افزایش 25 درصدی مزد 92 اظهارنظر شخصی است
عضو شورای عالی کار با اشاره به نظر سرپرست وزارت تعاون،کار و رفاه برای افزایش حداکثر 25 درصدی مزد 92 گفت: این میزان افزایش معیار قانونی و منطقی ندارد و باید سه جانبه و براساس نرخ تورم و معیشت تعیین شود.
احمدرضا معینی در گفتوگو با فارس با اشاره به اظهارات سرپرست وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مبنی بر افزایش 20 تا 25 درصدی دستمزد سال آینده کارگران، اظهار داشت: این موضوع امکان ندارد و سرپرست وزارتخانه نظر شخصی و نهایتاً دولت را در این زمینه اعلام کرده است.
وی ادامه داد: براساس قانون این موضوع به صورت سه جانبه و نیز متناسب با تورم و هزینه سبد معیشت خانوار تعیین خواهد شد.
نماینده کارگران با تاکید بر اینکه به هر حال تعیین حداقل مزد براساس تفاهم، گفتمان و منطق موجود جامعه باید انجام شود، گفت: معلوم نیست براساس چه ادله و معیاری این نرخ را سرپرست وزارتخانه اعلام کرده است.
وی تاکید کرد: مبنای این عدد برای دیگر شرکای اجتماعی مشخص نیست و باید از وی در این خصوص پرسید زیر قانون دو شاخص تورم و سبد هزینه معیشت خانوار 4 نفره را ملاک قرار داده است و در صورتی که براساس این شاخصها بحثی مطرح شود پذیرفتنی خواهد بود.
این فعال کارگری با بیان اینکه کارگران از سال قبل نیز نسبت به دستمزد مطالبه دارند، بیان داشت: سال گذشته پس از تعیین دستمزد، بانک مرکزی تورم را 27 درصد اعلام کرد در حالی که 18 درصد افزایش دستمزد انجام شد.
به گفته معینی، در صورتی که دولت و کارفرما بخواهد چنین نرخی را در نظر بگیرد نمایندگان کارگری متعهد به امضاء و توافق نخواهند بود و جامعه کارگری در این خصوص باید تصمیم بگیرد.
وی در پاسخ به این سوال آیا فردا دوشنبه در جلسه شورای عالی کار امکان تفاهم و نهایی شدن مزد وجود دارد، تصریح کرد: این نظر قابل قبول نیست مگر آنکه در قالب غیر نقدی هزینههای جامعه کارگری تامین شود.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
نظر شما
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.