آخرین خبرعکس: زیباترین مناطق گردشگری جهان در ایران!
2بازدید
۰

غار علیصدر از وقوع زمین لرزه در امان نیست

مسوول مرکز شبکه لرزه نگاری استان همدان تاکید کرد: غار علیصدر از وقوع زمین لرزه در امان نیست.

"عزت الله تیموری"، در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: در صورتی که زمین لرزه‌ای در منطقه علیصدر اتفاق بیفتد، غار علیصدر نیز تحت تاثیر این زمین لرزه قرار می‌گیرد.

وی اظهار کرد: برخی غارها بر اثر وقوع زمین لرزه و چین خوردگی‌ها در لایه‌های زمین، با ایجاد حفره به وجود می‌آیند که احتمال به وجود آمدن غار علیصدر در این حالت ضعیف بوده و احتمال پیدایش این غار به علت نفوذ آبها در سنگ‌ها با ایجاد حفره است، بنابراین در صورت وقوع زمین لرزه این غار می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

تیموری گفت: این غار در فاصله 75 کیلو متری همدان با مختصات جغرافیایی (48.18 و 35.18 ) واقع شده است که زمان پیدایش غار علیصدر مربوط به دوران ژوراسیک بوده که به احتمال زیاد بر اثر نفوذ آب در سنگ‌های این منطقه به وجود آمده است و با توجه به این که نوع سنگ‌های این منطقه از جنس شیست و سنگ‌های شنی است، در صورت فعال شدن گسل در این منطقه و وقوع زمین لرزه نیز غار علیصدر تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

وی در پایان تاکید کرد: با توجه به اینکه در زمین شناسی به دنبال یافتن شواهد هستیم، بنابراین وجود استالاگمیت و استالاگتیت در غار علیصدر نشان دهنده پیداش غار بر اثر نفوذ آب به سنگ‌ها بوده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.