اصول تغذیه دانش آموزان در مدرسه

کد خبر: ۸۳۶۶۱۲
|
۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۳ 24 September 2018
|
3042 بازدید

کارشناس ارشد علوم بهداشتی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور با اشاره به اینکه دانش آموزان روزانه بطور قابل توجهی به پروتئین و انرژی نیاز دارند، گفت: تامین مواد مغذی اعم از ویتامین‌ها و املاح معدنی از جمله ویتامین A و D و آهن، روی، ید و کلسیم در دانش آموزان نقش مهمی در رشد و تکامل مغزی و جسمی دارند.

به گزارش ایسنا، میترا ابتهی تصریح کرد: کمبود این مواد مغذی می‌تواند روی بهره هوشی آنان اثر منفی بر جای گذارد؛ از این رو توجه به وعده‌های غذایی اصلی و میان وعده‌ها بسیار مهم است. ‌

این کارشناس ارشد علوم بهداشتی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور افزود: صبحانه، پروتئین و انرژی مورد نیاز دانش آموزان را فراهم می‌کند و نخوردن صبحانه می‌تواند اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان داشته باشد. دانش آموزانی که صبحانه نمی‌خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند. همچنین ناشتایی طولانی مدت موجب افت قندخون شده و مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمرکز حواس مختل می‌شود.

به گفته وی، برای اینکه دانش آموزان اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و تا حد امکان شب‌ها در ساعت معین بخوابند تا صبح‌ها بتوانند زودتر از خواب بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند. خواب منظم و کافی برای کودکان و نوجوانان ضروری است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

ابتهی با اشاره به اینکه صبحانه باید علاوه بر انرژی، پروتئین مورد نیاز دانش آموزان را تامین کند، گفت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی برای صبحانه مناسب هستند و از آنجایی که تنوع در مصرف صبحانه دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشویق می‌کند، لذا استفاده از مواد غذایی زیر باعث تنوع در مصرف صبحانه می‌شود.

وی افزود: صبحانه‌های سالم شامل نان و پنیر و گردو، ساندویچ تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و کره و عسل، نان و کره و خرما، شیر و عسل و ... هستند. دانش آموزانی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند باید در صبحانه و میان وعده‌ها به چند نکته توجه کنند؛ از جمله اینکه از نان‌های سبوس‌دار در صبحانه و تهیه میان وعده‌ها استفاده کنند، میزان شکر در صبحانه را کاهش دهند، شیر و لبنیات کم چرب مصرف کنند، از مصرف شیرینی، شکلات، آب نبات، مربا، و نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا، کره، خامه، سرشیر، پنیر خامه‌ای و شیر و ماست پرچرب خودداری کنند.

ابتهی در توضیح اهمیت مصرف میان وعده در دانش آموزان نیز گفت: بخشی از نیاز به پروتئین و انرژی دانش آموزان که حدود ۵۰۰-۳۰۰ کالری است باید از طریق میان وعده‌ها تأمین شود. از آنجایی که دانش آموزان در روزهایی که در مدرسه هستند، این نیاز را از طریق خرید مواد خوراکی در مدرسه تأمین کنند، لذا باید هم مکان عرضه میان وعده و هم خود مواد خوراکی دارای شرایط بهداشتی باشند تا سلامت دانش آموزان حفظ و ارتقاء یابد.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به گفته وی، نقش والدین در تامین و تهیه میان وعده‌های سالم دانش آموزان بسیار مهم است؛ به همین جهت در تهیه آنها باید دقت شود که از منابع آهن و روی و انواع ویتامین‌ها استفاده شود.

ابتهی گفت: میان وعده‌هایی نظیر انواع میوه‌ها مانند سیب، پرتقال، نارنگی ، لیمو شیرین، موز، انواع سبزیجات مانند هویج، کاهو، انواع مغزها و انجیر خشک و کشمش و انواع کتلت‌های خانگی می‌تواند در منزل تهیه شده و به همراه دانش آموز به مدرسه برده شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