلی اصولگرایان می دانستند به او می تاختند و او را مورد انتقادات شدید قرار می دادند. اما لاریجانی اخیرا مورد انتقاد و عتاب شدید برخی از حامیان رییس جمهور قرار گرفته است. سخنان او در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما باعث شد تا برخی از حامیان رییس جمهور در خبرگزاری رسمی دولت و یکی از روزنامه های حامی دولت با لحن و بیانی تند او را به باد انتقاد بگیرند.

واقعیت این است که لاریجانی یکی از سیاستمداران با تجربه و با سواد و در عین حال ارزشی کشور ماست. نظرات او در شبکه دو سیما بخشی از دیدگاههای علمی و کارشناسانه اوست که بدور از تندروی های امروز جامعه ما بیان شده است.

اینکه او از برخی جانبداری های اعضای شورای نگهبان از کاندیداها گلایه می کند بخوبی نشان می دهد که اصل بی طرفی ناظرین و داوران انتخابات در زدودن شایبه هایی که سلامت انتخابات را زیر سوال می برد از اهمیت خاصی برخوردار است. براستی نمی توان صورت مسئله را پاک کرد و با قاطعیت گفت که اکثریت مردم درباره نتیجه انتخابات پرسش و ابهامی ندارد. چنین تصوری با واقعیت همخوانی ندارد.

اگر همه پرسش ها و ابهام ها در این زمینه درست هم نباشد باید پذیرفت که جانبداری اعضای شورای نگهبان، خود به شایبه ها دامن می زند.

نکته مهم دیگری که در سخنان لاریجانی بود توجه به این نکته بود که باید پیامها و سخنان معترضینی که به تجمع و راهپیمایی می پرداختند را شنید. باید زمینه برگزاری اعتراضات مسالمت آمیز آنان را بصورت قانونی فراهم آورد. براستی نیز نمی توان انتظار داشت که هیچ صدای اعتراضی نباشد و برای حفظ آرامش، تنها نسخه سکوت را بپیچانیم.

ضمن اینکه نظام ما نظامی مردم سالار است و بر اساس قانون اساسی شنیدن صدای مخالفان و معترضان به رسیمت شناخته شده است. اصلا مردم ما انقلاب کردند که در فضایی آزاد، اگر اعتراضی و نقدی داشتند آنرا بیان کنند و البته این اعتراض به یک مسئله مشخص نباید اعتراض به کلیت نظام تعبیر گردد.

از همین روست که شنیدن صداهای معترض در ظرف نظام مردم سالار دینی ضروری است و در نگاهی دوراندیشانه ضریب امنیت ملی ما را بالا می برد. روی آوری روزافزون مردم و جوانان به رسانه های برون مرزی را نیز می توان برآمده از وجود چنین خلایی در جامعه عنوان نمود.

صدا و سیما که عنوان رسانه ملی را بر پیشانی خود نصب نموده نیز باید توجه کند که همه گروههای موجود در جامعه حق بیان حرفهایشان را از طریق رسانه ملی دارند. رویکرد جانبدارانه رسانه ملی نه تنها کاهش التهابات سیاسی را بدنبال ندارد بلکه با برانگیختن احساسات و اعتراضات بخش های فعالی از جامعه می تواند به التهابات دامن بزند.

به هر حال آنچه در سخنان آقای لاریجانی آمد نشان دهنده این است که خوشبختانه همچنان مسئولانی هستند که با نگاهی کارشناسانه و بدور از تعصب و با رویکردی ملی به مسایل نگاه می کنند و البته خود آنها نیز باید توجه داشته باشند که با برخی هجمه ها و انتقادات ـ از سوی افراد و گروههایی که بدنبال حاکمیت تک صدایی هستند ـ نباید پا را عقب گذاشته و سکوت اختیار کنند و یا از موضع خود عقب بکشند.

چنین اقدامی میدان را بدست افراد تندرو و افراطی قرار خواهد داد که باعث گسترش دامنه اختلافات و نزاع ها و تنش هاست. فضای امروز جامعه ما نیازمند حضور فعالتر لاریجانی و همه ی عقلای کشور است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۷ ۱۱:۱۲

چرا مناظره بین آقای موسوی و حداد عادل برگزار نمی شود?

