آخرین خبرعکس: زیباترین مناطق گردشگری جهان در ایران!
11بازدید
۱۲۶

آیا سفارت انگلیس را تسخیر کردیم؟

ما حتی یاد نگرفته ایم چگونه با «دشمنانمان» دشمنی کنیم!

ما متناسب با دشمنی دشمنانمان هم با آنها دشمنی نمی‌کنیم؛ آیا موردی را سراغ داریم که مثلا اماراتی‌ها یا عربستانی‌ها، فرصت و جرأت دشمنی را داشته باشند و فروگذار کرده باشند؟ روابط با بیگانگان نیاز به پیروزی‌های روشن و از راه‌های قابل دفاع دارد تا هم به ملت آرامش و اطمینان دهد و هم این که آن را به بخش همراه و کارساز سیاست خارجی تبدیل کند.

ما حتی یاد نگرفته ایم چگونه با «دشمنانمان» دشمنی کنیم!
سرویس سیاسی ـ روابط خارجی ایران، دغدغه همیشگی ما مردمی است که همواره دل در گروی پیشرفت و تعالی کشورمان داشته‌ایم. هر کداممان برای خود عقایدی داریم و راه و روش‌هایی که گاه در تضاد کامل با عقاید دیگری است.

به گزارش «تابناک»، این تقابل و تباین آرای ما، مخصوص سیاست خارجی هم نیست. هر کداممان به فراخور عقاید دینی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و جایگاهمان در جامعه برای هر مسأله، نظر و عقیده‌ای داریم که گاه نمی‌توانیم چند دقیقه هم از آن دفاع کنیم.

به همین دلیل است که گاه تصمیم عجولانه می‌گیریم، گاهی هرگز تصمیم نمی‌گیریم و فرصت‌ها را از دست می‌دهیم و یا ضربه می‌خوریم و گاهی تصمیمی می‌گیریم که بسیار زود معلوم می‌شود نادرست بوده است. به این جا که برسیم، یا خودمان را اصلاح می‌کنیم و یا اشتباهمان را می‌پذیریم، ولی یک راه نادرست دیگر برمی‌‌گزینیم، ولی از این بدتر هنگامی است که لجوجانه بر اشتباه خود پا می‌فشاریم و به خودمان و دیگران ضربه می‌زنیم.

همه این داستان دور و دراز برای هنگامی است که یک نفر به تنهایی تصمیم می‌گیرد و تنها باید منافع و ملاحظات خودش را در نظر بگیرد؛ وقتی که درباره یک مسأله چند نفر تصمیم می‌گیرند، وضع می‌تواند بدتر هم باشد. عقایدمان متفاوت است، به دنبال منافع گوناگون هستیم و با هم صریح، هدفمند و منطقی گفت‌وگو نمی‌کنیم و اگر هم به نتیجه درست برسیم، با استقامت و سرسختی آن را پی نمی‌گیریم.

این تشتت و ناهماهنگی، افزون بر این که در میان دستگاه‌ها هست، متأسفانه بین سیاست‌های اعلامی و اعمالی هم هست؛ یعنی آن چه را که فریاد می‌زنیم و به خاطر آن هزینه می‌دهیم، حتی اگر درست باشد ـ که در بسیاری موارد هم هست ـ با آنچه اجرا می‌کنیم، نامتناسب است. ما برای استقلال‌طلبی و استکبارستیزی فریاد زیاد می‌زنیم و لابد هزینه زیادی می‌پردازیم، اما به اندازه‌ای که خوب سخن می‌گوییم، خوب برنامه‌ریزی و کار نمی‌کنیم.

تلخ‌تر آن که، ما حتی متناسب با دشمنی دشمنانمان هم با آنها دشمنی نمی‌کنیم. باید بپذیریم که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها و دیگران و حتی شیخ‌نشین‌های کوچک خلیج فارس، وقتی قرار بر دشمنی با ما دارند، از هیچ فرصتی برای دشمنی فروگذار نمی‌کنند. در همه حوزه‌ها، در هر جایی و هر فرصتی با شدت تمام دشمنی می‌کنند.

آیا موردی را سراغ داریم که مثلا اماراتی‌ها فرصت و جرأت دشمنی داشته باشند و فروگذار کرده باشند؟ تازه این امارات است که اختلاف مبنایی نداریم.

«واین برگر»، وزیر دفاع پیشین آمریکا می‌گوید: «ريشه ملت ايران بايد خشكانده شود» و یا «ریچارد پرل» در اوج خوش‌اخلاقی دولت اصلاح‌طلب ایران می‌گوید: مردم ايران ذاتا تروريست و همه آنها در تروريسم غوطه‌ورند، بايد همه جهان را بسيج كنيم و با ايراني‌ها بجنگیم و ما بی‌خیالیم که این حرف‌ها چه معنایی در دل خود دارد!

ما با این کیفیت دشمنی نمی‌کنیم. نه این که قلبمان راضی نباشد یا نتوانیم، بلکه مشکل از جای دیگر است؛ از بی‌نظمی و بی‌تفاوتی ماست که محکم و منطقی و هدفمند، دشمنی نمی‌کنیم.

