آخرین خبرعکس: زیباترین مناطق گردشگری جهان در ایران!
877بازدید
۵۰

رئيس سازمان سنجش در گفت‌وگو با تابناك:

هنوز ‌بومي‌سازي 65درصدي شوراي انقلاب‌فرهنگي را اجرا نكرده‌ايم

رتبه هجده در پزشكي تهران قبول مي‌شود ولي رتبه نوزده به بالا قبول نمي‌شود و امكان ندارد او در هيچ يك از پزشكي‌هاي دانشگاه‌هاي تهران پذيرفته نشده باشد و اگر وجود دارد شماره داوطلبي وي را بگوييد تا ببينيد چنين چيزي امكان ندارد.به طور مثال رتبه 23 ناحيه يك از شهرستان اصفهان، پزشكي تهران قبول نشده است، ولي پزشكي شهيد بهشتي قبول شده است.

هنوز ‌بومي‌سازي 65درصدي شوراي انقلاب‌فرهنگي را اجرا نكرده‌ايم
عملكرد سازمان سنجش بنا بر قانون و مصوبات شوراي انقلاب فرهنگي است. اين شورا فرمول گزينش دانشجو را براي سازمان سنجش بنا بر مصوبه سال 1369 معين كرده است و هر ساله تمام جزييات اين مصوبه در دفترچه‌هاي كنكور ذكر مي‌شود.

دكتر پور عباس رئيس سازمان سنجش و آموزش كشور در ادامه افزود: در اين مصوبه مشخص شده كه كشور به سه منطقه تقسيم مي‌شود تا داوطلبان هر منطقه با يكديگر رقابت كنند؛ بنابراين داوطلبان يك منطقه، هيچ‌گاه با داوطلبان منطقه‌هاي ديگر رقابت نكرده و مقايسه هم نمي‌شوند و به نسبت تعداد داوطلباني كه هر ساله از هر منطقه شركت مي‌كنند، به هر منطقه سهمي اختصاص داده مي‌شود و اين گونه نيست كه ظرفيت‌هاي موجود تقسيم بر سه شود و هر بخش به يك منطقه اختصاص ‌يابد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه مصوبه شوراي انقلاب فرهنگي سازمان سنجش موظف شده است كه حدود 80 درصد پذيرش به بوم و 20 درصد مابقي به سهميه آزاد تعلق گيرد افزود: بوم به سه قسمت استان، ناحيه و قطب تقسيم مي شود و طبق تعريف رشته‌هايي كه در تمام استان‌ها وجود داشته باشد، به صورت استاني بومي گزيني مي شود و رشته‌‌هايي كه در تمام استان‌ها نيست، ولي در استان‌هاي همجوار هست،به صورت ناحيه‌اي بومي گزيني مي شود و رشته‌هايي كه در ناحيه نيست، سهميه بومي آن به صورت قطبي اعمال مي‌شود كه هر دو يا سه ناحيه با همديگر جمع مي‌شوند و قطب را تشكيل مي‌دهند و رشته‌هايي كه در همه قطب‌ها نيست گزينش آن به صورت كشوري است.

پور عباس در ادامه گفت: بر اثر توسعه آموزش عالي هر ساله يكسري از رشته‌ها از حالت قطبي به ناحيه‌اي و از ناحيه‌اي به صورت استاني تبديل مي‌شوند و امسال گسترش سيزده رشته در حوزه وزارت علوم و هشت رشته در حوزه وزارت بهداشت ، باعث شد در اين 21 رشته سهميه بومي به صورت استاني لحاظ شود.


رئيس سازمان سنجش با بيان اينكه هر ساله در دفترچه، چگونگي احتساب سهميه بومي را در جلوي رشته‌ها قيد مي شود، افزود:وقتي كه جلوي رشته‌اي كلمه«استاني» نوشته مي شود بدان معني است كه داوطلبان بايد هشيار باشند كه در صورت انتخاب اين رشته در استان خود شانس قبولي آنها 70 تا 80 درصد است، ولي از استان خودشان كه خارج مي‌شوند، اين شانس به 20 تا 30 درصد كاهش مي‌يابد و اين مربوط به امسال و پارسال يا اين دولت و دولت گذشته نمي‌شود و به مصوبه سال 1369 شوراي انقلاب فرهنگي برمي‌گردد.

وي در ادامه با اشاره به اينكه رشته‌هايي مثل برق و پزشكي ناحيه‌اي هستند گفت: مثلا رشته پزشكي دانشگاه تهران 150 نفر ظرفيت دارد كه به يك 40 درصد و يك 60 درصد تفكيك مي‌شود كه با وجود اين‌كه ميانگين پذيرش سهميه رزمندگان 2 درصد است، اما در كد رشته‌هاي محبوب اين سهميه‌ها به طور كامل يعني همان 40 درصد استفاده مي‌شود كه بقيه آن بين سه منطقه به تناسب تعداد داوطلبان، تقسيم مي‌شود و سپس سهم منطقه يك به دو بخش تقسيم مي‌شود: «منطقه يك بومي» و «منطقه يك غيربومي».

