آخرین خبرپیام تازه کابینه سعودی درباره تنش‌های منطقه‌ای
10بازدید
۱۶۱

بخشش مرد اعدامی ۲ دقیقه پس از اجرای حکم

۶ روز بعد از بخشش مرد اعدامی در زندان بندرعباس، جزئیات تازه‌ای از این ماجرا منتشر شد.

به گزارش همشهری،  این مرد که به اتهام قتل عمدی به قصاص محکوم شده بود، پنجشنبه گذشته به دار مجازات آویخته شد اما در شرایطی که 2دقیقه با مرگ دست و پنجه نرم می‌کرد، از سوی مادر مقتول بخشیده شد و به زندگی برگشت.محکوم به قصاص، مردی 62ساله است که در سال 79به‌دنبال درگیری با جوانی به نام «م» او را در منطقه پل خواجوی بندرعباس با شلیک گلوله به قتل رساند و متواری شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌داد که مقتول خواستگار دختر قاتل بود اما او راضی نبود دخترش با این جوان ازدواج کند. خواستگار سمج اما بارها برای خانواده دخترمورد علاقه‌اش مزاحمت ایجاد کرده و سرانجام کشمکش بر سر این موضوع به جنایت منجر شده و در این میان خواستگار سمج به ضرب گلوله پدر دختر مورد علاقه‌اش به قتل رسیده بود.

با این اطلاعات دستور بازداشت متهم به قتل صادر و تلاش‌ها برای دستگیری او آغاز شد اما وی هیچ ردی از خود به‌جا نگذاشته بود و همین موضوع کار را برای پلیس دشوار می‌کرد. هرچند این پرونده با بی‌نتیجه ماندن تجسس‌ها برای مدتی به بایگانی سپرده شد اما 11سال بعد از وقوع این جنایت کارآگاهان جنایی استان هرمزگان به اطلاعاتی دست یافتند که نشان می‌داد متهم به قتل در منطقه کوهستانی حاجی آباد پنهان شده و به‌طور مخفیانه زندگی می‌کند.

افسران پلیس که مخفیگاه قاتل فراری را بعد از سال‌ها شناسایی کرده بودند نقشه‌ای کشیدند تا وی را غافلگیر و دستگیر کنند. آنها می‌دانستند که این مرد شرور مسلح است و درصورت مشاهده پلیس ممکن است اقدام به تیراندازی کند، به همین دلیل در پوشش ماموران بهداشت به آنجا رفتند و متهم به قتل را که از تحت تعقیب بودنش بی‌اطلاع بود، در مخفیگاهش غافلگیر و دستگیر کردند.

درخواست قصاص

با دستگیری این مرد، پرونده قتل در منطقه پل خواجوی بندرعباس بار دیگر به جریان افتاد. متهم در بازجویی به جنایت اعتراف کرد و به بازسازی صحنه قتل پرداخت. با شروع جلسه محاکمه، خواسته خانواده مقتول قصاص بود و دادگاه کیفری استان هرمزگان نیز حکم به قصاص مرد جنایتکار داد. 3سال طول کشید تا این حکم با رد اعتراض قاتل تأیید شود و به مرحله اجرا برسد. در این مدت مسئولان محلی و معتمدان منطقه تلاش کردند تا رضایت اولیای دم را برای بخشیدن قاتل جلب کنند اما آنها حاضر به گذشت نبودند. به این ترتیب همه‌‌چیز برای اجرای حکم آماده شد و روز پنجشنبه گذشته، زمان آن فرا رسید.

دیه 4میلیاردی

در چنین شرایطی که خانواده مقتول با وساطت افراد زیادی برای گذشت از قصاص روبه‌رو شده بودند، اعلام کردند که در قبال دریافت 4میلیارد تومان حاضر به بخشش مرد اعدامی هستند. هرچند خانواده قاتل این پیشنهاد را پذیرفت اما همه‌‌چیز به سحرگاه پنجشنبه موکول شد.

وقتی روز اجرای حکم فرارسید، خانواده مقتول راهی زندان بندرعباس شدند تا پرونده قتل پسرشان را برای همیشه مختومه کنند. شرایط برای مجازات مرد محکوم به قصاص مهیا بود و ماموران او را از قرنطینه زندان بندرعباس به محل اجرای حکم منتقل کردند. برای آخرین مرتبه قاضی اجرای احکام از مادر مقتول خواست قاتل را ببخشد اما او گفت که از دریافت دیه 4میلیارد تومانی نیز گذشته و قاتل باید قصاص شود.

