آخرین خبرتصاویر ناوگروه تئودور روزولت در مسیر خاورمیانه؛ کی می‌رسد؟
1بازدید
۱۰۰

اینفوگرافی: ۳۷ روز تا بحران باقی مانده و ما هنوز خوابیم!

همانقدر که برای ما سخت است الگوی مصرفمان را تغییر داده و یاد بگیریم کمتر از کولر بهره بگیریم، سخت است در حمام کردن و شست‌وشو آب کمتری مصرف کنیم و... و خلاصه سخت است چهل لیتر آبی را که بیشتر از جهانیان در روز مصرف می‌کنیم، کاهش دهیم، برای مسئولانمان هم سخت است که به اصلاح امور فکر کرده و به فکر راهکارهای عجیبی چون...

اینفوگرافی: ۳۷ روز تا بحران باقی مانده و ما هنوز خوابیم!
«ذخيره آبی سدهای لار و لتيان در استان تهران به فصل پاييز نمی‌رسد»؛ به توجه به سال گرمی که در آنیم، به نظر می‌رسد، هیچ توضیحی برای رساندن معنای این جمله نیاز نباشد، ولی اوضاع و احوال ما چیز دیگری را نشان می‌دهد.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که پیش بینی ناسا به حقیقت پیوسته و کاهش بارندگی‌ها در یکی دو سال اخیر، خشکسالی همیشگی اقلیم کشورمان را به بحرانی بی‌سابقه رهنمون می‌سازد، اینقدر همه چیز در خاطرمان امن و امان به نظر می‌رسد که حتی روزشمار اتمام آب سد‌ها هم نتوانسته تغییری در آن پدید آورد.

چند روز پیش، زمانی که محمد پرورش، مدیرعامل آبفای پایتخت (شرکت آب و فاضلاب تهران) ذخیره آب سدهای لار و لتیان را برای تأمین آب کمتر از چهل روز مناسب دانست و ذکر کرد که تداوم روند مدیریت آب هم نخواهد توانست ذخایر این سد‌ها را تا پاییز، فصل بارندگی، تداوم بخشد، شاید خیلی‌هایمان گمان می‌کردیم که ولوله‌ای در شهر بر پا شود ولی نشد.

شاید تأثیر سخنان چند ماهه مسئولان در این باره باشد که بحران آب به موضوعی خطرناک ولی روزمره تبدیل شده که کسی از وقوع آن نگران نیست و شاید هم ریشه آرامش جامعه با وجود چنین خبر شومی را باید در جاهای دیگر جست‌وجو کرد، ولی عامل بی‌تفاوتی هر چه هست، هیچ توفیری در ماجرا نخواهد داشت.

آنچه اکنون اهمیت دارد، این است که اگر حدود ده میلیون ساکن تهران و جمعیتی بیش از این در استان البرز و دیگر شهرستان‌های استان تهران تا یک ماه آینده با بی‌آبی روبه رو نشوند، این مشکل در روزگار خنک شده (به نسبت این روز‌ها) پایان فصل تابستان خود را با قدرت نشان خواهد داد و با نگاه دوراندیشانه، بلایی به مراتب بد‌تر برای سال آینده برایمان تدارک خواهد دید، زیرا همه می‌دانیم فصل بارندگی‌های پیش رو، اگر با کاهش همراه نشود، به ثبات وضعیتی مشابه امسال خواهد رسید.

{$sepehr_album_13039}

بدین ترتیب، می‌توان نتیجه گرفت دیر یا زود، ناگزیر از تغییر رویه خود هستیم و راه گریزی جز «ریاضت ملی» نداریم. چه بسا آنقدر که بد نباشد برای احیای قنات‌ها فکری کنیم و به گذشته‌ها سرک بکشیم؛ به تهران پنجاه، شصت سال پیش که با آن جمعیت لاغر، پانصد قنات داشت و حالا که بسیار فربه شده، قنات‌هایش را برج‌های بلند کور کرده و با کمک پمپ‌های فوق مدرن خارجی، رقابت مکش آب در آن جاری و ساری است.

