آخرین خبرساخت افزایشی؛ مسیر تازه فولاد مبارکه برای خلق کسب‌وکارهای جدید و تحول در تولید صنعتی
1بازدید

رشد اقتصادی مستلزم استقلال بانک مرکزی

نماینده مردم رودبار در مجلس اظهار کرد: رابطه بین تورم و رشد اقتصادی یک رابطه معکوس است یعنی به هر میزان که تورم افزایش یابد، رشد اقتصادی کاهش می‌یابد و ثبات و کاهش تورم تاثیر افزایشی بر رشد اقتصادی می‌گذارد.

عطاالله حکیمی در گفت‌و‌گو با ایسنا، خاطرنشان کرد: در کشوری که میزان تورم بالا باشد و اقتصاد در آن ثبات نداشته باشد، هیچ سرمایه‌گذاری ورود نخواهد کرد و قطعا عدم ورود سرمایه‌گذاران به بازار تجاری یک کشور و تولید یک کشور باعث کاهش نرخ رشد اقتصادی می‌شود.

وی افزود: نبود یک مدیریت مستقل و باثبات یکی دیگر از عوامل پایین بودن رشد اقتصادی در کشور ماست چرا که تصمیمات لحظه‌ای، غیرکارشناسی و عمدتا سیاسی است و در این شرایط یک سرمایه‌گذار رغبتی به حضور در بازار تولید و سرمایه ایران را نخواهد داشت اما در مقابل ما در کشورهایی مانند امارات شاهد هستیم که اعلام می‌شود تصمیمات کلان اقتصادی تا بیست سال آینده هرگز تغییر نخواهد کرد و همین موضوع سبب ثبات در اقتصاد و افزایش رشد اقتصادی خواهد شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم تدوین مدل اقتصادی مبتنی بر علم، دانش و نیازهای داخلی، گفت: هنوز مدل اقتصادی و مدیریت بازار در جمهوری اسلامی ایران روشن نیست و یک الگوی واحد وجود ندارد و این موضوع باعث بی‌ثباتی در تصمیمات می‌شود. ضمن آنکه پرهیز مسئولین از اظهارنظرهای دفعی و شخصی و غیرسیستماتیک نیز می‌تواند در ثبات اقتصادی تاثیرگذار باشد.

وی خاطرنشان کرد: اگر به دنبال رشد اقتصادی و کاهش تورم هستیم باید تمهیدات ویژه‌ای برای تولید داشته باشیم و اگر دولت در این بخش فعالیت جدی انجام ندهد، در مهار تورم موفق نخواهد بود و لازمه این کار نیز استقلال بانک مرکزی و پاسخگو بودن آن در مقابل نهادهای نظارتی است.

حکیمی ادامه داد: توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، تعامل مطلوب بانک‌ها با بانک مرکزی و بانک مرکزی با دولت و دولت با مجلس، مبارزه با خام‌فروشی و گسترش صنایع تبدیلی و تولیداتی با ارزش افزوده بالا از راهکارهای اساسی توسعه اقتصاد، تولید و صنعت است و اگر دولت بخواهد سرنوشت عملکرد اقتصادی مانند دولت گذشته نباشد باید به همه این اصول توجه کند.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: تشکیل کارگروه‌های مشترکی بین دولت، کارشناسان و کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و لزوم جمع‌آوری اطلاعات جامع از شرایط تولیدی، اقتصادی، صنعتی و تجاری کشور می‌تواند تصمیمات را به تصمیماتی منطقی، کارشناسی و با عقبه اجرایی مطلوب تبدیل کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.