پور عباس در پاسخ به اين سوال خبرنگار تابناك كه در رسانه‌ها دختر خانمي را نشان مي‌دادند كه با رتبه دو رقمي در علوم تجربي نتوانسته در علوم پزشكي پذيرفته شود، ولي در همان رشته فردي با رتبه هفتصد يا هشتصد، پذيرفته شده است؟ گفت: درست است. رتبه هجده در پزشكي تهران قبول مي‌شود ولي رتبه نوزده به بالا قبول نمي‌شود وامكان ندارد او در هيچ يك از پزشكي هاي دانشگاه هاي تهران پذيرفته نشده باشد و اگر وجود دارد شماره داوطلبي وي را بگوييد تا ببينيد چنين چيزي امكان ندارد.به طور مثال رتبه 23 ناحيه يك از شهرستان اصفهان، پزشكي تهران قبول نشده است، ولي پزشكي شهيد بهشتي قبول شده است.

پورعباس با اشاره به مصوبه اخير شوراي انقلاب فرهنگي افزود: مصوبه جديد براي بومي‌گزيني كف قرار داده و گفته است كه دست‌كم بايد 65 درصد از ظرفيت دانشگاه‌ها توسط دانشجويان همان بوم پر شود، بنابراين شوراي انقلاب فرهنگي به خاطر اين‌كه مصوبه سال 1369 آن هيچ‌وقت رعايت نشده و امسال هم رعايت نشد، در مرداد مصوبه‌اي داشت مبني بر اين‌كه اگر به هر دليلي پذيرش 80 درصد داوطلبان به صورت بومي انجام نمي‌شود، از اين پس نبايد اين پذيرش كمتر از 65 درصد باشد.

لذا وزارتخانه هاي علوم و بهداشت براي حركت به سمت اين دستورالعمل، اقدام به گسترش رشته‌هاي آموزش عالي كردند، به گونه‌اي كه برخي رشته‌ها در همه استان‌ها ايجاد شود و به محض ايجاد هر رشته‌اي در تمام استان‌ها، پذيرش بومي استاني بر پايه سهميه 80 درصد صورت خواهد گرفت.

پس ما تغييري در چگونگي پذيرش انجام نمي‌دهيم، بلكه نوع گسترش آموزش عالي باعث مي‌شود به طور تدريجي در چند سال به آن حداقلي كه شوراي انقلاب فرهنگي معين كرده، دست يابيم.

براي مثال، در حال حاضر رشته علوم پزشكي در دو استان نيست. اگر سال بعد در اين دو استان هم رشته علوم پزشكي داير شود، از آن سال پذيرش در اين رشته هم به صورت استاني خواهد بود؛ بنابراين، تغيير خاصي پيش نيامده و روال سازمان سنجش، همان روندي است كه از سال 1369 شوراي انقلاب فرهنگي براي آن مشخص كرده است.


رئيس سازمان سنجش در پاسخ به اين پرسش كه امسال، تركيب قبولي‌هاي رشته‌اي مثل پزشكي تهران كه بين داوطلبان علوم تجربي محبوبيت خاصي دارد،چگونه است؟گفت: در اين كدرشته 152 نفر امسال پذيرش شده‌اند كه تركيب آنان عبارت است از 37 نفر غيربومي، 25 نفر از بوم ناحيه‌اي و غيرتهراني و نود نفر هم از استان تهران بوده‌اند.

پورعباس همچنين در پاسخ به اين سوال كه، كيفيت دانشگاه‌هاي شهرهاي بزرگ مثل تهران قابل مقايسه با دانشگاه‌هاي مناطق محروم نيست و الان مي‌بينيم در يكي از محبوب‌ترين كدرشته‌هاي تجربي، نود نفر تهراني پذيرفته شده‌اند گفت:ببينيد، اين‌كه اين عادلانه هست يا خير يا چه عواقبي دارد در حوزه اختيارات و مسئوليت من نيست. من تنها مجري مصوبات هستم و از حركت خويش در چهارچوب قانون دفاع مي‌كنم و هجده سال است كه به همين روش عمل مي‌شود و اگر به نظر شما الان اجحافي مي‌شود آن موقع هم مي‌شده است.

