آخرین خبرعکس: زیباترین مناطق گردشگری جهان در ایران!
1بازدید
۹۰

حاشیه‌ای بر روز استثنایی ورزشگاه آزادی؛

«بلیت مفتی» کمک کرد یا هنوز فوتبال ورزش محبوب ایرانی‌هاست؟

حضور گسترده هواداران پرسپولیس آن هم در روزهایی که پرسپولیس بدتر از همیشه نتیجه می‌گیرد، نشان می‌دهد فوتبال هنوز ورزش اول این کشور است و علاقه‌مندان منحصربفرد خود را دارد.

ورزشگاه آزادی چهارشنیه یک روز استثنایی را تجربه کرد؛ فارغ از پیروزی شیرین پرسپولیس؛ جدا از اتفاقات سیاسی که این روزها بین ایرانی‌ها و عربستانی‌ها رخ داده و موجب شده شیرینی این پیروزی در کام مردم دوچندان شود. حتی گذشته از لباس‌های پلنگی النصری‌ها که برای یک جور دهن کجی به تن کرده بودند، شاید مهم‌ترین اتفاق روز گذشته آزادی را بتوان در یکصدهزارتنی دید که خودشان را در یک روز کاری میان هفته به ورزشگاه پیر پایتخت رسانده بودند.

به گزارش «تابناک»، دو هفته بعد از آنکه جمعیت مهاجران افغان ساکن ایران با حضور هشتاد هزارنفری در ورزشگاه آزادی و حمایت از تیم ملی امید کشورشان برای ملی‌پوشان ایران، درس بزرگی به ورزش‌دوستان ایرانی دادند، حضور بی‌نظیر و مثال‌زدنی هواداران پرسپولیس در هفته چهارم لیگ قهرمانان آسیا، بار دیگر شور و نشاط را بع شریان‌ فوتبال کشورمان بازگرداند. این بازی طبق اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا، ۱۰۰ هزار تماشاگر داشت به طوری که طبقه دوم ورزشگاه و حتی راهروهای آن پر از تماشاگر نشسته و ایستاده بود.

«بلیط مفتی» کمک کرد یا هنوز فوتبال ورزش محبوب ایرانی‌هاست؟

رکورد قبلی تماشاگر نیز متعلق به خود پرسپولیس بود که در سال ۲۰۱۲ و در بازی مقابل الغرافه قطر ـ که به تساوی یک بر یک انجامید، ۹۶۲۰۰ نفر ثبت شده بود؛ بنابراین، پرسپولیس در بازی مقابل النصر عربستان رکورد خودش را شکست و عنوان پرتماشاگر‌ترین تیم قاره آسیا را همچنان حفظ کرد.

اما اینکه چرا و چگونه این همه جمعیت در ورزشگاه آزادی گرد هم آمدند، سؤالی است که پاسخ به آن می‌تواند برخی باورهای فوتبال ما را تغییر دهد. «فوتبال‌زدگی»، بی‌توجهی مردم به فوتبال داخلی، شکایت از کیفیت فوتبال داخلی و مسائل دیگری از این دست، دلایلی بود که خیلی‌ها برای کاهش اقبال تماشاگران به فوتبال عنوان می‌کردند. بازی‌های معمولی لیگ ایران که غالبا با تعداد تأسف‌باری از حاضران در ورزشگاه برگزار می‌شود و دیدارهای سنتی و مهم فوتبال کشورمان هم نسبت به آمارهای قدیمی شان کارنامه قابل دفاعی ندارند. دربی گذشته در حضور شصت و پنج هزار تماشاگر برگزار شد و این درحالی است که سابقا برای چنین مسابقه‌ای علاوه بر یکصد هزار نفری که در ورزشگاه حضور داشتند، چند هزار نفر هم پشت در می‌ماندند؛ بنابراین، با این آمار دلایل این عده از منتقدان چندان هم بیراه نیست.

