رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرتکذیب ادعای تایمز درباره توزیع قرص یُد
4بازدید
۱۶

با تحولات هسته‌ای

سفر محرمانه و اعلام نشده علی باقری به روسیه پس از مذاکرات دوحه/ کیسینجر: بازگشت به برجام خطرناک است/فارین افرز: اگر گفت‌وگو‌های هسته‌ای شکست بخورد، آمریکا چه باید بکند؟

مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۴+۱ در وین ـ که از چندماه پیش به دلیل اختلافات بین تهران و واشنگتن متوقف شده بود ـ سه شنبه این هفته در دوحه قطر از سر گرفته شد و روز چهارشنبه نیز پایان یافت؛ مذاکراتی که در رابطه با نتایج آن خبر‌های متناقضی شنیده می‌شود. در حالی که آمریکا و اروپا اعلام کرده اند مذاکرات شکست خورده، ایران بر این باور دارد که نتیجه مذاکرات شکست نبوده است.

سفر محرمانه و اعلام نشده علی باقری به روسیه پس از مذاکرات دوحه/ کیسینجر: بازگشت به برجام خطرناک است/فارین افرز: اگر گفت‌وگو‌های هسته‌ای شکست بخورد، آمریکا چه باید بکند؟

سفر محرمانه و اعلام نشده علی باقری به روسیه پس از مذاکرات دوحه/ کیسینجر: بازگشت به برجام خطرناک است

بین الملل تابناک: مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۴+۱ در وین ـ که از چندماه پیش به دلیل اختلافات بین تهران و واشنگتن متوقف شده بود ـ سه شنبه این هفته در دوحه قطر از سر گرفته شد و روز چهارشنبه نیز پایان یافت؛ مذاکراتی که در رابطه با نتایج آن خبر‌های متناقضی شنیده می‌شود. در حالی که آمریکا و اروپا اعلام کرده اند مذاکرات شکست خورده، ایران بر این باور دارد که نتیجه مذاکرات شکست نبوده است.

{$smarty_live_blog}


سفر غیرمنتظره و اعلام نشده علی باقری به روسیه

 ساعاتی پیش، نمایندگی روسیه در سازمان های بین المللی در وین در توییتی اعلام کرد که مذاکره کننده ارشد ایران در گفت و گوهای رفع تحریم ها، دیروز (۱۰ تیر) با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرده است.

بر اساس این توییت، میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین و مذاکره کننده ارشد مسکو در گفت و گوهای هسته ای نیز حضور داشته است.

اولیانوف دیشب پیرامون دیدار با باقری کنی با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: این یک تبادل نظر بسیار حرفه‌ای در مورد وضعیت فعلی برجام و چشم‌انداز گفت‌وگوهای وین بود.

وی ادامه داد: ارزیابی من این است که به رغم همه مشکلات، توافق هسته‌ای هنوز قابل احیاست. برای تحقق این امر، آمریکا باید انعطاف بیشتری از خود نشان دهد.

لازم به ذکر است تا پیش از اعلام نمایندگی روسیه در سازمان های بین المللی، سفر باقری به روسیه در هیچ رسانه ای منتشر نشده بود!

بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیر عبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری‌ با ایران پس از اجرای کامل برجام، مانعی برای ادامه گفت‌وگوها نیست، کشورهای غربی به برجسته‌سازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرف‌های آمریکایی در مذاکرات وین مخالفت‌های نماینده‌های کنگره با سیاست‌های دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزه‌های اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه موشکی ایران نمی‌پردازد.

کیسینجر: بازگشت به برجام خطرناک است

«هنری کیسینجر»، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام با ایران را «خطرناک» توصیف کرده است.

کیسینجر ۹۹ ساله در مصاحبه با پایگاه اسپکتیتور از توافق هسته‌ای مذاکره‌ شده در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» با ایران به عنوان توافقی «ناکافی» و «خطرناک» یاد کرد.

او همچنین گفته که از ابتدا مخالف این توافق بوده است و ادامه داد: «نظر من این بود که راستی‌آزمایی وعده‌های ایران بسیار دشوار خواهد بود و گفت‌وگوها الگویی ایجاب می‌کرد که طبق آن پیشرفت هسته‌ای ایران احتمالاً کمی کند می‌شد.»