این دو عدم تناسب، یعنی تناسب نداشتن حرف و عمل ما و نیز تناسب نداشتن کیفیت دشمنی‌ها، برخی از ما را که کم‌صبرتریم به حرکاتی می‌کشاند که نسبت فایده ـ هزینه بالایی ندارند و بدتر از آن، این که عده‌ای دیگر به روزمرگی افتاده‌ایم و فراموش کرده‌ایم که در پوست بره آمریکا و انگلیس و مانند آن، چه گرگ و روباه و خرس و کفتارهایی پنهان شده‌اند!
کم ندیده‌ایم بچه مسلمان‌های معتقد و دلسوزی را که حرف «بی‌بی‌سی» برایشان وحی آسمانی شده و رفتار آمریکا را بهتر از سخنگوی وزارت خارجه‌اش توجیه می‌کنند.

نمونه روشن هم، رابطه ما و انگلیس است. اگر دشمنی‌های انگلیس با ایران، حتی پس از انقلاب را فهرست کنید، شمار بسیار زیاد آنها به سرعت مشخص می‌شود، حمایت از ضد انقلاب و صدام، حمایت از تجزیه‌طلبی‌ها، ریشه ادعاهای ضدایرانی اعراب بودن، رفتارهای ضد اسلامی فراوان، قضیه هسته‌ای و تحریم‌ها و ... .

اما در مقابل، شاید تنها حرکت پس از انقلاب که در مقابل انگلیسی‌ها هدفمند، کارساز و برای سالیان متمادی مفید بوده، فتوای قتل سلمان رشدی بوده است. هیچ دلیل و منطقی هم نیست که این دشمنی‌های انگلیسی‌ها پایان یابد، مگر این که یا جمهوری اسلامی تغییر ماهیت دهد یا این که احمقانه فرض کنیم که انگلیسی‌ها تغییر ماهیت خواهند داد و یا این که یکی از طرفین، هزینه‌های این دشمنی چنان بر کمرش سنگینی کند که دست‌هایش را بالا ببرد.

اگر بنای بر استکبارستیزی و استقلال‌طلبی داریم، باید با دشمنی چون انگلیس با ظرافت، هشیاری و گزنده دشمنی کنیم، به گونه‌ای که طعم تلخ این دشمنی را واقعا حس کند. باید به خودمان پاسخ دهیم که چرا پس از قرن‌ها رابطه با انگلیس، هنوز تحریم تنباکوی یک قرن و اندی پیش و ملی کردن نفت شصت سال پیش، نمونه‌های شیرین و غرورانگیز رفتارهای ملی ما در مقابل انگلیس است.

روشن است؛ چون ضربه‌های دردناک و کارسازیی بوده‌اند. روابط با بیگانگان نیاز به پیروزی‌های روشن و از راه‌های دفاع کردنی دارد تا هم به ملت آرامش و اطمینان دهد و هم این که آن را به بخش همراه و موثر سیاست خارجی تبدیل کند. رفتارهای غیرعاقلانه و به نتیجه نرسیدن و نارضایتی جامعه سیاست‌زده و تحت فشار ذهنی رسانه‌ها و صاحبان تریبون و منبر، دور باطل و ناتمامی است که بیش از فایده، ضرر خواهد داشت.

مثال هم باغ قلهک؛ مدتهاست می‌گوییم باغ قلهک را انگلیسی‌ها به ظلم و ناحق تصرف کرده‌اند. این درست؛ اما مگر دادگاه‌های جمهوری اسلامی، صلاحیت و توانایی احقاق حق را ندارند که برخی لازم ببینند با رزم شبانه آن را پس بگیرند؟

برای گروه دوستان ارزشی سخت است که دو خط بنویسند به قاضی القضات که پس بگیر حق ملت ایران را و با جدیت مسأله را از مجاری قانونی پیگیری کنند؟ اگر حقمان را در دادگاه خودمان از انگلیسی‌ها خواسته بودیم، سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر به نتیجه می‌رسیدیم و جامعه احساس رضایت بیشتری می‌کرد.

برای پیروزی واقعی در روابط خارجی، هماهنگی و وحدت داخلی و تعقل و پرهیز از رفتارهای پرهزینه و کم‌فایده لوازم اجتناب ناپذیرند. این هم در رأس فرماندهی واحد و متمرکز و در بدنه جامعه هشیاری و همراهی همگانی می‌خواهد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۸:۲۹

خوب شد چند نفر محکوم کردند تا شماها جرات پیدا کردید یک چیزی تیتر زدید . ای کاش اینقدر جرات داشتید روز سوم می نوشتید

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۸:۲۶

مشکل ما این است تا کسی از عقل و عقلانیت صحبت میکند ، میگن خاینه یا پول گرفته یا بی غیرته . غیرت اگر از روی تعصب ( عصبانیت ) باشه فقط حماقته مثل بریدن سر خواهر یا همسر حتی اگر ثابت بشود که خیانت کرده . اما درواقع دفاع از حریم عقلانیت عین غیرت است یعنی پافشاری و حتی جان داد برسر آنچه عقل حکم میکند نه هیجان و شور

