آخرین خبربازداشت یک مدیر در استان فارس به اتهام قاچاق سوخت
4بازدید
۱۳۵

آیا مسئولین نفتی پیام جهاد اقتصادی را شنیده اند؟

حرکت کند توسعه پارس جنوبی؛ قطر پیروز میدان مشترک

اکنون ظرفیت تولید گاز طبیعی از پارس جنوبی توسط ایران، بالغ بر 220 تا 240 میلیون متر مکعب در روز است که با توسعه تمامی فازهای باقی مانده این میدان مشترک، ظرفیت تولید گاز آن نزدیک هفتصد میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت، در حالی که منابع قطری از برنامه ریزی برای رسیدن به سطح دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب در روز سخن می گویند.

حرکت کند توسعه پارس جنوبی؛ قطر پیروز میدان مشترک
سرویس اقتصادی ـ قطعا اين مسأله بي دليل نبود كه رهبر معظم انقلاب در آغاز سالي كه آن را جهاد اقتصادي نامگذاري و به مبارزه اقتصادي تفسير كردند، با سفر به عسلويه، توجه همگان را به حوزه ميدان مشترك پارس جنوبي معطوف داشتند.

به گزارش «تابناک»، عقب ماندگی طرح های توسعه ای شرکت ملی نفت ایران در امور بالادستی و استخراج، مشکلی است که کارشناسان داخلی نیز به آن اذعان دارند و این مسأله سبب شده است که توان تولیدی کشور در بخش نفت و گاز بنا بر برنامه افزایش نیافته و به اهداف برنامه ای نرسد؛ اما در این میان، میادین مشترک از اهمیت خاصی برخوردارند، زیرا عقب ماندگی در این بخش، هیچ سودی برای کشور به ارمغان نمی آورد که با برداشت رقبای همسایه دیگر بازگشت پذیر باشد.

روزگاری پارس جنوبی نزدیک هفتاد هزار نفر از کارکنان ایرانی و خارجی را در خود جای داده بود، ولی امروز هرچند آمار دقیقی در دست نیست، ولی بنا بر شنیده ها، این عدد قطعا از بیست هزار نفر تجاوز نمی کند.

باید توجه داشت که بر پایه برآوردهای انجام گرفته، سهم ایران از ذخیره گاز این میدان مشترک با قطر که در سه هزار متری عمق خلیج فارس است، نزدیک چهارده تریلیون متر مکعب بوده است که این میزان، نزدیک 50 درصد کل ذخایر گاز ایران و 8 درصد ذخایر گاز دنیا را شامل می شود.

اکنون ظرفیت تولید گاز طبیعی از پارس جنوبی توسط ایران، بالغ بر 220 تا 240 میلیون متر مکعب در روز است که با توسعه همه فازهای باقی مانده این میدان مشترک، ظرفیت تولید گاز آن نزدیک هفتصد میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که قطر، بهره‌برداری از این منابع مشترک را یازده سال زودتر از ایران، آغاز کرده و توانسته است سطح تولید کنونی خود را به روزانه ۷۴۰ میلیون متر مکعب برساند. البته برابر اعلام رسمي قطر، با توجه به سرمایه گذاری های در دست اقدام از سوی این کشور، پیش بینی می شود تا یک سال آینده، میزان بهره‌برداری این کشور از گاز پارس جنوبی به سه برابر سطح کنونی افزایش یافته و به دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون مترمکعب در روز برسد.

به این ترتیب، حتی اگر وعده‌های داده شده تحقق یابد، میزان بهره‌برداری ایران از گاز پارس جنوبی سه سال دیگر، باز هم یک سوم سطح بهره‌برداری قطر خواهد بود؛ اما کارشناسان درباره تحقق همین سطح تولید وعده داده شده نیز شک دارند!

حال این پرسش مطرح است، آیا زمانی که رهبر انقلاب از جهاد اقتصادی به مبارزه ای اقتصادی ـ که در آن حضور دشمن و رقیب نیز متصور است ـ تعبیر می کنند، مصداقی بارزتر از پارس جنوبی یافت می شود؟

قطر گاز پارس جنوبی را برده است، می‌برد و خواهد برد و ما در نبرد بر سر بزرگترین میدان گازی جهان، هنوز عقب مانده ایم. پیشتر استات‌اویل نروژی، سکوهای بهره‌برداری از این منابع را برای ایران می‌ساخت و شرکت توتال فرانسه نیز سیستم‌های بهره‌برداری را به کار می‌انداخت. بعدها «انی» از ایتالیا و «ال‌جی» از کره جنوبی وارد کار شدند، ولی همه اینها به گذشته ها پیوست و وضعیت کمپانی های دسته چندم و واسطه خارجی هم که از پیش پیداست.

