آخرین خبرترامپ: پرونده ایران یکی از عوامل شکست ما بود
5بازدید

اعجوبه‌ای که با مانور ژورنالیستی رهبری غیرمتعهدها را تغییر داد!

حاج همت ساکت و آرام به آسمان خیره شده بود و اشک می‌ریخت. کمتر کسی به ایشان توجه داشت. همه سرگرم کار خودشان بودند. از حالت حاجی تعجب کردم. ابتدا به خودم اجازه ندادم چیزی بپرسم، ولی طاقت نیاوردم. جلو رفتم، حال او را جویا شدم. حاج همت به بالا اشاره کرد و گفت: خوب به ماه نگاه کن. به آسمان نگاه کردم. به نظر می‌رسید ماه در حال حرکت است.

اعجوبه‌ای که با مانور ژورنالیستی رهبری غیرمتعهدها را تغییر داد!
وقتی خبر شهادتش را شنیدم گفتم: «بهتر» +فیلمحاج ابراهیم همت از آن دست شهداست که هر چه درباره‌اش گفته و نوشته شود، باز هم سخنان تازه و نکاتی می‌توان از آن‌ها به دست آورد. «تابناک»، در روزهای پایانی سال ـ که اتفاقا همزمان با سالگرد شهادت سردار سرافراز سپاه اسلام است ـ گزارشی از زندگی حاج ابراهیم همت را برای مخاطبان ارائه می‌کند.

شهید «محمد ابراهیم همت» در دوازدهم فروردین ۱۳۳۴ در «شهرضا»، یکی از شهرهای استان «‌اصفهان» در خانواده‌ای مستضعف و متدین به دنیا آمد. در سال ۱۳۵۲ وارد دانشسرای اصفهان شد و پس از دریافت مدرک تحصیلی فوق دیپلم، به سربازی رفت. در حین سربازی و پس از آن، روی به مبارزه با رژیم طاغوت آورد و با گروه‌های مبارز مسلمان مرتبط شد    .

اعجوبه ای که با مانور ژورنالیستی رهبری اجلاس را تغییر داد!


پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همت فعالیت‌های خود را گسترش داد؛ «کمیته انقلاب اسلامی» را در «شهرضا» راه‌اندازی کرد و با کمک دوستانش، هسته اولیه «سپاه» شهر را شکل داد. در اواخر سال ۱۳۵۸، بر حسب ضرورت‌ به «خرمشهر» و سپس به «بندر چابهار» و «کنارک» و استان «سیستان و بلوچستان» رفت و به فعالیت‌های گسترده فرهنگی پرداخت. در خرداد سال ۱۳۵۹ به منطقه «کردستان» فرستاده شد و بنا بر آماری که از یادداشت‌های آن شهید به دست آمده، ‌سپاه پاسداران پاوه از مهر ۱۳۵۹ تا دی ماه ۱۳۶۰ (با فرماندهی مدبرانه او)، ۲۵ عملیات موفق در خصوص پاک‌سازی روستا‌ها از وجود اشرار، آزادسازی ارتفاعات و درگیری با نیروهای ضد انقلاب داشته است.

پس از آغاز جنگ تحمیلی از سوی رژیم متجاوز عراق، شهید «همت» به صحنه کارزار وارد شد و در سالیان حضور در جبهه‌های نبرد، خدمات شایان توجهی از خود بر جای گذاشت و افتخار‌ها آفرید و به همراه شهید حاج احمد متوسلیان، تیپ محمد رسول‌الله (ص) را تشکیل داد و در عملیات «‌ فتح‌المبین» مسئولیت بخشی از عملیات، به عهده این سردار دلاور بود. در عملیات پیروزمندانه «‌بیت‌المقدس» در سمت معاونت تیپ محمد رسول‌الله (ص) فعالیت کرد. با آغاز عملیات «‌رمضان» در ‌۲۳ /۴/ ۶۱ در منطقه «شرق بصره»، فرماندهی تیپ ۲۷ حضرت رسول (ص) را بر عهده گرفت و بعد‌ها با ارتقای این یگان به لشکر، تا هنگام شهادتش در سمت فرماندهی آن انجام وظیفه کرد. در «والفجر مقدماتی» مسئولیت سپاه یازدهم قدر را که شامل «لشکر ۲۷ حضرت محمد رسول‌الله (ص)، ‌لشکر ۳۱ عاشورا، لشکر ۵ نصر و تیپ ۱۰ سیدالشهدا (ع)» بود ‌بر عهده گرفت و سرانجام در عملیات خیبر، در جزیره مجنون‌ و در هفدهم اسفند ۱۳۶۲، این جان ناآرام و شیدا، بهانه وصل به معبود را با ترکشی که بر پیکرش نشست، پیدا کرد و شهد دلنشین شهادت را لاجرعه سر کشید. خدایش با اولیا محشور گرداند.