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۷:۲۲

به نویسنده محترم این مقاله عرضه می دارم ، کاش اسمتان را هم می نوشتید
آیا برای شما پیش آمده است کسی حق شما را خورده باشد و شما صبر کرده باشید و به قول شما در چارچوب قواعد عمل نمایید ولی آنطرف جری تر شده باشد و دوباره عملش را با شدت بیشتری تکرار کند آیا باز هم شما با روش قبلی عمل می کنید یا وقتی چاقو در چشم شما دارد فرو می رود اقدامی برق آسا می کنید.فقط خود را جای خانواده های این دانشمندان شهید بگذارید و به این بیاندیشید که اگر همین کار را ما با دانشمندان اینها انجام داده بودیم چه اتفاقی می افتاد و اینها چه می کردند.حالا هم نترسید با شما کسی کاری ندارد شما راحت باشید .

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۲۰

حمله به سفارت انگلیس اشتباه بود. خواهشا حق رو بپذیرید

ali۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۱۲

باسلام
دوستان آیا بهتر نبود به جای اینکه یک چهره خشن و غیرمتمدن از کشورمان درجهان ارائه دهیم صبر می کردیم و مصوبه مجلس را که یک راه قانونی و مدنی است اجرایی می کردند نه انگلیسی ها میتوانستند کاری بکنند و نه وجه کشورمان را نزد افکار عمومی دنیا خراب کرده بودیم. حفاظت از سفارتخانها و اماکن دیپلماتیک وظیفه هر کشور میزبانی است . و جبران خسارتهای وارده نیز همینطور وظیفه کشورمیزبان است حالا لطفا دانشجویان محترم پولهایشان را جمع کنند و یک میلیون پوند خسارت درخواستی انگلیسی را بدهند. تا دفعه دیگر جو زده نشوند. باتشکر

داود۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۱۱

همه چیزو به گردن انگلیس نندازین. درسته انگلیس خیلی کشور حیله گریه اما دلیل نمیشه حماقت یه عده از افراطی هایی که کور کورانه این کارو کردن نادیده بگیریم. تا اینها هستند انگلیس و دیگر کشورها به بهانه نیازی ندارند.

پیمان۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۰۶

چه خوب بود دست از این پریشان فکری و افکار مالیخولیایی برمی داشتیم و معقول می اندیشیدیم م رفتار می کردیم.
نه ما نیاز به دشمنی با کسی داریم و نه کسی میخواهد هزینه دشمنی با مارا بپردازد.
اگر کمی و فقط کمی عقل در کله ما بود الان دنیا را در تسخیرمان داشتیم و اینقدر گزاف نمی گفتیم.
اینکه در وهم خودمان همیشه دشمنی فرضی داریم که اگر از 10 نفرمان بپرسند که دشمن ما کیست 10 جواب متفاوت خواهیم شنید.
مثل ما مثل دیوانه ایست که وقتی اورا نزد پزشک می برند ادعا می کند که او در سلامت کامل است و دیگرانند که دیوانه اند.

محمد رضائی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۰۲

بنام خدا با سلام
همه باید بدانند که سفارتخانه دجال پیرکفتار کاملا" یک لانه جاسوسی بود و انتظار از مجلس این بود که آن را کاملا" تعطیل کند نه اینکه کاهش روابط را ابلاغ کند ، که آن هم باعث برخورد خفت بار دستگاه دیپلماسی با این موضوع شود.باید در مواجهه با دجال عزت نفس داشت آن هم از نوع عزت نفس امام خمینی که نمونه آن را در برخورد با وزیر خارجه وقت شوروی سابق همگان دیدند.ای کاش سخنگوی وزارت خارجه به جای رامین مهمانپرست ، سید حسن نصرالله بود تا شیوه برخورد با استکبار را به وزارت خارجه بیاموزد

کامران وکیل۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۷

من اگر جای دولت انگلیس بودم یک کاری می کردم تا عده ای بریزند و سفارتخانه کشورم را اشغال کنند و اموال آن را ه غارت ببرند. بعد از سفرای بقیه کشورها دعوت می کردم بیایند و از افتضاحی که به بار آمده فیلم و عکس تهیه کنند. بعد هم در دنیا جار می زدم ایهاالناس ببینید!!! ما بی خود و بی جهت این کشور را تحریم نکردیم...اینها شرور و خطرناکند!!!با ما همراه شوید و بدین سان همه دنیار را با خودم موافق می کردم!!! به نظرم دوستان هرکه هستند و از هر جا که دستور می گیرند عوامل سرسپرده و برخلاف ظاهرشان مأمور دولت انگلستانند!!! می گویید نه!30 سال صبر کنید مثل 28 مرداد 1332 اسنادش را هم منتشر خواهند کرد...

