آخرین خبرتصاویر ناوگروه تئودور روزولت در مسیر خاورمیانه؛ کی می‌رسد؟
2بازدید
۱

سالانه بیش از 20هزار نفر به "سالک" مبتلا می‌شوند

کارشناس ارشد موسسه ملی تحقیقات سلامت کشور گفت: طبق آمار رسمی در کشور سالانه 20هزار نفر به بیماری سالک مبتلا می شوند که آمار واقعی بیش از این تعداد است.

به گزارش ایسنا، رضا جعفری در همایش پیشگیری از سالک، با بیان اینکه بیماری سالک جزء سه بیماری اول در مناطق گرمسیری است، اظهار کرد: سالانه در جهان 350میلیون نفر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و در کشور نیز سالک در 17 استان کشور دیده شده است.

وی به تهیه و تدوین طرح تحقیقاتی سالک در شهر اردستان اشاره کرد و همچنین افزود: در این طرح به صورت تصادفی به منازل مراجعه می شود، تا تعداد واقعی مبتلایان مشخص شود و همچنین رابطه بین مخزن بیماری با نوع بیماری نیز مشخص گردد.

جعفری با بیان اینکه علیرغم پایان برنامه پنج ساله کنترل سالک در استان اصفهان این برنامه همچنان در بعضی مناطق ازجمله شهرستان اردستان ادامه خواهد داشت، تصریح کرد: در استان اصفهان بیشتر سالک نوع روستایی غالب است و جونده کشی، آموزش و حفاظت فردی، سم پاشی، بهسازی محیط، کشف و درمان سریع بیماری از راه های مقابله با سالک است.

وی ضمن توصیه به استفاده از وسایل حفاظتی فردی خواستار استفاده افراد از پشه بندهای آلوده به سم در مناطق آلوده شد و افزود: این بیماری قابل ریشه کن کردن نیست و فقط می توان با آموزش درست درصد مبتلایان را کاهش داد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

یک پزشک۱۳۹۲/۰۱/۲۶ ۱۸:۱۵

من قبلا از ساکنین همین منطقه اشاره شده (اردستان و به طور خاص زواره) بوده ام. بیماری سالک سالها در این منطقه دیده نمی شد و تنها افراد مسن آن را به خاطر داشتند. اکنون این بیماری به شدت اپیدمیک است و تلاش مسؤولان از فعالیت پشه های ناقل بیماری کمتر است!! نتیجه آن را روی گونه، پیشانی، دستها و پاهای کودکان معصوم و بزرگسالان این منطقه میتوان دید!! این مقام مسؤول نفرموده اند که در زمان حمل و نقل یا رفتن به مدرسه یا مناطقی که نزدیک منطقه زاد و ولد موشهای صحرایی است چه باید کرد؟ احتمالا تمام افراد باید لباسهای مخصوص زنبورداری بپوشند!!!
متاسفانه رسانه ها نیز زیاد پیگیر این قضیه نیستند و اکثر اقدامات نیز تحقیقاتی هستند.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.