آخرین خبرتصاویر ناوگروه تئودور روزولت در مسیر خاورمیانه؛ کی می‌رسد؟
3بازدید
۴۵

۸ روز دیگر بازار مملو از پوشک بچه می‌شود

داستان پوشک بچه از فیلمی در فضای مجازی شروع شد. پدری که می‌خواست برای فرزند خود پوشک بچه بخرد اما با دو اتفاق تلخ مواجه شد، اول از همه نایاب شدن پوشک بود و دیگری افزایش چند برابری قیمت‌ها که شرایط خرید را برای تمام خانواده‌هایی که پوشک بچه می‌خرند، بسیار سخت می‌کند.

روزنامه ایران در گزارشی از وضعیت این روزهای پوشک در بازار بعد از این مقدمه نوشته است: بعد از انتشار این فیلم، موجی از تقاضا برای خرید پوشک ایجاد شد و هر روز این کالا گران تر و نایاب‌تر شد و حتی احتکار از سوی برخی از بخش‌ها که خیلی‌ها آن را بر گردن توزیع‌کننده انداختند، هم صورت گرفت. بعد از آن دستمال کاغذی هم به سرنوشت پوشک بچه دچار شد.طبق آخرین گفت‌وگوها با مسئولان بخش سلولزی تا ۸ روز دیگر کمبود پوشک بچه و دستمال کاغذی به پایان می‌رسد اما مردم با قیمت ۱۰۰ و ۱۵۰ درصد بیشتر می‌توانند محصول مورد نیاز خود را خریداری کنند. در این میان مسئولان، مردم را به صرفه‌جویی تشویق کردند و گفتند مصرف روزانه ۳ پوشک بچه هم می‌تواند صرفه‌جویی برای این صنعت داشته باشد.

اما این موضوع از کجا شروع شد؟ قطعاً مانند خیلی از کالاها به گمرک می‌رسیم. صاحبان مواد اولیه پوشک بچه و دستمال کاغذی که بعد از ترخیص کالا باید پول کالای خود را پرداخت کنند، بیش از یکماه معطل ماندند تا دولت تکلیف ارز آنها را مشخص کند. این صنعت مانند سایر صنایع به‌دنبال ارز دولتی بود تا قیمت محصولاتش افزایش پیدا نکند اما چند روز پیش به آنها اعلام شد که مشمول ارز دولتی نیستند و باید سراغ ارز بازار آزاد بروند. بدین جهت اواخر هفته پیش تولیدکنندگان کالاهای خود را با ارز آزاد ترخیص کردند.

حال کارخانجاتی که مواد اولیه به دستشان رسیده، قرار است با سرعت موضوع تولید را دنبال کنند تا کسری بازار رفع شود. چند روز پیش نیز تولیدکنندگان محصولات سلولزی در انجمن صنایع سلولزی جلسه قیمت‌گذاری گذاشتند و بر مبنای ارز آزاد قیمت‌گذاری کردند که معلوم نیست چقدر دوام داشته باشد چرا که با افزایش قیمت ارز، مجدداً این گروه از صنعت خواستار افزایش قیمت می‌شوند. به هر ترتیب لیست قیمت این گروه از صنعت به سازمان حمایت ارسال شده است. آنگونه که تولیدکنندگان تصمیم‌گیری کردند قیمت محصولات سلولزی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصد افزایش پیدا می‌کند و از ۸ روز دیگر کمبودی در بازار وجود ندارد.

چه تعداد واحد تولیدی فعال است

وزارت صنعت اعلام کرده ۱۵۰ واحد تولیدی با ظرفیت ۲۸۰ هزار تن در زمینه پوشک بچه معمولی، پوشک کامل بچه، پوشک بزرگسال و.... فعالیت دارند. این در حالی است که انجمن صنایع سلولزی تعداد واحدهای فعال را ۱۰۰ واحد دانسته و میزان تولید پوشک را ۱۰۰ هزار تن عنوان کرده است. تناقض دیگری که در این صنعت وجود دارد به خبر ۱۰ اردیبهشت سال‌جاری بر می‌گردد. مسئولان این صنعت در بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی مواد شوینده، آرایشی، بهداشتی، سلولزی و ماشین‌آلات وابسته از خودکفایی در تولیدات خود صحبت کردند و خواهان ممنوعیت واردات محصولات سلولزی شدند. اما اکنون انجمن صنایع سلولزی یادآور شده است در مواد اولیه دستمال کاغذی وابستگی صددرصدی به واردات و ۸۰ درصدی در زمینه پوشک بچه وجود دارد.