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۱۰

مگه اسناد 28 مرداد منتشر شد؟ !!!!
نکنه منظورت این که میگن مصدق خودش خیانت و کودتا کرد هست؟

رضا۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۷

از کجا معلوم کسایی که به سفارت حمله کردن توسط خود انگلیسیها تحریک و هدایت نشدند؟
نتیجه کار اینها :
- معکوس شدن مصوبه مجلس در اخراج سفیر انگلیس : سفیر انگلیس با احترام و به بهانه عدم تامین امنیت از ایران رفت و همه دیپلماتهای ایرانی دو روزه (و نه دو هفته ای) از انگلیس اخراج شدند.
- آبروریزی برای ایران در سطح جهانی و معرفی ایرانیان به عنوان افرادی بی منطق و بی تمدن (تابلوهای نقاشی پاره سده، شیشه های شکسته و ... در عکسهای این واقعه)
- بهانه دادن به دست دیپلماتهای غربی برای ترک ایران که ریسک حمله به ایران را خیلی بالا می برد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۰

به یزدان که گر ما خرد داشتیم
کجا این سرانچام بد داشتیم

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۰

همین امارات 2 دسامبر سالگرد تولدش رو جشن گرفت......ای خدا فقط 40 سال دارد یعنی 15 سال از من کوچکتر.......برای مردم خودش همه گونه رفاه و بهداشت و پیشرفت را فراهم کرده است.آقا مدیریت یعنی این.خدمت به مردم یعنی اردوغان یعنی مهاتیر محمد..خدا عمر طولانی بهشان بدهد......بروید ببینید تا نگید ما هم از شیخ خلیفه یا از اردوغان پول گرفته ایم.

علي ...۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۱۹

تا اونجا كه من از دين و خدا و اسلام مي دونم تعهد و پيمان يه مسلمون اينقدر مهمه كه در تاريخ به ياد نداريم كه پيامبر و ساير ائمه پيمان شكني كرده باشند. و حفاظت از سفارت تعهدي است كه هر كشوري مي ده حالا اون كشور اگر مشكل سازه براحتي مي شه روابط رو قطع كرد كه در اين مورد قدمهايي برداشته شد و اين كار (حمله به سفارت) نه تو فرهنگ ديني ماست نه تو فرهنگ هر ايراني
حالا اونايي كه حمله مي كنن و ميزنن و خراب مي كننتازه تو زمين اونجا نماز هم
مي خونن به كي و چه ديني اعتقاد دارن واقعا ً جاي سئواله

رضا۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۱۸

مردم کشورما احساساتی و قانون گریزند و حتی برخی از مسئولین نیز از این قاعده مستثنی نیستند . ما در اقدام علیه دوستان و دشمنان خود همواره احساساتی عمل کرده اییم. نوشتن نامه تبریک از طرف ریاست جمهوری کنونی کشورمان به باراک اوباما نیز از این نوع اقدامات احساساتی می باشد. این در حالی است که دشمنان ما دارای برنامه دراز مدت بوده و در اجرای آن نیز طبق قانون راهبردی خود عمل می کنند. ایجاد " سفارتخانه مجازی امریکا در ایران " که از دیروز رسما اعلام موجودیت نمود نیز از این نوع بر نامه های آنهاست. ضمنا از خصوصیات مردم کشور ما داشتن تخصص در خیلی از زمینه هاست. بدین گونه که هم در مورد سیاست پیچیده امروزی و هم در اقتصاد - شعر - فلسفه - نجوم- پیشگوئی و... خود را متخصص می داند و بدتر اینکه در این زمینه ها با توجه به اعتقادات خود عمل می کند حتی اگر به ضرر خود یا دیگران تمام شود.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۰۷

اونايي كه بي تدبير حمله كردن به فكر مردم وسياست نظام نبودن ويااينكه خيلي سيربودن وجيبشون پرازپول بوده برادر هركاري حساب وكتاب داره نه اينكه بگيري وببندي مگه نميگن همه چيز درچهارچوب قانون اگه قراربودتعطيل بشه مجلس ميگفت تعطيلش كنيدنه اينكه ازسفيربه كاردارتقليل پيدا كنه

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۰۵

وقتی حرف دل مردم بدون سانسور مطرح بشه اونوقت نظرات مردم واقعی رو دریافت میکنید نه ساندیس خورهای مزدور رو

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۰۴

موضوع سیاست خارجی ما از این حرف ها گذشته ، اگر کسی همه سیاست ها خارجی مارا کنار هم بگذاره مطمئنا در پیدا کردن اصول آن دچار مشکل خواهد شد؛ تنها اصللی که به نظر می رسد همیشه پایدار ست " حداکثر هزینه و حدافل فایده" ست

م.ر.*کلباسی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۹

حضرات فضلا . حضرات عقلا . اگر لالایی
بلدید چند شب برای خودتان بخوانید .
از درخواست رسمی 73 میلیون ایرانی برای
صدقه دولتی ( یارانه ) مشخص است همه ما پهلوان حرف هستیم . کدام عقل سلیمی
این خفت را می پذیرد که قشر مرفه
جامعه که با پول باد آورده و احتکار و کم فروشی به ملتش خون آنها را مکیده به همین شندرغاز پولی که برای جبران هز ینه
اقشار کم در آمد و خاک بر سر می باشد
اینطور رذیلانه دست درازی کند .
لازم نیست سنگ مظلومیت استعمارگر پیر
و خرفت را به سینه بزنید بهتر است به خود
بیایید و دین و ایمان و مروت و مردانگی را با
این گدا بازی و پشت هم اندازی نابود نکنید .

