آخرین خبرعکس: زیباترین مناطق گردشگری جهان در ایران!
6بازدید
۱۸

بزنگاه تاریخی وزیر فرهنگ و ارشاد دولت یازدهم

این پنج امضای کلیدی، تکلیف فرهنگ مملکت را مشخص می‌کند

معاونت امور فرهنگی، معاونت امور هنری، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌‌رسانی، سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نهادهایی هستند که از حساسیت بیشتری برخوردارند، زیرا برای بخش اصلی دغدغه‌های فرهنگ مملکت در این نهاد‌ها تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری می‌شود

این پنج امضای کلیدی، تکلیف فرهنگ مملکت را مشخص می‌کند
فعالیت رسمی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم در طبقه چهارم ساختمان بهارستان با برگزاری نشست شورای معاونین این وزارتخانه آغاز شد تا همگان چشم انتظار نخستین چرخش‌های قلم آقای وزیر باشند؛ اما مهم‌ترین تصمیم علی جنتی در مسئولیت حساسش چه خواهد بود و کدام یک از این چرخش قلم‌ها، دورنمای فرهنگ برای چهار سال پیش روی را مشخص می‌کند؟

به گزارش «تابناک»، صبح امروز، علی جنتی بدون تشریفات رسمی و با آرامش راهی ساختمان بهارستان و دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد تا عنان امور را از حسینی تحویل بگیرد و بدین ترتیب، دوران تازه‌ای در عمر وزارت فرهنگ و ارشاد آغاز شود؛ دورانی که می‌تواند با دستاورد‌ها و رخدادهای متناسب با تصمیمات گرفته شده همراه باشد.

بنا بر این گزارش، نخستین روز مدیریت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بدون وقوع انتصاب مدیران این نهاد گذشت، ولی در روزهای پیش روی، شرایط متفاوتی رقم خواهد خورد و بناچار احکام تازه‌ای صادر خواهد شد که ترکیب تازه مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد را مشخص می‌کند تا بتوان افق کاری پیش روی این نهاد را در چهار سال آتی تا اندازه‌ای ارزیابی کرد.

در واقع آنچه بیش از راهبرد‌ها و برنامه‌های عملیاتی برای تشخیص سرنوشت فرهنگ و هنر در این هشت سال قابل توجه است، ترکیب مدیران میانی این نهاد و به ویژه برخی معاونان و مدیران کل این نهاد است، زیرا برای بخش اصلی دغدغه‌های فرهنگ مملکت در این نهاد‌ها تصمیم‌سازی و تصمیم گیری می‌شود و در سال‌های اخیر شواهد نشان داده که وزیر به واسطه تراکم فعالیت عملاً فرصت بررسی این حوزه‌ها را ندارد و معاونانش خط مشی ‌مشخص می‌کنند.

این پنج امضای کلیدی تکلیف فرهنگ مملکت را مشخص می‌کند

نکته پراهمیت‌تر این که در دولت‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم، بسیاری از مدیران میانی از سوی نهادهای بالادستی به وزرای فرهنگی و ارشاد تحمیل یا پیشنهاد شده‌اند و در واقع عملاً برخی حوزه‌ها از اختیار وزیر خارج شده‌اند که مصداق بارزش، اعمال نظرات شمقدری در دولت نهم (در مقام مشاور هنری رئیس جمهور) و همچنین خروج تصمیمات سینمایی از دایره امور وزیر ارشاد دولت دهم و تصمیم‌گیری توسط شمقدری و رئیس دولت بود.

نکته پراهمیت دیگر ‌آن که سابقه نشان داده، ‌وزارت فرهنگ و ارشاد، از نهادهایی است که مدیران میانی‌اش مسیر را مشخص می‌کنند و این مسیر نیست که مدیران را مشخص کند یا تغییر دهد. از این حیث اهمیت انتصاب‌ مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد و نهادهای ذیل این وزارتخانه ـ که شامل هفده انتصاب مهم خواهد بود ـ بسیار با اهمیت می‌شود، زیرا در واقع تصمیم گیرندگان برای این حوزه‌ها انتخاب می‌شوند و این نگاه معاونان و رؤ‌سای سازمان‌هاست که رویکردهای فرهنگی را تعیین خواهد کرد.

اما از میان این هفده کرسی، پنج حکم انتصاب به مراتب پراهمیت‌تر خواهد بود و معاونت امور فرهنگی، معاونت امور هنری، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌‌رسانی، سازمان امور سینمایی و سمعی بصری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نهادهایی هستند که از حساسیت بیشتری برخوردارند و میزان توصیه‌هایی که برای این پست‌ها ‌خواهد شد، در مواردی همچون سازمان فرهنگ و ارتباطات و سازمان سینمایی، چه بسا هم‌سطح وزیر باشد.