خسارت سالانه  4.8 میلیارد دلاری حاصل از تعویق تعهدات شرکت های نفتی چینی در پارس جنوبی

بنا بر مطالعات انجام شده در سطح شرکت ملی نفت ایران، عدم النفعی ناشی از عدم توسعه هر فاز استاندارد پارس جنوبی با احتساب هر بشکه میعانات گازی، یکصد دلار و هر یکهزار متر مکعب گاز خشک ده دلار، ماهانه 450 میلیون دلار و سالانه بیش از 4.8 میلیارد دلار برآورد می شود و برخي پيمانكاران داخلي و خارجي علي الخصوص چيني بدون اینکه نگران این امر  باشند با انجام ندادن و یا به تعویق انداختن تعهدهای خود اقتصاد ایران را از اين درآمد ها محروم می کنند.
 
گفتني است، شرکت ملی نفت ایران و سی.ان.پی.سی چین، بیش از 730 روز قبل، قراردادی به ارزش تقریبی پنج میلیارد دلار برای توسعه فاز 11 میدان پارس جنوبی امضا کردند، ولی با گذشت بیش از دو سال، این شرکت چینی، هنوز عملیات توسعه ای این پروژه مشترک گازی را در عسلویه آغاز نکرده است.
 
در این مدت، با وجود مکاتبات متعدد بین شرکت ملی نفت ایران، طرف چینی با وعده هایی، زمان های متعددی برای تجهیز کارگاه و آغاز عملیات ساخت و توسعه فاز 11 پارس جنوبی در دو بخش دریایی و ساحلی ارایه کرده است.
 
در اوضاع کنونی، بدقولی و تأخیر شرکت های چینی، تنها به فاز 11 پارس جنوبی محدود نمی شود، بلکه سینوک چین هم تاکنون قرارداد پانزده میلیارد دلاری طرح توسعه میدان پارس شمالی را آغاز نکرده است.
 
بنا بر قرارداد دو سال گذشته شرکت ملی نفت ایران و سی.ان.پی.سی، شرکت چینی باید با سرمایه گذاری نزدیک پنج میلیارد دلاری در مدت 52 ماه فاز 11 پارس جنوبی را به منظور تولید روزانه صد میلیون متر مکعب گسترش می داد.
 
پیگری های انجام شده از شرکت ملی نفت ایران، نشان می دهد که در دو سال گذشته، با حضور کارشناسان چینی در تهران، مذاکراتی بین دو طرف درباره تأمین منابع مالی، مسائل حقوقی و قراردادی انجام شده که این مذاکرات بدون کوچکترین توافق جدیدی به پایان رسیده است.
 
در این نشست ها، طرف چینی با اعلام اینکه از پول و منابع کافی برای سرمایه گذاری پنج میلیارد دلاری در بخش بالادستی پارس جنوبی برخوردار نیست، خواستار دادن تخفیف و تسهیلاتی توسط شرکت ملی نفت ایران شده است.
 
در همین حال، گفته می شود، با توجه به رویکرد دولت برای گسترش جامع میدان پارس جنوبی و جبران عقب ماندگی ها در این حوزه مشترک گازی در صورت ادامه وقت کشی چین، این قرارداد گازی تعلیق و مذاکرات با پیمانکاران داخلی آغاز خواهد شد.
 
هدف از طرح‌ توسعه‌ فاز 11 میدان گازی پارس جنوبی، تأمین‌ گاز ترش‌ مورد نیاز واحد پارس ال ان جی و استحصال میعانات گازی همراه گاز خواهد بود. در این فاز، روزانه دو میلیارد متر مکعب گاز و هفتاد هزار بشکه‌ میعانات‌ گازی‌ سنگین‌ از میدان‌ پارس‌ جنوبی تولید خواهد شد.
 
همچنین در برنامه چهارم توسعه قرارداد دیگری به منظور طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی به ارزش تقریبی پانزده میلیارد دلار با شرکت سینوک چین امضا شد که با گذشت بیش از پنج سال، هنوز توسعه این میدان بزرگ گازی ایران در خلیج فارس آغاز نشده است.
 
مسئولان شرکت ملی نفت ایران، یکی از دلایل دیرکرد چین در توسعه این میدان گازی را مذاکره برای تعیین قیمت فروش گاز به منظور تأمین خوراک کارخانه ال.ان.جی پارس شمالی عنوان می کنند، ولی گویا موضوع تأخیر چین در این پروژه فراتر از تعیین قیمت خوراک گاز است.
 
از سوی دیگر، یکی از مسئولان شرکت ملی نفت سال گذشته از فرستادن نامه ای به شرکت سیونک برای تسریع در اجرای بندهای قرارداد طرح توسعه میدان گازی پارس شمالی خبر داد؛ اما خوشبختانه با توجه به اینکه پارس شمالی از میادین مستقل گازی ایران بوده و با كشور ديگري مشترك نیست، دیرکرد در توسعه آن همچون پارس جنوبی، عدم النفع ملی به همراه نخواهد داشت.
 