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۸

من خودم جوون هستم و می دونم که دلیل کار دانشجوها چی بود و از احساسات پاک اونها سرچشمه می گرفته و البته ناپختگی امثال من که باعث میشه عقل را کنار بگذاریم و با حساساتمون کار کنیم. اما نباید از یاد برد که کوتاهی مسئولین نظام در برخورد با انگلیس عامل مهمی بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۷

این دشمن کی هست؟ با بیشتر کشورهای عرب رابطه خوبی نداریم با کشورهای غربی بهیچوحه ، با کشورهای آسیای جنوب شرقی و اروبای شزقی زابطه ای در سطح بایین و خیلی عادی ؛ چین و روسیه هم که براساس مناقع ملی خود ما را به بازی می گیرند؛ اسنکبار ستیزی یعنی چه؟ آیا نمی توانیم ضمن داشتن رابطه ای عاذی یا کشورها از حقوق خود نیز دفاع کنیم؟ چرا انقدر احساسی عمل می کنیم؟ ویتنام در تجربه جنگی مسنقیم با آمریکا را داشته است ولی حالا رابطه ای نسبتا خوب با این کشور دارد. نباید در گذشته زندگی کنیم. فرافکنی مشکلات دردی از ما دوا نخواهد کرد. همین آمریکا اروبا و ژابن با خاک بکسان شده را کمک نمود چرا؟ برهم زدن رابطه دیبلمانیک کار آسانی است ساختن و گسنرش رابطه دقت و حوصله بسیار می طلبد. خط قزمرهایی باری خودمان ایجاد کرده ایم که شاید بسیاری از آنها غیر ضروری باشند و حالا خودمان را اسیر این خطوط قرمز نموده ایم .

علی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۷:۴۶

مشخصه دشمن خود ما هستیم. تا زمانی که کمتر فکر می کنیم و شتابزده عمل می کنیم دشمن من درونی ما است.
اگر ملتی قوی باشد هیچ دشمنی یارای مقابله با آن را ندارد.
استفاده از ادبیات دشمن نشان دهنده ضعف درونی ما است

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۶

ولی خوبیش این بود که روابط رو با انگلیس کاهش دادیم که خیلی براشون سنگین بود

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۵

فکر کنم این تابناکی ها ، دنباله یک ویزای شیگنی ، گرین کارتی هستن که اینجوری نوشتن ، و گر نه چرا تا دیروز از این چیزها نمی نوشتن؟؟؟؟ ناگهان یکدفعه.......

بهزادخان۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۴

كسي بررسي كرده كه نقش گروه انحرافي در اين حركت چه بوده؟ من كه ميگم كار خودشون بوده تا اذهان عمومي را از قضيه اختلاس دور كنند.

ایران دوست۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۳

مقاله خوبی بود. از یک سایت محافظه کار حرکت غیر منتظره ای بود. همین روند را ادامه بدید.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۲

تو همه خاطره هامون حق دشمن مرده باده حتي راه دشمني رو كسي يادمون نداده!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۱

موضع درست در مقابل قضیه حمله به سفارت انگلیس سه جمله زیر است:
1- در بین خودمان و وقتی داریم با همدیگه حرف میزنیم کیف بکنیم از این کاری که کردیم و حالی که از اونها گرفتیم و تحقیر خرد کننده ای که انجام دادیم و نا امیدی و ترسی که برای جاسوسان و طرفداران انگلیس در کشور ایجاد کردیم.
2- وقتی با دنیا حرف میزنیم عذر خواهی بکنیم و حتی قول بدهیم دیگه تکرار نمیشه و هر چقدر لازمه تو این مسیر (برای جبران ابرو ریزی که در بین کشورهایی که زیاد تو باغ نیستند اتفاق افتاده) جلو بریم ولی البته این موضعگیری از مرحله حرف نباید تجاوز بکنه و همون کاملا کفایت میکنه اگر با سرعت و قاطعیت کافی روش عمل بشه.
3- در مطبوعاتمان اصلا لازم نیست روی این بحث بکنیم که "ایا اصولا انجام این کار صحیح بوده است یا نه". بدلایل مختلف بحث روی این قضیه کاملا برای ما مضر است و میتواند دست اوردهای ما را در این قضیه (که همانا تحقیر انگلیس و اخراجش از ایران بوده) بر باد بدهد.
والسلام.

امیر دانشمند۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۵

مرسی
واقعا متعجب شدم !
استعداد خوبی تو سیاست داری

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۰۷

حمله به يه سفارت كه چهار نفر غير نظامي توشن اينقدر كيف كردن داره؟ چي رو فتح كردين؟ الان نشستي نقد هوشمندانه كردي؟ نبرنت يه وقت اينقد تيزي شما.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۴۷

اخبار ورزشی شبکه 3 امروز اسمی از تیمهای منچستر یونایتد و منچستر سیتی نبرد که دیشب تو اروپا باختن!!!! شرم آوره!

