دامنه نگرانیها از مصرف روغن «پالم» در صنایع غذایی و لبنیات به «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان» نیز رسید و رییس این انجمن با تاکید بر اینکه «هشتماه قبل در قالب دو نامه، به وزارت بهداشت در رابطه با وجود روغن «پالم» در فرآوردههای لبنی هشدار داده بودیم»، گفت: «دولت باید بهسرعت نام تولیدکنندگان متخلف محصولات لبنی را اعلام کرده و سلامت مصرفکنندگان را وجهالمصالحه قرار ندهد.»
به گزارش شرق، این اتفاق و اعلام هشدارهای مسوولان دولتی در شرایطی است که همزمان روز گذشته رییس «انجمن صنفی روغن نباتی» اعلام کرد: «استفاده از روغن «پالم» به میزان مجاز تعیینشده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیچگونه ضرر و زیانی برای سلامت مردم ندارد و بسته به میزان مصرف خانوارها و میزان اسیدهای ترانس میتواند برای سلامت مردم مضر باشد.»
با این حال مسیح انصاری، رییس «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان» با بیان اینکه «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان هشتماه قبل در رابطه با استفاده از روغن «پالم» در فرآوردههای لبنی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشدار داده بود،» گفت: «متاسفانه باوجود اینکه دوبار به این وزارتخانه هشدار داده بودیم، اما وزارت بهداشت پاسخی به این هشدار نداد و به یکباره وزیر بهداشت، سخن از استفاده از روغنهای «پالم» در فرآوردههای لبنی داد.» رییس «انجمن حمایت از حقوق مصرفکنندگان» افزود: «نکته حایزاهمیت این است که اگر روغن «پالم» در فرآوردههای لبنی بهکار میرود، چرا تاکنون به صراحت به مردم گفته نشده یا اینکه اگر استفاده از این روغنها استاندارد است، چرا تاکنون آگاهیرسانی کافی به مردم در این زمینه صورت نگرفته که در خریدهای خود به آن توجه داشته باشند؟»
هشدار و نگرانیهای مسوولان دولتی در رابطه با استفاده و مصرف روغن «پالم» تنها مختص به مسوولان دولتی است. چراکه فعالان بخش خصوصی معتقدند میزان «پالم» مصرفی نهتنها سرطانزا نیست، بلکه عنوان میکنند، اختلافی میان روغن «سویا» و «آفتابگردان» با «پالم» وجود ندارد.
در همین رابطه محمد قبله، رییس «انجمن صنفی روغن نباتی» با بیان اینکه «30 درصد از ترکیبات روغن سرخکردنی به روغن «پالم» اختصاص دارد،» در پاسخ به این سوال که گفته میشود پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به کارخانههای صنایع غذایی اجازه داده شد تا برای کاهش قیمت تمامشده تولید از روغن «پالم» استفاده کنند، گفت: «از این موضوع اطلاعی ندارم.» دبیر «انجمن صنفی روغن نباتی» در پاسخ به این سوال که گفته میشود 95درصد روغن «پالم» وارداتی، در صنعت روغننباتی مورد استفاده قرار میگیرد و بقیه آن در صنایع لبنی مصرف میشود، نیز گفت: «از نظر ما صددرصد روغن «پالم» وارداتی، وارد صنعت روغن میشود، زیرا ما تولیدکننده روغن هستیم و اگر قرار باشد روغنی به صنایعی دیگر وارد شود، باید توسط صنعت روغننباتی تولید شود». وی در واکنش به این سخنان وزیر بهداشت که گفته بود «روغن پالم سرطانزاست»، نیز گفت: «چه تفاوتی بین روغن «پالم» و «سویا» وجود دارد که «پالم» را سرطانزا میدانند، اختلاف روغن «سویا» و «آفتابگردان» با «پالم» از نظر ترکیبات چه چیزی است که وزیر بهداشت، روغن «پالم» را سرطانزا میداند؟»
وی ادامه داد: «درخواستهایی از دانشگاههای علوم پزشکی داشتهایم که میخواستند بهجای روغن مایع به آنها روغن جامد ارایه دهیم، در چنین شرایطی وزارت بهداشت باید فرهنگسازی لازم را در مورد مصرف روغن و میزان آن انجام دهد و درعینحال، با متخلفان نیز برخورد شود، نه اینکه با برخی اظهارنظرها باعث کاهش مصرف لبنیات در بین مردم شوند». وی تاکید کرد: «بهجز وزیر بهداشت، از هیچ شخصی نشنیدهایم که روغن «پالم» سرطانزاست.»