آخرین خبرعمارت امام جمعه؛ میراث قاجار یا تالار عروسی؟
2بازدید

18 ساعت روزه‌داری در سوئد

ماه رمضان امسال در اروپا روز اول آگوست آغاز شده است و روزهای تابستان بلندتری را در سوئد دربرخواهد گرفت. برای مثال در شهر اومی در شمال سوئد طلوع آفتاب روز دوشنبه در ساعت 3:47 دقیقه بوده و غروب آفتاب 9:41 دقیقه که این امر 18 ساعت روزه داری را رقم می زند.

مسلمانان سوئد امسال ماه رمضان با ساعات طولانی روزهای تابستان رو به رو هستند و خود را برای 18 ساعت روزه داری آماده کرده و هنوز هم در انتظار نتیجه جلسه‌های علمای مسلمان برای اعلام تصمیم واحد درباره وضعیت روزه داری در این کشور اروپای شمالی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه سوئدی لوکال، عمر مصطفی رئیس انجمن اسلامی سوئد اظهار داشت: ائمه جماعات و سازمانهای اسلامی مختلف دیدگاه های متفاوتی داشته اند.

مصطفی اشاره کرده که هنوز هیچ توافق واحدی درباره چگونگی روزه داری مسلمانان در شمال اروپا صورت نگرفته است و تصمیم در این رابطه به عهده افراد مسلمان گذاشته شده است. اما این امر به این معنا نیست که مسلمانان باید تمام ساعات روز را روزه داری کنند. اسلام راهکارهای مختلفی ارائه کرده است.

ماه رمضان امسال در اروپا روز اول آگوست آغاز شده است و روزهای تابستان بلندتری را در سوئد دربرخواهد گرفت. برای مثال در شهر اومی در شمال سوئد طلوع آفتاب روز دوشنبه در ساعت 3:47 دقیقه بوده و غروب آفتاب 9:41 دقیقه که این امر 18 ساعت روزه داری را رقم می زند.

این موضوع درحال حاضر در شورای فتوا و تحقیق اروپا که از ائمه جماعات اروپایی تشکیل شده، درحال بحث و بررسی است.

براساس اظهارات مصطفی این موضوع مدت مدیدی است که مورد بحث و بررسی قرار دارد. وی گفت: امسال تصمیم گرفته ایم با توجه به طلوع و غروب خورشید روزه داری کنیم اما این گفتگوها برای رسیدن به یک وحدت رویه در جریان است.

شورای اروپایی فتوا و تحقیق مستقر در دوبلین ایرلند با هدف ارائه خدمات به مسلمانانی که در غرب زندگی می کنند و تسهیل ادغام مثبت در جامعه با حفظ هویت اسلامی آنها فعالیت می کند. این شورا به ریاست یوسف قرضاوی دوبار در سال در اروپا تشکیل جلسه می دهد که همواره یکی از این جلسات در ایرلند برگزار می شود.

موضوع ساعات طولانی روزه داری نتوانسته بر سنتهای مسلمانان برای برگزاری مراسم ماه رمضان به صورت باشکوه تأثیربگذارد. مسلمانان سوئد به رغم وجود چالشها خود را از مدتها قبل برای جشن مهمانی ماه خود آماده کرده اند.

مسلمانان این کشور 200 هزار نفر از جمعیت 9 میلیونی سوئد را تشکیل داده اند این درحالی است که آمار غیر رسمی تعداد مسلمانان را تا 350 هزار نفر اعلام می کند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

مجتبی۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۴:۴۶

عزیزم در شمال آلمان که اینجانب در خدمتتون هستم اذان صبح 2 و 15 دقیقه و اذان مغرب 21 و 45 دقیقس.

خیلی التماس دعا داریم.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۴:۳۴

man az NORWAY hastam inja ham rozedari be 21 saat ham miresad. vali dalili nist ke began ma bayad kamtar roze bashim , dar avaz inja khonak ast , mesle Ahvaz ke nist, ....dar zemestan 8 saat roze migir, khoda khodesh alem bode ,khodavand khodesh hakime.

omid۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۴:۲۰

آلمان در برلین ساعت 2:30 اذان صبح است که 10 دقیقه هم امساک دارد یعنی از ساعت 2:20 تا 21:30 روزه داری است

رضا۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۴:۱۸

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات خدمت شما عرض کنم تنها این سوئد نیست و کشورهای دیگری هم هستند که وضعیت مشابه دارند از جمله آستانه قزاقستان که در ساعت 3 و 19 دقیقه اذان صبح و ساعت 19 و بیست دقیقه اذان مغرب را دارند. به امید موفقیت

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۴:۰۵

اینجا در جنوب نروژ حتی طول روز بیشتر است، حدود 21 ساعت از 2 بامداد تا حدود 11 شب

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۴۹

امروز که سه شنبه اول ماه مبارک رمضان است مدت زمان بین طلوع فجر و اذان مغرب در شهر لندن (بر اساس تقویم و محاسبه شیعیان) دقیقا هفده ساعت و نیم است. از ساعت سه و سی و دو دقیقه صبح تا ساعت بیست و یک و دو دقیقه شب.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۴۸

