فرآورده های گوشتی 30 درصد گران شد

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی خاطرنشان کرد: «در مدت مشابه سال گذشته میزان تولید 15 تا 20 درصد افزایش یافته بود که امسال کاهش 30 تا 40 درصدی میزان تولید به دلیل گران شدن محصولات و کاهش قدرت خرید مردم پیش بینی می شود.»
کد خبر: ۱۳۱۶۲
|
۱۱ تير ۱۳۸۷ - ۱۶:۲۱ 01 July 2008
|
11262 بازدید
«سال گذشته در بازار گوشت و مرغ حدود 50 درصد افزایش قیمت به وجود آمد ضمن اینکه به طور متوسط، نرخ تورم نیز حدود 20 درصد ارزیابی شده که بر این اساس، میزان افزایش قیمت ها در بازار سوسیس و کالباس کمتر از نرخ تورم سالانه بوده است.»

دبیر انجمن صنایع فرآورده های گوشتی ایران در گفت وگو با سرمایه ضمن بیان مطلب فوق افزود: «بحث تثبیت قیمت ها که از سال 1384 آغاز شد، مشکل اصلی صنایع غذایی کشور محسوب می شود چرا که با اجرای این طرح انجمن ها و اتحادیه های صنعتی از تعیین قیمت ها منع شدند اما از ابتدای سال جاری مذاکراتی با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان برای تعیین قیمت ها در اتحادیه صورت گرفته است.»

مجید افلاکی پیش بینی کرد: «اگر با سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان به توافق برسیم از نیمه دوم سال یا حداقل از دو ماه دیگر، قیمت ها در بازار فرآورده های گوشتی بین 15 تا 18 درصد افزایش خواهد یافت.»

وی با اشاره به توقف فعالیت برخی کارخانه های تولید این فرآورده ها در سال گذشته افزود: «سال گذشته از مجموع 111 کارخانه تولیدکننده سوسیس، کالباس و همبرگر دو کارخانه به دلیل بروز مشکلات ناشی از نوسان قیمت گوشت، کاهش نقدینگی، افزایش نرخ تورم و ... فعالیت خود را متوقف کردند.»

وی ادامه داد: «در حال حاضر حدود 250 کارخانه فرآورده های گوشتی در کشور فعال است که از این تعداد 109 شرکت تولیدکننده سوسیس، کالباس و همبرگر در کشور عضو انجمن بوده و 45 کارخانه دیگر نیز فعال بوده ولی از اعضای انجمن نیستند.»

- افزایش 90 درصدی قیمت گوشت وارداتی

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی با بیان اینکه«قیمت گوشت وارداتی دو برابر شده است»، اعلام کرد: «افزایش 30 درصدی قیمت فرآورده های گوشتی از ابتدای سال به دلیل گران شدن مواد اولیه تولید باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است بنابراین مجبور هستیم در سال جاری میزان تولید را کاهش دهیم.»

محمد موسوی اظهار کرد: «حدود 50 هزار تن از تولید فرآورده های گوشتی در سال جاری به دلیل گرانی مواد اولیه، کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت محصول کاهش خواهد یافت.سال گذشته حدود 350 هزار تن محصولات گوشتی تولید شد که امسال این میزان به حدود 300 هزار تن کاهش می یابد در صورتی که باتوجه به افزایش جمعیت باید میزان تولید افزایش می یافت. افزایش 90 درصدی قیمت گوشت وارداتی، پرداخت نقدی هزینه آن و همچنین افزایش قیمت یورو مشکلاتی در واردات گوشت مورد نیاز این صنعت ایجاد کرده است.»

وی با اشاره به اینکه عدم واردات باعث کسری گوشت و افزایش قیمت گوشت داخلی می شود،تصریح کرد:«گران شدن گوشت و دیگر مواد اولیه تولید باعث افزایش 30 درصدی قیمت فرآورده های گوشتی از ابتدای سال شده است.»

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی خاطرنشان کرد: «در مدت مشابه سال گذشته میزان تولید 15 تا 20 درصد افزایش یافته بود که امسال کاهش 30 تا 40 درصدی میزان تولید به دلیل گران شدن محصولات و کاهش قدرت خرید مردم پیش بینی می شود.»

موسوی تصریح کرد: «در حال حاضر تولید گوشت داخلی با توجه به خشکسالی مقداری افزایش و قیمت آن کاهش یافته است اما با توجه به اینکه دام ها در وزن کم عرضه می شوند، اگر در نیمه دوم سال تدابیر لازم اندیشیده نشود با توجه به افزایش تقاضا،برای تامین گوشت با مشکل مواجه خواهیم شد.»

