هشدار: پوتین دست ترامپ را در خاورمیانه باز گذاشت

در جنگ اوکراین، ایران باید بی‌طرف می‌ماند، اما روسیه با اقداماتش ایران را متهم کرد و عواقب سنگینی را برای کشور رقم زد. حالا دوباره به نظر می‌رسد که معامله با ترامپ، بار منفی آن را بر دوش ایران خواهد انداخت.
کد خبر: ۱۲۸۹۶۲۴
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱ 19 February 2025
|
6059 بازدید
|

به گزارش تابناک به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی؛ تمام افرادی که در حکمرانی کشورمان نقشی دارند به‌ ویژه متصدیان دیپلماسی خارجی باید تحولات سریع و بسیار حساس این روزهای منطقه را با حساسیت دنبال کنند و برای اینکه ایران از چرخه سیاسی خاورمیانه عقب نماند اقدامات مناسب انجام دهند.

با عبور از اختلاف ‌نظرهائی که در مورد نگاه به شرق در میان سیاستمداران کشورمان وجود دارد و پروتکل‌های رسمی که برای دولتمردان تعریف شده است، منافع ملی کشور ایجاب می‌کند اقدامات روسیه در چگونگی تعاملش با آمریکا را زیر نظر داشته باشیم.  

اگر دولتمردان جمهوری اسلامی نسبت به این تعاملات بی‌تفاوت باشند، اینطور نیست که عوارض چنین تعاملات مهمی هم نسبت به جمهوری اسلامی ایران بی‌تفاوت باشد. این عوارض، دامنگیر کشورمان خواهد شد و به همین دلیل از حالا و تا دیرتر نشده باید درصدد پیدا کردن راه چاره‌ای برای مبتلا نشدن به این عوارض باشیم.

مذاکرات آشکار و پشت ‌پرده ساکنان کرملین با ساکنان جدید کاخ سفید به احتمال زیاد به یک معامله بزرگ میان روسیه پوتین و آمریکای ترامپ منجر خواهد شد و چه بسا شده باشد. این معامله، به قربانی کردن اوکراین در برابر روسیه و بخشیدن بخش‌هائی از خاک اوکراین به پوتین توسط ترامپ محدود نمی‌شود. این، رشوه‌ایست که ترامپ به پوتین می‌دهد.  

در مقابل، پوتین هم دست ترامپ را در سرتاسر خاورمیانه باز می‌گذارد تا هرطور که ترامپ می‌خواهد برای اسرائیل کارسازی کند. علاوه بر لبنان، سوریه، عراق و فلسطین، ایران هم در این چرخه قرار دارد و روسیه همانطور که رادارهای خود در سوریه را به هنگام حملات هواپیماهای ارتش متجاوز رژیم صهیونیستی به مراکز حضور نیروهای ایرانی در سوریه خاموش می‌کرد تا صهیونیست‌ها هر جنایتی را که مایل هستند مرتکب شوند، حالا هم چشم خود را بر روی هر اقدامی که آمریکا بخواهد علیه ایران انجام دهد خواهد بست.  

تجربه خاموش شدن رادارهای روسیه در جریان شورش تحریرالشام برای تسخیر سوریه هم تکرار شد و دیدیم که چگونه روسیه در تعامل با آمریکا و اسرائیل برای تسخیر سوریه، ایران را در مقابل عمل انجام شده قرار داد. این بدعهدی روسیه را هم در عرصه سیاسی دیدیم و هم در عرصه نظامی. تکرار این معامله برای بار سوم آنهم در ازاء امتیاز بزرگ برنده اعلام شدن پوتین در جنگ اوکراین، بسیار محتمل است.

روسوفیل‌ها نفرمایند بالاخره اوکراین شکست خورد و مشخص شد که حق با روسیه بود! جنگ اوکراین، با تجاوز روسیه شروع شد و حالا هم هر اتفاقی برای اوکراین بیفتد نتیجه معامله پوتین با ترامپ خواهد بود. در جنگ اوکراین، حق این بود که جمهوری اسلامی ایران بی‌طرف باشد ولی روسیه وضعیتی به وجود آورد که ایران را متهم کرد و زیر بار عواقب سخت برد. حالا هم برای دومین بار در نظر دارد عوارض منفی معامله با ترامپ بر سر اوکراین را متوجه ایران کند.

