رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرتکذیب ادعای تایمز درباره توزیع قرص یُد
14بازدید
۵۵

تابناک گزارش می‌دهد

پایان مذاکرات ایران و اروپا بدون صدور بیانیه/بقایی: مذاکره با اروپا ادامه خواهد داشت/ «وال استریت ژورنال»: ایران قول‌هایی داده است

پایان مذاکرات ایران و اروپا بدون صدور بیانیه

دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) در ژنو به پایان رسید.

پایان مذاکرات ایران و اروپا بدون صدور بیانیه/بقایی: مذاکره با اروپا ادامه خواهد داشت/ «وال استریت ژورنال»: ایران قول‌هایی داده است

کاظم غریب‌آبادی» معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت خارجه ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دکتر تخت‌روانچی و اینجانب جلسه دیگری با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در ژنو برگزار کردیم. هر دو طرف دیدگاه‌های خود را در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ تشریح کردند.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، نشست تروئیکای اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) و ایران امروز سه شنبه چهارم شهریور در ژنو به پایان رسید.

به نقل از مهر، المیادین در خبری اعلام کرده که این گفت‌و‌گو‌ها بدون صدور هیچ بیانیه‌ای پایان یافت.

کاظم غریب‌آبادی» معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نتایج دور جدید گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی عضو برجام و نماینده اتحادیه اروپا در ژنو را تشریح و در مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: دکتر تخت‌روانچی و اینجانب جلسه دیگری با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی در ژنو برگزار کردیم. هر دو طرف دیدگاه‌های خود را در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ تشریح کردند.

معاون وزیر خارجه ایران در ادامه نوشت: ایران همچنان به دیپلماسی و یک راه‌حل دیپلماتیک سودمند برای هر دو طرف متعهد است.

دیپلمات ارشد ایرانی در پایان نوشت: زمان آن است که سه کشور اروپایی و شورای امنیت سازمان ملل انتخاب درستی انجام دهند و به دیپلماسی، زمان و فضا بدهند.

بقایی: مذاکره ایران با اروپا ادامه خواهد داشت

اسماعیل بقایی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی درباره جزئیات مذاکره ایران با سه کشور اروپایی گفت: در مذاکره امروز ایران با ۳ کشور اروپایی، مطالبه ایران در زمینه رفع تحریم‌ها و حقوق هسته‌ای صریح و روشن به طرف اروپایی گفته شد.

وی افزود: به اروپایی‌ها تشریح کردیم که به‌دلایل حقوقی حق استفاده از مکانیزم ماشه را ندارند و اگر چنین اتفاقی بیفتد برای آن‌ها تبعات خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: در هفته‌های اخیر کشورهای اروپایی ادعای توسل به سازوکار بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت را مطرح کرده بودند که ایران در مواضع اصولی خود تأکید کرد.

بقایی گفت: بر اساس دلایل روشن حقوقی و قانونی، سه کشور اروپایی چنین حقی ندارند و در صورت اقدام، تبعات آن متوجه همان کشورها خواهد بود.

به گفته وی، قرار شد در روزهای آینده تماس‌ها بین طرفین ادامه پیدا کند.

روایت «وال استریت ژورنال» از مذاکرات امروز

«لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس در خصوص نشست ژنو ادعا کرد: منابع آگاه از مذاکرات ژنو بین ۳ کشور اروپایی / ‏ اتحادیه اروپا و ایران اعلام کردند که این نشست هیچ نتیجه قطعی نداشته است.

خبرنگار روزنامه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» افزود: من متوجه شده‌ام که ایران قول‌هایی داده است، اما آنها فاقد جزئیات یا مفاهیم لازم بودند.

«لارنس نورمن» ادعا کرد: بعلاوه؛ درک من این است که اسنپ بک همچنان مسیر رویدادها پس از جلسه امروز ژنو است. اما تصمیمات نهایی گرفته نشده است.

روایت «آکسیوس» از مذاکرات

باراک راوید خبرنگار وبگاه آکسیوس در خصوص نشست امروز ژنو میان ایران و تروئیکای اروپایی در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس ادعا کرد: یک منبع آگاه از نشست تروئیکای اروپایی (انگلیس، آلمان و فرانسه) با ایران به من گفت که ایرانی‌ها «جزئیات ملموس و قابل اجرایی ارائه نکرده‌اند»!

