آخرین خبرلحظه برخورد مرگبار دو هلی کوپتر
1بازدید

آلمان محموله‌ نيروگاه بوشهر را توقيف كرد

ديپلما‌‌ت‌های غربی در سازمان ملل اعلام کردند که نماينده روسيه در اين سازمان، توقيف کالاهای ارسالی به ايران توسط آلمان را تخطی از قطعنامه‌ شورای امنيت و عملی غيرقابل قبول خواند.

دولت روسيه به دليل توقيف اقلام ارسالی برای نيروگاه اتمي بوشهر، از آلمان به شورای امنيت سازمان ملل متحد شکايت كرد.

به گزارش ايلنا به نقل از رويترز، ديپلما‌‌ت‌های غربی در سازمان ملل اعلام کردند که نماينده روسيه در اين سازمان، توقيف کالاهای ارسالی به ايران توسط آلمان را تخطی از قطعنامه‌ شورای امنيت و عملی غيرقابل قبول خواند.

روسيه پيش از اين نارضايتی خود از توقيف فناوری‌های ارسالی به ايران و بازجويی از افراد مرتبط با محموله‌های ارسالی توسط دولت آلمان را به اطلاع شورای امنيت رسانده بود.

گمرک آلمان در ماه نوامبر سال ۲۰۰۹ ميلادي و ماه ژانويه سال ۲۰۱۰ ميلادي محموله‌های ارسالی روسيه را بازرسي و رايانه‌ها و ماشين‌آلات کنترل کيفيت که به مقصد ايران بارگيری شده بود را توقيف کرد.

بنا بر اين گزارش، نيروگاه اتمي بوشهر هزار مگاواتي و از نوع آب سبک است که در 15 کيلومتري جنوب شهر بوشهر قرار دارد. احداث اين نيروگاه در سال 1974 ميلادي با کمک يک شرکت آلماني آغاز شد اما پس از پيروزي انقلاب اسلامي طرف آلماني حاضر به همکاري با ايران نشد و سرانجام در 25 ماه آگوست سال 1992 ميلادي تهران و مسکو توافق‌نامه جامع همکاري‌هاي هسته‌اي را امضا کردند که براساس آن شرکت روسي «اتم استروي اکسپورت» هشتم ماه ژانويه سال 1995 ميلادي عمليات تکميل نيروگاه بوشهر را برعهده گرفت.

بر اساس نخستين تاريخ مورد توافق ايران و روسيه، قرار بود اين نيروگاه در هشتم ماه جولاي سال 1999 ميلادي تکميل شود اما تاريخ بهره‌برداري از آن تاکنون حدود 10 سال است که به تعويق افتاده است.

هم اکنون اين نيروگاه در مراحل نهايي تکميل است و شرکت پيمانکار روسي بر شمار نيروهاي خود براي افزايش سرعت کار در اين نيروگاه افزوده است.

روسيه همچنين از روز 16 دسامبر سال 2007 ميلادي تحويل سوخت هسته‌‌اي به نيروگاه را آغاز کرد. عرضه‌ سوخت بر اساس توافق‌نامه بين دولتي روسيه و ايران و تحت کنترل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي انجام شد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۶:۴۱

اين سياه بازي روسيه ميباشد.

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۶:۲۵

مگه مسکو به تهران از آلمان می گذره ؟!!!
چرا از آذربایجان یا یا گرجستان یا کشوری در مسیر ارسال نشد !

محمد رضا۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۵:۲۷

مطمئن باشید آلمان با روسیه هماهنگ شک نکنید البته با چند کشور دیگه

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۵:۰۲

این پدر سوخته های روس چرا میفرستن المان که بیاد ایران

رضا امیدوار۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۵:۰۱

تابناک محترم
چندی قبل خبری مبنی بر عمد روسها در ارسال تجهیزات به آلمان برای رفع مسئولیت توقیف زده بودید برای اینکه برای خواننده شبهه ایجاد نشود که روسها صداقت دارند لطفا خبر قبلی را به عنوان خبر تکمیلی تکرارکنید .متشکرم

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۵:۰۰

محموله روسیه به ایران چه ربطی به آلمان داره؟ما که گیج شدیم از این سیاست،نکنه آلمان با ما مرز مشترک داره!

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۴:۵۶

ده سال تعویق آخه چَرا؟؟؟

mohamad۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۴:۳۸

مگر سپاه اعلان نکرد در صورت توقیف یک کشتی ساکت نمیشیند.این بود غیرت یا همه حرفه

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۴:۳۰

آخه روسیه الان شکایت کرده!!

چرا؟۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۴:۰۱

آلمان آمریکا اسراییل روسییه ووو غلطی نمی توانند بکنند بذار بکنند !

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۳:۵۶

به استقبال تحريمها ميرويم. البته با درج خبرهاي قبل.
ظاهرا بدنبال بهانه براي تحريم شدن هستيم.