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۶ ۱۷:۴۵

واقعا لاریجانی حرفهای بجایی زده. بحدی حامیان دولت سرکوب میکنند که غربیها سوء استفاده کرده و معترضین انتخابات را طرفداران خود میپندارند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۶ ۱۵:۵۲

چرا همه ما از نگذانيهاي رهبرمان بي خبريم. يا فكر مي كنيم كه ايشان مردم را فراموش كرده اند؟ دل ايشان پر از خون است. بعضي از مسايل استخوان تويه گلو است.
بايد پيرو آن پير فرزانه باشيم تا مملكتمان حفظ شود.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۶ ۱۴:۳۲

رهرو ان نیست که گه تند و گهی خسته رود رهرو ان است که اهسته و پیوسته رود

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۶ ۱۴:۱۷

مدتهاست که نظرات اینجانب را تابناک درج نمی کند، شاید این بار هم در دنباله نظرات قبلی این نظرات نیز درج نگردد. اما بهر حال ضمن اینکه از نظرات آقای لاریجانی تشکر می کنم اما اگر ایشان و نمایندگان در طول چهار سال فعالیت دولت کارهای دولت را بهتر و کارشناسی تر زیر نظر داشتند امروز شاید جامعه ما با این همه چالش مواجه نبود. به گفته خود بعضی از نمایندگان از حدود 220 مصوبه مجلس فقط تعداد کمتر از 20 تای آنها اجرایی شد، چرا!؟ پس آیا وظیفه مجلس غیر از آن است که مصوبه تصویب کند و دولت آنها را اجرایی کند؟ وظیفه نظارت بر اجرایی شدن مصوبات مجلس با کیست؟ آیا غیر از خود مجلس؟ پس ببینید یکی از عیوب همراه بودن مجلس با دولت (هر مجلسی با هر دولتی) همین است که امروز شاهد آن هستیم. به نظر اینجانب در طول چهار سال گذشته مجلس به وظایف خود به خوبی عمل نکرد. مورد دیگر در خصوص نظرات کاربر سوم که بی مهابا به دیگران حمله کرده است. بنده از ایشان و همفکران ایشات چند سوال دارم. 1- ایا رسانه با اصطلاح ملی در قضایای اخیر بی طرف عمل کرد. آیا از راهپیمایی بیش از 3 میلیونی 25 خرداد تصویری پخش کرد؟ آیا این 3 میلیون نفر همه خس و خاشاک یا اراذل و اوباش بودند؟ 2- آیا وزارت کشور مجوزی صادر کرد؟ 3- چرا وزارت کشور برای راهپیمایی 26 خرداد (حامیان آقای احمدی نژاد) در میدان ولیعصر مجوز صادر کرد و شبکه خبر هم با دعوت از تنی چند، چندین ساعت به پوشش مستقیم آن اقدام کرد و به آن لقب" راهپیمایی وحدت داد" آیا این چنین بود؟ 3- چرا در طول این دو هفته برنامه شبکه 2 سیما (آقای حیدری) از خیلی از افراد دعوت کرد الا آقای مهندس موسوی؟ و خیلی دیگر از موارد که شاید مجال درج آنها در اینجا نباشد. خدا پناه می برم به تو.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۶ ۱۰:۵۸

آقاي لاريجاني در ميان مسئولان نظام از نظر جمع كردن بين تقوا و تعهد و هوش و اعتدال و تخصص و سابقه مديريت بي نظير است. هرچه بيشتر كارها را دست امثال لاريجاني بسپاريم عزت و اقتدار كشورمان روزافزون خواهد شد.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۲۲:۰۱