البته راه‌های ساده تری هم هست. همانقدر که برای ما سخت است الگوی مصرفمان را تغییر دهیم و یاد بگیریم به جای شیر آب باز، با یک لیوان دهانمان را پس از مسواک بشوییم، سخت است کمتر از کولر بهره بگیریم و در مصرف آب صرفه جویی کنیم، سخت است در حمام کردن و شست‌وشو آب کمتری مصرف کنیم و خلاصه سخت است چهل لیتر آبی را که بیشتر از جهانیان در روز مصرف می‌کنیم، کاهش دهیم، برای مسئولانمان هم سخت است که به اصلاح امور اندیشیده و به فکر راهکارهای عجیبی چون واردات آب از کشورهای همسایه نیفتند.

همانقدر که برای ما دشوار است، می‌توان کمتر فرش و خودرو شست، برای مسئولان هم دشوار است که راهکاری فوری و فوتی برای حل مشکل نشست شدید آب در شبکه توزیع بیابند و برای نمونه، با تدابیری چون ارزان کردن نرخ برق، میزان استفاده از وسیله‌ای چون کولر آبی را کاهش دهند؛ راهی برای جایگزینی شیرهای آب فرسوده بیابند و نمونه‌های اهرمی را جایگزین انواع پیچی آن کنند، فرهنگ مصرف را آموزش دهند و... .

همه این‌ها را می‌شود از بی‌آبی شدیدی دریافت که روز به روز بر گستره آن افزوده می‌شود و هیچ گونه نشانه‌ای از بیداری مسئولان و جامعه در پس آن نمی‌توان یافت. گویی همگی خوابیم و در خوابمان خبری از بی‌آبی نیست که اگر بود، شاید پریشان برمی‌خاستیم و دنبال جرعه‌ای می‌گشتیم که شاید یک ماه و نیم بعد، نایاب شده باشد!

تابناک

تابناک

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۵۳

فقط افزایش قیمت اب می توتند مصرف ان را پایین بیاورد.

شاهده۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۱۳

باسلام:از کودکی به ما می گفتند

علی رضائی۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۴:۳۱

مشکل اساسی آپارتمانهایی هستند که حق شارژ ناعادلانه می پردازند و برای تلافی آب فراوان مصرف می کنند.

شهرام۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۳:۵۸

روزی برسه که مجبور بشیم آب فاضلاب را تصفیه کنیم و بخوریم وای بر ما

آرش۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۵۴

عزیزم مشکل از کولرو حمامو این چیزا نیست. مشکل از اسرافه. اسراف میدونی ینی چی؟ ینی استخرهای چند هزار لیتریه بالاشهری ها. ینی باز گذاشتن شیر آب و حرف زدن با تلفن. ینی سیستم های قدیمی و سنتی آبیاری مزارع و ...

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۴۱

بهتر است در مجتمع های مسکونی از شیرهای آب هوشمند استفاده کرد تا موقع شستن دستها و ظروف هر وقت نیاز بود از آب استفاده کنیم همچنین در راه پله ها نیز از لامپهای حسگر استفاده کرد تا در زمان حضور افراد لامپ
روشن شود و بیدلیل از شب تا صبح این لامپها روشن نماند .

حجت۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۱۰

طرف پول نون شبشو نداره بره شیر برقی بخره؟
خوشی هااا

ایرانی بدبخت۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۱۹

به نظر من همونطوری که کمربند ایمنی برای ماشین ها اجبار شد و بعد به صورت فرهنگ در اومد ، بهتر که برای استفاده از آب ، از شیرهای هوشمند استفاده کنیم.. تمام شیرهای قدیمی و جمع کنن و از این نوع شیرها استفاده بشه...

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۹:۴۵

من از مدت ها پیش صرفه جویی از خودم شروع کردم و امید وارم که همشری های گرامی زود به خودشون بیان نگن من یه نفر چه تاثیری داره

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۹:۰۵

محمد جعفر عامل MI6

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۹:۰۳

1- من اخيراً شير حمام را اهرمي كردم و در هنگام استحمام شير آْب را در مواقعي مي‌بندم، با توجه به اينكه تهيه اين نوع شير (عليرغم قيمت نه چندان زياد) براي برخي شهروندان ممكن نيست و برخي نيز اين كار را ضروري نمي‌دانند، پيشنهاد مي‌شود كه شركت آبفاي تهران براي اين شيرها يارانه بدهد تا مردم تشويق شوند به تعويض آن، سپس با ياري از رسانه‌ها فرهنگ‌سازي كنند.
2- مشوقين افزايش جمعيت پاسخ بدهند كه با كدام آب مي‌خواهند جمعيت ايران را دو برابر كنند؟

حجت۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۱۰

همین چندرغاز پولی که دادن رو قطع نکنن صلوات بفرست

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۵۹

شما نقش شهرداری و پیمانکارانشون رو در اتلاف آب فراموش کرده اید.

