آخرین خبربازداشت یکی از مدیران سابق ملایر به اتهام ارتشاء و اختلاس
1بازدید
۴۳

دفاع تمام‌قد رضا شیوا از جایگاه شورای رقابت:

چه کسانی می‌خواهند بازار خودرو انحصاری بماند؟

در حالی که شورای رقابت طی هفته‌های اخیر، تلاش مستمری در راستای رقابتی‌سازی بازار خودروی کشور با تهیه جدولی برای کاهش تعرفه واردات خودرو کرده است، متأسفانه برخی ‌نمایندگان مجلس و رسانه‌ها درصدد‌ند‌ با زیر سؤال بردن جایگاه شورای رقابت بازار خودرو را همچنان انحصاری نگه دارند.

چه کسانی میخواهند بازار خودرو انحصاری بماند؟در حالی که شورای رقابت طی هفته‌های اخیر، تلاش مستمری در راستای رقابتی‌سازی بازار خودروی کشور با تهیه جدولی برای کاهش تعرفه واردات خودرو کرده است، متأسفانه برخی ‌نمایندگان مجلس و رسانه‌ها درصدد‌ند‌ با زیر سؤال بردن جایگاه شورای رقابت بازار خودرو را همچنان انحصاری نگه دارند.

به گزارش «تابناک»، در حالی که در جریان بودجه سال ۹۳ سرانجام دولت و مجلس، تعرفه واردات خودرو را ‌افزایش دادند تا ‌ضمن به دست آوردن درآمد از ناحیه عوارض خودرو، دیوار امن تعرفه را برای خودروسازان بلند‌تر سازند؛ اما شورای رقابت با تهیه جدولی پیشنهادی برای کاهش تعرفه واردات خودرو، تلاش می‌کند که بازار خودرو را از انحصار به در‌آورد.

بنا بر جدول پیشنهادی شورای رقابت واردات خودرو‌های با حجم موتور زیر ۱۵۰۰ سی سی تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد و به رقم ۳۰ درصدی می‌رسد و تعرفه واردات خودروهای با حجم موتور ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سی سی نیز با کاهشی ۱۰ درصدی به ۳۵ درصد خواهد رسید. همچنین تعرفه واردات خودروهای ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ سی سی ۵ درصد کاهش خواهد یافت و این در حالی است که تعرفه واردات برای خودروهای ۲۵۰۰ سی سی به بالا افزایشی است.

اما متأسفانه گویا در یک هفته گذشته، هجمه‌ای‌ علیه شورای رقابت و تلاش منطقی این شورا در راستای کاهش تعرفه واردات خودرو ـ که خواست بیشتر مصرف کنندگان خودروست ـ شکل گرفته و برخی رسانه‌ها و نمایندگان مجلس درصددند‌ با زیر سؤال بردن جایگاه شورای رقابت از ورود این نهاد برای رقابتی کردن بازار خودرو با استفاده از تعرفه واردات جلوگیری کنند.

در همین باره، دیروز نادر قاضی‌پور که خود از اعضای ناظر شورای رقابت نیز هست، اظهار کرد‌: بنده برای حمایت از تولید داخل و توسعه صنعت کشور به هیچ عنوان موافق کاهش تعرفه واردات خودرو نیستم. شورای رقابت مسئول رفع انحصار در بازار است و بر پایه سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تعیین تعرفه بر عهده دولت و مجلس است و شورای رقابت فقط در حوزه انحصار امکان ورود دارد.

قاضی‌پور صراحتاً عنوان کرد‌: تعرفه واردات خودروهای سواری به هیچ عنوان نباید کاهش پیدا کند.

از سوی دیگر، غلام محمد زارعی، عضو کمیسیون صنایع نیز امروز اظهار کرد‌: شورای رقابت به دلیل آنکه وظیفه نظارت در بازار را بر عهده دارد، می‌تواند تنها در حد پیشنهاد، موضوعاتی را به بخش‌های گوناگون کشور مطرح نماید، ولی باید این نکته را یادآور شوم که این شورا فقط می‌تواند در حد توصیه نظر خود را در رابطه با تعرفه واردات خودرو عنوان کند.

وی بیان کرد‌ که مخالف کاهش بی‌ منطق تعرفه واردات است و باید سال آینده را به خودروسازان به صورت مشروط فرصت داد تا کیفیت محصولات خود را اصلاح کنند.