خبرنگار وبگاه آکسیوس در پیام دیگری در ایکس مدعی شد: منبع دوم به من گفت که ایرانی‌ها برای تمدید اسنپ بک، اطلاعات بسیار کمی در اختیار نمایندگان ۳ کشور اروپایی قرار داده‌اند. در حالی که ۵ روز به پایان مهلت قانونی باقی مانده است، مدیر سیاسی ۳ کشور اروپایی و اتحادیه اروپا اکنون مقامات سیاسی خود را برای تصمیم‌گیری در مورد اسنپ بک مطلع خواهند کرد!

به گزارش تابناک، دور جدید مذاکرات ایران و تروئکای اروپایی (آلمان، انگلیس و فرانسه) در حالی در ژنو برگزار شد که وزرای خارجه ایران و طرف اروپایی روز جمعه ۳۱ مرداد گفتگوی تلفنی داشتند و بر ادامه مذاکرات در روز سه شنبه ۴ شهریور توافق کرده بودند.

بر اساس اعلام تهران، در این گفتگوی تلفنی، مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص سازوکار موسوم به اسنپ بک و مسئولیت سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپایی در این خصوص تشریح گردید، و وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر عدم صلاحیت قانونی و اخلاقی این کشور‌ها برای توسل به سازوکار مزبور، نسبت به عواقب چنین اقدامی هشدار داد.

عراقچی تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران همان‌طور که در دفاع از خود مقتدرانه عمل می‌کند، مسیر دیپلماسی را نیز هیچ‌گاه ترک نکرده و برای هر راه‌حل دیپلماتیک که حقوق و منافع مردم ایران را تضمین نماید آمادگی دارد.

وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تکرار ایده طرف‌های اروپایی برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ با هدف فراهم‌کردن زمان بیشتر برای دیپلماسی، تصریح کرد این تصمیمی است که اساساً شورای امنیت سازمان ملل متحد باید اتخاذ کند؛ و جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه مواضع و دیدگاه‌های اصولی خود را در این خصوص دارد، در این فرایند ورود ندارد. 

عراقچی گفت در عین حال ایران با دوستان خود در شورای امنیت در خصوص آثار چنین اقدامی، و مسیر پیش‌رو، مشورت و تبادل نظر خواهد کرد.

سه کشور اروپایی و نماینده عالی اتحادیه اروپا در این گفتگوی تلفنی بار دیگر بر آمادگی کشور‌های اروپایی برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک تاکید کردند.

سه قدرت اروپایی در ۸ آگوست به شورای امنیت سازمان ملل نامه‌ای نوشتند و گام‌های مورد نظر خود را در خصوص «مکانیسم ماشه» تشریح کردند. آنها گفتند که به ایران پیشنهاد تمدید کوتاه‌مدت در این مورد را داده‌اند، اما هنوز پاسخی از ایران دریافت نکرده‌اند.

پیشتر تروئیکای اروپایی اعلام کرده مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا باید به فوریت از سر گرفته شود و سه کشور اروپایی آماده هستند تا از این روند حمایت کنند.

بدین منظور، سه کشور اروپایی به ایران تمدید محدود مفاد مرتبط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را در ازای ازسرگیری مذاکرات توسط ایران و رسیدگی به برخی از فوری‌ترین نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در مورد شفافیت و گستردگی برنامه هسته‌ای‌اش پیشنهاد داده‌اند.

چنین تمدیدی برای فراهم آوردن زمان اضافی برای مذاکرات با هدف تحقق یک توافق جدید اعطا خواهد شد، در حالی که امکان بازگردانی تحریم‌های مرتبط علیه ایران برای جلوگیری از گسترش هسته‌ای حفظ می‌شود.

مقامات آمریکایی پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت عدم نشان دادن علاقه‌ای قوی‌تر از سوی ایران برای رفع نگرانی‌های غرب، مکانیسم ماشه فعال خواهد شد. آنها همچنین بر انجام مذاکرات مستقیم با ایران تأکید کرده‌اند.

پیش از نشست استانبول و گفت‌و‌گو میان ایران و سه کشور اروپایی، خبرگزاری رویترز به نقل از سه دیپلمات اروپایی، یک دیپلمات منطقه‌ای و یک دیپلمات ایرانی نوشته بود که محور اصلی نشست استانبول، مکانیسم ماشه خواهد بود.

آنها گفته بودند که کشور‌های اروپایی قصد دارند در این جلسه، پیشنهاد تمدید ۶ ماهه مهلت فعال‌سازی این مکانیسم را به ایران ارائه کنند.