«بلیط مفتی» کمک کرد یا هنوز فوتبال ورزش محبوب ایرانی‌هاست؟

اما با همه این‌ها، حضور گسترده مردم در ورزشگاه آزادی در روز گذشته، نشان داد که نمی‌توان همه چیز را با یک چوب راند. پرسپولیس در یکی از اسفبار‌ترین دوران ورزشی خود است و اگر حرف منتقدان مدعی فوتبال‌زدگی و عدم رغبت فوتبالدوستان به بازی‌های بی‌کیفیت درست باشد، که حتی دوآتشه‌ترین تماشاگر پرسپولیس هم نباید رغبتی برای حضور در ورزشگاه داشته باشد. به نظر می‌رسد حضور گسترده هواداران پرسپولیس آن هم در روزهایی که پرسپولیس بد‌تر از همیشه نتیجه می‌گیرد، نشان می‌دهد که فوتبال هنوز ورزش اول این کشور است و علاقه‌مندان منحصربفرد خود را دارد؛ علاقه‌مندانی که در یک روز کاری از اداره خودشان را به آزادی می‌رسانند و حتی حاضرند در راهرو‌ها و زیر ساعت ورزشگاه‌ هم بایستند.

نکته دیگری که در این حضور گسترده تأثیر داشت، رایگان بودن بلیت‌ها بود. حسین هدایتی که به دنبال راه یافتن به هیأت مدیره پرسپولیس است، در ایام عید اعلام کرد که برای عیدی به هواداران پرسپولیس، تمام بلیت‌های بازی برابر النصر را خریده تا تماشاگران با خیال راحت در ورزشگاه حضور یابند؛ عیدی که البته نزدیک به ۹۰۰ میلیون تومان روی دست عابربانک پرسپولیس خرج گذاشت، ولی نتیجه‌ای عجیب داشت که حتی خود او را هم شوکه کرد.

تجربه برگزاری مراسمی چون روز سینمای رایگان و هجوم مردم به سالن‌ها البته نشان داد که غالبا استفاده از امکانات رایگان با استقبال عمومی مواجه می‌شود؛ بنابراین، شاید بتوان یکی از عوامل عدم استقبال مردم از مسابقات را در قیمت بلیت‌ها و نحوه تهیه آن هم دید. البته در این میان نکات دیگری چون اولین حضور برانکو در آزادی یا استقبال مردم از اولین بازی پرسپولیس بدون درخشان هم عنوان شده که به نظر چندان منطقی نمی‌‎‌آید.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

سهراب۱۳۹۴/۰۱/۲۲ ۱۲:۵۷

جمع شدن این همه پول و سرمایه در دست یک نفر به نظر کمی عجیب می‌آید.

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۲ ۰۸:۴۰

100 هزار نفر در ورزشگاه 70 هزار نفری؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۲ ۰۷:۳۴

100 هزار نفر در ورزشگاه 70 هزار نفری؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۲۱:۵۷

به نظر من نه بلیط مفتی که وقایع سیاسی و اتفاقات جده باعث حضور این تعداد تماشاچی بود

محمد حسین۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۲۱:۴۸

پرسپولیس زمانی ک بلیط پولی هم بود پرهوادارترینه اسیا بود
کور شود هرانکس نتواند دید

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۹:۴۴

پرسپولیس درست است که اوضاع اسفباری در لیگ داشته اما در آسیا خوب نتیجه گرفته است و همین مهمترین دلیل استقبال تماشاگران بوده. لطفا به این مورد هم اشاره کنید.

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۸:۳۹

همه هم میدونن که دلایل این حضور اتفاقات حج بوده

احمد۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۷:۱۸

این حظور صدهزار نفری نشون میده که فقط فشار مالی زیاد روی مردم در زندگی معمول جلوی اونارو میگیره که به ورزشگاه بیان البته پایین بودن کیفیت لیگ که هر سال داره بدتر میشه هم خودش دلیل بزرگیه

محمد۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۵:۲۵

پرتماشگرترین بازی اسیا بین استقلال و تیم ژاپنی بود

مسعود۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۳:۰۶

به نظر بنده این حرکت کاملا حرکت ضد ایرانی بود و کشور هایی چون آمریکا توش دست داشته اند تا جوانان مارو با کشوندن به ورزشگاه با فحش های جدید آشنا کنند و اونهارو منحرف کنن.
نباید گول این جور ظاهر سازی هارو خورد.

