به گزارش «تابناک»، آیا شما میدانید بهترین روش تمیز کردن و شستن توت فرنگی چیست؟ طرز شستن توت فرنگی با نمک چگونه است؟ شستن توت فرنگی با آب و سرکه چطور انجام میشود؟
در این مقاله میتوانید با آداب شستن توت فرنگی و همچنین ضدعفونی کردن توت فرنگی آشنا شوید:
خواص درمانی توت فرنگی در طب سنتی و فواید توت فرنگی برای سلامتی کم نیست. اما توت فرنگی در معرض سموم و آفتکشهای زیادی قرار میگیرد و از همین رو باید قبل از مصرف به خوبی شسته شود تا خواص توت فرنگی تحتالشعاع قرار نگیرند. بیشتر توت فرنگیهایی که در بازار عرضه میشوند، ارگانیک نیستند و تا مرحله میوه دادن، در معرض سموم مختلف قرار میگیرند.
آمارها نشان میدهد که توت فرنگی بیشتر از هر میوه دیگری به آفتکشها آلوده است. شستن توت فرنگی با آب سرد تنها ۷۵ تا ۸۰ درصد این آفات و سموم را از بین میبرد و از همین رو لازم است این میوه را به روشی اصولی بشویید.
از طرف دیگر توت فرنگی نشسته میتواند محل زندگی باکتریها و حشرات کوچکی باشد که تنها با شستشوی صحیح از بین میروند. بنابراین تمیز کردن توت فرنگی را جدی بگیرید و حتماً از روش درستی برای این کار استفاده کنید.
به طور معمول بهترین روش تمیز کردن و شستن توت فرنگی روشی است که آلودگیها و سموم روی سطح توت فرنگی را تمیزتر کند. یکی از نکات مهم در شستن و ضدعفونی کردن توت فرنگی این است که شما نباید از هیچگونه ماده شویندهای برای این کار استفاده کنید.
اولین و سریعترین روش برای شستن توت فرنگی در خانه این است که توتها را داخل سینک بریزید. سپس سینک را از آب سرد پر کنید. حالا اجازه دهید توت فرنگیها کمی داخل آب بمانند. سپس توت فرنگیها را دانه به دانه بردارید و زیر آب سرد بشویید. در این روش باید به خوبی سطح میوه را مالش دهید تا آلودگیها تمیز شوند.
در انتها توتها را روی یک حوله کاغذی قرار دهید و خوب خشک کنید. معمولاً بهتر است از این روش برای زمانهایی استفاده کنید که قصد دارید مربای توت فرنگی درست کنید و یا از آن برای تهیه یک دسر خوشمزه استفاده کنید.
اگر توت فرنگی که خریداری کردهاید گلخانهای باشد، قطعاً تا رسیدن میوه در معرض انواع سم و آفتکشها قرار گرفته است. بنابراین غوطهور کردن توت فرنگی در ترکیب آب و سرکه میتواند در از بین بردن این سموم بسیار مفید باشد.
برای این کار باید یک کاسه سرکه را درون سینک بریزید. سپس به اندازه ۴ کاسه آب به آن اضافه کنید. توت فرنگیها را برای ۲۰ دقیقه در ترکیب آب و سرکه قرار دهید. در نهایت توتها را با آب سرد بشوید.
یکی دیگر از بهترین روشهای تمیز کردن و شستن توت فرنگی استفاده از جوش شیرین است. برای این کار باید ۱ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با ۴ لیوان آب ترکیب کنید. سپس توت فرنگیها را برای ۵ دقیقه داخل این محلول بگذارید. بعد از این مدت باید همه توت فرنگیها را به خوبی با آب سرد آبکشی کنید.
«نمک» یکی از بهترین و مؤثرترین ضدعفونیکنندههای طبیعی است. بسیاری افراد معتقد هستند که بهترین روش شستن و تمیز کردن توت فرنگی استفاده از نمک است. برای این کار باید ۱ قاشق چایخوری نمک را در هر لیوان آب ترکیب کنید و به اندازه توت فرنگیها از این محلول آماده کنید.
سپس توت فرنگیها را برای مدت ۳۰ دقیقه در آب قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید و خشک کنید. توجه داشته باشید که توت فرنگیها باید کاملاً در آب نمک غوطهور باشند تا تمیز و ضدعفونی شوند. در برخی دستورالعملها ذکر شده که توت فرنگیها را تنها برای ۵ دقیقه در آب نمک قرار دهید تا شور نشوند. اما برای ضدعفونی توت فرنگیهای پیشنهاد میشود آنها را تا زمانی که طعم بدی پیدا نکنند در آب نمک بگذارید.