ازدماي خنك هواهم بنويسيدسوئدحداكثر18درجه درتابستان

سعیدی۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۴۶

ماه رمضان امسال که تقریبا در وسط تابستان در آمده و در ایران هم در روز 16 ساعت باید گرسنگی کشید، بالاخره خواهد گذاشت.مراقب باشیم که به واجبات خودمان خللی وارد نکنیم زیرا سرانجام این مدت هم تمام خواهد شد.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۴۱

مسلماني كه در قطب است چه كار كند؟ بخصوص قطب شمال در تابستان و قطب جنوب در زمستان

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۳۵

این زمان بر اساس طلوع خورشید است نه بر اساس اذان صبح ، در صورت در نظر گرفتن اذان صبح مدت روزه حتی در جنوب سوئد 20 ساعت خواهد بود!!
http://shiaislam.se/fa/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=55

Mohammed hossein Ghotbi۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۳۱

روزه در برادفورد انگلستان 18 ساعت است. روز اول ماه مبارک اذان صبح 3:30 و مغرب شرعی 9:30 است. در سوئد طبق گفته شما از طلوع آفتاب تا غروب آن این مدت است.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۳۰

اینکه چیزی نیست تو مسکو 20ساعت و چهل دقیقه باید روزه گرفت.اذاد مغرب 22:15 و اذان صبح 1:35 تازه تو سنت پترزبورگ مدت روزه گرفتن بالای 21ساعت در هر روز است

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۲۹

با این حساب در قطب شمال 24 ساعته روزه هستند

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۲۷

با سلام
در كشور انگلستان هم 18 ساعت تمام روزه ميگيرند

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۲۴

در قسمتهائي از قطب كه آفتاب شش ما ه غروب نمي كند تكليف چيست

Parviz Kokhaei۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۲۲

Ba tashakor az matlab shoma . vaght rozeh dari az toloe ta ghrob nist. Motabegh ellam tanha massjed sheiyan az sat 00:52 daghigheh bamdad ta 21:48 bayad rozeh gereft

ke hodod 21 sat niem mishavad.
Albateh be ellat khonaki hava moshkel teshnegi had nisst.
Parviz

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۰۸

همش دو ساعت بيشتر از
ما هستند دیگه

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۰۶

همچین نوشتی 18 ساعت انگار چقدر با ما تفاوت داره. ماهم از 4.5 تا 20.5 روزه ایم که میشه 16 ساعت.

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۰۴

در آلمان هم 18 ساعته! انشاالله خدا توفیقش رو بده بتونیم روزه ها رو تا آخر بگیریم...

امیر۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۳:۰۲

با سلام
خبر مهر که شما آن را نقل کردید دارای نواقصی اس به شرح زیر:
اولاً تصمیم گیری شورایی که شما نامبرده اید صرفاً مربوط است به منتطقه شمالی سوئد و نه همه سود
ثانیاً: روزه در منطقه شمالی سوئد که شهر اُمِئو نیز جزو آن است هم اکنون که در ابتدای ماه اوت هستیم قریب بیست ساعت بطول می کشد و نه هیجده ساعت.
ثالثاً: جمعیت مسلمانان سوئد کمی کمتر از 500 هزار نفر است و نه 200 و 350 هزار نفر. و این را با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت. زیرا ایرانیها قریب 80 هزار، عراقی ها 50 هزار، از سومالی 50 هزار، اهالی بوسنی 60 هزار، ترک ها 60 هزار، کردها 50 هزار، افغانستان 20 هزار، فلسزین و لبنان 25 هزار، 20 هزار اهالی مصر، الجزایر، مراکش، لیبی و سودان.و دیگر کشورهای اسلامی.

hadi۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۵۹

18ساعت روزه دراروپا سخت تره یا 16ساعت درگرمای 50درجه خوزستان!!!

يك روزه دار ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۴۱

به نظر مي رسه كه 18 ساعت زياد تفاوت چنداني با 16 ساعتي كه ما توي ايران يا بهتر بگم تهران مي گيريم نداره.
چون هوا به مراتب گرمتر از شمال اروپاست مخصوصا شهرهاي جنوبي ايران.
از طرفي معمولا كارگران و كارمندان به جاي سحري شبها غذا مي خورن و صبح فقط براي نماز بيدار ميشن. كه اين روزه داري حدود 20 تا 22 ساعت ميشه!!!

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۴۰

روزه از طلوع تا غروب نيست بلكه از اذان تا اذان است. روزه داري در سوئد بيش از 18 ساعت است

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۴۰

سلام

۱۸ ساعت چیه بابا، من نروژ زندگی‌ می‌کنم، ما اینجا باید ۲۰ ساعت بگیریم. و در سالهای بعد ممکن تا ۲۱ ساعت هم برسه

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۳۷

ey baba dar calgary canada ke saat 3;15 azan sobhe va 9;50 azan maghrebke bishtar az 18 saat mishavad...

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۲۹

ba salam
talaffoze doroste in shahr, omeo mibashad

ناشناس۱۳۹۰/۰۵/۱۱ ۱۲:۲۶

در کانادا هم همینطور

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.