پروین نباتی مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته است: با توجه به کیفیت محصولات تولیدی، میزان واردات محصولات سلولزی رقم قابل توجهی در گذشته نبوده و حداکثر ۲ درصد مصرف کشور از طریق واردات تأمین می‌شده است و صرفاً در سال ۱۳۹۵ سهم واردات از مصرف به حدود ۹ درصد رسید اما در سال ۱۳۹۶ این مقدار تعدیل شد. در سال‌جاری به‌دلیل گلایه‌هایی که تولیدکنندگان سلولزی داشتند و بر طبل خودکفایی کوبیدند، دولت واردات محصولات سلولزی را ممنوع کرد. بدین جهت هر گونه محصولی که در بازار وجود دارد قاچاق محسوب می‌شود.

دلایل کمبود پوشک در بازار

در مورد وضعیت پوشک بچه و سایر محصولات سلولزی که این روزها باعث نارضایتی مردم شده، با عباس فصیح خوشگرد رئیس انجمن صنایع سلولزی ایران مصاحبه‌ای داشتیم. او یک خبر خوب و یک خبر بد برای مصرف‌کنندگان صنایع سلولزی داشت. وی گفت: از ۸ روز دیگر بازار با کمبود محصولات سلولزی چون پوشک بچه، دستمال کاغذی و.... روبه‌رو نیست اما به خاطر آنکه واردات مواد اولیه این صنعت با ارز آزاد است مجبور به افزایش ۲ تا ۲.۵ برابری قیمت محصولات شدیم و البته این احتمال وجود دارد که با افزایش نرخ ارز مجدداً قیمت محصولات سلولزی گران شود. وی با بیان اینکه خمیر پالپ ماده اولیه تولید پوشک بچه به خاطر مشخص نبودن پرداخت ارز دولتی و آزاد در گمرک ماند (به مدت یک ماه) و کارخانجات با کمبود ماده اولیه روبه‌رو شدند، گفت: با مشخص شدن اینکه تولیدکنندگان صنایع سلولزی باید ارز آزاد دریافت کنند، ترخیص مواد اولیه صورت گرفت و اکنون کارخانجات تولید را شروع کردند. رئیس انجمن صنایع سلولزی گفت: در تولید دستمال کاغذی وابستگی صددرصدی (واردات خمیر سافت و هارد) و در پوشک بچه وابستگی ۸۰درصد (خمیر پالپ و پودر جاذب رطوبت) به واردات داریم.

وی درباره میزان تولید صنایع سلولزی افزود: هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲ کیلو و ۸۰۰ گرم مصرف صنایع سلولزی دارد که با واردات مواد اولیه تولیدکنندگان داخلی هیچ مشکلی در تأمین کالا ندارند. میزان تولید دستمال کاغذی در کشور ۲۰۰ هزار تن و پوشک بچه ۱۰۰ هزار تن است.

فصیح خوشگرد درباره احتکار پوشک بچه، تأکید کرد: احتکار کشف شده مربوط به برندهای خارجی بوده و این امر هیچ ارتباطی با تولیدکننده ایرانی ندارد. وی در ادامه از مردم خواست که در مصرف محصولات سلولزی چون پوشک بچه و دستمال کاغذی صرفه‌جویی کنند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۵ ۰۸:۱۵

دوستان صرفه جویی که کاری نداره.
پوشک رو بشورید دوباره استفاده کنید،
منظورشون از صرفه جویی همینه.
چقدر بدبخت شدیم.بدبخت
حیف اون وقت و زمانی که برای رای دادن گذاشتم.

