یک متخصص تغذیه به بیان توصیههای تغذیهای برای داوطلبان کنکور پرداخت.
به گزارش میزان، علی میلانی در خصوص نکات تغذیهای که داوطلبان کنکور قبل از آزمون باید رعایت کنند، گفت: توصیه میشود داوطلبان شب قبل از کنکور از مصرف خوراکیهایی جدید و مواد غذایی که تا کنون آنها را استفاده نکرده اند، بپرهیزند چرا که ممکن است گوارش این افراد با این مواد آشنایی نداشته باشد و نسبت به آنها واکنش نشان دهد و همچنین احتمال دارد مصرف این خوراکیها داوطلب را با عوارض آلرژیک مواجه کند.
وی ضمن اشاره به اینکه غذایی که داوطلبان شب کنکور مصرف میکنند، نباید دارای مقدار زیادی چربی باشد چرا که مواد غذایی چرب دیرتر از معده عبور میکنند و موجب اختلال در خواب میشوند، ادامه داد: استفاده از مواد غذایی که حاوی لبنیات هستند و همچنین استفاده از لبنیات در کنار غذا توصیه میشود چرا که مصرف این مواد غذایی میتواند خواب راحتی را برای داوطلبان به همراه داشته باشد و موجب شود این افراد صبح امتحان وضعیت بهتری داشته باشند.
این پزشک متحصص افزود: از جمله لبنیاتی که به مصرف آنها توصیه میشود میتوان به ماست پروبیوتیک و دوغ اشاره کرد که اثر آرامبخشی بهتری دارند، اما اگر داوطلبان تا کنون از این ترکیبات استفاده نکرده اند، بهتر است شب کنکور از مصرف آنها بپرهیزند و میتوانند چند روز قبل از آزمون مصرف آنها را تجربه کنند و اگر با مشکلی مواجه نشدند، شب کنکور هم از آنها استفاده کنند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: غذایی که داوطلبان شب قبل از کنکور استفاده میکنند بهتر است محتوای پروتئینی حیوانی و حبوبات را با هم داشته باشد نظیر غذاهای سنتی مثل قیمه و قرمه سبزی که حاوی پروتئین گیاهی و حیوانی کنار هم هستند و همچنین این افراد میتوانند از کربوهیدارتهای پیچیده نظیر نانهای سبوس دار استفاده کنند و یا اگر برنج مصرف میکنند بهتر است برنجی را که همراه با سبزیجات تفت داده شده باشد را نظیر سبزی پلو، لوبیا پلو و شوید پلو بخورند و یا اینکه در کنار غذایشان حتما از گروه سبزیجات نظیر سالاد سبزی و خوردن استفاده کنند.
وی متذکر شد: داوطلبان حتما باید قبل از استفاده از مواد غذایی خام در شستوشوی آنها دقت کنند تا دچار مسومیت نشوند و همچنین آنها باید از خوردن موادغذایی مانده که چند روز از پخت آنها گذشته است، خودداری کنند.
این پزشک متخصص در خصوص تغذیه مناسب برای صبح کنکور توضیح داد: داوطلبان برای صبحانه روز کنکور حتما باید از منبع پروتئینی مناسب ترجیحا تخم مرغ استفاده نمایند که میتواند به صورت آبپز، نیمروی کم روغن یا همراه با سبزیجات نظیر املت مصرف شود و در اولویت بعدی استفاده از پنیر توصیه میشود که پروتئینی خوب و مناسب است و هنگامی که در کنار یک منبع کربوهیدارت نظیر نان سبوس دار قرار میگیرد، موجب تنظیم قند خون و عملکرد بهتر داوطلب حین برگزاری آزمون میگردد.
وی با بیان حتما باید قبل از کنکور از چربیهای خوب و ارزشمند نظیر زیتون و مغزهای خوراکی مانند گردو بادام استفاده شود چرا که سرعت تخیله معده را کنترل میکند و همچنین کمک میکنند تنظیم قند خون به خوبی انجام شود، گفت: مصرف گروههای سبزیجات نظیر ریحان و نعنا هم موجب آرامش داوطلبان میشود و استفاده از آنها در وعده صبحانه مفید است.