روش سنتی ساخت انگشتر هنوز در کارگاهها مرسوم است و بر خلاف روشهای ماشینی، هم نیروی کار و هم زمان بیشتری میخواهد.
نخستین گام برای شکلگیری یک انگشتر این است که مدلهای انگشتر بنا به طرحی که از پیش آماده شده، در قالب ماسهتر طراحی میشود. بعد از اینکه قالبها آماده شد نقره را در بتهچینی ذوب و بعد آن را در قالب ریخته و پس از سرد شدن آن را از قالب جدا میکنند. سوهان کاری انگشترها مرحله حساسی است که باید با دقت انجام گیرد. برای سوهان کاری معمولا از سوهان معمولی استفاده میشود که قسمتهای ضخیم رکاب را با آن سوهان میزنند.
قسمتهای ظریف و گوشههای ریز رکاب هم با موتور سمباده صیقل پیدا میکند. مخراج کاری آخرین مرحله از ساخت انگشتر است که سنگ سفارش داده شده بر رکاب سوار میشود و اگر طرح خاصی نیاز باشد همان موقع با اره و دستگاه فرز روی رکاب نقش بسته میشود. بعد از آن انگشترها سایز میشوند تا بهدست سفارشدهنده بنشینند.