سعید۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۴۳

احسنت به این مقاله

تا زمانی که در برابر دشمنی آنها ایجاد هزینه نکنیم آنها به وقاحتشان ادامه خواهند داد

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۴۲

امام حسین می فرمایند
اگر دین ندارید حداقل ازاده باشید
حمله به سفارت مثل این می ماند که ما دشمنمونو به خانه دعوت کنیم بعد بهش حمله
کنیم با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۰۳

در اینکه زیاده روی شده شکی نیست ولی اینکه اشتباه خودمو نو انقدر پر و بال بدیم اشتباه در اشتباهه .

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۹

متاسفانه همواره اکثر حرکت های سیاسی کشور شتابزده است و در نهایت منجر به این میشه که سعی کنیم فقط اتفاقات رو برای مردم کشور خودمون توجیه کنیم و با به به و چه چه های صداوسیما به مردم بقبولانیم که کار ما درست بوده.
بعد از این همه تبلیغاتی که تلوزیون علیه انگلیس انجام داد و منجر به حرکت مردم شد حالا همه مسئولان کاسه چه کنم چه کنم دست گرفته اند. وزیر امورخارجه کشور صریحا اعلام می کنند که از این اتفاقات دیگر در کشور رخ نخواهد داد .. مرجع بزرگوار کشور فتوی می دهند که این کار حمله به سفارت درست نیست و . . . همه این آگاه سازی ها نمی شد قبل از اتفاق این مسئله انجام می شد.
در بدترین حالت وقتی دستور کاهش روابط با کشور انگلیس توسط رئیس جمهور ابلاغ می گردد، کاری که انجام می شود عدم پوشش اخبار ورزشی تیم های انگلیسیی است. خیلی جالب است در اخبار ورزشی ساعت 13:00 امروز هیچ صحبتی از نتیجه تیم فوتبال منچستریونایتد و منچستر سیتی که دیشب بازی داشتند و هر دو حذف شدند، بیان نشد. آیا کاهش روابط یعنی این؟؟؟ آیا ما چه رابطه ای با کشور انگلیس داریم که باید کاهش یابد؟؟ دانشجو اینچا دارند؟ شرکت انگلیس در ایران فعال هستند؟ تابناک خواهشا روابطی که این چندساله ایران با انگلیس داشته بیان نمایید تا مردم بدانند...

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۹

قدیمی ها می گفتند که از انگلیسی ها یاد گرفته اند که اگه زورت به دشمنت نمیرسه باهاش رفیق شو اگه منفعتش به شما نرسه حداقل ضررش به شما نخواهد رسید . به این میگن تدبیر . باید از قدیمی ها یاد گرفت و سر دشمن را با پنبه برید نه با دشنه .یادمون باشده که شاه عباس قبل از چرچیل بوده و سیاست او برتر از سیاست چرچیلیه

علی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۹

سیاستمداری را چندی قبل در یکی از کشورهای همفکرمان در سالهای گذشته ملاقات کردم با هم در رابطه با دشمنی ما و امریکا مباحثه میکردیم که به نقطه ای اشاره نمود که برایم تعجب برانگیز بود او گفت :خیلی از ملل دنیا با امریکا مخالف هستند و با آنها از در دوستی وارد نمی شوند ولی نمی دانم چرا نماینده همه ملل دنیا ایران است و از این بابت بهای سنگینی را پرداخت می کند
راستی مخالفت با امریکا و دشمن دانستن او جای شک و بحث نیست ولی اینکه فقط مردم ما به خاطر مبارزه نامناسب با این کشورها هزینه گزافی را متحمل میشود جای بحث و بررسی است
چرا ما فقط این همه هزینه را پرداخت کنیم ایا نمی شود با داشتن دیپلماسی فعالتر دامنه دشمنان را محدودتر ساخت و روابط را با دیگر ملل دنیا توسعه داد؟
آیا ما هنر دوست یابی را از دست داده ایم اسلام که دین رحمت و آسایش است

امیر۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۷

انجام چنین حرکتی آنهم از سوی قشر تحصیل کرده ،ضربه ای مهلک به فرهنگمان است و هزینه بزرگ به دولتمردان.
بیایید بهتر بیاندیشیم و بهانه دست دشمن ندهیم.

مسعود۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۱۹

اينا يك دهمشون هم از قشر تحصيل كرده واقعي نبودن

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۱

بهانه برای دشمن همیشه هست نگران نباش
فعلا بزار سرشون گرم باشه به همین مساله
اگرچه این مساله نتونسته سوزش ناشی از کاهش روابط از طرف ایران رو براشون کم کنه!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۵۲

قشر تحصیل کرده باید بی بی سی ببینه

شمیرانی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۷

تا آنجا که ما می دانیم و یادمان هست باغ قلهک که به سفارت انگلیس در زرگنده مشهور بود از قدیم در مالکیت انگلیس ها بوده است. البنه من اسناد مالکیت آن را که ندیده ام ، ولی بالاخره یک اداره ثبت املاکی در شمیران هست و قوه قضائیه این چند وقت اگر مدرکی داشت حتما اعلام می کرد. حالا نمیدانم از کجا یکدفعه بعد از سی و سه سال بعد از انقلاب ، اقای قالیباف یاد باق قلهک افتاده! یک نکته دیگر را هم فراموش نکنیم و اینکه این باغ هر چقدر هم که ارزش داشته باشد ، صد برابرش را انگیسی ها از طریق دادگاه های بین المللی از جیب ملت ایران در می آورند.
همانطور که در مورد سفارت امریکا با برداشت ازموال بلوکه شده ایران کردند.