در همین حال محسن صالحی نیا، معاون امور صنایع وزیر صنعت و معدن و تجارت نیز جایگاه شورای رقابت را‌ زیر سؤال برده و اعلام کرده است: بر پایه بخش‌نامه دولت، واردات خودرو به استثنای خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی حتی آنهایی که در گروه کالایی ۱۰ قرار دارند با دو برابر سود بازرگانی صورت خواهد گرفت. با توجه به پیشنهادهای مطرح‌ می‌توانم بگویم تعرفه خودرو نسبت به سال گذشته کاهش پیدا نمی‌یابد.

صالحی نیا که از جمله مدیران باقی ‌مانده در وزارت صنعت از دوره دولت دهم و وزارت مهدی غضنفری است، همچنین گفت: جایگاه شورای رقابت تدوین تعرفه و سود بازرگانی نیست.
البته بنده ضمن احترام به شورای رقابت، باید بگویم همه باید در محدوده وظایف خود فعالیت کنند. اکنون مرجع تعیین تعرفه کالا‌ها کمیسیون ماده یک و ابلاغیه دولت است؛ حال اگر مرجعی در این میان ‌اظهار نظرهایی می‌کند، تنها در حد پیشنهاد و نظر کار‌شناسی است.

همه این‌ها نشان دهنده این است که اکنون فشار سنگینی با جهت خاص در راستای منزوی کردن شورای رقابت و زیر سؤال بردن جایگاه آن در پیگیری خواست مصرف‌کنندگان خودرو شکل گرفته است.

در همین باره در گفت‌وگویی که با رضا شیوا، رئیس شورای رقابت در این خصوص داشتیم، وی تمام قد از جایگاه شورای رقابت و مسئولیت این نهاد برای خارج کردن بازار خودرو از انحصار دفاع کرد.

شیوا در خصوص انحصاری بودن بازار خودرو گفت: متأسفانه من نمی‌دانم ‌برخی چگونه بازار خودرو را انحصاری نمی‌دانند. در حالی که خودروسازان تولیدات را به گونه‌ای بین خود تقسیم کرده‌اند که یک بازار انحصاری را با هماهنگی یکدیگر شکل داده‌اند و یکی پراید می‌سازد و دیگری پژو ۴۰۵ و به این ترتیب تقسیم کار کرده‌اند و بازار را انحصاری نگه داشته‌اند، ‌چگونه می‌توان گفت این بازار انحصاری نیست؟ در حالی که در یک بازار رقابتی مصرف کنندگان از محصولات ارائه شده رضایت کامل دارند، ولی متأسفانه اکنون در بازار خودروی ما نه تنها مصرف‌کنندگان رضایتی از محصولات ارائه شده ندارند، بلکه هیچ جایگاهی برای حرف زدن و بیان خواست‌ها را نیز ندارند.

شیوا در خصوص هجمه شکل گرفته ‌علیه پیشنهاد تعرفه‌ای شورای رقابت گفت: اکنون بسیاری بر این باورند که شورا تنها باید در بازار انحصاری ‌دخالت کند و پیشنهاد دهد. در حالی که اکنون بازار خودرو انحصاری است و الفبای علم اقتصاد می‌گوید برای خارج کردن یک بازار از انحصار، یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین ابزار‌ها، ابزار تعرفه است.

وی افزود: اصل وظیفه شورای رقابت این است که بازار انحصاری را رقابتی کند و اگر بنا به دلایلی و بر اساس وضعیتی که آن بازار و صنعت دارند، توانایی این کار در کوتاه مدت نباشد، شورای رقابت در تعیین دستورالعمل قیمت نقش اساسی ‌بازی می‌کند.

شیوا تأکید کرد: بی‌گمان بازار خودرو در کشور، انحصاری است و یکی از راه‌هایی که می‌توانیم در کوتاه مدت ‌ایجاد رقابت ‌کنیم، این است که تعرفه واردات خودرو را تا حدی معین کاهش دهیم تا زنگ خطری ‌برای خودروسازان به صدا درآوریم و پس از آن و ‌پلکانی، سعی در کاهش تعرفه واردات خودرو کرده و همزمان سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را تشویق به سرمایه‌گذاری در این بازار کنیم.

