رمز کارت بانکی‌تان را تغییر دهید؛

این هشدار از سر دلسوزی است یا ماجرا نیمه پنهانی دارد؟!

در حالی که شایعات نسبت به هک سیستم شتاب و درز کردن رمز بانکی چند کارت بانکی به گوش می‌رسد، بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای برای مقابله با خطرات احتمالی، به مشتریان هشدار داده که رمز کارتشان را تغییر دهند؛ آن هم بدون اینکه این شایعه را تکذیب کند و یا وعده پیگیری ماجرا را بدهد!
کد خبر: ۲۳۸۰۹۴
|
۲۶ فروردين ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۲ 14 April 2012
|
60291 بازدید
|
«رمز کارت‌های بانکی‌تان را تغییر دهید»! مختصر و مفید؛ این خلاصه اطلاعیه امروز بانک مرکزی خطاب به کاربران بی‌شمار عابر بانک‌های رنگارنگ کشور است که هدف از آن، «صرفاً به منظور ارتقای سطح ایمنی» ذکر شده است؛ با این توضیح که برخی شایعات در فضای مجازی بروز کرده و مایه این اطلاعیه را به دست داده، ولی این نوشتار، شامل هر گونه تکذیب بر این امر نمی‌شود.

به گزارش «تابناک»، روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای که روی سایت این بانک منتشر کرده، اعلام نموده است: «به اطلاع می‌رساند در پی بروز برخی شایعات در فضای مجازی و به منظور ارتقای سطح ایمنی، ایجاد محدودیت در دسترسی غیرمجاز در شبکه کارتی کشور و حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی ناشی از آن، به بانک‌های کشور ابلاغ شده. ضمن اعلام مراتب به دارندگان کارت‌هایی که طی چند ماه گذشته رمزخود را تغییر نداده‌اند، با مراجعه به خودپرداز‌ها یا شعب بانک مربوطه نسبت به تغییر رمز کارت اقدام نمایند.

ضمن پوزش از برخی مشتریان بانک‌ها که ناچار به تغییر اجباری رمز خود هستند، لازم به ذکر می‌داند، اتخاذ این تمهیدات صرفاً به منظور ارتقای سطح ایمنی کارت‌ها صورت پذیرفته و در ادامه توصیه‌های قبلی این بانک و بانک‌های کشور، مبنی بر رعایت نکات ایمنی در خصوص نگهداری و کاربری کارت‌ها به مشتریان اکیداً توصیه می‌شود: حداقل هر سه ماه یک بار نسبت به تغییر رمز اول و دوم (اینترنتی) کارت خود اقدام نموده و از قرار دادن رمزهای کارت در اختیار اشخاص دیگر تحت هر عنوان جداً اجتناب فرمایند».


به نظر شما اگر این اطلاعیه صرفا جنبه ارشادی دارد، چرا «مهم» تلقی شده است؟

این در حالی است که واکنش یکی، دو بانک‌ خصوصی به این شایعات تا فرستادن پیامک تغییر رمز کارت بانکی مشتریان پیش رفته و دسترسی برخی از دارندگان عابربانک‌ها به حسابشان نیز بسته شده و همین موج منفی چشمگیری را به برخی کاربران بانکی سرایت داده است.

افزون بر این، شایعات تأیید نشده‌ای (و البته تکذیب نشده!) در دنیای مجازی و سایت‌های اجتماعی به راه افتاده، مبنی بر اینکه رمز برخی کارت‌های بانکی از طریق سیستم شتاب درز کرده و حساب‌های بانکی کاربران در حال تهدید است.

اما واکنش بانک مرکزی و بانک‌های زیر مجموعه‌اش از این روی جای تأمل دارد که نه تنها این شایعه را تکذیب نکرده‌اند، بلکه با مطرح کردن «حفاظت مشتریان در مقابل مخاطرات احتمالی» و حتی انتشار اطلاعیه و پیامک، به نوعی در تأیید این سخنان حرکت کرده‌اند تا به نوعی این ترس را دل مشتریان پر تعداد شبکه بانکی کشور بگنجانند که هر لحظه ممکن است دچار دستبرد اینترنتی بشوند و اگر خدای ناکرده این اتفاق برایشان رخ بدهد، مسئولیتی متوجه مسئولان نیست، چون پیشتر هشدار داده بودند!

بدین ترتیب، با موجی از ابهامات کاربران عابربانک‌های گوناگون روبه‌رو هستیم که نه باور چندانی به شایعات دارند و نه نیت تهیه کنندگان این اطلاعیه را درمی‌یابند؛ اینجاست که باید از مدیران بانک مرکزی پرسید، این هشدار از سر دلسوزی منتشر شده یا ماجرا نیمه پنهانی دارد و پای فرافکنی و عدم امنیت و این گونه اخبار ناگوار در میان است؟!

آیا بهتر نیست واکنش نشان ندهید و یا اگر خطر در کمین است، شفاف‌تر سخن بگویید تا هم مشتریان تکلیفشان را بدانند و هم متخلفان نگران شوند؟!

