آخرین خبرشارژ کالابرگ مرحله جدید برای این گروه‌ها از فردا
1بازدید
۹

گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا:

سپر موشکی آمریکا در برابر موشک‌های ایران کارایی ندارد

بحث استقرار سپر دفاع موشکی توسط ایالات متحده در اروپای شرقی و ترکیه در سال‌های اخیر به موضوعی بحث برانگیز و تنش آفرین در سطح منطقه و جهان تبدیل شده است. با این حال و به تازگی یک گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا، فاش کرده که این همه جنجال بیهوده بوده و این سپر موشکی، کارآیی مورد انتظار را نخواهد داشت.

بحث استقرار سپر دفاع موشکی توسط ایالات متحده در اروپای شرقی و ترکیه در سال‌های اخیر به موضوعی بحث برانگیز و تنش آفرین در سطح منطقه و جهان تبدیل شده است. با این حال و به تازگی یک گزارش محرمانه وزارت دفاع آمریکا، فاش کرده که این همه جنجال بیهوده بوده و این سپر موشکی، کارآیی مورد انتظار را نخواهد داشت.

به گزارش «تابناک»، مطالعات محرمانه وزارت دفاع آمریکا، ابهاماتی جدی درباره توانایی سامانه موشکی چند میلیارد دلاری ایالات متحده در دفاع مقابل موشک‌های ایران پدید آورده است.

«آسوشیتدپرس» ضمن انتشار این خبر می‌نویسد، هرچند مقامات نظامی بر این باورند که می‌توان بر مشکلات این سامانه چیره شد و برنامه‌ها را بنا به انتظارات پیش برد، اعمال موارد اصلاحی پیشنهادی از سوی آن‌ها، بسیار دشوار بوده و بعضاً از نظر فنی اجراناشدنی است.

یکی دیگر از پیشنهادهای مطرح، انتقال موشک‌های رهگیر که قرار است در لهستان و رومانی مستقر شوند، به کشتی‌هایی در دریای شمال است؛ اما این کار نیز از نظر دیپلماتیک دردسرهای فراوانی پدید خواهد آورد.

مطالعات صورت گرفته از سوی وزارت دفاع آمریکا، از جمله آخرین تلاش‌ها برای آشکارسازی مشکلات جدی طرحی است که از سوی چندین جبهه نیز مورد انتقاد قرار گرفته است. جمهوری خواهان بر این باورند که طرح جدید سپر موشکی، صرفاً برای آرام کردن روسیه مطرح شده که با طرح پیشین مخالف بود؛ اما روسیه نیز همچنان مخالف این طرح بوده و هدف از آن را مقابله با موشک‌های خود می‌داند.

در عین حال، تعدادی از گزارش‌های دولتی و نیز بررسی‌های علمی، این موضوع را که اصولاً سامانه مذکور بتواند بر پایه برنامه‌ریزی عمل کند، زیر سؤال برده‌اند.

بر این اساس، در شرایطی که قرار است بودجه ارتش آمریکا کاهش شدید داشته باشد، این گزارش‌های جدید، ممکن است کنگره را وادار کند به بررسی این امر بپردازد که آیا اصولاً صرف میلیارد‌ها دلار برای سیستمی که شاید هرگز نتواند اهداف موردنظر را انجام دهد، ارزش دارد یا خیر؟!

این گزارش در ادامه می‌افزاید، پیش از این، مقامات نظامی آمریکا، از اظهارنظر درباره چنین گزارش‌هایی خودداری کرده و آن را محرمانه معرفی می‌کردند؛ با این حال، از آنجا که این گزارش‌ها از سوی چندین مقام وزارت دفاع بازنگری شده، تردید‌ها درباره درست بودن آن کاهش یافته است.