وی افزود: شورای رقابت در هیچ بازاری که رقابتی باشد، دخالت نخواهد کرد. اصراری نیز به دخالت ندارد، زیرا در این بازار عرضه و تقاضا برقرار است و نیازی به دخالت نیست. اما بازار انحصاری یکی از بد‌ترین بازار‌ها در علم اقتصاد است، زیرا خلاقیت و نوآوری و بهره وری را به شدت از بین می‌برد. هدف ما این است که خودروسازان به خود بیایند و خودروهای با کیفیت؛ با مصرف کم و امنیت بالا تولید کنند و این اتفاق نخواهد افتاد، مگر اینکه آن‌ها را با ابزار تعرفه در یک رقابت با خودروسازان خارجی قرار دهیم.

شیوا با انتقاد شدید از وضعیت کنونی تولید خودرو در کشور گفت: یک پرسش اساسی است که باید به آن پاسخ دهیم و آن اینکه چرا در صنایع دیگر در کشور این همه پیشرفت را شاهد هستیم و مثلاً در صنعت موشک سازی، علم پزشکی و هسته‌ای شاهد این حد از ترقی هستیم اما در صنعت خودروسازی هیچ پیشرفت چشمگیری نداشته‌ایم؟ در هر جایی که صنایع ما پیشرفت کرده‌ است، این پیشرفت ناشی از رقابت با رقیبان خارجی بوده ‌و اگر صنعت خودرو برای سال‌ها درجا زده، نتیجه نبود رقابت در این صنعت است.

وی در پایان تأکید کرد: کاهش تعرفه خودرو یکی از ابزارهایی است که در مقطع کنونی می‌توان برای خارج کردن صنعت خودرو از بازار انحصاری و رقابتی کردن آن استفاده کرد و شورای رقابت نیز پیشنهاد خود را برای این موضوع نهایی کرده است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۱:۰۱

بازار انحصاری یکی از بد‌ترین بازار‌ها در علم اقتصاد است، زیرا خلاقیت و نوآوری و بهره وری را به شدت از بین می‌برد.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۰:۱۶

به 10دلیل باید تعرفه واردات خودرو پایین بیاید:
1-باعث ایجاد رقابت میشود.همانطور که تولیدکنندگان گوشی تلفن همراه در داخل موفق به تولید کالای قابل رقابت با مشابه خارجی شده اند.
2-خودروسازان را موطف به پاسخگویی به مطالبات مشتریان می کند.
3-این مردم هستند که بهای گزافی برای خودروهای بی کیفیت داخلی می پردازند بنابراین حق دارند که چنانچه کالای خریداری شده مرغوب نباشد به سراغ مشابه خارجی بروند.
4-ایا شایسته مردم ایران است که خودروهای بی کیفیت با دانش فنی 30سال پیش را سوار شوند ولی مردم تاجیکستان و حتی طبقه متوسط افریقا بتوانند به روزترین خودروهای دنیا را با پول توجیبی بخرند؟
بقیه را خودتون حدس بزنید...

خزاعي۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۴۳

شوراي رقابت ، اگر پيگير حقوق مردم باشي و بتواني با قدرت جلوي انحصار و مافياي خودرو كه حمايت سياسيون و دولتي ها و نمايندگان را به همراه دارد بايستي ، مطمئن باش كه مردم با تمام قوا به تحريم و نخريدن اين آهن هاي بي كيفيت ادامه خواهند داد

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۳۷

البته پرشیا با داشبورد جدید که نشان دهنده نوع ارتقا است که همین الان اجرا شده است!

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۰:۰۳

توروخدا بگو چرا منفی دادی یعنی نگرفتی که به طعنه گفتم.

مهران۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۳۵

آدم نمیدونه این نماینده ها چیکار میکنن.کار شورای رقابت برای بهبود کیفییت خودرو وکاهش قیمت ودر نتیجه رفاه مردم .ولی نمایندههای مردم! مخالفند.توی مسایل بهداشتو درمان و بیمه ها این همه ملت مشکل دارند.

mohammadreZa۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۴۹

نماینده باید صدای مردم باشد و از حقوق آنها دفاع کند نه این که جان و مال ملت را برای سود سرمایه داران به خطر بیندازد.