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۲:۳۲

بلیط مفتی! شک نکن. مثالش همون سینما بود که خودتون گفتین یعنی همین فیلمهای دوزاری سینمای ایران ( مثل شوتبال دوزاریش ) اگر مفت باشه هوادار داره تا حدی که چند نفر زیر دست و پا له شن

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۲:۲۸

دلیلش احترام به شعور مردم و تغییر مربی وگرنه اگر پول دستی هم می دادند مردم راضی نباشند نمی روند

هادی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۲:۲۸

فردا به هذایتی هم تهمت پول شویی نزنن اموالشو مصادره کنن صلوات

سوسان۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۵۱

افغانیها میگند مفت باشه کوفت باشه

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۳۵

به خاطر تتلو رفتیم

عارف۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۳۴

من اونجا بودم یکی از دلایل حضور مردم تنفر از اعراب سعودی بود

نادر۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۳۲

بعد از برد خوب پرسپولیس و حرکت زیبای طارمی در زمین و صفحه مجازی از کار زیبای هدایتی هم باید یاد کرد

شفت البیک۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۲۹

اگر بی پرده بگویم، مردم برای تو دهنی زدن به عربستان در ورزشگاه جمع شده بودند تا پاسخی باشه به او نهایی که برای رو کم کردن از ایرونیها بچه های معصوم ما رو بی حیثیت کردند.

کلباسی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۱۹

این حرفها را بی خیال . حمید درخشان سابق بابت هر باخت پرسپولیس چند میلیون دستخوش گرفت؟

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۱۳

قطعا بلیط مفتی و البته تیم عربستانی

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۱:۱۱

دم آقای هدایتی گرم، تو این قضایای بین ایران و سعودی، غیرت و همیت ایرانی رو نشون داد، دم همه تماشاگران هم گرم که کاری کردند کارستان.

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۵۶

بلیط مفتی

حسین۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۵۰

حساسیت مردم به رفتار زشت سعودیها عامل اصلی حضور در ورزشگاه بود

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۳۶

من خودم سالهاست استادیوم نرفتم یکی از دلایلش قیمت بالای رفت و امد و بلیط ورزشگاه است که منطقی نیست با توجه به حقوق و درامد کارمندان و

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۲۱

اخه زور داره 15000 بدی اونوقت بازی بی کیفیت ببینی باید بلیط ها8000 باشه نه بیشتر
فوتبال ایران با این کیفیت بیشتر از این ارزش نداره

امین۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۱۲

همه می دونن این فوتبال سیاسی بود من یک استقلالی هستم ولی به شخصه لذت بردم از برد پرسپولیس مقابل یک تیم عربستانی

علی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۱۰:۰۴

تابناک از اون حرفا زدیا .... پرسپولیس همیشه تیم اول مملکت و آسیا بوده و هست ...

ایرانی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۵۶

به قول بعضی ها مفت باشه کوفت باشه یا ترشی مفت شیرین تر از عسل

قرمز۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۳۱

ودن شک دارید که علت اصلی رایگان بودن بلیط بود بقیه بازی ها را هم رایگان کنید تا نتیجه را ببینید

ابراهیم۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۲۸

بجه هاتیمشونو دوست دارن همجنبن عدو شود سبب خیر.النصر آمده بود که قدرت داعش به رخ بکشد

یحیی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۲۷

دلیل اصلی حضور مردم نه پرسپولیس بود و نه فوتبال . دلیل نشان دادن غیرت ، تعصب و همبستگی ملت در مقابل سیاست ها و دشمنی های عربستان بود و بس.

سجاد۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۲۲

ببین تابناک سعی نکن نظر خودتو تحمیل کنی اگه بازی لیگ مجانی میشد شاید 10 تا 20 هزار نفر بیشتر نمی اومد این وسط حضور برانکو و بازی مقابل النصر بیشتر تاثیرگذار بود تا بلیط مجانی

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۱۴

مفت باشه، کوفت باشه!
این که بازی پرسپولیسه!

