رفتن به محتوای اصلی
آخرین خبرتکذیب ادعای تایمز درباره توزیع قرص یُد
37بازدید
۳۱

کویینسی در مقاله ای مطرح کرد

افشای دلیل سفر غیرمنتظره وزیر خارجه عمان به آمریکا قبل از حمله به ایران/ مواضع جنگ طلبانه ویتکاف و کوشنر در مذاکرات باعث جنگ شد

افشای دلیل سفر غیرمنتظره وزیر خارجه عمان به آمریکا قبل از حمله به ایران

اندیشکده آمریکایی گزارش داده است که فقدان دانش فنی در سران تیم مذاکره‌کننده آمریکا، توصیه های نادرست و مواضع تند و جنگ‌طلبانه‌ شخص ویتکاف منجر به آغاز جنگ ایران شد.

افشای دلیل سفر غیرمنتظره وزیر خارجه عمان به آمریکا قبل از حمله به ایران/ مواضع جنگ طلبانه ویتکاف و کوشنر در مذاکرات باعث جنگ شد

«بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان که نقش میانجی در مذاکرات را بر عهده داشت، پس از گفت‌وگوها به‌طور اضطراری به واشنگتن سفر کرد تا به کاخ سفید و افکار عمومی آمریکا اعلام کند که برخلاف ارزیابی منفی ویتکاف و کوشنر، ایران مواضع بسیار سازنده‌ای در مذاکرات داشته است.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، اندیشکده «موسسه کشورداری کویینسی» نوشته است اظهارات «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دونالد ترامپ به دلیل ماهیت غیرمعمول و جنگ‌طلبانه‌اش، توجه‌ها را جلب کرده است.

او در روز آغاز جنگ گفته بود: «تقریباً هیچ راهی برای متوقف کردن آن‌ها وجود ندارد؛ آن‌ها ذخیره بی‌پایانی از اورانیوم غنی‌شده دارند. آن‌ها فکر می‌کردند می‌توانند ما را تحت فشار قرار دهند… خیلی زود مشخص شد که احتمالاً حتی تا جلسه دوم هم رسیدن به توافق غیرممکن است.»

ویتکاف هفت روز پس از آغاز درگیری نیز در گفت‌وگو با خبرنگاران مدعی شد: «آن‌ها به داشتن سوخت با غنای ۶۰ درصد افتخار می‌کردند، به اندازه‌ای که برای ۱۱ بمب کافی است. به من و جارد گفتند: آنچه را که نتوانستید با قدرت نظامی بگیرید، از راه دیپلماسی هم به شما نمی‌دهیم.»

او همچنین در مصاحبه‌ای با شبکه سی‌ان‌بی‌سی اظهار کرد: «اگر ظرف یک سال فردی وجود داشت که جرأت انجام چنین اقدامی را نداشت، شما با ۳۰ یا ۴۰ بمب هسته‌ای روبه‌رو می‌شدید.»

کویینسی می‌گوید همین اظهارات عمومی از جمله عواملی بوده که پرسش‌های جدی درباره نقش ویتکاف در آغاز جنگ مطرح کرده است.

با این حال، به نوشته این گزارش، اظهارات ویتکاف تنها به دلیل لحن جنگ‌طلبانه‌اش مورد توجه قرار نگرفته است. چندین کارشناس و مقام خارجی نیز از ناآگاهی آشکار او و «جارد کوشنر» نسبت به مسائل فنی مرتبط با مذاکرات هسته‌ای انتقاد کرده‌اند.

در همین چارچوب، «بدر بن حمد البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان که نقش میانجی در مذاکرات را بر عهده داشت، پس از گفت‌وگوها به‌طور اضطراری به واشنگتن سفر کرد تا به کاخ سفید و افکار عمومی آمریکا اعلام کند که برخلاف ارزیابی منفی ویتکاف و کوشنر، ایران مواضع بسیار سازنده‌ای در مذاکرات داشته است.