مسعود۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۵:۱۹

كسي نگفت بگوييد چشم اعلي حضرت. فقط يكم منطقي رفتار كردن نبايد كار سختي باشه

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۴:۲۰

در اینکه اونا نامردن شکی نیست و از این نامردی ها هم در حق مردم و ملت ایران کم نکرده اند
مسلما اگر جایی هم دستشون برسه کوتاه نمی آیند ولی این دلیل نمی شود که ما هم مثل بز اخفش هر چه گفتند بگویم چشم اعلی حضرت!!

م.ر.(حمید)*کلباسی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۳

ساده اندیشی است اگر مشکل تصرف غیر
قانونی باغ قلهک را از جانب استعمارگر مکار
تنها مورد زور گو یی و قانون شکنی انگلستان
و نوچه هایش بدانیم . باغ قلهک به عنوان نمادی از قلدری و تجاوز به حر یم قانونی ملتی
سربلند و مبارز همچون خاری در چشم همه
ایرانیان وطن پرست و بیگانه ستیز می باشد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۳

بالاخره اینقد بهتون فحش دادن که مجبور به چاپ این شدید!!!!
دمتون گرم خواننده ها!!!!

یاسریاسر۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۲

حالا مثلا فرانسه خیلی خوبه. 30 ساله جیبشون با خرید این آشغال های به اسم خودرو پرکردیم، هر روز هم علیه ما بیانیه و اطلاعیه و قطعنامه می دن. شاید اصلا ما دشمن شناس نیستیم؟

مهدی۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۱

وقتی می‌گوید مردم ايران ذاتا تروريست و همه آنها در تروريسم غوطه‌ورند، بايد همه جهان را بسيج كنيم و با ايراني‌ها بجنگیم منظورش اینه ما ذاتا شیعه ایم .ما تو لشکر امام حسینیم عزت ما اینست .وسیعلم الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۴۹

از کودتا علیه مصدق بدتر نیست .رفیق

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۶

اشتباه نکن رفیق!
حمله به سفارت حمله به کارمندان بی دفاع وخانوادشون آخر نامردیه! لشگر حسین اینجوری نیست رفیق!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۲۵

میگم بد نیست یه واحد دانشگاهی به اسم " اصول دشمنی " راه بندازیم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۲۴

فعلا يك مليون پوند(دو مليارد و دويست مليون تومان) بي زبون را پرداخت كنيد بعد تحليل كنيد.

مسعود۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۲۲

با شناختی که از روباه پیر داریم و قابل پیش بینی بودن حرکت مجلس احتمال اینکه عواملی را نفوذ داده باشد وحرکت نامطلوب اخر را خودشان برنامه ریزی کرده باشند اصلا بعیدنیست بزودی معلوم خواهد شد اگر تحقیقات کاملی انجام بشود البته

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۷:۳۲

دست بردار آقا، شما هم هر اشتباهی‌ هر کی‌ تو این مملکت می‌کنه میگم دست آمریکا یا انگلیس یا اسرائیل تو کار بوده!!! یه نگاه به خودتون بندازید صادقانه تا اشتبهتتون رو پیدا کنید، اون موقع میتونید از منافع ملیتون دفاع کنید

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۱۶

خیلی هم خوب می دانیم بادشمنان چکار کنیم، انواع واقسام فحشهای رکیک را به آنها میدهیم.پرچمشان را آتش می زنیم........ آخه ما مسلمانیم ودین ما دین رحمت است ولی با این وجود مااینیم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۳۸

2 میلیون پوند یادت نره! اینم جز رحمته دیگه!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۱۴

این یکی رو خوب اومدی

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۱۴

تا ديروز همه به به و چه چه مي كرديد كه انگليسو نابود كرديم ! حالا مي گين!!! واقعا چرا آنقدر شتاب زده ! همون روز هر كامنتي بود در تاييد بود حالا!!! واقعا منافق صفتي خوانندگان و نويسندگان مشهوده! بديهي بود كه اين حركات ناگهاني به نفع منافع ملي نيست. همين تلويزيون خودمون نبود كه تهييج ميكرد!

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۱۱

معلومه واقعا از قافله عقب هستید. این تحلیل که این کار خطای بزرگی بوده بین همه مردم از همان روز می چرخید و شما آن روز بی محابا حمایت می کردید. مملکت دست شما تابناکی ها هم بیافتد چندان فرقی با وضعیت فعلی نخواهد کرد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۹

حركات راديكال معمولا احساسي هستند و رد پايي از خرد در اونها ديده نمي شه. اين خوشبينانه ترين حالتيه كه ميشه به اين قضيه نگاه كرد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۷