وي همچنين در توضيح چگونگي تصويب مصوبه اخبر شوراي انقلاب فرهنگي گفت: ساز و كارها در شوراي انقلاب فرهنگي و مجلس اين است كه از دولت مي‌خواهند در مواردي، كار كارشناسي انجام دهند و طرحي پيشنهاد شود؛ بنابراين، پس از بحث و مطالعه به اين نتيجه رسيديم كه با ايجاد بعضي از رشته‌ها در يك يا دو استان، سهميه اين رشته‌ها را از ناحيه‌اي به استاني يا از قطبي به استاني تغيير مي‌دهيم مثلا اگر براي سال بعد رشته علوم پزشكي در دو استان ايجاد شود، پذيرش اين رشته در سهميه بومي استاني انجام خواهد شد يا همين‌طور مهندسي برق و مكانيك.

پور عباس در ادامه با اشاره به اينكه مصوبه مرداد ماه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، از سال آينده اجرايي شود، گفت: تنها دستورالعمل موجود همان مصوبه 1369 بوده است كه در بند 3ـ2 اين مصوبه آورده شده كه 20 درصد ظرفيت رشته‌هاي مربوط به بند 1ـ1 و 2ـ1 و 3ـ1 كه همان سه تقسيم‌بندي استان، ناحيه و قطب است، به صورت آزاد و 80 درصد به صورت سهميه در مناطق اختصاص يابد؛ اين تنها سندي بوده كه ملاك عمل سازمان سنجش و آموزش كشور در آزمون سراسري 87 قرار گرفته است و ما عملا هنوز اين ميزان را به سقف 80 درصد مد نظر اين دستورالعمل نرسانده‌ايم و در حدود 59 درصد انجام رسيده است.

متن كامل را در ستون «گفتگو» بخوانيد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۵ ۱۱:۴۰

از این دست اقدامات غیر کارشناسی زیاد است در آزمون کارشناسی ارشد امسالدر رشته فیزیک آخرین رتبه مجاز 5400 بود درهحالی که سال گذشته 1700 این درصورتی بود که تعداد ظرفیت اضافه شده به 20درصد نمی رسید مجازین 300 درصد حال ببینید چرا بیش از 5 ماه این همه آدم را بی دلیل معطل نگه داشته اند در حالی که میتوان نتایج را در کمتر از یک هفته اعلام کرد مابقی را در آخر مرداد بصورت تکمیل ظرفیت اعلام کنند تا شخص بتواند برنامه ریزی کند

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۴ ۱۱:۳۹

چاره کار این است که دانشگاههای کشور رتبه بندی شود و 20 دانشگاه اول کشور از هرگونه سهمیه بندی استثنا شوند تا نفرات برتر که مطمئنا رنج زیادی کشیده اند تا برتر شوند از هر شهر و هر جنس و ..... بتوانند از مزایای این دانشگاهها استفاده ببرند
مسئولان باید به این باور برسند که این سهمیه بندی ها سالهاست جوانان این کشور را رنج میدهد و کیفیت را نیز تنزل داده است و بالاخره روزی باید این تبعیض ها از بین برود

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۳:۰۲

الان امکانات همه شهرها تقریبا یکسان است و دانش آموزان براحتی میتوانند جزوات آموزشی را در سراسر ایران دریافت کنند. تازه این امکانات همگی مربوط به پول میباشد اکثر دانش اموزان اگر پول کلاسهای انچنانی را نداشته باشند از هر جای ایران باشند حتی از تهران باز هم نمی توانند از این امکاناتی که می گویید و مثل چماق بر سر دانش آمزان تهرانی میزنید استفاده کنند که هزینه های زندگی و تورم در تهران کمرشکن تر از جاهای دیگر است. من خودم قربانی همین سیستم غلط بوده ام که دانش آموزانی بسیار ضعیفتر از نظر سطح علمی جای من را در دانشگاههای تهران اشغال کردند و من خود مجبور شدم که در دانشگاههای شهرهای دورتر قبول شوم و مشکلات دوری از خانواده و هزار و یک مشکل فرهنگی و اجتماعی را تحمل کنم.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۵۹

به نظر بنده باید کلیه سهمیه ها حذف شود تا رقابت سالم و آزاد صورت پذیرد. الان امکانات همه شهرها تقریبا یکسان است و دانش آموزان براحتی میتوانند جزوات آموزشی را در سراسر ایران دریافت کنند. تازه این امکانات همگی مربوط به پول میباشد اکثر دانش اموزان اگر پول کلاسهای انچنانی را نداشته باشند از هر جای ایران باشند حتی از تهران باز هم نمی توانند از این امکاناتی که می گویید و مثل چماق بر سر دانش آمزان تهرانی میزنید استفاده کنند که هزینه های زندگی و تورم در تهران کمرشکن تر از جاهای دیگر است. من خودم قربانی همین سیستم غلط بوده ام که دانش آموزانی بسیار ضعیفتر از نظر سطح علمی جای من را در دانشگاههای تهران اشغال کردند و من خود مجبور شدم که در دانشگاههای شهرهای دورتر قبول شوم و مشکلات دوری از خانواده و هزار و یک مشکل فرهنگی و اجتماعی را تحمل کنم. آری، کلیه سهمیه ها باید و باید حذف شود تا رقابت کنکور عادلانه شود. خواهشمندست منعکس کنید

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۴۸

عدالت شوراي انقلاب فرهنگي!