اشتراک گذاری
محک پایین متن خبر
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۱۳۰
انتشار یافته: ۱۶۹
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
خسته شدیم از این همه دروغ و ناراستی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۶:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
وای وای وای!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
به نظر من این نشان از تسلط بانک مرکزی دارد. راستی چرا هر اقدام بانک مرکزی رو به نقطه ضعفش تبدیل میکنید؟ آقای بهمنی خوب جا افتاده کمکش کنید بهتر کار کنه.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
اگه رمز رو عوض کردیم دوباره هک شدیم چی؟؟ باز عوض کردیم دوباره هک شدیم چی؟؟ و اگر این قضیه هر روز اتفاق بی افته چی؟؟ هیچ چی مردم میرن طلا و ارز میخرن(چون به بانک اطمینان ندارن) و قیمتش میره بالا دولت با سود فروش ارز و طلابه مردم یارانه ماه بعد رو تامین میکنه و این ماه هم سر میشه!!!!!!!!!!!!ا التماس دعا
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
این اقدام بانک مرکزی جای تقدیر داره. حداقل اینه که مردم می رن و رمزشون رو تغییر می دن. اگر نمی گفتن که فاجعه ای رخ می داد.
امیدوارم با اینکار و اعلام عمومی این رخداد ناخوشایند ، برنامه ریزی برای کم کردن حفره های امنیتی در سیستم ها، نیروی انسانی و شرکت هاشون هم داشته باشن. وگرنه باید هر چندوقت یکبار منتظر این اتفاق خطرناک باشیم.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
یک کلام
ختم کلام
احسنت
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
شاید پای هکر ها به بانک های ما هم باز شده!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
بعید نیست. شما اگر با شرکت های PSP سرو کار داشته باشی ، متوجه می شی امنیت اطلاعات در این شرکت ها بسیار ضعیفه. بجز استانداردهای تعین شده در بخش سوئیچ ها که اگر به لحاظ فنی رعایت نشه سیستم نرم افزاری اساسا کار نمی کنه ، مابقی موارد رو خدا حفظ می کنه. دیدم که می گم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
پ ن پ
م
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
شاید نه .صد درصد باز شده
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
آقا جان شماره کارت بانکی من همراه با رمز مخفی آن در وبلاگ ircard.blogspot.se قرار دارد , آنوقت آقایان تنها میگویند رمز را عوض کن انگار هیچ اتفاقی نیافتاده , چه کسی مسئول این بی کفایتی و لو رفتن ملیونها رمز کارت بانک ایرانی هاست؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
با سلام
شماره رمز و رمز اینترنتی کارتها فعلا منتشر نشده، این یک تسویه حساب شخصی بین مجری پروژه کارتخوانها و مدیرعامل شرکت آنیاک است که جای نگرانی برای مردم نداره، شما رمز کارت را عوض کن مسئله حله
نوید
| United Kingdom |
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
آقا جان کارت شما سوخته، باید حساب جدید باز کنی
z
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
سلام من کارمند بانک هستم امروز شنبه حداقل 20 نفر فقط به من مراجعه کردند که کارتشان در زمان استفاده در خودپرداز disable شده بود بدون اینکه رمز را اشتباه زده باشند جالب است بدانید که حالت disable حالت جدبدی برای کارت ها است که اطلاعاتی درمورد آن وجود ندارد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
مردم در همه جا ... "غیر خودی " تشخیص داده شده اند.
رضا مارانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
اخه این شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی؟؟؟؟
لاله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
خیلی مشکوک
آخه این دلسوزیا از ... بعیده!!
حالا جریان چی هستش خدا میدونه بس انشاالله همینطور که آقایون میگن باشه.
...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
حالا شما عوض كن ...چيزي نميشه كه تابي جوووون
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
بهتر است مردم عزیز سری به این وبلاگی که لینکش رو میذارم بزنن تا متوجه بشن اوضاع از چه قرار است

http://ircard.blogspot.fr

برای اطلاع مردم این نظر را تایید کنید
پاسخ ها
آرماندو
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
سرعت عمل مسئولان در فیلتر کردن سایت ستودنی است !
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
متاسفانه اين سايت فيلتره!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
این آدرس فیلتر است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
اين سايت فيلتره. حداقل بگين چي توشه. همه كه فقط آدرسش رو مي دن مي گن برين ببينين چه خبرههههه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
فيلتره عزيز دلم ..
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
فیلترشده
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
فیلترش کردن
کاش تو درست کردن کارها انقدر سرعت عمل داشتن نه مخفی کردن چیزهایی که حق مردم است
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
آقا جان فيلتر شده يه بلاگ جديدتر بگو
ایرانی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
فیلتره!!!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۸
صفحه اش نمی آد. آدرس درسته؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۶
خدا رحم کنه معلوم نیست باز چه ... میخوان فیلمشو سر ملت در آرن؟!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # ترامپ # ایران و آمریکا # نیمه شعبان # قیمت طلا # تعطیلی مدارس # کالابرگ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
در جنگ سه ساله اوکراین-روسیه کدام طرف پیروز میدان است؟