تابناک عزیز! حرفهایت درست است اما زیاد بجا نیست. ما بواقع در بعد از انقلاب بدرستی و با قاطعیت و با هوشیاری با دشمنانمان دشمنی کرده ایم و همینطور با حوصله و با طمانینه در مواردی که لازم بوده کوتاه بیاییم یا تحمل کنیم بهمین صورت عمل کرده ایم و موارد انهم خیلی زیاد است. بواقع سیاست خارجی جمهوری اسلامی یکی از پیچیده ترین و موفق ترین سیاستها بوده است و موفقیتهای زیادی برای ما بدنبال اورده است. در عین حال بله! بهتر است بازهم بدنبال دقیقتر و هوشیارانه تر و قاطعانه تر کردن سیاستهای خارجی خود باشیم ولی درست نیست که موفقیتهای خودمان را نبینیم. سیاست ایران در مقابل امریکا، در مقابل سوریه (از ابتدای ان تا امروز)، در مقابل شوروی و روسیه، در مقابل ترکیه (در تمام این سالهای طولانی از زمانی که در اواخر جنگ اماده حمله بایران بودند تا امروز)، در مقابل عربستان، در مقابل شیخ نشینها، در مقابل افغانستان (از زمان ارتش سرخ تا زمان طالبان تا امروز)، در مقابل فلسطینیها (که چقدر بالا پایین داشته اند)، در مقابل عراق (از زمان صدام تا زمان امریکائیها تا امروز)، در مقابل چین، هند، کشورهای افریقایی و همه و همه بینهایت صحیح و هوشیارانه و موفق بوده است بطوریکه تمام دنیا به این پیچیدگی و هوشیاری و موفقیت اذعان دارند و کسی نیست که بگوید که این سیاستها غلط و ناموفق و درب داغون بوده است. البته دشمنان همواره سعی کرده اند ما را تضعیف کنند ولی شما یک مقاله از یک جای بدرد بخور بیاور که کسی گفته باشد سیاستهای ایران متناقض و ضعیف و ناموفق است! البته مجری های تلویزیونها ممکنست خیلی حرف بزنند ولی این حرفها از موضع استهزاء و مسخره کردن است و ناشی از سوختن شدید انجاهای خودشان است و الا هیچ تحلیل گر و متفکر و مقاله نویسی تاکنون چنین چیزی ننوشته است و برعکس در مورد پیچیده بودن و موفق بودن سیاست خارجی ایران خیلی نوشته اند. مشکل ما دوستان ابدا در سیاست خارجی نیست. مشکل ما در سیاست داخلی است. مشکل ما در نحوه اداره کشورمان است. مشکل ما در کنترل اقتصادمان است که در اینجاها هرکس ما را هرچقدر استهزا کند حق دارد.

حیران۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۶

با سلام نمیدانم چرا کشورهایی که ایران با آنها مشکل دارد دیگر کشورهای جهان و یا حتی کشورهای اسلامی با آنها مشکلی ندارند من 28 سال است که هرروز از صدا و سیما میشنوم که که آمریکا انگلیس و اسرائیل این کار کردند اون کار کردند چرا نباید مثل دیگر کشورها با آنها رابطه داشته باشیم و مثل دیگر مرمان جهان زندگی کنیم .چرا ؟آیا واقعا مشکل از آنهاست یا از ما؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۶

اینها رو به کی میگی مگه کسی گوشش بدهکار این حرفاست اگر منطق و عقلانیتی حاکم بود که اوضاعمون این نبود برادر .

حمید۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۵

عناصر خودسر و خود رای از ابتدای پیروزی انقلاب بودند و فقط و فقط از امام ره میترسیدند و توی لونه هاشون رفته بودند . آن هم میدونستند که امام ره وابستکی و عقبه وماهییت آنها را فهمیده و شناخته بود ( انجمن کثیف حجتیه) این عوضیها از ابتدای امر شیطنت کردند و.... تا الان که میبنید ومتاسفانه انقدر قدرت دارن شاید تو بین شما که توی تابناکهستید رخنه کرده باشن .
اونا تو این 30 سال به جاهایی رسیدند که فکرش رو نمیکنید .
امثال حاج محسن رضایی و یاران نزدیک امام ره رو برای اهداف خودشون ترور شخصیت کردند و باز هم میکنند .........
باید تعارف رو کنار بذاریم و ریشه فتنه رو قطع کنیم . اشتباه نکنید . ریشه فتنه کروبی و موسوی و... نیستند ریشه فتنه آقایان حجتیه هستند که اول انقلاب امام رو میخواستند سرکار ش بذارند اما حضرت امام با علم وحکمت خودشون نیت شوم اونا رو درک کرد واونا نفی و فعالیت اونا رو غیر قانونی دونست و این بود لج کردن و انتقامکرفتن اونا رو از نظام ویاران امام تقویت کرد . الان اونا توی دولت تو مجلس توقوه قضاییه وتوی وزارت و ....هستند و بسیار قدرتمند تر از سال 57 و پولدار تر وبا پشتوانه خارجی مثل ارباب انگلیس ( روباه همیشه جوان) که یه کارش شکار دانشجویان جوان در دوران تحصیل در آن کشور است و. دادن حقوق و.....
خدا رحم کند

ناشناس۱۳۹۰/۰۹/۱۷ ۱۳:۰۴

نوش دارو بعد از مرگ سهراب
کاش حداقل جرات اینو داشتین که رو مواضع چند روز قبل خودتون بایستین

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.