به این ترتیب مرد اعدامی روی چهارپایه ایستاد و طناب دار برگردنش انداخته شد. مادر مقتول اعلام کرد که خودش می‌خواهد حکم را اجرا کند. او دستش را به سوی چهار پایه برد و لحظاتی بعد آن را کشید و جدال مرد جنایتکار با مرگ آغاز شد. مادر مقتول گوشه‌ای ایستاده و صحنه مجازات قاتل پسر را می‌دید اما بعد از حدود 2 دقیقه درحالی‌که اشک می‌ریخت فریاد زد: قاتل پسرم را بخشیدم. همان لحظه ماموران زیر پاهای مرد اعدامی را گرفتند، او را بلند کردند و طناب دار را از گردنش بیرون کشیدند. مرد اعدامی بیهوش شده بود اما پزشک حاضر در محل خیلی زود عملیات احیا را آغاز کرد. چند دقیقه بعد مرد اعدامی به هوش آمد و درحالی‌که زنده ماندنش را باور نداشت به سلولش منتقل شد.

نجات از مرگ


خواجه‌ای، مسئول روابط عمومی دادگستری استان هرمزگان در این‌باره به خبرنگار همشهری گفت: مرد محکوم بعد از توقف اجرای حکم توسط پزشکان به زندگی بازگشت و بررسی‌های اولیه نشان داد که هیچ مشکلی ندارد اما برای اطمینان بیشتر وی به بهداری زندان منتقل و در آنجا نیز معاینه شد. خوشبختانه شرایط این مرد کاملا عادی بود و به این ترتیب وی به بند برگردانده شد.

خواجه‌ای درباره سرنوشت این مرد بعد از نجات از اعدام گفت: هرچند ولی دم از حق خود گذشت و قاتل را بخشید اما او باید برای بررسی جنبه عمومی جرم بار دیگر محاکمه شود. وی ادامه داد: گذشت در این پرونده قابل ستایش است و این مادر با بخشش قاتل پسرش درس بزرگی به همه داد.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

علی۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۵:۲۱

چرا بخشیدی او باید مجازات میشد

قادر۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۴:۴۴

همون دو دقیقه به اندازه ده تا مردن بهش گذشته -باز هم خدا رو شکر که جنبه ای دیگر از بخشش از یک مادر داغدیده پیدا شد خدا اجرش بده

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۲:۳۹

من قاتل را مشناسم آس و پاسه هی چی نداره ونداشته

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۱:۰۷

با این وضعیت تا چند سال دیگه شمار زیادی آدم کش و قاتل بخشیده شده در جامعه با ما زندگی خواهند کرد. چقدر رمانتیکه!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۱:۰۳

عشق و نفرت دولبه یک شمشیر.
چطور یک مادر که مظهر عشق است میتواند حکم اعدام را اجرا کند.

رهگذر۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۵۲

تاتر درست کردین با این اعدام؟!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۴۲

مخالفین و موافقین ، بهتر نیست از خود قاتل بپرسند که موقع اعدام چه کشیده است .

هادی۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۰۹:۲۲

بنظر من تمام کسانی که عاقل و بالغ هستند و اقدام به قتل عمد می کنند باید اعدام بشن
البته تبصره هاش رو دقت بفرمایید عاقل ، بالغ و قتل عمد

منجزی۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۰۸:۲۴

چنین افرادی حتی اگر ازطرف اولیاء دم هم بخشیده بشوند .که نشان ازبزرگی افراد است.بایدجنبه های عمومی جرم با اشدآن اجرا شود وحداقل 10سال نیز تبعیدشود.

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۰۸:۲۰

باسلام . این اشتباه بزرگی است که او را بخشیدند باید آن مرد را اعدام می کردند تا درس عبرتی برای دیگران باشد . تا شاهد چنین کشتاری نباشیم .

امیر۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۰۷:۲۷

این چه روشی است که وقتی خانواده ای دخترشان را به پسری نمی دهند آن پسر شروع به ایجاد مزاحمت میکند تا جایی که پدر مجبور میشود برای دفاع از ناموسش اقدام به قتل پسر مزاحم کند.

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۰۰:۲۰

این چه شیوه اعدامیه طرفو زجر کش میکنند.

MOHSEN۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۲۳:۰۲

اصلا به من و شما چه!!!!!!!!!!!!!!!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۷:۰۹

میگم به کلیت ماجرا کاری ندارم ولی خواهشن کسی جوابمو بده که ما که بنده ضعیف خداییمو کسی در حقمون ظلم آشکاری همچون کشتن بچمونو کرده...دست و پا زدنشو که میبینیم دلمون میسوزه میبخشیمش...خدا با اون بزرگیش مایی که آفریده خودشیم ممکنه عذاب کنه حتا در حالیکه حقمونه؟ و ما هکذا الظن بک:)

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۰۹

اونایی که میگن فقط اعدام رو عذاب کنه ;)

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۲۱:۲۸

خیلی قشنگ گفتی:)

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۶:۰۶

قتل عمد نباید بخشیده شود اعدام با سم یاقرص سیانور راحتتره

باران۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۴:۴۰

این چطور بخششی بوده !
زجر مرگ را بهش چشاندن و دو باره زندش کردن و دیه را گرفتن ! یک تیر و دو نشان !