برخی از نمایندگان مجلس در اظهار نظر ناشایستی گفته بودند آقای لاریجانی با اندیشه ریاست جمهوری چهار سال آینده اینگونه اظهار نظر کردند اما لاریجانی با توجه به آخرت و روز محاسبه الهی نظرشان را ابراز فرمودند خدا یا تو شاهد باش که بنام تو وبا امکانات این مردم چگونه علیه مردم تاختند (فرض بگیرید که عده ای هم اشتباه کردند شما آن ها را دشمن خطاب کردید حتی امکان صدا و سیما را که حق این ملت است لحظه ای برای ندای آن ها قرار ندادید)

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۳:۲۴

من نمیدانم کجای صحبتهای آقای لاریجانی غیرقانونی بود که این همه خشم حامیان دولت را برانگیخت؟
همین حرکتها را میکنند که مخالفین میگن حامیان دولت ظرفیت مخالف که هیچ، حتی ظرفیت حرف حساب رو هم ندارن

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۲:۱۲

شنیدن صدای مردم معترض تاکید بردستگاه های قانونی بر رسیدگی دقیق درزمان فراتر از زمان قانونی است نه اینکه باوجودبیش از چهل هزارنماینده بر سر صندق ها دروغ یازده میلیونی را ساخت بعددردهان بخشی از مردم گذاشت ودلیل قانع کننده برای طرح شکایت نداشت . این شنیدن زور گوی تشنگان قدرت است که بشکل ناشیانه عمل میکنند وبحساب مردم میگذارند .

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۲:۰۸

با سلام
رهبر معظم انقلاب در سخنان نماز جمعه مورخ 29/3/88 فرمودند که مناظره کاندیداها اگر چه نکات بدی هم داشتند اما نقاط قوت زیادی هم داشتند که باید من بعد نبز ادامه داشته باشددر هفته ای که گذشت رسانه ملی در برنامه ویژه خبر کانال 2 با برگزاری برنامه های متوالی نظرات مسئولین مختلف دولتی و نیز خبرگان سیاسی راجویا شد اما در این برنامه ها بر خلاف نظر رهبری صدای گروه دیگر به گوش نمیرسد در طی این برنامه ها اقایان لاریجانی و قالیباف هم روی این نکته تاکید کردند که باید امکان بیان نظرات در رسانه ملی فراهم شود و مخالفین را به خیابانها هدایت نکنیم لذا به نظر میرسد رصرف بیان این نکته که مخالفین باید راه قانونی را برای پیگیری مسائل طی کنند راه حلی است که به بن بست خیابانی منتهی می شود در حالی که این شبها کسانی به تلویزیون می ایند که صحبتهای یکطرفه بعضی از انها نه تنها مشکلی را حل نمیکند بلکه مشکلات را عمیقتر نیز میکند لذا بهتر است رسانه ملی نشان دهد که بستر قانونی برای طرح نظرات همه گروههادر چارچوب انقلاب میباشد
با تشکر

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۲:۰۸

من با منطقی که از آقای لاریجانی در این چند چند سال اخیر دیده بودم اطمینان داشتم که ایشان اهل تندروی نیستند و حق را از نا حق جدا خواهند کرد و مطمئنم که شخصیتشان اینچنین نیست که با یاوه گویی های عده ای افراطی از موضع خود عقب نشینی کنند

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۱:۳۳

بسمه تعالی مشکل اصلی حال حاضر کشور وجود افراطیون در هر دو طرف است که عملا نمی گدارند راهکار منطقی و قابل قبول بدست آید و تا قدمی در این راه برداشته می شود بلافاصله با وسیله دیگری آتش اختلاف را شعله ور می نمایند و متاسفانه بعضی از نخبگان و عقلاء قوم هم بنا به مصالح کوتاه مدت از این افراطی گری ها حمایت و یا حداقل آن عملا را محکوم و محدود نمی نمایند و متاسفانه از این مسیر مرتبا این میراث گرانقدر امام راحل و خیل عظیم ایثارگران است که دچار آسیب میشود ، واقعا تظاهرات وحمله زبانی به افرادی چون آقای لاریجانی و یا جوادی آملی به خاطر اعلام یک نظر کمی متفاوت با نظر برخی ها چه معنائی جز افراطی گری کور دارد ؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۱:۰۹

