آجیل های مناسب برای افراد چاق و سرد مزاج

یک متخصص فیزیولوژی در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: افرادی که دارای مزاج سردترند غالباً افراد چاقی هستند که باید از مواد غذایی پرانرژی و کم‌حجم مانند انواع آجیل و خشکبار همچون کشمش، پسته، بادام، توت و مویز بیشتر استفاده کنند که البته بادام، مویز و کشمش دارای بیشترین خواص و کمترین عوارض برای سردمزاجان هستند.
کد خبر: ۱۲۹۴۴۵۰
|
۲۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰ 16 March 2025
|
1036 بازدید

آجیل های مناسب افراد چاق و سرد مزاج

به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، از دیدگاه طب سنتی، بیشتر مغز‌های آجیلی همچون پسته، گردو، بادام زمینی، بادام هندی و تخمه آفتابگردان، دارای مزاج گرم و خشک هستند و فقط تخمه کدو و هندوانه مزاج سرد دارند و البته بادام درختی نیز مزاج معتدل رو به گرم دارد.

به اعتقاد متخصصان طب سنتی، مصرف شیرینی جات و مغز‌های آجیلی با مزاج گرم در فصل سرما و زمستان مناسب هستند، اما با شروع فصل بهار و گرم‌تر شدن هوا استمرار در مصرف آنها برای افرادی که دارای مزاج گرم و به خصوص خشک هستند بیشترین مشکلات را ایجاد می‌کند. جوش‌های پوستی، خارش و خشکی پوست، سردرد‌های کششی، تحریک پذیری و یبوست از این جمله‌اند.

مصرف ضروری آجیل برای افراد سردمزاج

سیدمهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین می‌گوید: برای افراد با مزاج سرد به دلیل اینکه دارای متابولیسم پایین و کم‌انرژی هستند، مصرف مواد غذایی با انرژی بالا، مفید و در برخی موارد ضروری است. افرادی که دارای مزاج سردترند غالباً افراد چاقی هستند که باید از مواد غذایی پرانرژی و کم‌حجم مانند انواع آجیل و خشکبار همچون کشمش، پسته، بادام، توت و مویز بیشتر استفاده کنند که البته بادام، مویز و کشمش دارای بیشترین خواص و کمترین عوارض برای سردمزاجان هستند. این متخصص در رابطه با میزان مصرف این مواد غذایی در سایر مزاج‌ها معتقد است افراد با مزاج‌های گرم بهتر است در مصرف این نوع آجیل و خشکبار زیاده روی نکنند. زیرا ممکن است با مصرف زیاد و هر روزه آنها با عوارضی همچون بالا رفتن حرارت بدن و صفرا در خون و ایجاد جوش‌های پوستی مواجه شوند.

افراد چاق مجاز به مصرف چه نوع آجیل‌هایی هستند؟ / تدابیر رهایی از علایم گرمی تنقلات/ مصرف آجیل برای این افراد ضروری است

شیرینی و حلوا‌های مغزیجات هم مزاج متفاوتی دارند

علاوه بر مغز‌های اجیلی، شیرینی جات نیز بسته به مواد تشکیل دهنده و چاشنی‌هایی که در آن استفاده می‌شود مزاج‌های متفاوتی دارند. شیرینی گردویی و حلوا‌های تهیه شده از مغز‌ها و شیرینی جات زنجبیلی دارای مزاج گرم تری نسبت به سایر شیرینی جات هستند و لازم است بدانید نوع چاشنی‌های مورد استفاده مانند: دارچین، کاکائو، زنجبیل و... درجات مختلف گرمی را ایجاد می‌کنند و از نظر مواد مغذی فقیرند. اغلب حلوا‌های پسته، گردو یا هویج که از ترکیب چندین نوع مغز آجیلی تهیه شده‌اند یا هر کدام به تنهایی، از یک مغز درست شده‌اند، به دلیل دارا بودن ارزش تغذیه‌ای مناسب، نسبت به سایر شیرینی‌ها برای کودکان مناسب هستند، اما به دلیل کالری بالایی که دارند افراد بالغ باید مصرف آن را به حداقل برسانند.

تدابیر رهایی از علایم گرمی تنقلات

با توجه به طبع گرم شیرینی جات و مغزیجات، احتمال ازدیاد اخلاط گرم در بدن زیاد شده و برای رهایی از علائم گرمیجات، استفاده از ماءالشعیر طبی توصیه شده است. جو را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید و با۲۰-۱۵ برابر آن آب، روی حرارت قرار دهید، به محض شکفته شدن جو، آن را از روی حرارت برداشته و بلافاصله آب روی آن را صاف کنید و چندین بار در روز مصرف کنید.

کاهو با شربت سکنجبین و مرکبات نیز با توجه به اینکه دارای مزاج سرد و ترند گزینه مناسبی برای رفع فوری گرمی ناشی از مصرف تنقلات و گرمیجات هستند.

اشتراک گذاری
برچسب ها
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ # مهدی تاج # سید حسن نصرالله
الی گشت
نظرسنجی
کدام دولت عملکرد بهتری داشته است؟