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۴۶

دوستانی که میگویند رقابت منطقه 1 (به ویژه تهران) با منطقه 2 ویا 3 (با شهرستان ) سبب میشه که منطقه 2 و 3 که رتبه پایینی دارند وارد دانشگاههای تهران شوند و یک تهرانی مجبور بشه با رتبه بهتر به دانشگاه شهرستان برود...اشتباه میکنند.چرا که _در سال و سال های گذشته- به فرض کسانی که مثلا بخواهند دانشگاه شریف قبول شوند در هر منطقه ای که امتحان میدهند فرض بر این است که مثلا از نمره 20 باید حداقل 18 را کسب میکردنند .پس اینطور نیست که کسی که منطقه 3 هست با رتبه ای پایین تر از منطقه یک و مثلا تهران به دانشگاه شریف راه یابد...در واقع کسانی که از منطقه 2 ویا 3 اگر در دانشگاه های تهران قبول شوند.رتبه ای بسیار بالای باید داشته باشند.....در واقع قبولی بر حسب رتبه کل کشوی بوده نه بر حسب رتبه منطقه ای(در سال های گذشته)
......اما در حال حاضر دیگر اینطور نیست..و یک تهرانی با رتبه ای بسیار پایین تر از یک منطقه 2 یا 3 وارد مثلا دانشگاه شریف میشود.(واگر بر حسب رتبه کل کشوری محاسبه شود.)

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۳۵

به ظرفیت رشته های مهندسی تبریز و اصفهان و مشهد نگاه کنید و نیز به ظرفیت رشته های مهندسی غیر انتفاعی های مشهد نگاه کنید تا دم خروس را ببینید.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۳۳

آقای پور عباس فرموده اند بومی سازی شانس قبولی در بوم را افزایش می دهد. در صورتی که عدم قبولی رتبه های برتر شهرستانها در دانشگاههای معتبر تهران و کشور ، آخرین تراز قبولی در دانشگاه های استان ها را بشدت بالا برده است و شانس قبولی را بهمان نسبت کاهش داده است . بطور مثال عملا داوطلبانی با یک تراز مشخص در بوم تهران دانشگاه شهید بهشتی پزشکی قبول شده اند با همان تراز در بعضی از استانها در بوم خود نه تنها پزشکی قبول نشده اند بلکه پرستاری پذیرفته شده اند.( بنظر بنده برای مقایسه دو داوطلب باید تراز مقایسه شود زیرا رتبه در مناطق مختلف ترازمختلف دارد و حرف حدیث های زیادی در پی دارد)

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۳۱

کشوری سراغ دارید که قوانین بومی سازس در دانشگاه های خود داشته باشد؟؟!!
ما در تمام دنیا استثنا هستیم

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۲:۲۸

آقا اصلاباید دانشگاهها خصوصی بشند در خد لیسانس و ففط دانشگاههای بزرک و معتبر در شهرهای بزرگ برای تحصیلات تکمیلی و دولتی باشند. جون تحصیلات که کالای عمومی مثل پارک نست که مورد استفاده همگان باشد. اگر دانشچو به سظح فوق بزسد و ادامه بدهد می شود یک کسی که اثرش برای جامعه مسجل است و باید دولت روی او سرمایه گزاری کند به نقع همگان و از سرمایه همگانی

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۵۶

دانشگاههاى تهران بايد از طرح بومى گزيني حذف شوند. همچنين اگر مسولان فكر مى كنند با استانى كردن رشته ها مشكل كمبود خوابگاه حل مى شه در اشتباهند چون تعداد زيادى از شهرستان در مركز استان قبول مى شوند كه به خوابگاه نياز دارند.
در ضمن درست است كه ايشان مجرى قانون هستند اما بايد ضعفهاى قانونى را به مراجع قانونگذارى ارجاع دهند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۵۰

اكثر دانشگاه هاي ما در تهران است دانشگاه تهران شهيد بهشتي علم صنعت شريف خواجه نصير و..اين بومي سازي براي شهرستاني ها جزء ضرر فايدهاي ندارد حتي در استان خراسان رضوي آذربايجان اصفهان و فارس چند دانشگاه دولتي وجود دارد

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۳۸

تهراني ها به شهرستان مي روند شهرستانيها به تهران و خانواده هارا اسير خوابگاه و آمد و رفت و عدم كنترل جوانها و خيلي مضرات ديگر كه نبايد گفت