کیسینجر که یکی از استراتژیست‌های ارشد حوزه سیاست خارجی آمریکاست درباره مذاکرات فعلی برای بازگشت آمریکا به برجام هم گفت: «الان مشکل مذاکرات جاری هسته‌ای این است که بازگشتن به توافقی که از ابتدا ناکافی بود، بسیار خطرناک است.»

کیسینجر و شمار دیگری از سیاستمداران در آمریکا، برجام را از آن جهت که به محدود شدن همه مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی ایران از جمله قدرت منطقه‌ای و قدرت موشکی منجر نمی‌شود، توافقی «ناکافی» می‌دانند.

وزیر خارجه اسبق آمریکا اضافه کرد: «همه نگرانی‌هایی که درباره توافق اصلی داشتم، الان هم دارم. هنوز مفاد آن توافق را ندیده‌ام اما واقعاً هیچ جایگزینی برای حذف قوای هسته‌ای ایران وجود ندارد.»

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۴:۱۷

تحریمهای سازمان ملل و شورای امنیت شروع شده اما ایران هنوز میگه مذاکرات در حال پیشرفته!

بینام۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۴:۰۹

در صورت شکست برجام آمریکا اوضاش بد خیته آمریکا فکری به حال دلارش کند که اینقدر نرود بالا

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۴۰

فعلا که دلار داره روزی نزدیک هزارتومن میره بالا

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۳۲

چرا به سرعت رفته روسیه؟ روسیه چکاره مملکت ماست؟!

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۳۰

توجه کنید که تاب و توان و صبر مردم دیگه تموم شده.برجام آخرین شانسه برای راضی کردن مردم

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۴:۱۵

خب مسئولین هنوز اینطور فکر نمیکنند
در واقع خیلی رو صبر مردم حساب باز کردند

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۲۸

مرگ بر رژیم صهیونیستی
اسقاطیل 15 سال آینده را نخواهد دید

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۲۸

مرگ بر اسرائیل
آیه 82 سوره مائده :
بزرگ ترین و اصلی ترین دشمنان آنان که ایمان آورده اند کافران و یهودیان هستند

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۴۹

آخه چه ربطی داشت !

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۲۶

تبریک به وزارت خارجه که تونست کشور رو به سمت تحریم های بیشتر و حمله های نظامی ببره

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۴۹

تبریک

رضا اهوازی۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۲۵

غرب و بویژه امربکا هر از چند گاهی ژست مذاکره میگیرن و دلار چن درصد ارزان میشه و با اعلام عدم موفقیت در مذاکرات دلار ۱۰ درصد میره بالا و این چیزی نیست جز بازی ران مردم معیشتشون و دلت ما هم که نوسان گیر از این طرح استقبال هم میکنه. بیچاره ملت ایران

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۲۳

آقای ظریف یا عراقچی میتونن این بن بست در مذاکرات رو رفع کنن چون مذاکره کنندگان فعلی تخصصی در کارشون ندارن

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۱۶

علی باقری کنی برای چی رفته مسکو؟

نا شناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۱۵

بالا خره روسیه برای منافع خودش مثل همیشه ما را در باتلاق می اندازد

ناشناس۱۴۰۱/۰۴/۱۱ ۱۳:۱۴

فعلا که معلوم شد یمنی ها هم بدون اجازه پوتین نه موشکی هوا می کنند و نه پهبادی. به محض اینکه عربستان و امارات به خواست پوتین قبول کردند تولید نفت و گاز خود را افزایش ندهند چهار ماه هست حوثی ها و حامیان آنها حتی یک گلوله به طرف عربستان و امارات شلیک نکردند. عربستان می داند به محضی که تولید نفت خود را به نفع آمریکا و اروپا افزایش دهد دوباره آماج حملات یمنی ها قرار خواهد گرفت به همین جهت بایدن باید به عربستان و امارات تضمین بدهد که از آنها دفاع کند تا آنها هم بر خلاف میل ارباب پوتین تولید نفت خود را افزایش دهند

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.