آب نمک میتواند میکروب توت فرنگی و کرمهای ریز موجود در آن را تمیز کند.
سازمان غذا و داروی آمریکا همواره توصیه میکند که هیچ یک از میوهها و سبزیجات را با مواد شوینده و یا حتی شویندههایی که فقط برای شستن میوه و سبزی طراحی شدهاند نشویید. باقی ماندن این مواد شوینده روی میوهها و سبزیجات به شدت برای بدن مضر هستند و میتوانند به سلامت ما آسیب برسانند.
یکی دیگر از روشهای رایج برای شستشوی توت فرنگی استفاده از شویندههای مخصوص میوه و سبزی است. برای این کار باید نصف یک ظرف بزرگ یا سینک را با آب سرد پر کنید. سپس ۱۰ قاشق غذاخوری شوینده به آب اضافه کنید. با یک ملاقه آب را هم بزنید و سپس توت فرنگیها را برای چند ثانیه در آب بریزید. سپس آنها را با آب سرد بشویید و در آبکش قرار دهید تا خشک شوند.
*قبل از خوردن توت فرنگی حتماً دستان خود را بشویید تا زحماتی که برای شستن میوه کشیدهاید، از بین نرود.
*بهتر است توت فرنگی را قبل از استفاده بشویید. شستن توت فرنگی و نگهداری از آن در یخچال منجر به خیس شدن و فاسد شدن توتها میشود.
*توت فرنگیهای نرم و دارای زدگی را دور بریزید. زیرا این توت فرنگیها بقیه توت فرنگیهای سالم را نیز خراب میکنند.
*توت فرنگیهای کپک زده را مصرف نکنید. زیرا کپک به تمام جسم میوه رسوخ میکند و با بریدن بخش کپک زده تمیز نمیشود.
*اگر قصد ندارید توت فرنگیها را بخورید، بهتر است آنها را به صورت نشسته داخل یک ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال بگذارید.
*از آنجایی که در نحوه خوردن توت فرنگی سطح توت فرنگ خراش داده نمیشود و پوستی برای جدا کردن ندارد، بنابراین باید قبل از خوردن و حتی برای تهیه انواع اسموتی توت فرنگی و شربت توت فرنگی به خوبی ضدعفونی شود.
*برای نگهداری توت فرنگی شسته شده باید آن را در یک ظرف در باز بریزید و یک دستمال کاغذی روی آن بگذارید تا رطوبت موجب خراب شدن توت فرنگیها نشود. این توت فرنگیها در صورت سالم بودن از ۳ تا ۷ روز قابل نگهداری هستند.
*برای افزایش ماندگاری توت فرنگیها میتوانید آنها را برای ۶ تا ۱۲ ماه در فریزر بگذارید.
*قبل از قرار دادن توت فرنگی در یخچال حتماً آن را به خوبی خشک کنید.
*برای شستن توت فرنگیها به هیچ عنوان از فشار دست استفاده نکنید. فشار دادن توت فرنگی موجب آسیب دیدن به بافت میوه و نفوذ آب به آن میشود و فرآیند فاسد شدن توت فرنگی را سریعتر میکند.
بهترین روش شستن و ضدعفونی کردن توت فرنگی استفاده از نمک، سرکه یا جوش شیرین است.
برای ضدعفونی کردن توت فرنگی با نمک باید ۱ قاشق چایخوری نمک را در هر یک لیوان آب ترکیب کنید و به اندازه توت فرنگیها از این محلول آماده کنید. سپس توت فرنگیها را برای مدت ۳۰ دقیقه در آب قرار دهید و بعد با آب سرد بشویید و خشک کنید.
اگر در توت فرنگی شما کرم وجود داشته باشد، بهترین روش شستن توت فرنگی این است که آن را برای ۱۰ دقیقه در ترکیب آب نمک و سرکه بریزید و بعد به خوبی با آب سرد بشویید. با این روش کرمها و همچنین تخم کرمهای موجود در توت فرنگی از بین میروند.
بهتر است بدانید که روشهایی مثل شستن توت فرنگی در آب نمک، جوش شیرین، سرکه یا شوینده مخصوص سبزیجات و میوه، توت فرنگی را به خوبی ضدعفونی میکنند و از همین رو میتوانید بدون هیچگونه نگرانی در مورد آلودگی و انتقال ویروس آنها را میل کنید.
منبع: مجله کوروش