در سال 1387 قرارداد طرح توسعه میدان پارس شمالی با یک شرکت چینی برای تولید سه هزار و ششصد میلیون فوت مکعب در روز گاز ترش نم زدایی شده در چهار فاز نهصد میلیون مکعبی و به منظور تأمین خوراک کارخانه بیست میلیون تنی LNG نهایی شده بود.

پیمانکاران داخلی در چه وضعی هستند؟

خرداد سال گذشته، قرارداد توسعه شش فاز پارس جنوبی با پیمانکاران ایرانی بسته و گفته شد که قرار است منابع مالی این پروژه ها در موعد مقرر تأمین شود و 35 ماهه نیز منتظر توسعه کامل این منطقه باشیم. با این حال، امروز پس از یک سال از آغاز شش پروژه جدید و ادامه توسعه فازهای دیگر، همه این فازها با تأخیر در بهره برداری و مدیریت نامناسب روبه رو هستند.

بنا به گزارش خبر آنلاین، شش فازی که در خرداد سال گذشته، قرارداد آنها به امضا رسید و قرار است 35 ماهه به بهره برداری برسند، جمعا 17درصد پیشرفت فیزیکی دارند، در حالی که قرار بود این رقم در شرایط فعلی 31.5 درصد باشد.

روند اجرایی فازهای 12،15و16،17و18 هم با رشد منفی روبه رو شده اند که حاکی از نابسامانی در مدیریت این پروژه هاست.

فاز 11 پارس جنوبی و گلشن ـ فردوسی و پارس شمالی هم در بلاتکلیفی و حالت تعلیق هستند. فاز 9 و 10 پارس جنوبی هم هنوز در بخش جفاری دچار مشکل است و کار همچنان به کندی پیش می رود.

با این اوصاف، تنها پرسش اینجاست که در سال های پر درآمد نفتی گذشته که اعتبارات سرمایه گذاری نفتی کافی ـ  بنا بر برنامه های توسعه پیش بینی شده بود ـ چه اتفاقی افتاد که به زعم تحقق بیش از پیش بینی درآمدهای نفتی، باز هم سرمایه گذاری در تکمیل فازهای نیمه کاره پارس جنوبی و دیگر حوزه های بالادستی نفت و گاز طبق ردیف های بودجه ای صورت نگرفت و چه اولویت بودجه ای مهمتری رخ داده بود که کشور را از این فرصت ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری همزمان، محروم کرده ایم؟

تهیه و تنظیم: پیمان جنوبی

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

Hamed۱۳۹۰/۰۴/۲۳ ۰۲:۱۰

دو شرکت مذکور با کمک شرکت هایی امثال شل و توتال که از پارس جنوبی خارج شدند به این نقطه رسیده اند این نشان می دهد ما مدیریت خوبی در نگه اری همین معدود شرکت ها هم نداشتیم

سروش۱۳۹۰/۰۴/۲۲ ۱۲:۱۳

دست گل همه درد نكنه با اين استخراج كردنمون.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۲ ۰۸:۲۰

آقا یه سوال تخصصی
الان نفت اوپک بشکه ای چند؟

Hamed۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۲۳:۵۱

دو شرکت قطری Ras Gas و Qatar Gas ماه گذشته جشن تولید سالیانه 77 میلیون تن گاز ال ان جی را می گیرند و تبدیل به بزرگترین صادر کننده گاز در دنیا از شرق تا غرب می شود در مقابل مهم ترین وزارت خانه ایران هنوز وزیر هم ندارد

سینا۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۲۳:۴۶

مشکل اصلی شرکت ملی نفته چون شرکتهای دیگه که تو پارس جنوبی کار میکنن انشعابهای این شرکت هستن. این شرکت به اضافه نزدیک به شصت شرکت و سازمان دیگه که اگه تو سایت nioc.ir برین تو بخش شرکتهای تابعه یکی یکی شون و نوشتن. البته لازمه بدونین تمام قراردادهای ریز و درشت با هماهنگی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و سرمایه هایی که این شرکت در اختیار میزاره صورت میگیره و مدیرای این مجموعه هام تماما بوسیله قلعه بانی منصوب شدن. البته به ظاهر بعضی از این مدیرا رو وزیر عذل و نصب کرده ولی....! پس مشکل اصلی از بالای مجموعه هستش.

farzad۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۹:۳۲

وقتي كه هيچ سرمايه اي وارد نمي شه چه انتطاري ميشه داشت!
راستي تركمنچاي و گلستان چي بود!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۴:۰۳

از همه اينها بگذريم، قطر الان داره از ميدان مشترك نفت هم برداشت مي كنه. اما ايران...