كسري۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۴۹

اگر طرح تفكيك كنتور هاي آب اجرا شود حداقل 30 درصد صرفه جوئي در مصرف خواهيم داشت.

حجت۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۱۱

اونوقت پول این انشعاباتو که کم هم نیست کی می ده؟

خبرخوان۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۳۵

گویی همگی خوابیم، خیلی جمله قشنگی بود

یک مسئول۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۳۳

حالا کو تا 37 روز دیگه!!!!!!!!!!!!!

محمد۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۳۲

اگر واقعا راست می گی آب جاهایی که مهم نیست قطع کنید مثل کارواشها

مهدی۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۸:۲۶

به نقل از یکی از اساتید دانشگاه:
بیش از 30 % آب شهری تهران به علت فرسودگی لوله های انتقال آب به هدر می رود!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۷:۵۳

اگه آب جیره بندی بشه، اونوقت کی جواب استخر بچه مایه دارهای شمال شهر و میده؟

مسعود۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۶:۴۵

راه حل ! دوباره اجازه ساخت وساز در تهرا ن را آسانتر بگیرید همه مشکلات مملکت درست میشود!!! یک تهرونی

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۳۵

"تهرونی"؟!!

مهرداد۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۵:۰۳

با تشکر از تابناک.
خواهشمندم بجای‌واژه بیگانه «اینفوگرافی» از واژه پارسی « داده نمایی» استفاده کنید.

مش قربون۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۱:۴۲

آب چینی؟؟؟!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۱۴

حدود 50 درصد مصرف آب مربوط میشه به اتلاف آب در مسیر انتقال که همش از فرسودگی لوله های آب ناشی می شود. ای کاش به جای ایده هایی همچون ارزان کردن برق (که کمی غیر منطقی است) از مسئولین می خواستید فکر به حال نشتی شبکه انتقال کنند.

مصطفی۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۲:۰۹

شما این رو از کجا می دونین اقای مهندس ؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۱۰

به منظور صرفه جویی، برای جداکردن کنتورهای آب مجتمع مسکونی به سازمان آب مراجعه کردیم. گفتند به نفع شما نیست ! چرا که اکنون یک آبونمان می دهید اما در صورت جداسازی باید به ازای هر کنتور، آبونمان جداگانه بدهید!

علی۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۸

فعلا اولویت نمایندگام ما شده استیضاح وزیری چند ماهه..ببینیم اینان چگونه با اساسی ترین نیاز مردم بی توجهی میکنند

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۷

وقتی با اب شهری وشرب ماشین میشورن و ......
مشترکین پر مصرف شناسایی و جریمه درست وحسابی بشن و در مرحله تکرار انشعاب ابشون قطع بشه

شاپور۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۶

ببخشید یکم کم سوادم اما می خوام بگم نمیشه آب از چین وارد کنیم.پرس وجو کنید شاید به نتیجه رسیدیم.

محمد نکونام۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۵۸

آیا می دانستید فارق از بحث های سیاسی جنگ های سوریه وعراق ودر آینده شاید ترکیه یک علت استراتژیک دارد و آن چیزی نیست جز بحران کمبود آب دراین منطقه اواین مساله هشت سال پیش پیشبینی شده بود واساسا از نظر تئوری جنگ در قرن بیستم بیشتر جنگ ها علت استراتژیکی دارند تا سیاسی.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۲۰:۰۱

فارغ پسرم فارغ

حجت۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۵۵

همچین می گین کولر که کسی ندونه فکر می کنه ملت 365 روز سال کولرشون روشنه. برادر من بیشتر شهرا فقط تابستون کولر دارن.
می خواین قبضا رو گرون کنین روراست باشین. این همه آسمون ریسمون به هم بافتن نداره

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۱۵

١٠سال ديگه جنگ سر آب خواهد بود نه نفت.