رضا۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۲۱:۴۵

برای خودم متاسف هستم که ساکن و تابعه کشوری هستم که خبر خوش آن تامین پوشک ظرف 8 روز آتی با قیمت 2 الی 2.5 برابر قیمت ماه قبل است. علی برکت الله

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۲۰:۵۰

چقدر دروغ به خوردمون میخواهید بدید. مرد باشید بگید اقتصاد مملکت نابود شده

سایه۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۲۰:۱۸

یعنی که چی دوتا دوتا ببندند طوری تیتر زدی کهانگار همه مشکلات با پوشک حل میشه

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۹:۰۹

چه انتظاری داریم از دولتی که باتامین پوشک بچه آنهم چندبرابرقیمت قبلی می گوید خبرخوش
خاک برسرمان

محمدتبریزی۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۸:۲۷

8 روز دیگر!!!!!!!!!!!!!!!! ببینیم و تعریف کنیم!!!!!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۸:۲۵

الان معلوم شد تولید نداریم . فقط بسته بندی هست

ناصر۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۷:۳۷

باشه تا ۸ روز به بچه دو ماهه میگیم خودشو خیس و خراب نکنه.

hamid۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۷:۱۶

پوشک بچه هم نمی تونید تهیه کنید.

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۷:۰۹

کشورهای دیگر خبر خوش دارند ما هم خبر خوش داریم.

محمد۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۶:۵۹

حسن نمیشه استعفا بدی؟ خواهش میکنم حسن؟ حسن بیا به مردم سخت نگیر

مخاطب تابناک۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۶:۲۵

آره تا هشت روز دیگه بچه هاتونو با دستمال و پلاستیک ببندین مریضشون بکنین چون مسئولین عرضه تامین پوشک برای بچه هاتونم ندارن

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۶:۱۴

خدایا شکرت. چقدر مسئولین کوشا و زحمت کشی داریم ماااااااااا.

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۶:۱۳

ها ها ها...اره...انوقت پوشک رو با ارز ۱۳۰۰۰ هزار تومانی میخوان بفروشن....سود کنن....بابا بیخیال...اصلا نمیشه یه چن روز حرف نزنیم...این حرف زدنا که مشکل رو حل نمیکنه بدتر باعث بی اعتمادی میشه

حمید پرهام۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۵:۲۶

الان بزرگترها بیشتر به پوشک احتیاج دارند .چون با این اوضاع اقتصادی روزی چند بار خودومونو خراب میکنیم.

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۴۷

دل همه نوزادا / میانسالا و کهنسالا شاد شد!!!

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۳۷

باافزایش۱۰۰الی۱۵۰درصدی ازیکهفته دیگرکمبودپوشک
نداریم!!مبارکه،بس کنیداین سناریونخ نمارا.

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۳۲

جالبه که روزنامه ایران این چیزا را نوشته دولتی که باید از ایجاد مشکل جلوگیری کند .دست روی دست میگذارد تا مشکل ایجاد شود و بعد گزارش هم تهیه و به خورد ملت میدهد و بعد... این دولت گه زد به همه چیز

ssam۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۳۱

الان هم مملو از پوشک است بگو قیمت چند است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۳۰

آخر خودمون تولید میکنیم یا نه؟ خب یکی نیست حرف اون شخصی که گفته از واردات محصولات سلولزی بی نیاز شدیم رو پیگیری کنه؟

الوند۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۲۰

فقط باید مردم تو مصرف همه چی صرفه جویی کنند
آخه اگه قرار تو مصرف صرفه جویی کنیم چرا پس تشویق می کنیم که جمعیت زیاد بشه تو این مورد صرفه جویی لازم نیست

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۱۲

تنها یک سوال، لطف کنید و فقط یک صعنت و یا محصول را معرفی فرمایید که در ایران نیازی به واردات ندارد؟! آیا اصلا ما چیزی تولیدی می کنیم و یا تولیدمان تنها مونتاژ قطعات آماده وارداتی است؟! پس ما چه فرقی با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس داریم که همه چیز را وارد می کنند از لبنیات و دستمال کاغذی تا خودرو و مصالح ساختمانی؟!

من۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۱۱

واقعا متاسفم برای این کشور

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۰۹

خوب یک چیز دیگر نایاب می شود

آدم خوبه۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۰۷

داستان از جایی شروع شد که ملت خواستن برن پوشک بخرن دیدن هم نیست و اگر هم هست با قیمت پنج شش برابر ؛ پس اگه ایندفعه این مساله و بحران را به امریکا و اسراییل و کشورهای غربی حواله نمیدهید به انتشار فیلمی در اینترنت هم لطفا ارجاع و مربوط نفرمایید.

محمد۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۴:۰۶

يكي نيست به اين اقا بگه مگه مي شه به نوزاد بگيم در مصرف پوشك صرفه جويي كن؟

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۴۸

نوزادان عزيز لطفا هشت روز كاري نكنيد . تا پوشك بياد .

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۴۵

چند تومن؟ اصل کاری رو بگو

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۴۲

دو امه پیش وزیر ارتباطات وعده داد تا یک هفته دیگر گوشی زیاد وارد بازر و قیمتها شکسته میشود و مردم را دعوت به نخریدن و صبر کردن نمود! نتیجه اش را داریم میبینیم!!! خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ

هومن۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۴۱

یادم باشه به بچه ۸ ماهم بگم کمتر خراب کاری کنه ..بعدشم همین الان با قیمت 150 درصد بیشتر که تو بازار ریخته اینا نمیخوان بفهمن مشکل سر قیمتشه که دیگه نمیتونیم بخریم؟

جامعه شناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۳۶

تا 8 روز دیگه به نوزاد های خود بگوببد که چیزی نخورند تا والدین آنها به دردسر نیافتند

آسمان۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۳۴

صرفه جویی در مصرف پوشک یعنی چند بار مصرفش کنیم ......چطوری صرفه جویی کنیم؟

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۲۸

این هم مثل موبایل میشه. هی گفتن موبایل میریزیم توو بازار و ارزون میشه و... آخرش هم هیچی به هیچی

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۲۷

پوشک که هست.فراوون هم هست.فقط قیمتش یکمی زیاد شده.مای بیبی برا بچم میگرفتم‌ ۴برابر شده.

محسن۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۲۶

مردم هم باهجوم به فروشگاهها و خريد چند برابري نياز باعث افزايش قيمت بيشتر شدند

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۲۱

آمرکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ....والا

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۱۹

مثل خودرو. بازار مملو از خودرو شده

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۱۶

یعنی تا 8 روز آینده نوزادان فوتوسنتز کنند؟؟؟

حسین۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۱۴

علی برکت اللّه . . علی برکت اللّه . . !!!!

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۱۱

چرا از دو نفر باسواد برای اداره مملکت استفاده نمیشه میشه؟؟؟

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۰۹

اما مردم با قیمت ۱۰۰ و ۱۵۰ درصد بیشتر می‌توانند محصول مورد نیاز خود را خریداری کنند.
احسنت!!!!!!!!!

محمد۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۰۸

برای مملکتی که خبر خوشش رسیدن پوشک بچه و پیر مرد است متاسفم.
این را برای عده ای میگویم که فکر میکنند همه چی تولید یک کشور باید نباشد

پدر نوزاد ۱۰ ماهه۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۳:۰۲

به نظر شما برای صرفه جویی چکار باید بکنیم
به نوزاد۱۰ ماهه ام بگویم. پسر گلم، می خواهیم در مصرف پوشک صرفه جویی کنیم، کمتر خرابکاری کن!

ناشناس۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۲:۵۹

موبایل که با نخریدن و انتظار مردم فراوان شد حالا نوبت پوشک است که قراره چند روز دیگر زیاد شود...!!!

بابای بچه۱۳۹۷/۰۶/۱۴ ۱۲:۵۶

بچه من تا ۸ روز دیگه چی کار کنه؟؟؟

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.