در عوض، ایران باید در مورد مسائل مهم از جمله مذاکرات با واشنگتن، همکاری کامل با آژانس و پاسخگویی در مورد ذخایر اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا، تعهداتی را ارائه دهد.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۱۰:۲۰

لطفا ، یکی از تحلیلگران عزیز تابناکی ، بفرمایند ، که اگه زورمون به طرف مقابل نرسید ، چیکار کنیم ؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۹:۱۳

اگر می خواهیم از گوشه رینگ بیاییم بیرون ، به ما باید قول کتبی بدهند و ما راستی آزمایی کنیم و اگر غیر از این باشد باید یک لگد بزنیم زیر میز . اگر بترسیم این روند ادامه دارد و آخر هم وسط مذاکرات آنها می زنند زیر میز و سگهای صهیونیست جرات می کنند و وحشیانه حمله می کنند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۹:۱۰

اروپا در برجام مقصر است، اما ما باید قولهایی بدهیم. چند تا کشور کوچولو که جلوی ترامپ روی صندلی چوبی به خط می شوند شایسته توجه و قول نیستند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۸:۴۶

مراقب باشید مثل دفعه قبل از مذاکره به عنوان پوششی برای تدارکات حمله استفاده نکنند. به نظرم مقامات ایران، اروپا را به حال خود رها کنند بگویند خود دانید که این مساله را به روش مسالمت آمیز حل کنید یا ... . آنها تصمیم سیاسی خود را گرفته اند.

علیجانی۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۱۱

هیچ راه حل سیاسی مثل قدرت وجود ندارد با شروران عالم مذاکره بی فایده است انها فقط زور را میفهمند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۵:۲۸

اعتماد به روسیه یعنی سرنوشت سوریه

سجاد۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۲۲

این کشورهای اروپایی می‌خوان بااینکار دوباره به ایران حمله کنن ایندفعه اسراییل و آمریکا باید نابود بشن

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۴

کمتر از ۴ ماه دلار ۲۰۰هزار تومان و سال آینده دلار یک میلیون فقط یادداشت کنید

علی۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۳:۴۰

چرا تحریمها را اروپا برقرار کرده وبه همین دلیل بیستودو سیویک بوسیله آنها نقض شده وقانونا حق عملیاتی کردن میکانیسم ماشه را ندارند!.

مجید۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۳:۱۹

نظر من
مکانیسم فعال میشه
این مذاکرات کاملا الکیه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۳:۱۵

این همه برو بیا ، نتیجه هیچی دستاورد صفر
اروپا حق استفاده از مکانیسم ماشه نداره در صورت فعال کردن چنین مکانیسمی برای ایران بگه ما هم اروپا رو تحریم میکنیم یعنی به خلیج فارس حق ندارید بیاید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۸

دست از تواهمات کیهانی بردارید لطفا تا واقعیت وضع موجود رو نبینیم نمیتونیم حلش کنیم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۱۴

خلیج فارس ملک شخصی ما نیست دوست عزيز، یه آبراه بین المللیه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۳:۱۵

مردم شدید تحت فشاراقتصادی قرار خواهند گرقت

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۷

۰۰:۳۰
این از فکر محدود شماست ک همچین حرفی میزنی. میدونی تنها مشتری نفت ما چین هست؟ میدونی اگر چین از ما نفت نخره چی میشه؟ حتی فکر کردن بهش ترسناکه اون وقت میفهمی مگر تحریمی باقی مونده یا نه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۳۰

قرار گرفته اند.مگه تحریمی هم مونده که اعمال نکرده باشند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۳:۰۹

چرا ادامه خواهد یافت؟ چرا واقعا؟؟؟خسته شدیم ا ین همه سرکاری

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۵۴

تمدید آن یعنی ادامه باجگیری از ایران
ولی خودمونیم عجب ترکمنچایی بود برجام

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۸:۴۲

برجام همچنان پایه قرار داده‌ای بعدی است .

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۵

کاش میفهمیدین که با نبود برجام آنچه اسرائیل با ما کرد 15 سال پیش کل دینا هماهنگ انجام میداد
در یک قدمی جنگی به سبک عراق بودیم. حمله همه جانبه و فتح کشور

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۴

آره بابا برجام بد بود ولی جلیلی خوب بود که هرچی تحریم داریم امروز دستاورد اوست

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۱۳

حالا انگار بقیه کسایی که رئیس جمهور بودن همشون علامه دهر بودن،

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۰۰

ترکمنچای؟؟؟فعلا زنگزور بچسسسسسسیب هاها دستپخت عبدالهیان

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۴:۵۱

0029
تازه میشید مثل دوران احمدی نژاد
باز هم خودتون میدونید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۱:۲۹