POGC۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۳:۵۴

اي بابا! اوضاع نفت و گاز پارس به حدي بد شده كه حتي مديران جديدي هم كه با مديرعامل فعلي اومدند، قصد رفتن دارند. يكي نيست به داد اين شركت و آدمهاش برسه. حالا اينها هيچ، سرمايه مملكت داره غارت ميشه و ...

...۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۳:۱۱

برداشت بيشتر عربها از حوزه هاي مشترك نفتي و گازي و ... فقط به خاطر اينه كه اونا لوله هاشون از لوله هاي ما كلفت تره . و گرنه ما كه از نظر تكنولوژي و تأسيساتي از اونا عقب تر نيستيم .

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۱:۳۶

منافع ملی در بسیاری از مسائل فدای ضعف مدیران ذیربط شده است و متاسفانه برخورد لازم به اینگونه سوء جریان ها نمی شود

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۱:۲۹

اینجاست که شاعر میگه:کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من!! نه این یکی بهتره:گر بخارد پشت من انگشت من خم شود از بار منت پشت من همتی کو تا نخارم پشت خویش وارهم از منت انگشت خویش!!!!کجای کاری عمو!؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۱:۱۲

اکنون ظرفیت تولید گاز طبیعی از پارس جنوبی توسط ایران، بالغ بر 220 تا 240 میلیون متر مکعب در روز است که با توسعه تمامی فازهای باقی مانده این میدان مشترک، ظرفیت تولید گاز آن نزدیک هفتصد میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت، در حالی که منابع قطری از برنامه ریزی برای رسیدن به سطح دو میلیارد و ۲۴۰ میلیون متر مکعب در روز سخن می گویند

کارشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۹:۵۶

عاجزانه خواهشمندم به بي کفايتي مديريتي مجريان طرح شرکت نفت و گاز پارس جنوبي (POGC) و به همين روال!! شرکت معظم پتروپارس بپردازيد که فقط تيزرهاي تبليغاتي تلويزيوني تهيه کرده اند و مدير عوض ميکنند!!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۹:۲۶

با سلام و احترام
ضمن عرض خسته نباشيد به دست اندر كاران تابناك
به نظر اينجانب به همين اندازه كه در زمينه هاي نظامي سرمايه گذاري ميكنيم و پيشرفت ميكنيم در زمينه صنعت نفت سرمايه گذاري كنيم صد در صد پيشرفت ميكنيم و همچنين مسئولين بايستي به جوانان در صنعت نفت ارزش بدهند و در اين خصوص بايستي كارهاي آموزشي صورت گيرد.

مسافر۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۹:۲۶

سلام .
اگر وزیر بعدی را از صنف طلا فروشان یا سرپرست بعدی را از شهرداری تبریز یا تیم پیروزی یا آقای کفاشیان انتخاب کنند حتما وضعیت نفت هم روشن میشود و دیگر پالایشگاهی به هوا نمی رود .
((مردم تابع حاکمانشان هستند .))
برخی کارمندان شرکت نفت هم دیگر برایشان مهم نیست چه کسی می آید و چه می شود وقتی همه آنها را دشمن خود می دانند و شرایط کاری آنها در مناطق عملیاتی را درک نمی کنند .

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۸:۲۵

همچي آرومه من چقدرخوشحالم

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۲ ۰۳:۳۰

همه چی داغونه

sama۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۸:۵۲

الان تحریم است! تا قبل از تحریم ها چه گلی به سر پارس جنوبی زدند آقايان!؟!؟؟؟ قطر آنقدر از اين ميدان برداشت میکند تا روزی که هزينه برداشت بیش از بهای گاز باشد!! آنوقت بقیه را مشترک برمیداریم!!
روزگاری بدلیل اینکه مقیاسی برای تعیین میزان برداشت مساوی گاز وجود نداشت، ايران به قطر اجازه برداشت نمی داد! بعد مسئولان محترم (با توجه به بنيه قوی تر ايران پهناور در مقابل قطر فسقلی!) بدین نتیجه رسیدند که هر طرف هرقدر توانست بردارد!! اين هم نتیجه!! آنها سالهاست که گاز برداشت میکنند بنحوی که شده اند سومين توليد کنند گاز جهان!! و ما هنوز در چک و چانه با اين شرکت چینی! يا آن طرف اروپايي! و اخیرا کارشکنی های شرکتهای خودی!!

ف۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۷:۲۳

تو هر خیابون مثل قارچ بانک داریم با وام دادن با سود 28 درصد دولت در امد کافی داره و به گاز نیازی نیست

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۶:۴۶

تيم مديريت فعلي عرضه نگه داشتن همين دكلهاي موجود را هم ندارد، آوردن دكل جديد پيشكش!!!