مصرف کننده ای که هیچ وقت حق انتخاب نداشته۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۳۳

در مناظره خودروی ملی در تاریخ 92/10/06 عنوان شد که تمام شاغلین مرتبط با صنعت خودرو سازی ایران (مستقیم و غیر مستقیم) 840 هزار نفر می باشد(البته اگر این هم از آن آمارهای باسمه ای نباشد)و دیده میشود که برای اشتغال این تعداد نفر ما سالانه 26 هزار نفر را در جاده ها قربانی میکنیم و بعد از این همه سال و این همه قربانی و ارزش قائل نشدن برای جان هموطنان ما صنعت خوذرو سازی ما به آنجا رسیده که می تواند چراغ یک سری پلت فرم خودرو را عوض کرده و نام آنرا خودروی ملی بگذارد. تابناک جان ، جان هر که دوست دارید تحقیق کنید ببینید کدام یک از مسئولین مرتبط با خودرو سازی ایران و حتی خانواده های آنها از خودروی ملی استفاده میکنند. و اینکه تابناک جان یک نظر سنجی برگزار کنید تا مشخص شود که چند درصد مردم اگر حق انتخاب خودروی خارجی (با قیمت های معمول آنها در دنیا) را داشتند باز از خودرو ملی استفاده می کردند .

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۲۵

درود بررضا شیوا حق مردم رو بگیر
÷

محمد۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۲۴

دوست عزیز دلت خوشه ها! کدوم ذهن؟! مردم ایران حافظشون کوتاه مدته!

یک دوست۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۱۶

احسن اقای شیوا مطمئن باشید انهاکه ازافزایش تعرفه حمایتمیکنند همراه ملت نیستند باز هم انتخابات خواهد رسید وعده وعیدهای سر خرمن خواهدرسید

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۱۰

من اگر تیکه تیکه بشم و77باره از چرخ گوشت. ردم کنن پول به خودروساز اونم ایرانیش نمیدم والله اگر مردم همت کنن نخرند این ارابه های مرگو خیلی مشکلات حل میشه. همه جای دنیا یکی بخر دو تا ببره اینجا زور چپونی سرجدت. اینو سانسورنکن تابناک عزیز مگه ما ایرانیا چیمون از برادران کشورهای همسایه کمتره

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۰۵

این یعنی ترجیح سود عده ای اندک به امنیت، رفاه و اقتصاد مردم بی نوا.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۵۸

حتی همین تعرفه ای شورای رقابت هم زیاده

سعید۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۴۹

همیشه میگن میخواهیم براشون زنگ خطر به صدا در بیاریم ولی هیچ وقت ما صدای این زنگو نشنیدیم ..

محمود۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۴۸

چطور مسولین برای صرفه جویی و آلودگی هوا زورشون به مردم می رسه و بنزین را گران می کنند ولی زورشون به خوروسازهای پرمصرف و پر هزینه و بی کیفیت وآدم کش نمی رسه ؟!!!!

مرتضی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۷:۲۸

تا وقتی که مردم خودروهای بیکیفیت را به بالاترین قیمت میخرند وضع به همین صورته

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۵۲

این یعنی ترجیح سود عده ای اندک به امنیت، رفاه و اقتصاد مردم بی نوا.

علی حاجیانی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۵۲

من نمیدونم مسئولان چرا صدای مردم نمیشنوند تابناک بیا ی نظر سنجی عمومی برگزار کن ببین چقدر مردم از وضعیت خودروهای داخلی ناراضین

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۴۷

منم از كيفيت وقيمت خودروهاي داخلي راضي نيستم ولي تضميني هست كه بر واردات نظارتي باشه؟يا خودروهاي چيني وارد ميشن و اينم ميشه رانت براي عده اي ديگه؟ آيا كسي پاسخگوي خودروهاي هوو و خساراتيكه به مردم زد،بود؟

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۳۶

جناب شیوا به درستی توجه دارند که ام وی ام و لیفان و بقیه موارد مشابه جزو تولیدات داخل نیستند ولی توجه ندارند که دارند از فضای تسهیل تعرفه ای استفاده می کنند و خودرو به بازار داخل می فروشند.
بنا براین در یک تناقض مانده ایم که آیا اینها انحصار بازار را شکسته اند یا به واقع انحصار گرایان خاموش بازار خودرو اینها هستند

حسن خانی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۳۱

در بازار خودرو خارجی باید بسته شوذ چرا شرکای کمپانی های خارجی در کشور اردو زده اند ولباس ایرانی تن وبه فارسی سخن می گویند

