آخرین خبرعکس: پنجره‌ای به گذشته؛ تسخیر لانه جاسوسی
2بازدید
۲۷

رتبه ايران در میان کشورهای توسعه يافته

بر اساس تازه ترين گزارش توسعه انساني 2010 سازمان ملل كه روز گذشته منتشر شد، جمهوري اسلامي ايران بين 194 كشور دنيا با 18 پله صعود نسبت به سال گذشته در رتبه 70 و براي اولين بار در بين كشورهاي با توسعه انساني بالا قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاري فارس، "برنامه توسعه سازمان ملل " جديدترين گزارش خود از سري گزارش هاي سالانه توسعه انساني را منتشر كرده است.

بر اساس گزارش توسعه انساني سال 2010 سازمان ملل، جمهوري اسلامي ايران كه سال گذشته رتبه 88 را از نظر شاخص توسعه انساني (HDI) در بين 182 كشور دنيا كسب كرده بود، در گزارش امسال با 18 پله صعود در جايگاه 70 جهان بين 194 كشور قرار گرفته است.

بر اساس اين گزارش، نمره شاخص توسعه انساني ايران در سال جاري ميلادي 0.702 از يك اعلام شد و ايران كه در سالهاي گذشته در رديف كشورهاي با توسعه انساني متوسط قرار داشت، امسال براي نخستين بار در رديف كشورهاي با توسعه انساني بالا قرار گرفت.

به گزارش فارس، شاخص توسعه انساني بر اساس معيارهايي چون اميد به زندگي، كيفيت نظام آموزشي، درآمد واقعي و سرانه درآمد ملي محاسبه مي شود و رقمي از 0 تا 1 را در بر مي گيرد كه هر چه اين رقم بيشتر باشد دلالت بر وضعيت بهتر از نظر توسعه انساني دارد.

در گزارش سال 2010 ايران از نظر توسعه انساني در رتبه اي بالاتر از كشورهايي چون برزيل، گرجستان، اردن، تركيه، تركمنستان، چين، تايلند، فيليپين، مصر، ازبكستان، اندونزي، آفريقاي جنوبي، سوريه، عمان، هند و لبنان قرار گرفته است.

*نروژ و زيمبابوه به ترتيب در صدر و قعر جدول توسعه انساني قرار گرفتند

در گزارش توسعه انساني سال جاري ميلادي، نروژ در صدر كشورهاي جهان از نظر توسعه انساني قرار گرفته است. نروژ با كسب نمره 0.938 به عنوان نخستين كشور جهان از نظر بالا بودن توسعه انساني شناخته شده است.

استراليا نيز با كسب نمره 0.937 در جايگاه دوم قرار گرفته است و نيوزيلند با كسب نمره 0.907 در جايگاه سوم قرار داده شده است.

كشورهاي آمريكا، ايرلند، ليختن اشتاين، هلند، كانادا، سوئد و آلمان نيز رتبه هاي چهارم تا دهم را به خود اختصاص داده اند.

كشور آفريقايي زيمبابوه نيز با كسب نمره 0.140 به عنوان آخرين كشور جهان از نظر توسعه انساني شناخته شده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۵ ۱۲:۲۱

آیا این رتبه از نظر اینکه ایران کشوری اسلامی و دینی که مایه آرامش و سلامت انسانها می باید باشد بسیار ناچیز نیست مگر قرار نیست ام القری کشور های مسلمان باشیم پس با این رتبه چگونه می توان ادعا کرد در حالی که مردم این مملکت از نظر توسعه انسانی در این رتبه اند؟؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۵ ۰۹:۴۸

اگر گزارش و رتبه بندیشان بر اساس آمارهای دولت ایران است باید در این رتبه بندی تجدید نظر کرد.

خاتمي۱۳۸۹/۰۸/۱۵ ۰۹:۳۰

بسمه تعالي
درود بيكران خداوند متعال بر امام روح الله و شهداي گرانقدر عزيزمان و رهبري معظم و تمامي خدمتگزاراني كه دل در گرو پيشرفت روز افزون ايران اسلامي و مردم فهيم و شجاع آن در تمامي عرصه ها دارند و كور باد چشمان تمامي دشمنان اسلام و ايران سرافراز...

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۵ ۰۹:۱۲

يعني چي حالا؟؟؟؟

کامیار غفوری۱۳۸۹/۰۸/۱۵ ۰۰:۴۳

به قول معلم مجید تو فیلم قصه های مجید : چهارده هم تشویق دارد ؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۲۳:۴۷

ما كه منكر نيستيم چرا كه دانشگاههاي ما در رده هاي بالاي جهاني قرار دارد پس از اين نظر ما صعودمان فطعي است

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۲۲:۵۲

همین 70هم زیاده. هنوز پیکاه 50سال پیش رو دارن به صورت وانت تولید میکنن بعد میگن پیشرفته

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۲۱:۱۶

ولله با آن جنایتی که در میدان کاج اتفاق افتاد ما عقب مانده ترین کشور عالم حداقل از نظر فرهنگی هستیم.