حسین۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۶:۱۵

عوامل عقب افتادن:
1- انتخاب ضعیف ترین مدیران نفتی به عنوان مدیران ارشد در یکی دو سال اخیر و مدیران بدون اطلاع واگهی از وضعیت نفتی...
2- نقش تحریم ها
3- عدم بازرسی و بله قربان گو بودن دستگاهایی نظارتی وقانونگذار و تصمیمات غیرکارامد ملی مانند افتتاح های صوری و ... آیا نمایندگان مجلس که امروز از منتقدان جدی دولت و خصوصا رئیس دولت هستند به صورت گروهی و گاهی بیش از 20 نفر و 50 نفر در طرح های صوری شرکت نمی کرده اند...
4- عدم رعایت مناقصات و شکوفایی و سرمایه گذاری بخش خصوصص واگذاری بخش اعظم فعالیت های پارس جنوبی به بخش دولتی و نظامی ...
5- سیاسی بازی و نا گاهی و سرباز زدن مدیران پارس جنوبی از به کارگیری سرمایه گذران داخلی برای طرح پایین دستی که ظاهرا به کلی فراموش شده است... حالا خوب است مدتی است روی بخش صنایع مادر و بالا دستی انتقادات و پیشنهاداتی انجام می پذیرد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۴:۵۲

عزیزان ، بهاین موضوع توجه کنید که ما میدان مشترک داریم که حدود 43% وسعت این میدان در خاک ایران و 57% وسعت آن در قطر هست . از طرفی میزان گاز ذخیره در بخش ایران حدودا56% و در بخش قطر 44% هست و به واسطه حجم بیشتر در فضای کمتر ایران ، میزان فشار گاز در بخش ایران بیشتر هست و در صورت برداشت گاز از طرف قطر بدلیل اختلاف فشار ، سهم گاز ایران به سمت مخزن گاز قطر انتقال خواهد یافت . بنابر این ایران بایستی با همت مدیران دلسوز تلاش نماید تا هر چه سزیعتر امکان برداشت از این مخزن مشترک را تسریع نموده و فازهای گازی عسلویه را توسعه دهد ، امید است که با تلاش مسئولان دلسوز نظام و همت متخصصین داخلی این امر میسر گردد .

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۲۰:۳۹

اطلاعات درست بده 36 در صد میدان طرف ایران و شیب مخزن هم به طرف ایران و چون گاز سبک است، بعد از یک مدت که فشار افتاد گاز بهطرف قطر میرود.

امید۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۳:۵۶

مشکل فقط عدم عقلانیت است و رویا پردازی در کاری که تنها در ان منطق حکم فرماست

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۳:۴۶

برادری كه ميگه تحريمها اثري نداره بگيد ميتونه براي نمونه يك دكل دريايي برا كار در پارس جنوبي پيدا كنه؟؟!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۳:۳۷

همین پارسال شایع کردن ایران داره روی یک میدان نفتی مشترک با عراق کار میکنه و عراق به این ضعیفی اعتراض کرد و ما فورا وایستادیم .....
چه جوریه که هیچ اعتراضی به قطر نمیشه!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۸:۴۳

بهشون اعتراض کنیم که چون ما بی عرضه ایم، نگذارید عرب ها هم از بی عرضگی ما سود ببرند؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۲۳:۵۱

مصلحت است که اعتراض نکنیم !!!!!!!!!

صنعت نفتی۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۲۰:۱۸

چه اعتراضی برادر من. مطابق هیچ قانون بین المللی نمیتوانیم ار فعالیت قطر در سرزمین خودش جلوگیری کنیم. خودمان عرضه نداریم بچسبیم به یقه قطر.

حسين۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۴۰

به خدا گريه داره چرا مسئولين اينقدر بيخيال هستند؟

تئوری توطئه۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۱۸

شاید عمدیه!!!!!!!!!!!!!

عسلویه و پروژه های نفتی از حساس ترین پروژه های ایرانه

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۱۷

راستي از پرچم امارات در آبهاي ايران چه خبر ؟؟؟؟
مسئولين ما كاري كردند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۰۷

دوران شکوفائی نزدیک است انشالله

پیمان۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۰۵

بابا یه فکری به حال این عربها بکنین هر روز یه داستان تازه از اینا میشنویم.اون از جزایر سه گانه.اون از نام خلیج فارس. اون از جزایر مصنوعی دبی و دزدیدن خاک ایران اینم از گاز عسلویه!فردا هم حتما یه چیز دیگه.آقایون اگه صلاح میدونید یه حرکتی بکنین.