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۲۱

- با سلام
بومی سازی روش غلطی است

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۱۰

;اين شهرستانيهايي كه دادشان از مسئله بومي سازي در آمده است در اداراتشان در شهر خودشان يك پست اداري را به غير بومي ها نمدهند و مي كويند چون بومي اينجا نيستيد . (

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۰۹

دوستان همه از منطق و عدالت حرف می زنند. یه چیزی می گید ها.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۰۵

این اقایون که نمیدونند نباید با علم شوخی کرد

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۰۲

آقايان علم را مثل قند و برنج و روغن سهميه بندي و تقسيم مي كنند. كل روش اشتباه است.گاهي به تهراني ها ظلم مي رود و گاه به شهرستاني ها. هر دانشگاه خودش مستقل بايد دانشجو بگيرد. با قوانين و مقررات و مصوبه هاي اختصاصي شوراي مديريت همان دانشگاه.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۱:۰۰

درنظام های شاهنشاهی طبقه کارگران -کشاورزان -پیشه وران و شاهزادگان را داشتیم که بعضی طبقات نمی توانستند به تحصیل بپردازند وامروز نظامی طبقاتی جدید در آموزش عالی که دانشجویان نخبه شهرستانی نمی توانند در دانشگاه های معتبر درس بخوانند .

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۰:۵۸

با توجه به اینکه تهران جمعیت 6 میلیونی داره، بومی شدن داره خود به خود اجرا می شه یعنی به علت جمعیت بیشتر، احتمال قبول شدن تهرانی ها در دانشگاه خود به خود بیشتر از مناطق دیگر است بنابراین بومی سازی هیچ توجیهی نداره

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۰:۵۶

bmage chnd nafar dorugh migan... karname ha ro chi migin

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۰:۴۶

این روش بومی گزینی کاملا" غیر عادلانه است. چون اساس رقابت که همون توانائی علمیه از بین میره و نقش "محل سکونت" ارزش بیشتری نسبت به توانائیهای علمی پیدا میکنه. تو کارشناسی ارشد هم همین روش وجود داره چون یه دوستی دارم که با رتبه 100 تو رشته ای که کل ظرفیت روزانه و شبانه اش 350 نفره ،هیچ جا قبول نشده!!!!!!! ولی یه نفر با رتبه 600 قبول شده . و تازه 1900 نفر هم مجاز به انتخاب رشته بودن!!!!! که هیچ توجیهی برای انتخاب رشته برا نفرات 1000 به بالا وجود نداره!!!!

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۰:۲۲

سلام
به نظر من اين مسئله بومي سازي كه براي جلوگيري از مهاجرت به تهران صورت گرفته است نمي تواند در رسيدن به اين هدف نقش چنداني داشته با شد زيرا دانشگاههاي تهران قابل مقايسه با ديگر دانشگاههاي كشور نمي باشد. حتي بعضي از دانشجويان علي رغم داشتن دانشگاه و رشته مورد نظر در شهر خود دوست دارند در تهران درش بخوانند. در صورتيكه اين روند ادامه پيدا كنند خيلي از خانوادهها براي جلوگيري از ضايع شدن حقوق خود از قبل از كنكور (سال اول دبيرستان) به تهران و اطراف آن مهاجرت مي كنند.
بنظر من مشكلات اساسي نظير مهاجرت به تهران و...را با اين سطحي نگري ها و بي عدالتي ها نمي توان برطرف نمود.
استاديار يكي از دانشگاههاي تهران

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۱۰:۱۰

به نظر من این طرح خوبه ولی باید اول امکانات شهرستان هارو بالا می بردند بعد این طرح رو اجرایی می کردند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۹:۵۲

من از منطقه محروم با شما تماس مي گيرم. دولت بايد به ما كه پول و ثروت نداريم اجازه دهد كه در رشته هاي خوب در دانشگاه هاي بهشتي و صنعتي شريف و تهران قبول شويم. زيرا مملكت مال كوخ نشينان است نه كاخ نشينان. الآن هم كه بررسي كنيد تمام مسئولين محترم از مناطق محروم به تهران آمده اند و توانسته اند به جايي برسند و كشور را آباد كنند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۹:۴۳

چطور انتظار داریم کسانیکه از امکانتات و داراییهای این مملکت بطور یکسان بهره مند نمیشوند فردا در صورت حمله دشمنان خارجی به گوشه ای از این مرزوبوم احساس وظیفه در دفاع از اون نقطه کنند اینجور محدودیت سازی ها به صلاح یک میهن و یک ملت و یک پرچم نیست

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۹:۲۸

آیا ایرن یعنی فقط تهران ، در اینصورت لطفا به سازمان ملل اطلاع بدهید که اسم کشور عوض شده.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۹:۲۳

اینجوری خیلی حق کشیه

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۸:۵۹

پس عدالتي كه دم از اون مي زنيم كجا مي ره. خداوكيلي امكانات دانشگاه هاي مناطق مختلف با هم برابره! من كه دانشگاه اصفهان هستم در مقايسه با دانشگاه تهران كلي از لحاظ امكانات و سطح علمي ضعيف تر هستيم چه رسد به دانشگاه هاي مناطق محروم و دورافتاده مثل زاهدان. همه جوانان ايراني حق استفاده از امكانات مناسب و خوب را دارند چرا اين حق را از آنها مي گيرند؟

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۸:۰۴

این روش پذیرش عین بی عدالتی است ولا غیر .