بهرنگ۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۱۲

فقط بلیط مفت

اروین۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۹:۰۷

همه مواردی که عنوان شد درست بود. بلیط رایگان. حضور برانکو و شرایط جدول پرسپولیس در باشگاههای اسیا و از همه مهم تر شرایط پیش امده در عربستان و شرایطی که عربستانی ها بوجود اوردند باز هم نشون داد جوون های ایرانی تحت هر شرایط و دیدگاهی. باز هم مدافع منافع کشور شون هستند و امیدوارم مسئولین هم کوتاه نیان.

داوری۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۸:۵۳

دلیل حضور مردم تجاوز اخیرماموران عربستان درفرودگاه جده به دونوجوان ایرانی بود

علی۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۸:۳۵

ایرانی ها مفت خوری دوست دارن. مفت باشه کوفت باشه

سینا۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۸:۲۶

نه خیر هیچ کدام نبود ( البته نمیخواهم بگم تأثیر ندارند ) جواب قاطع به سعودی های بی غیرت بود.

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۸:۱۰

تیمهای دیگر امتحان کنند ببینند بلیط میفتی جواب میده

امید۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۵۶

به نظرم تحلیل خیلی درستی نبود
مطمئن باشید حتی اگر بلیط رایگان هم نبود باز هم جمعیت قابل توجهی به ورزشگاه میومدن
حس انتقامی که این روزها نسبت به سعودی ها بوجود اومده و رفتارهای اونها و رقابت همیشگی ما با اونها بزرگترین انگیزه بود و امید به بازگشت پرسپولیس رویایی با مرد کروات هم انگیزه دیگری

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۴۹

آقا دقت کنید
"همه چیز را به یک چوب راند" دیگر چه جمله ایست ؟
آیا نویسنده معنی این ضرب المثل قدیمی را که تحریف هم نموده می داند ؟

فريدون۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۳۳

بچه دليل بخودتان اجازه دهيد كه يكى از علل را پول بليط بدانيد؟؟
هزينه و ارزش وقتى كه 100 هزار نفر گذاشته چندين چند برابر
بهاى بليط ورودى بوده
چرا نميكيد كه حضور ١٠٠ هزار نفر ر مسابقه پرسپوليس ممكن
است يك نوع اعتراض به عملكرد رژيم سعودى باشد
درود بر غير مردم و درود بر بانيان ايجاد اين اتحاد و حضور
اعتراض به رژيم سعودى بو

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۲۱

فدراسیون فوتبال ایران میتواند به ای اف سی شکایت النصررابکند .زمین فوتبال زمین ورزش است یا میدان جنگ آن هم بالباس وشکل نظامی آندرقالب مسابقه فوتبال ؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۱۴

اتفاقا این پاسخی بود به حرمت شکنی عرب ها

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۷:۰۳

سیاسی بود آقا ،چون از سعودی ها ناراحت بودن مردم

ناشناس۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۶:۴۹

بلیط مفتی باعث شد / الان کی پول داره بده بلیط

BLUE STAR۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۶:۴۶

بابا این ملت اگر یجا طناب مفتی هم ببینن که از جایی بسته باشه خودشون رو ازش آویزون میکنن و دار میزنن حالا شما اومدی از طرفداری و حضور پرشور حرف میزنی. مال مفت رو بچسب بقیه رو وللش

عبد۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۶:۲۲

دوستان عزیز تابناکی، واقعا تحلیل بسیار بدی بود، بالای نود درصد حاضرین فقط و فقط به خاطر زدن تو دهن عربستانی ها و جریحه دار شدن غرور ملی ایرانی حضور پیدا کردن
واقعا شما اینو نمیدونید؟؟؟

مهدی007۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۵:۳۸

در بازی نودوشش هزارنفری مقابل الغرافه هم بلیط مفتی بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟شیش تق لالیا کجا هستند؟؟؟؟؟!

یه هموطن۱۳۹۴/۰۱/۲۱ ۰۴:۴۵

شاید باید بگیم فوتبال سیاسی ترین ورزش که برد و باختش دهن کجی به تیم حریف ۰۰۰۰ برد بازی پرسپولیس با النصر هم یه جور دهن کجی بود۰۰۰۰اونم تو این موقعیت خرابکاری عربستانیها!!!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.