همچنین «داریل کیمبال» رئیس انجمن کنترل تسلیحات در گفت‌وگو با خبرنگار «لورا روزن» اظهار کرد که بر اساس توضیحاتی که مقام‌های دولت ترامپ درباره شکست مذاکرات ارائه داده‌اند، به نظر می‌رسد این ۲ مذاکره‌کننده مجموعه‌ای از مسائل فنی و تاریخی پایه‌ای در مذاکرات را به‌طور جدی سوءبرداشت کرده‌اند.

به‌عنوان نمونه، ویتکاف و کوشنر ادامه استفاده ایران از اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در «راکتور تحقیقاتی تهران» را نشانه‌ای هشداردهنده تلقی کرده بودند، در حالی که کارشناسان هسته‌ای گفته‌اند هیچ شواهدی وجود ندارد که این راکتور برای ساخت سلاح هسته‌ای استفاده شده باشد یا حتی بتواند برای چنین منظوری به کار رود.

بر اساس این گزارش، برخی ناظران نتیجه گرفته‌اند که جنگ ممکن است به دلیل «فقدان دانش هسته‌ای» ویتکاف و کوشنر آغاز شده باشد و این دو «فاقد تخصص فنی لازم برای درک پیشنهادهایی بوده‌اند که ایران در مذاکرات ارائه می‌کرد».

همچنین گفته شده است که عدم حضور کارشناسان هسته‌ای در تیم مذاکره‌کننده به نوبه خود موجب شگفتی بوده است.

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

مجید۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۱۵:۰۵

یکی از شروط پایان جنگ میتونه بازداشت نتانیاهو وتحویل به دادگاه کیفری لاهه باشه

هیچکس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۱۲:۰۶

و این سؤال تا آخر عمر در ذهن می ماند،که چرا آنروز که ویتکاف از بی نتیجه بودن مذاکرات گفت،عراقچی نظری غیر از او داشت و وعده دور بعدی مذاکرات در یکهفته آینده را داد. اگر راست میگفت شاید پروتکل های حفاظتی دقیق تر و عمیق تر رعایت میشد و رهبری الان زده میبود. اشتباهی که در ابتدای جنگ دوازده روزه،عینا تکرار شد.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۰۱:۳۴

دیگر دیر بود... وقتی چند سال حتی پیش از برجام پیش عده ای دلسوز در داخل نظام راهکار دادند گفتند سرمایه کشور را چگونه مصرف کنیم و عده ای دیگر نشنیدند و تند روی کردند عاقبتش را میدیدند...

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۰۰:۵۵

چرا اصل کاری را فراموش کرده اید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ویتکاف و کوشنر خودشان یهودی و طرفدار صهیون هستند، اصلاً مذاکره با اینه اشنباه محض بود اینها قبل و بعد از مذاکرات با ایران پیش نتانیاهو می رفتند تا خبرها را درز دهند و دستورات جدید بگیرند، کمی هوشیارتر باشید، عراقچی هم برایش زشت بو بعنوان وزیر خارجه با نمایندگان دیدار کند، باید از اول درخواست دیدار با هم سطح خود یعنی مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا را می کرد تا در تله های یهودیان دنیا به این بدی گیر نیفتد. خداقل روبیو یهودی نبود و سر سپردگی کمتری به نتانیاهو داشت چون خودش مسیحی و با اصالت کوبائی بود.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۰۰:۲۴

لعنت بر پهلوی،ترامپ،یهود،ویتکاف،روسیه

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۲:۵۶

همش فریب بوده. این مقالات هم دارن ماست مالی می کنن

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۲:۱۵

نه این عمانی میدونه غنی سازی یعنی چی. نه عراقچی میدونه و نه ویتکاف و کوشنر. همه در مورد چیزی که ازش خبر ندارن و نمیدونن چی هست میخاستن مذاکره بکنن

حامد۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۲:۰۸

ویتکاف هرگز در حد کری نیست و اختیار تام نداشت. در دوره اول مذاکرات مدام صحبت هایش را عوض می کرد.