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۷:۵۴

کسی نیست که حق دانش آموزان شهرستانی رو بگیره؟

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۷:۱۶

!chetori emsal 19 be bala pezeshkie tehran ghabul nashode vali dooste man ba rotbeye 22 keshvary sale pish ghabul shod??bad migin hichi avaz nashode chand sale hamine!vagheanam ke

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۷:۱۴

اینکه یک نفر با رتبه سه رقمی در یک کدرشته قبول شود ولی یک نفر با رتبه دو رقمی در ان قبول نشود نهایت بی عدالتی است.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۵:۵۰

vaghean bah bah be in mosavabat. bikhod nist ke in ghadr dar klashaye darse daneshgahha bine daneshjooyan faseleh hast

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۴:۴۱

در مورد ارشد چي من رتبه 18 جامعه شناسي بوده ام دولتي ولي هيچ كجا قبول نشده ام به هر كس مي گويم باورشان نمي شود اعتراض مكتوب هم كرده ام ولي بنظرم نتيجه اي ندهد

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۳:۰۹

آقای دکتر عباسی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در برنامه زنده سیما , جواب ایشان را دندان شکن دادند ...گفتند نگویید هیچ اتفاقی نیفتاده ...شما هم به عنوان سازمان سنجش تقصیری ندارید بلکه شما رو جلو انداختن و فشار به شما آوردن که برو محکم دفاع کن انشاء الله همانطوری که رئیس کمیسیون فرهنگی گفتند , مصوبه اخیر شورای انقلاب فرهنگی مجددا بازنگری میشه

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۲:۲۲

کاش من هم تهرانی بودم!!! این کار عین حق کشی برای شهرستانی هاست. بنده خدا کسی که در منطقه محروم بدنیا آمده است باید در منطقه محروم هم تحصیل کند. یک باره سیم خاردار بکشید و بفرمایید در منطقه محروم هم کار و ازدواج کند

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۲:۰۳

mostafa rezaei far rotbe 11 kol tajrobi pas az entekhabhaye dandan pezeshkie tehran va shahid beheshti va pezeshkie tehran ba entekhabe 4 khod pezeshkie shahid beheshti shode

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۳ ۰۲:۰۰

موضوع رشته تنها نیست که ایشان می فرمایند. دانشگاه نیز مطرح است. همه می دانند آیین نامه های کنکور ار طرف وزارت علوم و سازمان سنجش به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می گردد و در نهایت نظرات اورگان تخصصی را با کمی تقیرات تصویب می کند. لذا سازمان سنجش نمی تواند خود را پشت شورای عالی پنهان و تقصیر ها را گردن آن بیندازد. متاسفم که با این مدیران ما هر روز به بی عدالتی نزدیکتر می شویم.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۲۳:۳۳

جناب آقای دکتر پورعباس. ایکاش جنابعالی یا مسئول محترم دفترتان وقت محدودی را به نظر خواهی از مدارس تیزهوشان شهرستانها اختصاص دهند تا ببینید که چگونه این اقدامات اخیر وزارت علوم و سازمان سنجش سبب یاس و سرخوردگی بسیاری از بهترین دانش آموزان امروز و دانشجویان فردای این مملکت شده است.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۲۳:۲۸

پس اعتبار دانشگاه ها چی؟ داوطلبان یا بهتر است گفته شود همه مردم به اعتبار دانشگاه ها توجه می کنند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۲۲:۰۲

این روش روش غلطی است و موجب می شود تا به بهانه بومی سازی استعدادهای درخشان این کشور از تحصیل در رشته های مورد علاقه خود محروم شوند. اگر وزارت علوم علاقه مند به ارتقای سطح تحصیلی دانشگاهها است باید برای لغو این مصوبه تلاش کند.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۲۱:۴۳

