به گزارش «تابناک»، پور منصور روابط عمومی دامپزشکی استان ایلام ظهر امروز در گفتوگو با فارس گفت: تب مالت جز بیماریهای مشترک بین انسان و دام بوده که عامل بروز آن باکتری به نام بروسلا است.
وی افزود: این بیماری از راههایی مانند مصرف شیر خام و لبنیاتی که از شیر آلوده تهیه میشوند، تماس مستقیم با مخاط و ترشحات دام بیمار و استنشاق هوای آلوده به باکتری انتقال پیدا میکند.
روابط عمومی اداره دامپزشکی بیان کرد: از عوارض بیماری تب مالت میتوان به تب و لرز شدید، خستگی و بیحالی، تورم غدد لنفاوی، التهاب مفاصل، التهاب کبد و کیسه صفرا، تعریق زیاد، تورم سیستم عصبی مرکزی و التهاب کلیه اشاره کرد که در مواردی این عوارض در زنان باردار منجر به سقط جنین میشود.
پورمنصور گفت: تب مالت اگر درمان نشود باعث عفونت مزمن در بدن، نازایی و عقیمی خواهد شد.
وی افزود: بیشترین فصل انتقال بیماری تب مالت در اواخر بهار و اوایل تابستان به خصوص فصل زایش دامها است.
پورمنصور راه اصلی انتقال بیماری تب مالت را از طریق خوراکی عنوان کرد و گفت: زمان استاندارد جوشاندن شیرهای غیر پاستوریزه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در دمای جوش ۶۰ درجه است.
وی در پایان گفت: همچنین گوشت قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در دمای سرد یخچال قرار گیرد تا در صورت آلودگی احتمالی به بیماری تب مالت در فرایند گلیکولیز از بین برود.