يك مهندس نفت ديگه۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۱:۵۶

آخه با كدوم تجهيزات و نيروي انساني ميخواين كار انجام شه؟؟؟ وقتي يه مهندس نفت تو بدترين شرايط آب و هوايي و اقليمي تو گرماي 60 درجه وسط بر بيابون داره با حقوق پايه 330 تومن كار ميكنه در حاليكه ميبينه همتاي خارجيش داره روزي اونقدر ميگيره چه انگيزه اي براش ميمونه؟ ما كه رفتيم مثل خيلياي ديگه

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۶:۲۸

خوب کاری کردید رفتید. نوش جانتان. بهترین کار بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۱:۵۳

يك سود تحريم ها اين است كه ضعف و ناتواني هاي مديريتي و بي برنامگي پشت آن پنهان شده است . وگرنه در بسياري از حوزه هاي كشور كه هيچ ارتباط مستقيم و غير مستقيم با تحريم ندارند ، ضعف هاي فاحش به چشم مي خورد و ضربه هاي شديدي هم از جانب آن به كشور وارد شده است.
مثلا موضوع حذف تيم اميد كشورمان آيا ربطي به تحريم داشت ؟

ما می توانیم۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۰:۵۰

احسنت
جهاد باید کنیم جهاد اقتصادی و پارس چنوبی اولین خاکریز

مفلس الارض۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۰:۴۰

نوش جون قطریها تازه یکی از همسران امیر قطر ایرانیه و ما کل پارس جنوبی رو انداختیم پشت قباله ملکه اینجوری اسم خلیج فارس رو پیشونی اعراب حک میشه و خودمونم میریم پی شخم زدن زمینهای 1000 متریمون.....

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۰:۳۲

عالی بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۲۱:۴۷

احسنت

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۰:۰۸

منظورتون از پيمانكاران داخلي همون خاتم است؟
لطفا يه سري هم تشريف بياريد پالايشگاه ما تا با چشم خودتون ببينيد چطوري سايتهاي پروژه ها مثل قبرستان شده

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۰:۰۶

عزیز دلم تابناک همه تقصیرها را چرا به گردن مدیران میندازی.فکر کن مثلا یه قطعه مورد نباز ما باشه که حتما بیشتر از اینهاست میدونی همین یه پروژه را چقدر عقب میندازه!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۹:۳۵

یک مدیریت انقلابی و متعهد میخواهد که کلیه امکانات و دانش کشور را بسیج و از آن برای این پروژه استفاده کند و بسرعت پیش برود، چگونه در ساخت سلاحهای پیشرفته موفق شدیم که از اول هم تحریم بودیم باید همان کار را کنیم. راس جهاد اقتصادی باید این پروژه باشد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۹:۰۱

كل كشور بايد بسيج بشه.

علی ـ دریا۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۹:۲۶

من بچه همین منطقه هستم
فقط دارن خاک بازی می کنن.
فازهای 17 و 18 دست خاتم است که هنوز با مشکل کمبود مهندس روبرو است .
فاز 12 دست پتروپارس است که به کندی در حال پیشروی می باشد.
فاز 13 و 19 و 22 ، 23، 24 نیز در حال خاکبرداری می باشند.
دولت با امضاء قرارداد 6 فاز می خواست به آمریکا بگوید که تحریم ها فایده ای نداشته است
ما نیز شاهد و گواهی می دهیم که در دوران دولت گذشته اوضاع پارس جنوبی خیلی بهتر بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۹:۱۶

به اعتقاد اينجانب مشكلات صنعت نفت در دسته بندي مقدماتي:
1- تنگ بودن دايره انتخاب مديران يا به عبارتي خودي و غير خودي بودن افراد
2- برخورد سياسي با مقوله هاي تخصصي و فني
3- عدم استفاده از ظرفيتهاي ثبات مديريت و مشكلات ناشي ار آن(وز مره شدن امور به دليل ديد كوتاه مدت مديران)
4- عدم استفاده صحيح و توجه به نظرات كارشناسي(بطور مثال توسعه 35 ماهه فازهاي ذكر شده مبناي كارشناسي ندارد)
5-در نظر نگرفتن شرايط واقعي مانند تحريمهاي فني و اقتصادي شديد موجود و خروج كليه شركتهاي قوي از ايران
6- مديريت دولتي و مشكلات ساختاري آن
7- عدم اولويت تربيت پيمانكاران در نگاه مديريتي حاكم و عدم حمايت بانكها و قوانين يكطرفه بانكداري( در تمامي كشورها اساس شركتهاي تخصصي بر مبناي توان فني تاسيس شده در حالي كه در ايران مبناي اقتصادي دارند و در نتيجه شالوده فني ضعيفي بر اينگونه شركتها حاكم است)
8- نبود خواست جمعي يا به عبارتي همراستا نبودن جهت نيروهاي دست اندر كار
اليته در يك بررسي دقيق مي توان بسياري عوامل ديگر را در نظر گرفت كه مي تواند راهگشا باشد