در واقع این پنج امضای کلیدی، تکلیف فرهنگ مملکت را برای چهار سال پیش روی مشخص می‌سازد و بزنگاه تاریخی وزیر فرهنگ و ارشاد، چینش این مدیران است که بزرگ‌ترین دغدغه‌های اهالی فرهنگ متوجه حوزه تحت امرشان است. از این منظر انتظار می‌رود دست‌کم در انتصاب این پنج مدیر، با حساسیت بسیار بالا شاهد ‌تصمیم‌گیری باشیم و مدیران عنان امور را به دست گیرند که ضمن حسن سابقه، از مقبولیت بالایی نزد اهالی فرهنگ برخوردار باشند؛ اما آیا پیش‌شرط‌‌ها در دولت یازدهم برای مدیران محقق خواهد شد یا اصحاب فرهنگ، آرزو به دل می‌مانند؟

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۳۷

جناب آقای جنتی لطفا به داد این کتابخانه های بی صاحب برسید . نمی دانید بعد از جدا شدن کتابخانه ها از اداره ارشاد چه بلایی بر سر این کتابخانه ها آمده است . لطفا با برگرداندن کتابخانه ها دو باره به ارشاد کتابخانه ها را احیا کنید . این آرزوی همه کتابدارها است. اجرکم عندالله

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۳۲

سلام آقای جنتی پس از تبریک و آرزوی موفقیت از شما خواهشمندم از افرادی که در نهادهای دیگر فعالیت می کنند و به نوعی بر آنها ظلم شده با توانایی زیاد در جایگاه واقعی خود قرار ندارند استفاده کنید

الیاس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۲۶

سلام
فضای امنیتی را از حوزه ی فرهنگ بردارید
درضمن تابناک عزیز نحوی درج کامنت چگونه است ؟
ممنون

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۲۱

توجه به موسیقی اصیل مملکت در الویت بگذارید آقای جنتی شما که آقای شجریان را نابغه می دانید

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۴۹

یعنی نهاد کتابخانه های عمومی اهمیتش کمتر از این 5 حوزه است . یادتون باشه که مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ به کتاب از همه بیشتر توجه دارند و توصیه داشتند امیدواریم که نیروی متخصص متعهد و کاربلد در این مسند قرار بگیره و وضعیت معیشتی کتابداران رو هم سرو سامان بده .
اصلا وضعیت حقوق کتابداران خودش یه سوژه خوب برای بررسی تابناک جان .

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۴۲

اميدواريم كه اقاي جنتي با سعه صدر افراد باتجربه ... را به عنوان رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي معرفي كنند.

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۳۹

اقاى حسينى بايد يك استراحت مطلق بروند چون خيلى زحمت زيادى زحمت كشيدندددددددددددد!!!!!!!!!!!!!

میرزایی۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۲۱

آقای جنتی خواهشمند است لطف کنید بخاطر خدا بخاطر انسانیت... در اول فرصت ممکن مسایل ومصائب سینمای جوان سازمان سینمایی را بررسی فرمایید واقدام لازم را معمول فرمایید

عبدالله احمدی۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۰۴

با سلام وخیر مقدم
با توجه به شناخت لازم و کافی لز ماموریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حداقل انتظار از جنابعالی اعتماد به نیروهای خود این سازمان است وباور به توانایی های این نیروهاست اطمینان داشته باشید که شرایط به مراتب بهتر از واسپاری مسولیت به نیروهای خارج ازسازمان است.

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۹:۵۶

شاه ابادی باید عوض بشود

حمید۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۹:۱۹

آقای جنتی عزیز ، کارهای زیادی می بایست در عرصه فرهنگ انجام شود . یک یا علی بگوئید و شروع کنید کارها را از امروز

هادی۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۹:۰۹

منم با دوستمون موافقم..خدا رو شکر که این دو نفر بلاخره رفتن ..خداییش باید اینها وزیر ... میشدن نه فرهنگ

فریاد۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۹:۰۴

امیدوارم آقای شمقدری یک استرحت طولانی مدت داشته باشند.

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۳۳

استراحت تا آخر عمر تجویز مناسب تری است

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۸:۵۸

متاسفانه انچه در این سالها مغفول ماند وضعیت کتابخانه های عمومی در کشور است و کسی هم به آن پرداخت نمی کند . امیدوارم جناب آقای جنتی تغییراتی را در این حوزه اعمال نماید که باعث شکوفایی هر چه بیشتر کتابخانه ها و بهبود وضع معیشتی کارکنان آن شود .چرا که انچه در این سالها اتفاق افتاده ارسال گزینشی کتاب به کتابخانه ها بوده است

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۱:۳۲

به آن پرداخت نمی‌کند غلط است باید بگوئید نمی پردازد

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۱۰:۰۷

فعل "پرداخت نميكند" بسيار عجيب است
آن را از كجا يافته ايد؟ در كدام فرهنگ لغت نوشته شده است؟
جعل افعال و لغات جديد و عجيب و غريب متاسفانه زياد شده است
لطفا بياييد همه با هم پارسي را پاس بداريم

ناشناس۱۳۹۲/۰۵/۲۷ ۰۸:۳۴

خدا را يكصدهزار مرتبه شكر كه بالاخره اقاي حسيني سايه خودشان را از سر فرهنگ اين مملكت كم كرد تا ديگر اسم شمقدري را هم نشنويم !

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.