علی۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۰۷

سلام حضرات میزان مصرف اب برای مصرف شرب وبهداشتی در ایران حدود دو درصد میباشد فکری برای بقیه مصارف کنید.

دیوونه۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۵۸

تا 15روز دیگه درست میشه تقریبا

hossein۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۵۳

برای من سالها است این سوال مطرح است که وقتی ما منایع تامین آب را در استان میدانیم چرا موضوعات زیر را هیچوقت مدنظر نمی گیریم:
1- در تمام دنیا توسعه شهرها و برنامه گسترش آن با تامین آب و برق و .... ارتباط مستقیم دارد ، چرا این روند در کشور ما تغییر نمی کند ؟
2- وقتی ما می دانیم که در واقع با توجه به اثرات بسیار نامطلوب کولر آبی بر سلامتی چرا این قدر تبلیغ استفاده از این وسیله نا کارآمد را میکنیم و شرایطی را مانند جنوب و شمال فراهم نمی اوریم که مردم در تهران و شهرهای دیگر از وسایل سرمایشی مناسب تر سود ببرند .

حجت۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۱۴

جهت اطلاع شما، کولر آبی بهترین وسیله برای مناطق گرم و خشکه که علاوه بر اینکه در مصرف برق (به دلیل اینکه گرمای هوا باعث تبخیر آب و خنک شدن می شود) صرفه جویی می شود؛ از خشکی هوا به دلیل تزریق بخار آب هم می کاهد.

رضا تبریزی۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۴۲

موضوع بسیار مهم و حساسی است و بهترین راه مقابله با آن راهنمایی و آموزش همگانی از طریق صدا و سیما است هم برای عموم مردم هم برای مسئولان مربوطه!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۴

بهترین راه مقابله یه کار برای شما درست کنیم.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۵۶

آقای سیما که مشغول پخش آگهی بازرگانی هستند برای کار فرهنگی وقت ندارند .

علیرضا۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۴۲

در اینکه مردم باید صرفه جویی کنند شکی نیست اما وقتی طبق آمار بیش از 60 درصد آب کشور در کشاورزی مصرف میشه چرا برای مدیریت آن اقدامی نمیشه؟ مدیریت زمین های کشاورزی که به مراتب راحت تر از مدیریت آب شهری هست.

برای مثال چرا در شهر اصفهان و حاشیه آن که مناطق شرقیش در خشک سالی دست و پا می زنند اجازه کاشت برنج میدن؟
شما فقط به حاشیه زاینده رود که خشک بیایید و ببینید چقدر برنج کاشتن و اینها را با آب چاه(که بازگشتش تقریبا ناممکن هست) به آب می بندند.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۴۴

60 درصد نه 92 درصد

غضنفر۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۱۰

بجای کشت برنج صرفه با واردات است چه دلیل دارد ..اصفهانی ها برنج کشت کنند .راست میگه هر 100 متری یک حلقه چاه زده شده ..جالبه تمام کشاورزانشان دو شغله هستند .

آشنا۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۳۶

بیشتر ما ایرانی ها به بد مصرف کردن و اسراف عادت کرده ایم. 4 نسل بعد هم همینیم که هستیم. اسراف کننده و پر حرف !!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۳۲

نه جانم اصراف درسته

نادر۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۵۸

همون اسراف درسته عزیز

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۲۳

اسراف

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۱۷

اصراف یا اسراف؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۳۳

ما به بحران عادت کردیم برای همین همه خواب هستیم.

