آخرین خبرزمین‌لرزه ۴.۱ ریشتری بم را لرزاند
4020بازدید

صدای گفتگوی مورچه ها ثبت شد

نوعی پروانه آبی از جمله این حشرات است. این پروانه با تقلید صدا و پیام های شیمیایی مورچه ها، آنها را وادار می کند کرم پروانه را به لانه های خود ببرند و آنها را تغذیه کنند.

پژوهشگران با بهره گیری از فناوری های پیشرفته صوتی موفق شدند صدای گفتگوی مورچه ها را ضبط کنند.

واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه تایمز گزارش داد: محققان دانشگاه آکسفورد با استفاده از میکروفن ها و بلندگوهای بسیار مینیاتوری که بدون ایجاد مزاحمت در لانه های آنها نصب شده بود، موفق شدند صداهای تولید شده در لانه مورچه ها را ضبط و بررسی کنند.

به گفته این محققان ملکه مورچه ها به این طریق دستوراتی را به مورچه های کارگر می دهد.

در این پژوهش حیرت آور مشخص شد دیگر حشرات می توانند با تقلید صدای ملکه مورچه ها آنها را به خدمت بگیرند.

نوعی پروانه آبی از جمله این حشرات است. این پروانه با تقلید صدا و پیام های شیمیایی مورچه ها، آنها را وادار می کند کرم پروانه را به لانه های خود ببرند و آنها را تغذیه کنند.

محققان چند دهه قبل دریافتند که مورچه ها قادرند با ایجاد صوت، به یکدیگر هشدار دهند اما فقط در پی بررسی اخیر محققان دانشگاه آکسفورد بود که مشخص شد این پیام های مبادله شده در این ارتباط به حدی گسترده است که می تواند مبین نوعی " گفتگو" بین مورچه ها باشد.

این پژوهشگران از طریق بلندگوهای بسیار ریزی که در لانه مورچه ها کار گذاشته بودند، با تقلید صدای ملکه توانستند توجه مورچه ها را جلب کنند.

در این حالت مورچه بی حرکت می ایستد و منتظر شنیدن دستورات ملکه می شود.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۸۷/۱۱/۱۸ ۱۸:۱۶

اين موضوع را خداوند متعال در 1400 سال پيش در قرآن كريم و در سوره ي نمل ذكر كرده است:
وقالت نمله يا ايها النمل ادخلو مساكنكم ....
مورچه ي ماده ( ملكه) گفت: اي مورچه ها به داخل خانه هايتان برويد تا سليمان و سربازانش شما را له نكنند.

ناشناس۱۳۸۷/۱۱/۱۸ ۱۵:۳۷

خیلی عالیه. خیلی مواقع ذهنم به این مسئله مشغول بود که صدای این موجودات رو بشه تشخیص داد.

ناشناس۱۳۸۷/۱۱/۱۸ ۱۴:۴۱

فتبارك الله احسن الخالقين

ناشناس۱۳۸۷/۱۱/۱۸ ۱۴:۰۸

چگونه است است که ما انسانها با این همه اسرار خلقت هنوز در پی گول زدن خودمان هستیم

ناشناس۱۳۸۷/۱۱/۱۸ ۱۳:۰۵

معجزه قرآن . گفتگو مورچه ها و هشدار يكي از آن ها در مورد خارج شدن از مسير حركت لشكريان حضرت سليمان

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.