نفت زدگان عرصه اقتصاد۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۹:۱۳

اولا مقایسه ایران وقطر نیست مقایسه عصاره توان کلیه بزرگان نفت و گاز دنیاست که با دست باز و مدیریت با تجربه قرنها برداشت وتطاول در این چراگاه بزرگ با اذن همسایه ما مشغول چرا هستند و بالعکس در طرف مقابلمه با مدیریتی دستخوش طوفان منیت و نفسانیت مدیران رده اولی که اصلا گوششان به رهنمود ها و نصایح آقا بدهکار نیست زیر ذره بین تحریمها که تا عمق شرکتهای دسته چندم تامین کالا نفوذ کرده داریم تلاش میکنیم بنظر شما باید به دلیل اینکه موفق نمی شویم به قطری ها برسیم همه ی منافع قابل حصول خودمان را ولو کم هم باشد رها کنیم . بایستی با قبول واقعیتها دست از مبارزه و تلاش نکشید و واقعا جهادی و ولایی در این عرصه جنگید.

ادب۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۴:۲۷

یعنی شما هم زیاد چریدن میخواهید؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۱:۱۹

خوب درد مام همینه که یه کارشناس ادبیات میره میشه کارشناس نفت

عابدين كرمي۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۴۹

من در پارس جنوبي كار ميكنم و در طول تاريخ ايران هيچگاه كارها به اين سرعت انجام نميگرفته است لذا خواهشمند است زحمات افراد در اين وضعيت آب و هوائي را ضايع نكنيد چون خداوند شما را ضايع خواهد كرد. البته حق طلبان خدا جو حقيقت را ميدانند.با تشكر و آرزوي هدايت شما

ناصر۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۸:۲۷

دوست عزيز. احتمالا شما يا تازه به عسلويه آمده ايد يا اينكه آگاهانه مي خواهيد واقعيت را انكار كنيد فقط به خاطر طرفداري از دولت

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۶:۲۷

به به با اسم خود هم آمده اید. حقوق میدهند برای دفاع از دولت در اینترنت ؟ چقدره ؟ خوبه؟

صنعت نفتی۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۲۰:۱۳

احتمالا جنابعالی تازه تشریف اوردید پارس جنوبی و 10 سال پیش را ندیدید. بحث کار کردن و کار نکردن کسانی که در پارس جنوبی هستند نیست. بحث مدیریت کلان این صنعت عزیز من.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۴۵

اين مشكلات فقط و فقط به مديريت غلط درسطح وزارت نفت و درنگاه وسيعتر درسطح كشور مربوط مي شود. خود تحريم ها هم از مديريت غلط كشور ناشي شده كه مي توانستيم با سياست درست جلوي خيلي از آنها را بگيريم . البته اينها كه كاغذ پاره اي بيش نيستند و نميتوانند اثري داشته باشند!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۴۰

فکر کنم یک شعار را باید تغییر بدهیم و به جای شعار "ما میتوانیم " باید بگوییم "ما نمی توانیم"

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۲:۲۷

همه می توانند اما کمیت و کیفیت توانستن شرطه برادر من.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۱:۰۱

ما می توانیم > قشنگتره

سید۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۳۸

عربها گاز را خواهند برد ولی مدیران نفتی حقوق میلیونی خودرا بگیرند بعدش خدا کریمه

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۳۰

ببخشيد اون آقايوني كه بي كفايتي مديران را دليل مي دانند و نقش تحريم رو بي اثر چقد از توسعه يك ميدان هيدروكربني اطلاع دارند؟؟؟؟وقتي كه براي وارد كردن يك قطعه كوچك ساده كشور با مشكل روبروست و هيچ شركت معتبر و غير معتبري حاضر به همكاري نيست و وقاي كمپاني هاي درجه يك دو و حتي سه دنيا حاضر به سرمايه گذاري براي توسعه ميدان نيستند و به جاي همكاري با ايران پولهايشان را روانه قطر و توسه بخش قطري ميدان مي كنند مديران به قول شما بي كفايت نفتي چكار كنند؟؟؟وقتي كه يك دكل حفاري به چند برابر قيمت به طرف ايراني اجاره داده نمي شود و روانه سواحل قطر مي شود نقش مديران نفتي پر رنگ تر است يا تحريم؟؟؟ آقايان بهتر است راجع به چيزي كه نمي دانند اظهار نظر نكنند...بعضي وقت ها نمي دانم جمله قشنگ و پر معنايي است...
ضمنا جهت اطلاع دوستان من فقط يك كارشناس ساده در شركت ملي نفت هستم اما همين مقدار هم براي درك و لمس مسائل ياده شده كفايت مي كند

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۲:۵۵

پس اینکه هر روز میگن قطعات رو خودمون میسازیم چیه قضیه اش؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۱۱:۱۵