به نوشته آسوشیتدپرس، تردید‌ها درباره کارایی سامانه دفاع موشکی آمریکا، نه تنها ابعاد فنی این سامانه، بلکه مکان‌های موردنظر برای استقرار آن را نیز شامل می‌شود. در گزارش‌ها آمده که کشور رومانی، محل خوبی برای استقرار موشک‌های رهگیر جهت محافظت از آمریکا نیست. پایگاه موردنظر در لهستان نیز تنها در صورتی کارایی خواهد داشت که آمریکا توانایی موشک‌های رهگیر خود را توسعه دهد.

از سوی دیگر، استقرار موشک‌های رهگیر در کشتی‌هایی در دریای سرخ نیز مخالفت شدید روسیه و تنش با این کشور را به دنبال خواهد داشت. روسیه از آغاز تاکنون به طور جدی با سامانه دفاع موشکی آمریکا مخالف بوده است.

هزینه‌های فراوان و توجیه‌ناپذیر، مشکلات رادار‌ها و همچنین مشکل سنسور‌ها که نمی‌توانند کلاهک‌های جنگی را از دیگر اشیا تمیز دهند، از دیگر مسائل مشخص در گزارش وزارت دفاع آمریکاست؛ بنابراین، «آکادمی ملی علوم» آمریکا حتی پیشنهاد کرده اجرای مرحله چهارم سامانه موشکی به کلی لغو شود. بی‌‌گمان این امر می‌تواند یک عقب‌نشینی جدی در برنامه‌های راهبردی نظامی ایالات متحده تلقی شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

احمد۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۶:۳۱

جنگ هیچ وقت خوب نیست تو هیچ شکلش و به هر دلیلی ..
من مخالف جنگ هستم. ارزش جان انسان ها خیلی بالاتر و مقدس تر هست

ناشناس۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۵۴

در برخی مواقع با انتشار اخابر کذب و ایجاد جو روانی برای برهم زدن و گمراه کردن طرف مقابل و همچنین بدست آوردن اطلاعات توانمندی دشمن مبادرت به انتشار اطلاعات دروغین میکنند.از طرف دیگر سازندگان اسلحه بخش خصوصی در امریکابدشان نمی آید که مدام بوجه بدست بیاورند بنا بر این ضمن هوشیاری ما باید به روند تکاملی آنا نیز توجه کنیم.

ناشناس۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۴۴

اگه محرمانه بود دست خبرگزاری ها نمی افتاد.

ناشناس۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۳۷

خوش بحالمون شد .

صابر۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۳۵

بابا اینا دارن از سال 80 هی تهدید نظامی می کنن حمله هم نکردن حالا. ما که تو این 30 سال بیکار نبودیم هرچقدر اونا سیستم دفاعیشون رو قویتر کردن ما سیستم موشکیمون رو قویتر کردیم

ali۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۱۵

خدا رحمت کنه شهید تهرانی مقدم رو

منصور۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۰۰

پدافند هوایی مطلق وجود ندارد؛ و هرگز هم شدنی نیست؛ و هر کارشناس نظامی نیز اینرا میداند .
چرا که در حمله موشکی معمولا اهداف شامل یک منطقه ثابت است ولی در پدافند موشکی هدف یک نقطه و آنهم متحرک میباشد .بنا براین تکنولوژی پیچیده و بالایی را میطلبد .که البته به موازات افزایش تکنولوژی پدافند .قطعا تکنولوژی موشکهای آفندی هم پیشرفت میکند .بنابراین با توجه به اینکه همواره پدافند ،تکنولوژی بالاتری میطلبد و پیشرفت تکنولوژی هم هیچ وقت یکطرفه نمیباشد؛در این رقابت برگ برنده همیشه در دست موشکهای آفندی خواهد بود

چاهجو۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۳:۰۰

از این امریکا یی ها باید چیز های زیادی بیاموزیم .اینکه دشمن را دست کم نگیریم و نگوییم همه چیز خوب است

ناشناس۱۳۹۱/۱۱/۲۱ ۱۶:۲۳

دقیقا موافقم
الان از سیستم های فوق پیشرفته لیزری برای زدن موشک های بالستیک استفاده می کنند که هر روز هم به سمت موفقیت بیشتر داره تکمیل می شه آخرین پروژه هم Boeing YAL-1

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.