محمدملکشاهی۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۳:۰۸

به گفته امامانمان لذتی که درعفو است درانتقام نیست

هادی۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۰۷:۵۶

میگن لطف مکرر مجب حق مسلم میشه
هر اعدامی قابل بخشیدن نیست
کسی که با اسلحه موجب ارعاب و قتل و ناموس آزاری میشه باید به سزای عملش برسه
اما مهمتر از همه حق قصاص هست که خداوند داده برای اینکه کینه توزی بین جوامع و اقوام به وجود نیاد
این حق نباید از صاحبش گرفته بشه
اینطور که مشخصه داریم به سمتی میریم که اگر کسی اصرار به قصاص داشته باشه مورد نکوهش قرار بگیره

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۲۳:۴۰

پسره پررو بازی دراورده اینم زده ناکارش کرده دیگه چرا اعدامش کنن؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۷:۵۵

با هم دوست باشين

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۷:۲۱

تقریبا" همه کسانی با قصاص مخالفند:
1- یا قاتلند
2- یا از بستگان قاتلند
3-یا تا حالا کسی از بستگانشان ناجوانمردانه به قتل نرسیده

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۳:۱۹

یک حالت دیگه هم داره که الان یادم نیس :)

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۰۷

خودت را به روانشناس نشون بده . جدی میگم

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۵:۲۷

اگرچه در نهایت مورد بخشش قرار اما در حقیقت کابوس وحشتناک اعدام را دیده و شاید هم همیشه همراهش باشد بالاخره بنوعی زجر اعدام را عملا چشیده و لمس کرده با تمام وجودش منتهی شانس بزرگی که آورد این بود که در جریان اعدام نخاعش قطع نشد که برای همیشه فلج و بی حرکت و بی اراده باشد.

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۷:۱۸

خدا را شکر که قطع نخاع نشد! وگرنه دیگه نمی تونست به عمل انسانی! قتل دست بزنه. خدایا شکرت!!!!!!!!!!!!!!!!!!

میثم۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۴:۳۹

یعنی چی ! چرا هر همه دارن می بخشن ! به این می گن جو گیر شدن

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۰۶

نگران نباش در مقابل هر بخشش ده ها اعدام هم انجام میشه اگر شما رو خوشحال میکنه!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۴:۰۰

لطفا با آن مرد اعدامی مصاحبه بشه ببینیم بخشی از عالم و سکرات مرگ چطوری بوده؟

آرمین۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۱:۴۳

به نظر من بخشش در این لحظه ها خوب نبود . این مرد اعدامی شاید بعد از بخشش دوباره برود دزدی یا کشتن مردم .این کار اصلا خوب و جالب هم نبود

مجید۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۱:۱۵

اون زمان که پسره مزاحم ناموس مردم بود مادرش کجا بود چرا هیچ کس سوالی یا انتقادی نسبت به عملکرد پسره نمی کنه بابا اگه یکی مزاحم دختر خودتون بشه چه عکس العملی دارین عجب ملتی هستین

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۱:۱۳

یارانه به این مرد تعلق میگیره؟؟؟؟؟؟؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۰:۵۶

عالي بوددددددددددد

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۰:۳۷

امكان لغزش و تصمصم گيري عجولانه براي همه اجتناب ناپذيره، لطفاً در مورد قاتل زود قضاوت نكنيد و عمل خداپسندانه مادر مقتول را كوچك تصور نكنيد اميدواريم فرهنگ گذشت براي مواردي كه ناخواسته و بصورت تصادفي اتفاق ناگواري در جامعه رخ ميدهد در جامعه نهادينه شود.

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۰:۲۳

مشخصه وضع مالي دختره خوب بوده كه ميخواسته 4 ميليارد بده

ستایش۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۰:۰۸

خیلی مرد بود خواستگار دخترشو کشت حقش بود می مورد

مینا۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۹:۵۶

فقط اعدامممممممممممممممممممممم

حسن۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۹:۴۱

درود بر این مادر فداکار انشاء الله مجرم هم از این پس یک زندگی خدایی را شروع میکند

هموطن۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۹:۳۶

کسی که برای حفظ ناموسش کشته بشه به گفته ای مولامون شهیده پس کسی هم که واسه حفظ ناموسش کسی رو بکشه قاتل نیست به حکم خدا عمل کرده

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۴:۰۶

خب ! قبول !! حالا كی باید تشخیص بده كه دفاع بوده یا تهاجم ؟؟؟؟!!!!!! خودش ؟؟؟؟ یا شما !!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۲:۳۴

دیگه تو هم خیلی تند میری .. نه به اونوری ا نه به این ..

