به گزارش تابناک به نقل از الفرات، «محمد غازی الربیعی»، مدیر شرکت تولید و بازاریابی خرمای عراق تصریح کرد: برخی کشورهایی که پیشتر واردکننده خرما بودند، اکنون خود تولیدکننده خرما شدهاند. وظیفه شرکت تولید تنها تحویل و فروش خرماست و در بخش کشاورزی فعالیتی ندارد.
وی گفت: ما در سال گذشته 600 هزار تُن تولید خرما داشتیم و پیشبینی میکنیم امسال شاهد افزایش این مقدار باشیم.
تولید خرمای عراق به دلیل تغییرات آب و هوایی، کمبود آب، بیابانزایی، خشکسالی و اهمال باغها توسط کشاورزان تحت تاثیر قرار گرفته است.
میانگین محصول دهی هر اصله نخل در استان های عراق به 66.7 کیلوگرم می رسد و بالاترین میانگین محصول دهی نخل به استان واسط تعلق دارد که در حدود 81.6 کیلوگرم است و کم ترین میانگین محصول دهی نخل با میزان 47.1 کیلوگرم به استان بصره تعلق دارد.
کشور عراق در پایان دهه شصت قرن گذشته حدود 75 درصد از خرمای جهان را تولید می کرد و رتبه اول تولید خرما در جهان را دارا بود.
معروف ترین انواع خرما در عراق که همچنان تا امروز مورد علاقه شدید مردم عراق است و طعم ویژه ای به سفره مردم به خصوص در ماه رمضان بخشیده است، عبارتند از: شویثی، خستاوی، خضراوی، شکر، سلطان، اشرسی و جمالی.