آخرین خبررونالدو قید پرواز از عربستان را زد
1بازدید

آیا مقامات عالی سیاسی باید در هر همایش و مراسمی حضور یابند؟

حاشیه‌های حضور رئیس‌جمهور در یک همایش

یکی از ویژگی‌های فرهنگی نخبگان و مقامات عالی سیاسی در ایران، تمایل آنان به شرکت در همه برنامه‌ها و مراسم‌ عمومی و تبلیغاتی است؛ برنامه‌هایی که همواره با حاشیه‌هایی نیز همراه است و حاشیه‌هایی که در پایان نارضایتی مردم را به دنبال دارد.

حاشیه‌های حضور رئیس‌جمهور در یک همایش
یکی از ویژگی‌های فرهنگی نخبگان و مقامات عالی سیاسی در ایران، تمایل آنان به شرکت در برنامه‌ها و مراسم عمومی و تبلیغاتی است؛ البته که در نگاه نخست، این امر اختصاص به ایران و فرد یا مقام خاصی ندارد و گویا، عطش رسانه‌ای شدن و اتکا به فرهنگ شفاهی، از ویژگی‌های شایع حوزه نخبگان سیاسی است؛ هرچند این ویژگی در ایران به صورت فرهنگ غالب و رایج درآمده است.

به گزارش «تابناک»، حضور همیشگی و خبرساز شدن برای مقامات عالی سیاسی به ویژه حضور آنان در همایش‌ها و مراسم‌ گوناگون، فارغ از دستاورد مشخص آن، دست‌کم سه نتیجه ناپسند و البته چالش‌آفرین را در بر خواهد داشت:

نخست این که این مقامات، معمولا به عنوان سخنران افتتاحیه یا پایانی حضور می‌یابند و به این ترتیب، کلیت محتوای مراسم و برنامه‌ها در سایه حضور یا در انتظار تشریف فرمایی آنان قرار می‌گیرد و مباحث دیگر سخنرانان یا بخش‌های مراسم در سایه سخنان سیاسی به فراموشی سپرده می‌شود؛ بنابراین، بدیهی است که رسانه‌ها نیز تنها به پوشش اخبار حضور و سخنان مقامات از همایش‌ها بسنده کنند.

دومین نتیجه حضور پیاپی مقامات عالی سیاسی در همایش‌ها و مراسم‌ علمی و فرهنگی آن است که به تدریج این مقامات خود را صاحبنظر در همه حوزه‌های دانش بشری می‌پندارند و جو مراسم و همایش‌ها، لاجرم آنان را به سخنرانی‌های طولانی و اظهارنظرهای غیرتخصصی و گاه کاملا فی‌البداهه و بی ارتباط می‌کشاند. چالش آفرین بودن این گونه سخنرانی‌ها را هم در سال‌های گذشته بارها دیده‌ایم، به گونه‌‌ای که بیشتر سخنرانی‌های بسیاری از مسئولان سیاسی پس از اظهار، یا انکار می‌شود یا تصحیح شده و رسانه به سوءبرداشت متهم می‌شوند؛ البته که در هر صورت، تأثیرات سیاسی و چالشی آن تا مدت‌ها باقی می‌ماند.

سومین نتیجه مشخص، حضور مقامات عالی سیاسی در مراسم و نشست‌های گوناگون، ایجاد ضرورت‌های حفاظت و امنیت مراسم است که همراه با محدودیت‌های ورود و خروج محل‌های برگزاری همایش است که به نوبه خود، منجر به ایجاد مزاحمت و نارضایتی برای کارکنان، مراجعین ادارات و نهادهای دولتی می‌شود که در بسیاری موارد، زمینه اعتراض به نحوه برنامه‌ریزی دستگاه‌های دولتی را فراهم آورده است.

اما آنچه بهانه نوشتن این گزارش را فراهم آورده، تحلیلی بر حواشی و تأثیرات حضور ریاست محترم جمهوری در همایش «میراث مکتوب» است که در کتابخانه ملی ایران در روز سه‌شنبه 19/2/91 برگزار شد.

بنابراین، می‌توان مشخصا گفت که از ظهر روز دوشنبه، هجدهم اردیبهشت، اعلامیه‌هایی مبنی بر حضور رییس‌جمهور محترم در کتابخانه ملی و سخنرانی در همایش مزبور نصب شد.

پیرو این خبر، به تدریج از ظهر دوشنبه، محدودیت‌های ورود و خروج در کتابخانه ملی ـ که محل مراودات اصحاب علم و محققان و پژوهشگران داخلی و خارجی است‌ ـ اعمال شد و بر خلاف رویه همیشگی ـ که تا ساعت 22 کتابخانه ارایه خدمات می‌نماید ـ از ساعت 15 از ورود مراجعان جدید جلوگیری و سرانجام، ساعت 17 کتابخانه برای زمینه‌سازی همایش فردا تعطیل شد.

روز سه‌شنبه نیز همراه با محدودیت‌های رفت و آمد، پارکینگ، تعطیلی دستشویی‌ها به بهانه خرابی و از همه مهمتر، تفتیش بدنی همه مراجعه کنندگان بود که در بیشتر موارد، منجر به اعتراض شد.

نکته جالبتر مراسم آن بود که روز همایش، اطلاعیه‌ای در سالن عمومی کتابخانه نصب شد که امروز ناهار رایگان توزیع می‌شود؛ شاید نارضایتی پژوهشگران و مراجعان از تشریفات مراسم، دلیلی شده بود تا مسئولان به یاری ناهار رایگان به تألیف قلوب بپردازند.