بهنام۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۹:۰۹

دوست عزیز رنج کشتن یک انسان دایمیه نه مجازات یک قاتل طرف قتل عمد کرده حالا اگر قتل غیر عمد بود یه حرفی خواهش میکنم احساسی تصمیم نگیرید

برره۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۸:۵۸

اگه قطع نخاع شده بود و مثل اون يارو توخراسان مي افتاد روتخت بيمارستان چي ميشد .......

امیرهوشنگ۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۰:۱۹

شبتون خوش

رضا۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۲۳:۳۹

خوشم اومد
هیشکی نفهمید چرا مقتول میخواسته با این خونواده وصلت کنه
چار میلیارد و عشقه

گنزق۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۲۱:۵۱

مگر ۱۴سال زندان برای جنبه ی عمومی جرم نبوده؟! یا کم بوده؟

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۲۱:۱۱

اگه 4 میلیارد بگیره پسرش برمیگرده

مهرداد۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۲۰:۰۵

از اين خانم بايد تشكر كرد .ولي توجه كنيد كه مقتول جه بلايي بر سر اين بيچاره آورده بود كه اسلحه تهيه كند وتهديد كند وچون احتمالا با تمسخر روبرو شده آن بيجاره را بكشد . وبا اين سن بالا ساليان زيادي را متواري وآواره باشد . تازه به دار كشيده شود وزجر كامل ببرد ودوباره به زندگي بر گردد لطفا كمي فكر كنيد!!!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۲:۳۷

کاملا درست است ، فقط تشکر از اون خانم لازم نیست .. اون مرد اعدام رو حس کرده و ممکن بوده بعد سالها قطع نخاعی و زجر را هم حس کند

ایرانی۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۸:۳۷

چرا باید پسره سماجت به خرج میداد قاتل ناچار از ناموسش دفاع کرده وقتی خونواده ای میگه دختر مونو بهت نمیدیم خب دست ور دار چرا به پای مردم میپیچی آخه بابا این جور مسائل شوخی بردار نیست طرف نتونسته سماجت پسره رو تحمل بکنه همه ما ایرانی هستیم خودتونو جای قاتل بزارین

ارسطو۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۷:۴۹

نگو نقی نگیر نگو نده نگو نه .. نگو!!!

5 علی۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۰۷:۳۸

الکی میگه

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۷:۴۱

لذت بخشش دائمی است ولی رنج انتقام یک عمر
احسنت

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۵ ۱۳:۰۴

ببخشید! الان تفاوت این دوتا در چیه؟؟؟ دائمی و یک عمر رو میگم!

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۷:۳۶

من که فکر نمی کنم با این بخشش ها از گروهمون تو جام جهانی بالا بریم

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۷:۲۹

امیدوارم این بخشش ها پایه ایی برای ارتکاب جرم نشه

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۶:۱۰

ولی خداییش دمش گرم منو 10 ثانیه دماغمو بگیرن میمیرم

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۴:۵۱

کار این خانم ارزشی نداره چون باعث شد این ادم در زندگی دو بار بجای سهم یکبار مردن بمیره

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۴:۴۳

شكنجه يا غير شكنجه بالاخره بخشيده. خدا عوض خير بده. انشاالله روزي برسه كه در كشور ما اثري از جرم و جنايت نباشه و شاهد داغدار شدن خانواده ها نباشيم.خدا همه مارو به راه راست هدايت كنه.

افخمى۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۴:۳۶

مادر جان بهترين كار ممكنه را كردى ، شما ها كه منفى و مخا لف اين بخشودگى هستيد فكر كنيد خداى نكرده اعدامى يكى از بستگانتان است

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۷:۱۶

افخمی جان شما فکر کنید مقتول پسر خودتان است

ناشناس۱۳۹۳/۰۲/۰۴ ۱۰:۴۷

موافق با ممل!

مملی۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۶:۲۸

این خانم قصد قصاص داشت اگر بخشید بخاطر صحنه جان دادن بود که تا اخر عمر ازیادش نمیرفت وباعث پریشانی روح وروان او میشد اون خانم در اصل خودش رو بخشید

فقط اعدام۱۳۹۳/۰۲/۰۳ ۱۴:۳۱

سلام
منم بخشیدمش

فقط اعدام۱۳۹۳/۰۲/۰۶ ۱۳:۲۹

فقط اعدام
اوهوی اسم منو جعل نکن

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.