محمود۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۲:۰۵

مردم عمان در طول تاریخ ثابت کرده اند که برادران و دوستان ایمانی هستن

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۵۸

اول بگم که لعنت بر ترامپ و ویتکاف و کوشنر . فقط یه سوال چرا تیم مذاکره کننده ما زودتر به نا آگاه بودن تیم مذاکره کننده آمریکایی اشاره نکرد .؟؟ قبل از اخرین دور مذاکرات مگه چند مرحله مذاکره نکرده بودند . ؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۵۱

ویتکاف و کوشنر برای خریدن وقت برای آمریکا و اسرائیل جهت آمادگی حمله به مذاکره صوری فرستاده شدند.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۲۷

جنگی که می‌شد جلوش گرفت..
لعنت بر اسرائیل خبیث و هیزم افروزان جنگ..

محمدرضا۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۲۷

اینا تحت تاثیر نتانیاهو اومده بودن برا جنگ در هرحال
دیگه این توضیحات اضافیه بنظرم

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۲۳

اینها همش بهانه است. آمریکا میخواهد ایران را ببلعد. نه عاشق چشم و ابروی مردم ماست نه تهدید هسته ای وجود دارد.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۱:۱۴

تازه فهمیدین؟؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۴۹

عجب

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۳۰

ترامپ و کل دار و دسته دولت اش به همین حال هستند. آخه قمار باز پروفیل چیه ریاست جمهوری چیه!. متاسفم برای مردم آمریکا و انتخابشان!

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۰۹:۴۶

پروفیل!؟

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۲۹

شما را به خدا زودتر این جنگ را تمام کنید که از این بیشتر مردم و کشور آسیب نبینند

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۲۸

چرت نگید. از اول هم قرار نبود مذاکره ای باشه. آمریکا نفت ایران رو میخواست که روسیه و چین رو کنترل کنه.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۲۵

دشمن کارش دشمنی است.
باید از کسانی که بعد جنگ دوازده روزه همچنان به مذاکرات (!!) امید داشتند پرسید شما با کدام عقل چنین کلاهی سرشان رفت.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۰۸

عجب

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۰۶

موجودات منزجر کننده نفرت انگیز

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۲۰:۰۶

ویتکاف و کوشنر هر دو یهودی صهیونیست هستند. حتی اينها بسیار نماد گرا هستند و طبق محاسبات خودشان تا روز ۱۳ اسفند و جشن پوریم، ایران باید به هم می ریخت و دچار جنگ داخلی می شد.

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۱۹:۵۵

ویتکاف وکیل مشاور املاک هست چه انتظاری داشتید!

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۱۲:۵۲

دکترای حقوق در گرایش املاک

رز۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۰۰:۴۲

البته دکترای حقوق داره

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۱۹:۵۱

ویتکاف و کوشنر هر دوشون صهیونیست هستن
این اخلال در مذاکرات سهوی نبوده اونا از ترامپ دستور نمیگیرن از نتانیابو خط میگیرن و اصلا از اول برنامشون همین بود

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۱۰:۴۴

به گردن ویتکاف و کوشنر انداختن بازی ترامپ هست که رسانه ها برای انجام میدن. اون آدم مغرور و گردن کلفت با تحریک نتانیاهو از همون اول بدنبال جنگ بود

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۵ ۱۰:۲۱

مذاکره باید رودررو و مستقیم صورت میگرفت.تا بعدا هیچ شک و شبهه ای باقی نمونه

ناشناس۱۴۰۴/۱۲/۲۴ ۱۹:۵۰

ما در جنگ صدماتی هم دیدیم ولی همه متوجه شدند چه قدرتی داشتیم و تا کنون از آن استفاده نکردیم
و همه دانستند آمریکا قدرت چندانی ندارد و الکی از کشورهای عربی باج می گیرد

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.