ایرانی۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۲۰:۰۸

بیبینید"بر اساس گزارش توسعه انساني سال 2010 سازمان ملل، جمهوري اسلامي ايران كه سال گذشته رتبه 88 را از نظر شاخص توسعه انساني (HDI) در بين 182 كشور دنيا كسب كرده بود، در گزارش امسال با 18 پله صعود در جايگاه 70 جهان بين 194 كشور قرار گرفته است." دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را ؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۹:۵۴

ببینم ار پارسال تا امسال چه اتفاق خاصی افتاده؟؟؟؟
جر تورم بیشتر یعنی اگه تورم بیشتر بشه توسعه بالاتر میره؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۹:۴۳

پيشنهاد ميشه آمار مربوط به شفافيت، فساد؛ آزادي اقتصادي و فضاي كسب و كار را هم به اين امار اضافه كنيد تا تصوير بهتري از كشوردر مقايسه با ساير كشورها ارائه بشه.

مهدی۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۷:۴۱

هیچ کدوم از اون صدر نشین ها روابط دیپلماتیک قویی با ایران ندارند
به عوضش اون آخرین کشور جهان(زیمباوه) یکی از نزدیک ترین دوست های ایران است.
کلا ما تو کار بدبخت بیچاره ها هستیم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۷:۰۶

از كجا معلوم كه اين آمارها را صهيونيستها يا وابستگان صهيونيستي ارائه نكرده اند؟؟؟ چرا هر آمار منفي را به صهيونيستها نسبت مي دهيم و آمار مثبت را مي پذيريم و حتي در آمارهاي خودمان بدانها استناد مي كنيم؟؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۶:۱۲

لطفاً اعلام نمایید در دوره قبل بهترین و بدترین رتبه ایران چقدر بوده است؟

همشهری۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۶:۰۱

لطفاً آمار و ارقام مربوط به معيارهاي اميد به زندگي، كيفيت نظام آموزشي، درآمد واقعي و سرانه درآمد ملي را نیز اعلام فرمائید. متشکرم

mana۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۵:۲۰

jaaaaaaan!!!!!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۵:۱۰

نگران نباشید بعد از اجرای یارانه ها دوباره برمیگرده 194 ام!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۴:۳۸

انشاالله با ادغام تمام شرکتها ,دانشگاهها وزارتخانه ها و... مشت محکمی بر دهان نه فقط دشمنان منطقه ای بلکه آمریکای خونخوار خواهیم زد

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۴:۱۴

بهتر است نگاهی به لیست بفرمایید! خدا کشورهای کوچک افریقایی را نگه دارد تا رتبه ما بالاتر از آنها بماند! بلاروس و ترینداد و توباگو هم از ما بالاترند!

ali۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۴:۰۹

اولین مورد است که این بیانات مطرح میگردد. اقدام درست این است که با استانداردهای پذیرفته شده جهانی وضعیت را سنجش و استاندارد سازی نمائیم. ولی میشد از صدر کشورهای دشمن نیز بالاتر باشیم. این کشورها در لیست HDI(human development index) مقام بالاتر و عمدتا یک رقمی اند. باید عکس قضیه صادق می بود و درست آن است.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۳:۵۳

ولی آقای رئیس که گفته بودن ما الان جزو 2 کشور قدرتمند دنیا هستیم!!!!!!!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۳:۴۰

آیا این آمار براساس گزارش های دولتها به سازمان ملل تهیه میگردد؟ یا روش های دیگر غیر دولتی مورد ارزیابی قرار میگیرد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۳:۰۰

همواره واژه فنی "طول عمر" به اشتباه "امید به زندگی" ترجمه میشود. امید به زندگی در میان مردم ایران بالا نیست ولی شاید بدلیل بهبود شرایط بهداشتی متوسط طول عمر بیشتر شده. واژه انگلیسی هم "لایف اکسپتنسی" است که در کاربرد فنی "طول عمر" را نشان میدهد نه "امید" به زندگی.

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۲:۵۳

اگر استرالیا و نروژ در حال توسعه هستند پس ما چیم؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۲:۵۱

ما که توسعه یافته ترین کشور جهان بودیم؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۲:۴۱

سرانه درآمد ملی با توزیع عادلانه فرق میکنه

ناشناس۱۳۸۹/۰۸/۱۴ ۱۲:۳۶

کشور توسعه یافته یعنی کشوری با توسعه اقتصادی .... این رتبه توسعه انسانی را تبین می کند... پس نگویید "رتبه ايران در میان کشورهای توسعه يافته "... گول زدن مردم کار زشتی است! خجالت بکشید و از آخرت خود بترسید!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.