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۶:۳۰

حل مشکل آلودگی هوای تهران فقط یک راه حل دارد و آن استفاده از ماشینهای با مصرف پایین شهری است که در حد 3 لیتر می باشد. از هر نظر کاهش مصرف سوخت به نفع امنیت ملی است چه از نظر آلودگی چه از نظر وابستگی به واردات بنزین و این کار با خودروهای داخلی امکان پذیر نیست. چرا همه چیز از دیدگاه امنیت ملی مورد بررسی قرار می گیرد الا این موضوع مهم.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۵:۰۲

بزك نمير بهار ميآد خربزه با خيار ميآد

شهرام۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۳۲

چرا همش میگین صنعت خودرو این که صنعت نیست شده یک بنگاه برای عده ای خاص. خوب شد با تحریمها فهمیدیم که خودرو سازی داخلی یعنی کلاهبرداری از مردم وگرنه شرکتهای به اصطلاح خودرو سازی اینقدر تولیداتشان به شدت افت نمی کرد.الان هم باز میخان قطعات از خارج وارد کنند و دوباره همون کلاه را بدوزند که مردم سوار شوند دیگه بسه یکی به داد مردم برسه

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۵:۵۵

مردم باید به اگاهی برسند تحریم کنند

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۳۲

همش میگن سال
آینده آخرین فرصت به خودرو سازهاست.بابااین سال آینده نیومد؟ هیچوقت اینطوری درست نمیشه بکنید این دندون لق رو.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۰۴

داداش به عمر بنده وجنابعالی و نوه ها و نبیرهایمان قدنمی دهد در سال 3014 درست میشه

مصطفی۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۲۸

خواهشا واردات خودرو های چینی بی هویت فاقد استاندار های ایمنی جهانی هم ممنوع بشه

تا کی ثروت ما ایرانی باید هدر بره ؟؟؟

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۹:۳۱

خودروهای آشغال چینی را به چهار برابر قیمت میفروشند .

شهرام۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۲۶

از تابناک خواهش میکنم یک نظر سنجی در همین رابطه تو صفحه اصلی بزاره تا این رانت خوار ها بفهمند حرف مردم چیه . دوستانی هم که موافقند لطفا این کامنت را تایید کنند .

حمید رضا۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۲۳

من که حدود یک سال هست ماشینم را فروختم، حاضر هم نیستم یک ریال بابت این خودروهای داخلی پرداخت کنم.حمایت از چه قشری باید کرد، خودرو ساز!!!!که خودروی بیست سال پیش را به قیمت بیست سال آینده میفروشه.کیقیت هم که نگو

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۲۱:۰۸

درود بر شما برادر عزیز وتشکر. مردم با هم متحدشوید وجلوی این فسادبزرگ خودروسازنماها رابگیرید از تابناک عزیز هم مثل همیشه میخواهیم در اطلاع رسانی فریاد مردم به مسئولین همکاری کند و نگذراند عدهای معدود با کم فروشی با جان ومال وشعور مردم ایران بازی کنندلیاقت مردم ایران بهترین است

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۲۲

پراید تو مصر 10.5 میلیون فروخته میشه واسه ما 19.5 میلیون
تابناک در این باره بنویس مردم بدونن چطور مورد سو استفاده قرار گرفتن

آشنا۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۳۶

از تابناک بی زبون چه توقعی داری. میخوای تابناک رو هم درگیر کنی .

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۱۸

امان از جيره خواری و رانت

آشنا۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۰۸

کار هر کی که باشه دوست مردم نیست.
بیچاره مردم !! هیچ کس این مردم رو دوست نداره .

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۵:۳۷

با جمله ی آخرتون تا ابد موافقم .

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۰۵

این یعنی ترجیح سود عده ای اندک به امنیت، رفاه و اقتصاد مردم بی نوا.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۴:۰۰

گردن کلفتها رو فراموش نکنید.

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۲:۴۵

رانت خواران محترم . فکر می کنید چه کسانی از بازار انحصاری سود می برند ؟

ناشناس۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۸:۲۵

چه كساني از واردات سود مي برند؟ از دسته بيل و چوب بستني تا خودروهاي آنچناني

kia۱۳۹۲/۱۱/۲۸ ۱۵:۰۰

مگه خوب زیستن حق ما نیست
همه میگن ارزانترین برق ،گاز،بنزین،نیروی کار رو داریم ولی باید خودروی بی کیفیت با قیمت اونور اب سوار شیم .... خدا رحمت کنه .....

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.