با سلام
بنده دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک پلی تکنیک می باشم.در ورودی مقطع کارشناسی به خاطر نبود در قطب تهران، با وجود رتبه ی خوب علمی از راهیابی به مکانیک دانشگاه شریف باز ماندم!!!؟؟؟درحالیکه بسیاری از دانشجوهای قطب تهران و از شهرهایی همچون سمنان، با رتبه های بسیار پایینتر در رشته ی مهندسی مکانیک شریف پذیرفته شده بودند.
خواهر بنده نیز در سال گذشته و به خاطر سهمیه بندی جنسیتی!!! از ورود به رشته ی پزشکی دانشگاه های تهران بازماند.
این اعمال اصلا" با عدالت، منطق و شایسته سالاری سازگار نیست و عامل انحطاط و پسرفت است.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۲۱:۰۶

این بی عدالتی است که دانشگاهای خوب و رشته های تاپ در تهران باشد و شهرستانی ها را از امکانات محروم کنیم

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۹:۴۶

در بومی گزینی باید تهران استثنا شود. دلایل متعدد می توان برشمرد. از جمله امکانات و آوازه دانشگاههای تهران است. در کل به نظر من این قانون غیر منطقی است.

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۹:۳۳

agha hadeaghal azash beporsin masule in biedalati kie ta mardom betonan iaghe uno az tarighe ghanuni begiran in ke nemishe ke javab shoma to koja jaie dorosto hesabi mibinin ke masalan unaii ke toie ie shahr zendegi mikonan faghat bekhatre zendegi tu un shahr bartar beshan alan kesi ke maslan toie ie rusta zendegi mikone chetor mitone viad varede ie daneshgah daraje iek beshe??

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۸:۵۴

اشتباه می کنه می گه که هجده ساله این جوریه!

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۸:۰۴

اين مسئله 80 درصد مربوط به امسال است و تا پارسال 70 درصد بوده است مي توانيد دفترچه هاي دو سال را مقايسه كنيد

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۷:۴۹

کی گفته بومی سازی خوبه! لطفا دانشگاههای تهران رو تعطیل کنن و به شهرستانها ببرند سپس بومی سازی کنند! ما که می دونیم هرچی خوبه واسه تهرانیها جمع می کنند