برجام درست بود
جرزنی کردند
وطرف غربی هم نمی داند چه کند؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۲۹

دستپخت پرفسور ظریف و روحانی را میل کنید.نوش جان

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۸

اگه برجام نبود همون موقع آمریکا و اتحادیه اروپا حمله میکردن

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۲۷

چرا قانون راهبردی تصویب کردین که الان در به در این هستین که راهی پیدا کنی.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۳:۰۵

اگر سمبه طرف مقابل پرزور باشه، همین قانون راهبردی رو هم زیرش میزنن؛ شما فکر کردی جام زهر رو برای چی تهیه و نگهداری می کنن؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۲۶

این همه سال فرصت سوزی برای دیپلماسی کافی نبود؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۲۸

نه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۱۰

فقط در یک صورت مکانیسم ماشه عقیم می ماند. ایران، روسیه، چین بطور همزمان، در پاسخ به خروج آمریکا از برجام، از برجام خارج شوند.
همانطور که آمریکا خارج شد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۱۴:۰۶

روسیه و چین فداکاری برای کسی نمیکنند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۱۱:۴۸

یکم اطلاعات عمومی ات را در خصوص برجام بالا ببر روسیه و چین کجا بود!!

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۱۲

سطح تحلیل کاربران تابناک به طرز خطرناکی داره پایین میاد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۲:۰۲

۱۱۰۰ شهید دادیم که برید قول بدید

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۳

شما دوست داره 5000 تا شهید دیگه هم بدیم؟

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۳:۰۱

پس خبر ندارید که علاوه بر قول، امتیازات دیگری هم به اروپایی ها دادند

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۱:۵۴

آیا می دانستید اسنپ بک با اصرار لاورف در برجام گنجانده شد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۳

آیا میدانستید تمام این تحریم هایی که داریم واسش چونه میزنیم به لطف جلیلی و احمدی نژاد بر سرمون اومد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۶:۵۸

بله
و الان هم قطعنامه ای شبیه ان نوشته شده
روسیه ایران براش حتی متحد هم نیست
فقط یک کارته یک اسم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۲۷

نه. .نمیدونستیم.کی به تو گفت؟ میگفتند ظریف این بند را گذاشت.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۴

لاوروف جاسوس اسرائیله

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۱:۵۳

طرفدار مذاکرات آن هم مسقیم هستیم ولی بعد جنگ بدون انبوه کلاهک هسته ای امنیت ایران در خطر هست و بعید هست امتیازی بگیریم

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۷

آخر شهویور میخوان مکانیزم ماشه رو فعال کنن

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۴ ۲۱:۴۷

امورهسته ای ایران به هیچ احدی، هیچ ربطی ندارد.
اروپا غلط بیجا کرد در امور ایران دخالت می کند.
سیاست ابهام هسته ای بهترین سیاست است که ایران باید در پیش بگیرد.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۸:۵۱

زمانی میتونستی چنین حرفی را بزنی که سلاح بازدارنده هسته ایی را تولید میکردی، الان چیزی برای مذاکره نداری.الان بهت دیکته میگند وباید دوباره بنویسی بابا آب داد

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۸:۴۹

معلوم است که جات گرم و نرم هست و همه چیز براه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۲

سیاست ابهام هسته ای منظورتون جنگ مجددو مستقیم با اسرائیل و آمریکا و اروپاست؟

علی۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۷:۵۱

من یه امار بدم خدممتون تا بدونید ادامه وضع فعلی ایران به کجا ختم میشه.
اگر با همین فرمون جلو بریم جمعیت ایران تا سال 1420 رشدش منفی میشه و سال 1480 جمعیت ایران 50 درصد کم میشه و میشه45 میلیون نفر

شما فکر کردین عدم توسعه فقط بدیش اینه که دلار و طلا گرون میشه؟ نه عزیزان میتونه یک کشور رو در 100 سال از روی کره زمین حذف کنه

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۶:۵۷

باشد اما برق اب زندگی و امید و کار ما را بدهید
دلار چند؟؟(

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۲:۵۹

پروفسور !! اینها رو به بقایی بگو، نه به تابناک

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۱:۲۲

چطوراروپایی ها که به هیچ یک از تعهدات خود درلغو تحریم ها عمل نکردند و برجام را نقض کردند می توانند طرف دیگر را تنبیه کنند.

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۶

آفرین
زودتر تنگه رو ببند
NPT رو هم ترک کن
بمب هم بساز
خواهشاً سریع تر

ناشناس۱۴۰۴/۰۶/۰۵ ۰۰:۰۳

بله ولی برجام چیز دیگری میگه

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.