کشور ما به افراد با شعور سیاسی مانند آقای لاریجانی برای برطرف کردن عاقلانه تنش های موجود نیازمند است .برخی از سیاسیون باید از رفتار ومنش این سرمایه های ایران اسلامی سرمشق بگیرند وسعی نمایند سلیقه های مختلف را به هم نزدیک نمایند ,نه این که بین مردم وسلیقه ها شکاف ایجاد نمایندحاکمان حکومت الهی برای وحدت مأموریت دارندنه برای تفرقه وجدایی امت

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۱۰:۳۵

نظران آقایلاریجانی دلسوزانه وکارشناسا نه بود وحکایت از آسیب شناسی درون نظام داشت ولو عناصر تند آن رابرنتابند

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۰۸:۳۲

ای کاش تابناک یک خورد هم در عمل دغدغه‌ی ولایت فقیه رو داشت. ای کاش یک خبرگذاری میومد و از مطالبات رهبری دفاع می‌کرد. همه‌تون یه قماشید. چه شما چه رجانیوز ...

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۰۶:۲۷

موضوع اينجاست كه طرفداران دولت همچون خود آقاي رئيس جمهور ، رويه ي بسيار خطرناكي را دارند پيروي ميكنند كه ميگويند : يا عيناً با ما ، در غير اينصورت عليه ما.
اينكه آقاي احمدي نژاد در طول 4 سال حتي يك نقد خرد و كوچك مديريتي را نيز برنميتابيد...و خيلي زود به تصفيه ي آن آدم خيرخواهي كه از سر دلسوزي نقد ميكرد ميپرداخت....الان در عرصه ي بسيار كلان و جامع دارد اجرا ميشود.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۵ ۰۱:۳۳

خدايا به همه دولتمردان ديگر ما خرد عنايت بفرما

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۴ ۲۳:۴۶

واقعا همین طور است که آقای مکارمی نوشتند. مردم ما برای چه انقلاب کردند؟ اگر مردم ما نتوانند دراره یک موضوعی که به آن انتقاد دارند تجمع کنند این با آرمان انقلاب همخوانی ندارد. کاش همه مانند آقای لاریجانی فکر می کردند و به آرمانهای انقلاب پایبند بودند. انقلاب اسلامی ما باید همچنان زنده بماند.

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۴ ۲۲:۵۰

اگر تندروها در اردوگاه موسوی نبودند میشد این قضیه را تبدیل به حماسه کرد
ولی ورشکستگان سیاسی اطراف موسوی ظاهرا اهداف دیگری دارند
همیشه تندروی یک طرف طرف دیگر را به سمت موضع گیری شدید میکشاند
اشتباهات بسیار تندرو های اصلاح طلب در دوره اصلاحات با عث مرگ سیاسی اصلا ح طلبها شد واکنون فقط تیر به تاریکی میزنند هدف حزبی یا سیاسی روشنی ندارند
نه قانون اساسی نه رهبری نه شورای نگهبان ونه مراجع حوزه را قبول ندارند این یعنی خودکشی سیاسی طوری که همه ضرر کنند .
قطعا باین روش جز خسارت به مملکت و زیر سوال بردن مشروعیت نظام که تلویحا هم بیان میکنند خاصیتی ندارد

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۴ ۲۲:۱۰

من نمی دونم حامیان دولت چه تعصبی دارند که از دهن مسوولان خدای نکرده یه کلمه در نیاد واقیت رو در بر داشته باشه حالا اگر آقای لاریجانی این مطالب را اظهار نکنه یعنی مردم نمی دونن یا کم هوش هستن؟

ناشناس۱۳۸۸/۰۴/۰۴ ۲۲:۰۴

در میدان تضارب آرا وجود چهره هایی چون دکتر لاریجانی به تعادل محیط کمک شایانی میکند. من خودم طرفدار آقای احمدی نژاد هستم و لی اعتقاد دارم برای نیل به جامعه ای متعادل چهره هایی چون دکتر لاریجانی ضروریند. حتی اگر رویکردهایشان از روی سیاست هم باشد، باز اثرش مفید است.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.