ناشناس۱۳۸۷/۰۶/۲۲ ۱۷:۳۷

اینجا ایران است. اینجا سرزمین عجایب است. اگر دیروزمان با رفتن رستم به جنگ دیو سفید، کشتن اژدهای چند سر، خاموش شدن آتش زیرپای سیاوش و ... همگان تعجب می‌کردند؛ امروز کارهای ما تعجب‌آورتر است. سال آخر دبیرستان خود را به یاد آورید. تمام هم و غم شما این بوده که درس بخوانید و آماده رفتن به دانشگاه شوید. حال آنان که موفق می‌شدند سری در سرها می‌یافتند و مشکلات را برای حداقل 5 سال به عقب می‌افکندند؛ و آنانی که شکست می‌خوردند، سر افکنده وارد جامعه می‌شدند. درصدی به خدمت سربازی، درصدی به کار و درصدی ،که تعدادشان بسیار زیاد است، سرگردان و ناراحت در جامعه حرکت می‌کردند. خاطرات را مرور کنید."راستی احمد پارسال 250 شد تهران قبول شد؛ سیما یادته، 2300 شد شیراز آورد. یعنی میشه منم مثل بابک شریف قبول شم و..."
اینها را برای چه آوردم. همه می‌دانیم؛ یک سال تلاش می‌شود و با اطلاعات قبلی و با رتبه‌ای که می‌آوریم، وارد دانشگاه مورد نظر می‌شویم. جمع‌آوری این طلاعات بسیار مهم است. دانشگاه‌های ما بسیار متفاوت از هم هستند و به سه دسته بسیار خوب، متوسط و ضعیف تقسیم می‌شوند. جالب اینجاست که یک دانشگاه بسیار خوب هم در امکانات بهتر از بقیه است، هم در هیات علمی، هم در بودجه تخصیصی و هم در دانشجو. بنابراین واضح است که تلاش دانش‌آموزان برای ورود به دانشگاه‌های بهتر است. دانشگاههای بسیار خوب در 5 تا 6 دانشگاه محدود می‌شوند که 80 درصد آنها در تهران و بقیه در شیراز و اصفهان قرار دارند. البته دانشگاه‌های تبریز و مشهد هم هستند، اما به‌خاطر بافت خاص شهری، آنها در رده دانشگاههای متوسط قرار میگیرند؛ اما از نظر دانشگاهی جز دانشگاه‌های خوب هستند. سایر دانشگاه‌ها در رده بسیار ضعیف و ضعیف قرار دارند.
چند روز پیش نتایج کنکور دانشگاه‌ها اعلام شد. خیلی عجیب بود. تعداد زیادی از رتبه‌های بین 100 تا 400 اصلا در هیچ دانشگاهی پذیرفته نشدند. رتبه بسیار خوب هم که از شهرهای دور از تهران بودند در دانشگاه‌های تهران قبول نشدند. مثلا رتبه 68 کل کشور رشته‌های برق، مکانیک، کامپیوتر و عمران شریف را نیاورده است. رتبه 1300 کل ولی در دانشگاه شریف قبول شده است؛ زیرا آنها از تهران در کنکور شرکت کرده‌اند. وقتی علت را جویا شدم متوجه شدم که امسال دولت تصمیم خلق‌الساعه برای کنکور گرفته است. تمام دانشگاه‌ها 85 درصد ظرفیت تمام رشته های خود را به دانشجویان بومی داده‌اند. البته قبلاً هم همینطور بود؛ اما یک فرق عمده داشت. دانشگاه‌های شریف، تهران، امیرکبیر و بعضی از رشته ها در شیراز و اصفهان سراسری بودند. یعنی چنانچه رتبه شما زیر 100 کل کشور می‌شد؛ حتما در رشته برق دانشگاه شریف قبول می شدید، اما امسال اگر از تهران، قزوین، سمنان و یا قم نباشید، برای قبولی در رشته برق دانشگاه شریف باید رتبه زیر 10 داشته باشد.....!!! خیلی عجیب است.
اما دلایل موافقان طرح:
1- اکثر مشروطی‌ها و سایر مشکلات دانشجویی طبق آمار مربوط به دانشجویانی است که از شهرهایی دور وارد دانشگاه می‌شوند.
2- دولت سرمایه کافی برای ساخت خوابگاه و امکانات دیگر ندارد و همین سرمایه را می‌تواند جهت ارتقا دانشگاه هزینه نماید.
3- قبولی دانشجویان خوب در دانشگاههای شهر خودشان باعث بالا رفتن سطح دانشگاه می‌شود.
اما با کمی دقت در بخش‌های بالا در می‌یابیم که بسیار سطحی نگری شده است؛ زیرا:
1- درست است که آمار موارد بیشتری را نشان می‌دهد، اما؛ در دانشگاه‌های بسیار خوب این پدیده کاملا معکوس است. علت اصلی حرف من این است که امکانات کمتر در شهرهای کوچک (منظور همه شهرها به جز کلانشهرهاست) باعث می‌شود که دسترسی به کلاسهای کنکور مناسب بسیار کم شود و در نتیجه دانشجویی که از آن شهر می‌آید دارای استعداد طبیعی بیشتری نسبت به دانشجوی کلانشهر است. نگاهی به دانشگاه شریف کاملا این ادعا را اثبات می نماید. 90 درصد دانشجویانی که تا مقطع دکترا ادامه می دهند و رتبه های برتر هستند؛ دانشجویان خوابگاهی می‌باشند.
2- سرمایه ساخت خوابگاه در درازمدت و هزینه نگه‌داری آن به مراتب کمتر از هزینه‌های دیگر است. در ضمن راه‌کارهای دیگری برای تامین خوابگاه مورد نظر از طریق اعمال سوبسید، ساخت مجموعه‌های ارزان قیمت و استفاده از خیرین و سایر منابع وجود دارد.
3- قبولی دانشجویان خوب در دانشگاه‌های شهر خودشان به شرطی باعث ارتقا دانشگاه می‌شود که رقابت وجود داشته باشد و انگیزه رقابت نیز وجود داشته باشد.
در نهایت لازم میدانم که همراه با اساتید فهمیده دانشگاه شریف که به مخالفت با موضوع فوق پرداخته‌اند، ما نیز مخالفت خود را اعلام داریم و موارد پیشنهادی زیر را برای این موضوع اعلام داریم.
1- دولت با یک برنامه حساب شده به تقویت امکانات آموزشی، رفاهی، پژوهشی و غیره در دانشگاهی ضعیف بپردازد. به عنوان مثال دانشگاه هرمزگان 10 کیلومتر از انتهای شرقی بندرعباس دورتر است. دارای کتابخانه ضعیف، ساختمانهای بسیار کم و سایر مسائل است و هیچ انگیزه ای برای درس خواندن و درس دادن در آن وجود ندارد.
2- دانشگاه مشهور ایران که جزو 5 دانشگاه برتر از نظر سطح سواد فارغ‌التحصیل در دنیا است، به‌طور دائم از این سهمیه‌بندی جدا شود تا بهترین دانشجویان گرد هم با رقابت مناسبی قرار گیرند.
3- اعمال این فرایند با آشناسازی دانش‌اموزان انجام شود نه به‌طور انقلابی تا بتوان مشکلات عدم قبولی دانش آموزان ممتاز را کاهش داد.
نمی دانم حال متوجه شدید که چرا کشور عجیبی داریم. بازهم جدیدترین خبر تغییر واحد پول ایران، حذف 4 صفر از پول ملی و ... است.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.