حقوق یک کارگر چقدر است؟
یک مقام مسوول کارگری با تاکید بر اینکه کاهش قیمت جهانی نفت به منزله افزایش ندادن حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان نیست، از شورای عالی کار خواست تا 33 قلم کالای مصرفی خانوارهای کارگری را به طور ریالی محاسبه و به عنوان رقم واقعی دستمزد یک کارگر ایرانی مشمول قانون کار اعلام کند.
به گزارش ایسنا علی اصلانی در گفتوگویی اظهار کرد: ماده 41 قانون کار دارای دو تبصره است که تبصره یک به نرخ تورم و تبصره دو به سبد معیشت خانوار به عنوان مبنای تعیین مزد سالانه اشاره دارد.
وی افزود: سالهاست که در موعد تعیین مزد تنها تبصره یک ماده 41 مبنا و ملاک عمل قرار می گیرد در حالی که این ماده تبصره دومی هم دارد که متاسفانه هیچگاه جدی گرفته نشده است.
اصلانی ادامه داد: حال که تنها یکی از تبصرهها در شورای عالی کار مبنا قرار میگیرد امسال بنا داریم که باز هم یک تبصره مدنظر باشد منتها از تبصره یک گذشته و بر تبصره دوم که به سبد معیشت خانوار کارگری اشاره دارد متمرکز خواهیم شد و از شورای عالی کار می خواهیم که حداقل مزد کارگران را با تکیه بر همین تبصره تعیین و تصویب کند.
رییس کانون شورای اسلامی کار البرز با پیشبینی شرایط سخت سال آینده ابراز امیدواری کرد: دولت در راستای حمایت از قشر ضعیف کارگری در سال آینده سیاست اختصاص بن خواربار و سبد کالا به اقشار ضعیف را دنبال کند.
وی تاکید کرد: با توجه به روند برجام و مسایل سیاست خارجی ایران ممکن است سال آینده سال سخت و دشواری پیش رو داشته باشیم از این رو دولت از هم اکنون باید برای معیشت خانوارهای کارگری و ارتقای دستمزد آنها چاره اساسی بیندیشد در غیر این صورت قدرت خرید کارگران در سال آینده بدتر از سال 94 خواهد شد.
این مقام مسوول کارگری درعین حال اختصاص بخشی از درآمدهای نفتی برای کمک به خانوارهای کارگری را خواستار شد و گفت: در طول سالهای گذشته هیچگاه از بودجه نفت درصدی برای طبقه محروم کارگر در نظر گرفته نشده است. ممکن است عده ای بگویند که امسال قیمت نفت کاهش پیدا کرده و این خواسته دور از انتظار است ولی آیا چون قیمت جهانی نفت پایین آمده حقوق کارگر و کارمند نباید افزایش پیدا کند؟
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر از 330 قلم کالایی که در لیست بانک مرکزی قرار دارد تنها 33 قلم جزو اقلام اساسی سبد هزینه خانوارهای کارگری است که با محاسبه آنها رقم واقعی دستمزد یک کارگر ایرانی مشمول قانون کار به دست میآید لذا از کارفرمایان می خواهیم که همان 33 قلم را به طور ریالی محاسبه کنند.
به گفته اصلانی، این رقم در استانها هم اکنون به دو میلیون و 800 هزار تومان می رسد و در کلان شهرها بیشتر است در حالی که پایه حقوق فعلی کارگران 700 هزار تومان است.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظرات بینندگان
داداش ماكه كارشناسيم و فوق ليسانس 1تومن ميگيريم خيلي نگران كارگرها نباش
کارگر 700 هزار تومانی اصلا نداریم
من الان حقوق می دم زیر 1.5 نیست
تازه تمام اينها به كنار .
وقتي 700 تومن بهت حقوق ميدن .كلي ازاون رو به عنوان بيمه و ماليات كم ميكنن درحالي كه هيچ گونه خدمات رساني هم ندارن.
آقا بخدا دیگه همه جوره کم آوردم با این حقوق. تو رو خدا یه فکری بکنید.........
خدایی کسی که اینقدر دست مزدش باشه می تونه همزمان کرایه خونه های سرسام اور ، اب ، برق ، گاز ، تلفن (موبایل رو بیخیال یه شارژ 2 تومنی تا یه ماه)، پول کرایه ماشین (که هر کسی برای خودش یه سازی میزنه توی هر جای ممکن که خدا نکنه بخوای دربست بگیری که وا ویلا) ، هزینه ماهیانه خوراک ، پوشاک یک فصل ، خدایی نکرده میوه اونم فقط برای اینکه مهمون بیاد بزاریم جلوش ابرومون نره فقط از بس که چایی گذاشتیم جلوش و .... خرج های دیگه رو بده؟ کسایی که مهندس و غیره هستن و هنوز بچه ندارن نتونستن وای به حال اینکه بچه داشته باشن و اونم زیر 5 سال که هیچی
700 هزار و اين يعني فاجعه.
متاسفانه نه تنها این قشر دیده نمی شود بلکه حتی تصور عموم در مورد انها بسیار غلط هست بسیاری از مردم فکر می کنند کارگر ها نیرو های بی سواد و یا کم سواد هستند که تخصصی ندارد اما بر عکس این موضوع صادق است بیشتر کارگر مدارک لیسانس به بالا دارند که بسیاری از این مدارک مهندسی برق ،الکترونیک و کامپیوتر... است و جدا از این مدارک تحصی آموزش های زیادی تخصصی در زمینه شغلی شان دیده اند که متاسفانه نه جامعه به ان توجه دارد و نه کار فرما های گرامی...
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.