دقیقا

noorsoobh۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۱۹

من گرچه زیاد علاقه خاصی به رییس جمهور قبلی ندارم ولی در زمان ایشان چون خودم در آن زمان در منطقه عسلویه کار می کردم خدا رو شکر با سیاستهای خوب این منطقه جان خوبی گرفته بود که متاسفانه ندانم کاری آقایان و ایرادهای بی مورد در مورد قراردادها و ...که متاسفانه متاسفانه عده ای از آقایان دانسته و یا ندانسته سیاستهای کشورهای عربی حوزه خیلج فارس مبنی بر عقب نگه داشتن ایران از هر لحاظ مخصوصاً در خوزه نفت و گاز ( نگویید که اینطور نیست که سیاستهای و موضع گیریهای این برادران عرب در این چندوقته کاملاً آشکار است که چه محبتی نسبت به ما دارند )به اجراء گذاشتن مگر ندید برای اینکه دبی پیش رفت کند چه بلای به سر منطقه آزاد کیش ما آوردند.

بي خبر۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۱۸

دلايل تاخير در پارس جنوبي از زبان يكي از پرسنل بي خبر(!) اين پروژه:
1- نا كارآمدي مديران شركت نفت و گاز پارس از سال 86 به بعدحتي بعد از تغييرات گسترده اواخر سال 89 به بعد
2- عدم بهره مندي مديران شركت از حداقل ضريب سلامت مالي و اقتصادي بخصوص در دوره تابستان 86 لغايت زمستان 89
3- به فضاحت كشاندن تعبير " جون گرايي " با بكار گيري نيروهاي خام و بي تجربه در پستهاي مديريتي براي پروژه هاي چند ميليارد دلاري وحذف نيروهاي توانمند با تجارب بالاي 20 سال
4- بازي كردن با پروژه ها بجاي فعال سازي و هدايت آنها در مسير توليد و توسعه
5- تعويض مديران نالايق و بي كفايت(نا اهلان قبلي) با مديران ناكارآمد و متملق(نا اهلان بعدي) در اواخر سال 89
6- ايجاد سردرگمي و بلاتكليفي در بدنه شركت با ترويج مباحثي از قبيل امكان پذير بودن يا نبودن اجراي پروژه ها در 35 ماه،انتقال يا عدم انتقال شركت به عسلويه، وجود يا عدم وجود تسهيلات زندگي براي خانواده پرسنل در عسلويه، و ...
7- تاثير منفي بانكهاو پيمانكاران داخلي بر روند توسعه ميدان پارس جنوبي به مراتب از شرايط تحريم دردناك تر است
8- واگذاري كار به پيمانكاراني كه در عدم پايبندي به تعهدات قراردادي شهرت خاص دارند بدون رعايت قوانين و مقررات
9-.........
10-........
11-........
12-........

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۱۴

من يكي از كاركنان پارس جنوبي هستم. بايد عرض كنم مشكل اصلي تحريم نيست بلكه مديريت بسيار ضعيف در سطح وزارتخانه نفت و منطقه و سياسي بودن موضوع است. يك مثال در اثبات موضوع اينكه با اينكه ما در برداشت گاز از قطر عقب هستيم و شركتهاي سرمايه گذاري در منطقه عسلويه حضور ندارند ولي يكهو طرح توسعه ميدان گازي پارس شمالي كه حوزه داخلي است را علم مي كنيم. در صورتي كه حوزه گازي پارس شمالي يك حوزه گازي است و مي توانيم در سالهاي آينده اينكارو انجام بديم ولي بخاطر خوشايند فلان نماينده استان بوشهر ميخوايم پارس شمالي را همپاي پارس جنوبي توسعه بديم و منابع رو به اون سمت مي كشيم در نتيجه اين ميشه وضه ما كه الان هستيم

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۱۹:۵۷

کیش و لاوان هم یادتان نرود.
نمی دانم چرا اینقدر درتوسعه کیش عجله میکنند.

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۱ ۰۸:۵۸

برادر، فعلا كه در پارس شمالي خبري نيست!

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۱۱

تحريم ها يكي از عوامل مهم فلج شدن اقتصاد ايران شده ولي اين دليل نميشه كه از امكانات موجود هم بهره كافي و وافي را نبريم ما به اصلاح همين چند فازي كه در واقع فعال هستند رو هم نمي تونيم مديريت كنيم من نمي دونم اين خودكفايي كجاست كه هر ساعت و هر روز دم ازش مي زنند مديريت ناكارمد هم يكي از عوامل اصلي و موثر ديگر مي‌باشد

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۰۹

گر مدير اين است دراين روزگار ويرانه خواهي دهمت صد هزار

ناشناس۱۳۹۰/۰۴/۲۰ ۰۸:۰۵

هر دم از اين باغ بري ميرسد !!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.