آخرین خبرپزشکیان: شخصاً دغدغه دارم که برق مورد نیاز زنجیره تولید قطع نشود
4بازدید
۱۹

وزیر صمت به پشتیبانی از خودروسازان درآمد!

اظهارات روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره «قیمت‌گذاری خودرو» جدا از اینکه سیگنال افزایش قریب‌الوقوع قیمت کارخانه‌ای خودروها را ارسال کرده، به‌نوعی سند جدید احتکار خودروسازان نیز محسوب می‌شود.

وزیر صمت به پشتیبانی از خودروسازان درآمد!

به گزارش «تابناک» به نقل از دنیای اقتصاد، در حال حاضر شورای رقابت مسوول قانونی تعیین قیمت خودرو است، اما وزیر صمت می‌گوید قیمت‌گذاری باید بر عهده وزارتخانه متبوع وی باشد. شورای رقابت به استثنای دو دوره که از قیمت‌گذاری کنار گذاشته شد، بیش از یک دهه است که مرجع رسمی قیمت‌گذاری خودروهای داخلی به شمار می‌رود.

مسوولان این شورا می‌گویند چون خودرو کالایی انحصاری محسوب می‌شود، تعیین قیمت آن بر عهده شورای رقابت است و چون هنوز این انحصار رفع نشده، نهاد دیگری نمی‌تواند اختیار قیمت‌گذاری را به دست بگیرد. در چنین شرایطی، وزیر صمت تاکید کرده که تعیین قیمت خودرو باید بر عهده این وزارتخانه باشد. این گفته وزیر صمت این پرسش را ایجاد کرده که سند این ادعای وی چیست؟ چرا و طبق کدام قانون باید قیمت‌گذاری خودرو بر عهده وزارت صمت باشد؟ اگر چنین قانونی وجود دارد، پس چرا وزارت صمت تا به امروز از آن استفاده نکرده است؟ اگر هم چنین قانونی در میان نیست، پس وزیر صمت بر چه مبنایی می‌گوید قیمت‌گذاری خودرو باید بر عهده وزارتخانه متبوع وی باشد؟ از طرفی، تا وقتی خودرو در لیست کالاهای انحصاری قرار دارد، وزارت صمت چطور می‌خواهد اختیار قیمت‌گذاری را به دست بگیرد؟ البته در گذشته دو بار شورای رقابت از قیمت‌گذاری خودرو کنار گذاشته شده و وزارت صمت مهار قیمت را به دست گرفته، منتها هر دو بار با مجوز شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا بوده است.

بنابراین اگر قرار است قیمت‌گذاری خودرو به وزارت صمت واگذار شود، یا باید خودرو را از لیست کالاهای انحصاری خارج کرد یا بار دیگر شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا وارد عمل شده و با حذف شورای رقابت، تعیین قیمت را به صمتی‌ها می سپارد. گزاره نخست - خروج خودرو از لیست کالاهای انحصاری - فعلا با توجه به واردات بسیار ضعیف و انحصار خودروسازان بزرگ، امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین اگر قرار بر تغییر داور قیمت باشد، شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا باید مجوز آن را صادر کند. به فرض صدور چنین مجوزی، باید از صمتی‌ها پرسید در دو دوره‌ای که شورای رقابت کنار رفت و قیمت‌گذاری به دست آنها افتاد، چه کارنامه‌ای از خود به جا گذاشتند و آیا تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان از عملکرد این وزارتخانه راضی بودند؟

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۲۰ ۰۰:۴۹

مافیا در مافیا ...

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۹:۳۸

اقای وزیربایدازخودروشازان حمایت کندچراخودروسازان بایدجیب نهادوارگانهاراتامین کند

نام۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۸:۴۹

این وزیر کار کجا خوابش برده،، نمیبینه که همه دنبال گران کردن هستن حتی وزیر صمت ،،،اون هم هر سه ماه یکبار ،،پس حقوق چیه

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۳:۰۶

حوب طبیعی است تشتگان قدرت مگر میتوانند از دست مردم درمانده جرعه ای آب بگیرند که به پشتیبانی مردم درآیند ؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۶:۲۱

اصلا وزیر کیلو چنده؟ مدیریت خودروسازی دست کس دیگریست.

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۲:۲۸

اسم اخرین وزیری که سمت مردم بود و کاری میکرد اصلا کسی یادش میااااد.......................

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۶:۲۱

وزرا همه مهره اند

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۲:۱۷

از این ظلم به کی شکایت کنیم؟

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۲:۰۴

شاسی بلندهاهمه کارمیکنند!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۴۹

مسولین ،بگذارید این مملکت از تکنولوژی جدید جهانی استفاده کند .تا انحصار وجود دارد صنعت خودرو پیشرفت نمیکند.

رضا اهوازی۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۳۴

یه دولتی داریم که از خودرو ساز گرانفروش محتکر دفاع میکنه از بانک ربا خوار دفاع میکنه از مفت خورهای سهمیه ای بناحق دفاع میکنه و قیمت مسکن ۶۰ متری ۸ میلیارد براش عادیه
حالا تو مصاحبه ها صداشون گوش فلک رو کر کرده که ما حامی مظلومین هستیم و همه چی خوبه و قراره بهتر هم بشه!!!!!!!

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۲۹

علی ابادی باید استیضاح شود

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۲۸

غیر از این انتظار داشتید!
اسمش که مردم مهمند!
اگر در طی همه این سال ها حتی یک وزیر مطالبه گر بود و خودرو سازها رو وادار به کیفی سازی محصولات می کرد الان وضع این نبود!
خبر خوبه اینکه روز به روز بدتر میشه!

آریا۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۲۶

مافیای خودرو=وزیر صمت

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۲:۴۱

بالاتر برو.وزیرصمت صرفامباشراست

رامین۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۲۳

یاد سعیدنمکی بخیر. اسمش وزیربهداشت ودرمان بود کارش حفظ منافع کارخانجات داروسازی (بنا برتصریح خودش)

اسد۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۱۸

کلا وزرا جزو کارمندان خودروسازی هستن

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۰۴

وزیر صمت بهتر از شما رسانه ها صلاح صنعت و منافع مردم را تشخیص میدهد. ایشان از مسائلی خبر دارد که رسانه های عامل وارد کننده های پرروی خودرو یا از آن بی خبرید یا خودتان را به بی خبری میزنید

ناشناس۱۴۰۲/۰۷/۱۹ ۱۱:۰۰

انتظار داشتید از مردم پشتیبانی کنند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.