عربستان با استفاده از فرصت جنگ اوکراین، ۲۱۱ میلیارد دلار نفت فروخت و برنده اصلی اقتصادی این واقعه شد. ایران هم می‌توانست با بکار گرفتن سیاست مدبرانه در این ماجرا به منافع زیادی از طریق فروش گاز و نفت برسد ولی افسوس که چنین نکرد.

اکنون بار دیگر عربستان به صحنه آمده و با میزبانی مذاکرات آمریکا و روسیه که معامله بزرگ آنها بر سر اوکراین محور مهم آنست درصدد کسب سودهای بیشتر است. روسیه هم از این معامله، علاوه بر تملک بخش‌هائی از خاک اوکراین به منافعی در زمینه نفت و گاز از رهگذر رفع تحریم‌ها خواهد رسید.  

طبیعی است که آنها درصدد جلب منافع خود باشند. آنچه برای ما مهم است اینست که ما با تصحیح سیاست‌های خود، مانع زیان‌های بیشتر شویم و با مصون نگهداشتن ایران از عوارض منفی تحرکات جاری منطقه، منافع قابل حصول را برای کشورمان جلب نمائیم.

 

اشتراک گذاری
برچسب ها
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
روسیه و چین بیشتر از آمریکا مخالف دستیابی ایران به توان ساخت سلاح هسته ای هستند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
چقدر ساده اید
مگر پوتین ارباب ترامپ است؟!.
الان که این آمریکا است با ایران دشمنی و چین و روسیه کمک می کنند.
لطفا ضمیر خوانی نکنید
سلطان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
حالا کجاشو دیدید از پوتین خیلی چیزا میبینید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
امریکا مارا تحریم کرده ما به روس ها و چینی ها غر می زنیم

به جای این حرفا بگید با امریکا چه کنیم؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
روسیه هیچوقت نمی تواند متحد ایران باشد چون همسایه است و ایران قدرتمند به ضرر اوست و اجازه نمی دهد منابع دریای خزر را غارت کند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
ایران قدرتمند در برابر رروسیه به ضرر است.
اما قدرتمند در برابر غرب که بتواند به کشورش سلاح بفروشد بسیار هم متحد خوبی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
نرود میخ آهنین در سنگ!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
امریکا از اولش میخاست روسیه اورکراین رو تصرف کنه فقط در مقابل اروپا گیر کرد و مجبور شد فیلم بازی کنه همون روزهای اول جنگ به زلنسکی میگفت ول کنا با خانوادت بیا امریکا ولی مقاومت اوکراینی ها و اروپا باعث شد تا امریکا نقش بازی کنه. هنوزم امریکا و روسیه فکر میکنند فقط این دوتا هستند و میتونند برای کل دنیا تصمیم بگیرند ولی اینجوری نیست. در کل هدف محاصره ترکیه هست ولی همون ترکیه به اوکراین یه کمک جزیی کرد روسیه گیر کرد اونجا. هدف محدود کردن قدرت نظامی بسیار بالای ترکیه هست
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
آقا شما داری حیف میشی ! با این سطح تحلیل حتما باید الان یه مقام مسوولی چیزی میشدی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
مسئولین باید پاسخو باشند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
چرا درباره همدستی ترکیه و باکو برای قطع مسیر ایران به اروپا هشداری نمی دهید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
تحلیل ات آبکی بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
آره ! فقط عبدالملکی باید تحلیل کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
نه پوتین و نه آمریکا برای ما کاری نمیکنند. هر کسی ترجیح میده دشمنش ضعیف باشه، یا دوستش با دشمنش به جای خودش بجنگه! ما بازی سیاست بلد نیستیم ...
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