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی با اشاره به اینکه واردات گوشت اختصاصاً از برزیل انجام می شود، افزود: «مجوز واردات گوشت از کشور هندوستان نیز صادر شده اما هنوز وارداتی انجام نشده است که واردات آن مقرون به صرفه تر از واردات دیگر کشورهاست.»
وی با بیان اینکه نیاز گوشت این صنعت 175 هزار تن است، گفت:«سال گذشته حدود 40 تا 50 هزار تن گوشت وارداتی، حدود 50 هزار تن گوشت مرغ و حدود 70 هزار تن از گوشت دام سنگین داخلی برای تولید استفاده شده است که در سال جاری به دلیل روبه رو شدن با گرانی مواد اولیه توان واردات 50 هزار تن گوشت نیست و پیش بینی می شود 20 هزار تن واردات گوشت کاهش یابد.»

مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان فرآورده های گوشتی میانگین مصرف فرآورده های گوشتی را چهار کیلوگرم عنوان کرد و افزود:«این میزان باید به 5/4 کیلو افزایش می یافت که کاهش خواهد داشت.»

به گزارش ایسنا موسوی در پایان افزود: «سال گذشته با نشان حلال که مورد استقبال کشورهای حاشیه و عربی بوده حدود 5/3 میلیون دلار فرآورده های گوشتی صادر شد و پیش بینی می شود در سال جاری نیز به همین میزان صادرات داشته باشیم.»

- نوسان قیمت ها در بازار فرآورده های گوشتی
اشکان شمس یکی از فروشندگان انواع محصولات و فرآورده های گوشتی در مورد قیمت فرآورده های گوشتی در کارخانه به سرمایه گفت: «قیمت پارسال در کارخانه برای سوسیس 40 درصد گوشت،کیلویی 1800 تا 2200 تومان بوده که بسته به کارخانه تولیدکننده آن، قیمت ها متفاوت است و همچنین سوسیس مرغ 55 درصد نیز از کیلویی 1800 تا 2100 تومان متغیر است.»

وی بالاترین قیمت این محصولات را متعلق به نوعی کالباس با 90 درصد گوشت ذکر کرد و افزود: «قیمت این نوع کالباس حدود کیلویی 6000 تا 7000 تومان است.»

شمس همچنین اضافه کرد: «خرده فروشان عموماً به واسطه عمده فروشان محصولات موردنیاز خود را تهیه می کنند و این محصولات معمولاً به طور مستقیم از کارخانه ها به دست خرده فروشان نمی رسد. گرچه برخی کارخانه های بزرگ نیز توزیع محصولات تولیدی را خودشان انجام می دهند.»

هر کیلوگرم سوسیس معمولی که ارزان ترین نوع آن است با قیمتی بین 1250 تا 1850 تومان به فروش می رسد، هر کیلو سوسیس بلغاری نیز قیمتی حدود 3120 تا 3480 تومان دارد.

این گزارش می افزاید،هر کیلو هات داگ گوشت قیمتی بین 2300 تا 3700 تومان داشته و انواع کوکتل با قیمتی از 2300 تا 4000 تومان عرضه می شود.

براساس این گزارش، قیمت هر کیلو کالباس خشک بین 3800 تا 4700 تومان، کالباس مارتادلا به قیمت 1700 تا بیش از 2500 تومان و کالباس مرغ نیز به قیمتی حدود 3100 تا 3250 تومان به فروش می رسد.

لیونر قیمتی حدود 2100 تا 3120 تومان داشته و ژامبون گوشت نیز با قیمت هایی از 5600 تا 6300 تومان عرضه می شود. همچنین قیمت ژامبون مرغ 4000 تا 4700 تومان است. - پلمب 19 مرکز عرضه سوسیس غیر بهداشتی ازسوی دیگر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از پلمب 19 مرکز عرضه سوسیس وارداتی غیر بهداشتی و معرفی آنان به مراجع قضایی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت در پی دریافت گزارش هایی مبنی بر عرضه سوسیس های فاقد مجوز بهداشتی در برخی از فروشگاه های سطح تهران کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی به همراه نمایندگان اداره نظارت بر اماکن عمومی تهران بزرگ از 38 مرکز توزیع مواد غذایی بازرسی کردند.

براساس بازرسی های انجام شده 19 مرکز عرضه کننده سوسیس که فاقد مجوز بهداشتی بوده و اقدام به عرضه سوسیس وارداتی با گوشت غیربهداشتی کرده بودند از طریق دانشگاه های علوم پزشکی به مراجع قضایی معرفی شدند.

سوسیس های وارداتی غیربهداشتی با نشانuckwurstchen, geflugel, meica, wiener, keenecke, oldenhauser و hochward عرضه می شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۱
با سلام
آقا حقوق کارمند 10 % افزایش یافته است و کارمند باید 20%‌کمتر بخورد که سرانه گوشت هر نفر 38 گرم است که به این ترتیب به 30% خواهد رسید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۸۷/۰۴/۱۳
این تنها خبری از گرانی بود که از خواندن آن نه تنها ناراحت نشدم بلکه خوشحال هم شدم. هر چه قیمت سوسیس و کالباس افزایش یابد و مصرف آن کاهش پیدا کند بهتر است. استفاده از غذاهای سنتی و سالم مثل نان و پنیر و سبزی و آب دوغ خیار را ترجیح می دهم.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