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۳:۳۴

این خبر مال 6 ماه قبله، چرا منتشر نشده. شما هم شدین مثل صدا و سیمای ضرغامی

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۳:۳۴

روسها اگر خرده شیشه نمی داشتند این اقلام را از راههای ساده تر و مستقیم تر به ایران می فرستادند. ظاهرا روسها مایل نیستند این اقلام را به ایران بدهند آنها را هزاران کیلومتر دورتر برده و منتظرند تا آلمانها جلوی آنرا بگیرند و بعد آنها را مقصر و خود را مظلوم جلوه دهند.

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۳:۲۹

اينها همه اش فيلم خودشون بوده . آلمان با هماهنگي روسيه اقدام به ضبط كرده و با هماهنگي بقيه موضوع به شوراي امنيت رفته . مواضع شوراي امنيت نيز معلومه . نتيجه : راه اندازي نيروگاه بوشهر به تعويق مي افتد . مقصر نيز آلمان .

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۳:۲۷

الان كيو مي خواين خراب كنين؟؟ شماها هم خيلي ضايع هستين ها!

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۴۷

روسیه در پپی این است که همکاری دییگری در عدم راه اندازی نیروگاه بوشهر معرفی کند و فشارها را از روی خود بردارد احتمالا با 5 کشور دیگر به توافق رسیده است و گفته که بهانه دیگری ندارد لذا باید طرف ثالثی وارد میدان شود و بهترین کشور که می توان وارد کرد آلمان است که محموله هائی از انجا به بوشهر ارسال می گردد
بله راه دیگری برای عدم راه اندازی نیروگاه بوشهر پدیدار شد

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۴۵

به نظر می رسد روسیه برنامه دیگری را برای ایران تدارک دیده است کم و بیش روسیه تا کنون مسئولیت تاخیر در راه اندازی را به عهده گرفته است و با توجه به فشارهای وارده از سوی ایران به روسیه اکنون در صدد است این فشارها را با متحدین تقسیم کند احتمالا توافقی بین روسیه و 5 کشور دیگر صورت گرفته است که از این به بعد آلمان مانع راه انداز نیروگاه قلمداد گردد و فشارها از روی روسیه برداشته شود به عبارتی روسیه به 5 کشور دیگر گفته است بهانه دیگری برای عدم راه اندازی نیروگاه بوشهر ندارد لذا ضروری است یک کشور دیگری مداخله و در مانع تراشی سهیم گردد.

اکبر۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۲۳

این هم فیلم روسیه برای فریب ایران است مرگ بر روسیه و مزدوران قاتلش

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۲۲

باید اول دید چرا روسیه از طریقه آلمان می‌خواد محموله رو به ایران بفرسته، خود روس‌ها مخصوصاً میخوان که توقیف بشه

علی۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۲۱

یعنی شما متوجه نمیشید این هم بازی جدید روسیه است البته با همکاری آلمان و صحبت از شکایت هم برای طبیعی نشان دادن موضوع ست. واقعا اگر اینقدر ساده هستیم پس روسیه حق دارد اینجور از ما سواستفاده کند

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۲:۱۴

به ترتیب 8و 6ماه تاخیر در ارایه گزارش !!!!

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۵۵

خب مستقيم بفرستشون ايران چرا دور سرش مي گردونه

محمد رضا۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۴۸

مطمئن باشید روسیه با آلمان در این زمینه هماهنگ شک نکنید با چند کشور دیگه هم هست

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۴۴

اینم یک بهانه دیگر روسیه برای تعویق مجدد

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۴۳

تو بگو بار که از روسیه میخاد بیاد چرا سر آلمان در میاره؟!
مگر نه اینکه میاد همین طور پایین تا به ایران برسه؟ چرا لقمه رو دور سر چرخوندن؟
اینی که گفتی همه داستان نبود .برو خر خودتی

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۳۷

بالاخره روسيه كدوم وره؟ البته پرسيدن نداره معلومه

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۳۵

اين يك كلك روسي است باورنكنيد

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۳۰

برای اثبات حسن نیت کشور برادر- روسیه

سعید۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۸

روسيه اعتراض کرده! و پس از 6ماه به قطعنامه ای که اجازه کنترل و توقیف کشتی های ایرانی را داده رای مثبت داده !!! دم خروس یا قسم حضرت عباس؟؟؟

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۴

برگ سیاه دیگری بر خیانت روسیه

گل آقا۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۲

65 سال بعد ......... بر اساس توافق صورت گرفته شده قرار است نیروگاه بوشهر در نوامبر سال 2075 بر اساس نظارت آزانس به بهره برداری برسد ...........

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۲

این تازه اولشه!

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۲۱

باید همه دنیا قبل از ملت ایران بفهمند. اگر روسیه میسازد چرا در آلمان؟ اینها همشون دستشون یکیه

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۱۸

خودش فرستاده اونجا تا توقیف بشه وگرنه از خزر می فرستاد

علی۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۱۲

اقا اگه این روسیه خائن قصد کمک داره پس چرا به جای استفاده از راه دریایی خزر وسائل را از طریق آلمان فرستاده یا به جای ترکمنستان و ... رفته از آلمان عمل کرده؟؟
بزرگترین خائن به ایران روسیه است بعد آمریکا و انگلیس
اقایان نماینده مجلس حتما این رو می دانند

ناشناس۱۳۸۹/۰۴/۰۸ ۱۱:۰۲

چرا الان خبرشو می نویسین

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.