علی۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۳۳

تابی چرا مسئله انقدر بزرگش میکنی اگه کم آبی بود پس چرا دریاچه چیتگر پر آب میکنند؟!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۲۹

مردم درست آب مصرف میکنند کافیه ۱۹۰ لیتر رو ضرب در شش دهم کنید تا مصرف واقعی مردم مشخص بشه، مردم فقط ۱۲۰ لیتر آب مصرف میکنند یعنی حتی کمتر از استاندارد جهانی الباقی آب در شبکه فرسوده توضیع آب از دست میره! حالا هی به مردم بگید صرفه جویی کنند!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۵۸

اداره جات و کارخانجات و پادگانها ازهمه بیشتر آب مصرف میکنند باچشم خود داخل اداره ای دیدم که شلنگ آب را گرفته بود روی کف فرش پارکینگ و بی خیال ایستاده بود با همکارش صحبت میکرد بعد هم شیلنگ را انداخت روی زمین ورفت ....حالا بیا صرفه جویی کن .؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۵۳

توزیع

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۲۷

1- راه حل : می تونید از ابادان اب بکشید
2- فقط اب ما اینجا خیلی بد کیفیت و الوده است
3- راه حل : می تونید انجا این اب هم تصفیه کنید
4-راه حل : ما می توانیم بدون اب زندگی کنیم همینطور که در گردوخاک ، بی امکاناتی و مشکلات گذشته زندگی کردیم
و امیدوارم هیچ وقت شما عزیزان تهرانی با مشکلی روبرو نشوید

شیرازی۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۱:۰۰

چرا این برادران و خواهران آبادانی چشم دیدن تهرانی ها رو ندارند ؟یادمه توفان هم که اومده تهران خیلی گفته بودن دلشون خنک شده

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۲۳

چشمشون کور به جای خرج الکی برن اب شیرین کنن

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۰:۰۵

.یک راه حل ....سازمان آب روزانه 1 ساعت آب را در شبکه باز بگذارد بعد . به جایش 1شل آب معدنی مجانی بدهند درب منازل برای آشامیدن بدهد.....تا هرکس خودش مدیریت کند

محمد جعفر۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۲۱

آب باید گران شود، هر چه نایاب تر شود باید گران تر شود، تا یک حداقلی از مصرف قیمت کم باشه برای مصرف کنندگان صرفه جو و بیشتر از اون به صورت نافورمی تصاعدی بره بالا.


بدون گران شدن الگوی مصرف حدود 20 سال طول می کشه که عوض شه. کار فرهنگی با چهارتا کلیپ و نصیحت قابل نتیجه گیری نیست.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۵:۴۶

می شه الکی تز ندی مهندس؟

hassan۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۱۸

آقا چرا سیاه نمایی می کنید!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۱۵

تهران به اندازه 5 میلیون آب و هوا دارد نه بیشتر...........

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۱۰:۰۶

2 میلیون

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۱۵

حتی نظرات مردم را پخش نمیکنید

هومن۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۱۳

واقعا كاش بجاي اين همه مصرف زياد آب يكم تو كار و تلاش خبره بوديم
نميدونم چرا هنوز نميدونيم كه اسراف گناهه؟!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۱۳

وای بر حماقت همه ما واقعا خوابیم!

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۱۵

حماقت خودت با دیگران جمع نبند لطفا.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۲:۰۲

فکر میکنم در ایران قیمت خدمات بر عکس هستش. مخابرات که باید از همه کمتر و آب از همه گرانتر باشد.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۱:۵۷

راه کار های خیلی خوبی وجود داره ولی وقتی کامنتها را باز نمیکنید چه فایده

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۱:۵۶

کسی بفکر مردم نیست بیایید خودمان نماز باران بخوانیم

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۶ ۰۹:۴۰

اگر فرهنگ مصرفمان را درست کنیم نیازی به نماز باران نیست. خداوند نعمتش را به ما داده حالا ما بلد نیستیم درست از آن استفاده کنیم مقصر خودمانیم.

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۱:۵۴

مسولین ما همیشه حوابند

ابراهیم/تبریز۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۳:۰۲

مردم ما هم خوابند

ناشناس۱۳۹۳/۰۵/۲۵ ۲۱:۵۲

این دیگه چه ربطی به تحریم و جنگ دشمن داره ؟
فرهنگمون در خیلی زمینه ها جلو و در زمینه های بیش تری افتضاحه
الکی دم از اصلاح دولت و جامعه میزنیم
درحالی که در کار خانه ی خود مانده ایم
ما تحریم هم نمیشدیم وضعمون همین بود
الکی هم دم از ایرنی و اریایی بودن مسلمان بودن میزنیم

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.