با این اوصاف، اکنون پرسش این است که آیا رییس‌جمهور و مقامات عالی همیشه و در همه مراسم‌ها، حتی مراسم کاملا تخصصی باید حضور یابند؟ آیا شایسته نیست که پیش از برگزاری مراسم، مکان مناسب آن هماهنگ شود تا هم مردم نسبت به توان برنامه‌ریزی مدیران بی‌اعتماد نشوند و هم موجبات اختلال در برنامه‌ریزی دیگران پدید نیاید؟

گویا به صورت میانگین، روزانه دو هزار دانشجو، پژوهشگر و استاد دانشگاه ـ که برخی از آنها از استان‌های دور و صرفا برای چند روز محدود و یا حتی چند ساعت مهمان تهرانند ـ به کتابخانه ملی ایران می‌آیند؛ بنابراین، هنگام برخورد با چنین ناهماهنگی و رفتاری، جز نارضایتی چه انتظاری می‌توان داشت؟!

در این میان، حکایت بازدید کنندگان و محققان خارجی که بیشتر نویسنده و اهل رسانه و خاطره‌‌نویسی هستند، جای خود دارد. به راستی، آیا هزینه‌های نادرست از بیت‌المال می‌تواند جایگزین مناسبی برای ناکارآمدی و ایجاد تألیف قلوب و رضایت عمومی باشد؟!

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

محسن۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۱۰:۱۷

اینجا جهان سوم است؛ با تمام اوصاف و احوالش
تعجب نمی‌کنیم اما افسوس می‌خوریم

ابوالفضل۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۰۹:۴۷

بسیار عالی و به جا بود. ممنون

زیر خط فقر۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۰۹:۲۹

برنامه ریزی دقیق و ارزش وقت مردم (وقت طلاست) از دیر باز در ایران مد نظر همه بوده و خواهد بود!

نيازي۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۰۸:۵۲

با سلام، متاسفانه نويسنده محترم موضوع را فقط از زاويه منافع شخصي خود به عنوان يك مراجعه كننده نوشته است بدون انكه از تاثير حضور رئيس محترم جمهوري در ارتقاع سطح سازمان و تاثير آن در روابط اجتماعي و عمومي سازمان آگاه باشدحضور هرچند كوتاه ولي موثر بالاترين مقام اجرايي كشور قطعا موجر به شناخت و آگاهي عمومي ، افزايش راندمان كاري ،ارتقاع سطح علمي ،دلگرمي كاركنان و افزايش تلاش و كوشش آنها، افزايش اهدا اسناد و كتاب به سازمان و... مي شود كه نتيجه كلي حاصل از اينگونه همايش همانا افزايش منابع اسنادي و كتب مي باشد كه نهايتا سودش به نفع كليه محققين و پژوهشگران محترم مي باشد . لذا به نظر مي رسد اي كاش نويسنده محترم قبل از اينكه آزورده خاطري يكروزه را بزرگ جلوه دهد به منافع بلند مدت اينگونه همايش ها كه همانا منافع عموم پژوهضشگران است، نيز توجه مي كرد. با تشكر

.حسن۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۰۸:۱۸

نظر نويسنده قابل احترام ولي دعوت از بزرگان به منظور جلب نظر مساعد آنها جهت كمك مالي و معنوي به ارگان مربوطه مي شود

کارمند کتابخانه ملی۱۳۹۱/۰۲/۲۱ ۰۸:۰۸

درمورد لزوم حضور رییس جمهور در این همایش باید به اطلاع برسانم که مطابق اساسنامه سازمان اسناد و کتابخانه ملی، رییس جمهور، رییس هیات امنای سازمان می باشد.
متاسفانه تابحال این امکان فراهم نشده بود که ایشان با توجه به سمت خود به اینجا بیایند و حالا که این فرصت فراهم شده است، در جهت جذب بودجه و امکانات بیشتر برای ارایه خدمات بیشتر به مراجعین محترم، باید ایفرصت را غنیمت شمرد.

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۹:۳۶

وقت آن رسیده است که به آسیب شناسی همایش ها پرداخته شود. به جرات می توانم بگویم که دست آورد های این همایشها نزدیک به صفر است و بجز بریز و بپاش نیجه ای عاید نکرده است. مقالات نه چنان قوی، حضور در جلسات تا زمان ارائه و "فرار" از آن تا زمان توزیع جوایز ، گواهی و احیانا کیف و امثالهم. و نکته جالب آن است که مقالات ارائه شده فقط با نیت ارتقاو شغلی است و نه به حساب هم افزایی علمی و توسعه دانش و نکته بازهم جالب تر نوشتن چند و گاهی جندین اسم که مقام بالاتر هم می تواند یکی از انها باشد است

مسعود۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۹:۱۱

واقعا این همه حضور فعال و چشمگیر آقایان تو همایشهای تخصصی لازمه ؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۸:۴۵

کاملا درست است جزناراحتی ونرضایتی مراجعین چیزی نیست

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۸:۰۹

من که نفهمیدم صدر و ذیل خبر چه ربطی بهم دارند. صدر خبر مربوط به این بود که نخبگان با حضور در این جلسات حرفهای فی البداهه و غیر تخصصی میزنند و فقط در یکی از بندها به مساله حفاظت اشاره شده بود اما خبر مربوط به همان بند بود. این آسمان و ریسمان بافتن نیست؟

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۶:۲۴

نویسنده محترم واقعاٌ گل گفتی. خدا پدر و مادرت را بیامرزد انشاءالله

پارسا۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۶:۰۳

واقعاً و واقعاً چرااااااااااااااااااااااااااااا؟!

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۶:۰۱

تحليلت عالي بود متشكريم

ناشناس۱۳۹۱/۰۲/۲۰ ۱۵:۴۴

متشكر از تذكر و يادآوري اما كي كه گوش كند.؟!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.