اعجوبه ای که با مانور ژورنالیستی رهبری اجلاس را تغییر داد!
آنچه در ادامه می‌خوانید، خاطراتی در خصوص این شهید بزرگوار است که گویای معنویت و اتصال ایشان به خداوند متعال و همچنین توانایی‌های شگرف این فرمانده دلاور و نام آور ایران اسلامی است.

در اوایل مهرماه سال ۱۳۶۱، محمد ابراهیم همت‌ همزمان در دو سِمَت منصوب شد؛ هم به عنوان فرمانده لشکر نصر‌ متشکل از تیپ‌های ۲۷ محمد رسول الله (ص)، ۳۱ عاشورا، ۲۱ امام رضا (ع) و ۱۸ جواد الائمه (ع)، و هم به عنوان فرماندهٔ سپاهی قرارگاه عملیاتی ظفر. در این عملیات، به صواب‌دید همت، رضا چراغی مسئولیت فرماندهی تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) را که تحت امر قرارگاه ظفر قرار گرفته بود، عهده‌دار شد.

همت با آنکه به اقتضای مسئولیت جدید خود، باید در قرارگاه هدایت عملیات را به عهده می‌گرفت، از هر فرصتی برای سرکشی به رزمندگان بسیجی سود می‌جست. چه اینکه در شب نهم مهرماه قید ماندن در قرارگاه را زد و برای بدرقهٔ گردان‌های عازم حمله، به سنگر دیدگاه مشرف به نقطهٔ رهایی نیرو‌ها آمد.

یکی از کادر‌های ارشد اطلاعاتی تیپ ۲۷ در عملیات مسلم بن عقیل (ع)، در شرح این واقعه می‌گوید: «... شب عملیات مسلم بن عقیل در دیدگاه ایستاده بودم. حاج همت و دیگر برادران هم حضور داشتند. بی‌سیم کار می‌کرد. اوضاع شلوغ بود و گردان‌ها از نقطهٔ رهایی عبور کرده بودند. حاج همت ساکت و آرام به آسمان خیره شده بود و اشک می‌ریخت.

کمتر کسی به ایشان توجه داشت. همه سرگرم کار خودشان بودند. از حالت حاجی تعجب کردم. ابتدا به خودم اجازه ندادم چیزی بپرسم، اما طاقت نیاوردم. جلو رفتم، حال او را جویا شدم. حاج همت به بالا اشاره کرد و گفت: خوب به ماه نگاه کن. به آسمان نگاه کردم. به نظر می‌رسید ماه در حال حرکت است. حاج همت ادامه داد: ماه، لحظه به لحظه، نیروهای ما را همراهی می‌کند. جایی که نیرو‌ها در معرض دید دشمن قرار می‌گیرند، ماه زیر ابر می‌رود و جایی که از دید دشمن خارج می‌شوند و نیاز به روشنایی دارند، ماه از زیر ابر‌ها بیرون می‌آید و همه جا را روشن می‌کند.

از آنجا که حاجی اعتقاد شدیدی به امدادهای غیبی و رهبری عملیات از سوی آقا امام زمان (عج) داشت، به شدت منقلب شده بود و طاقت نیاورد. از پشت بی‌سیم به فرمانده گردان‌ها ندا داد تا به حرکت ابر‌ها و ماه توجه داشته باشند. چند دقیقه بعد، صدای فرماندهان از پشت بی‌سیم به گوش رسید، آن‌ها هم از شوق، گریه می‌کردند‌».

اعجوبه ای که با مانور ژورنالیستی رهبری اجلاس را تغییر داد!

از نهم مهر‌ تا بیست و پنجم آبان ۱۳۶۱، ‌بیش از چهل و پنج شبانه روز، همت و رزمندگان خاکی پوش تحت امرش، طی دو عملیات پی در پی مسلم بن عقیل و زین العابدین (ع)، جنگی سخت و از حیث موانع طبیعی منطقهٔ کوهستانی سومار، بسیار پیچیده را تجربه کردند. به رغم آنکه اهداف اصلی این عملیات تأمین نشدند، نفس استقرار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بر ارتفاعات مشرف به شهر مندلی عراق و بزرگراه استراتژیک مندلی ـ بغداد، برای رژیم متجاوز صدام حسین، که در آن ایام خود را برای برگزاری هفتمین دور اجلاس سران جنبش عدم تعهد در پایتخت عراق مهیا کرده بود، به منزلهٔ تهدیدی حیثیتی به شمار می‌آمد. در همین رابطه، مسئول وقت واحد اطلاعات ـ عملیات تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) می‌گوید: «... همت به هیچ وجه یک فرمانده تک بعدی و یک جانبه گرا نبود. چه اینکه نگاهش، صرفا به گرفتن یک موضع و چند قله از تصرف دشمن، محدود نمی‌شد و دیدیم که بعد از مسلط شدن بچه‌ها بر ارتفاعات مشرف به مندلی، بلافاصله در صدد برآمد از این موفقیت تاکتیکی نظامی، بهره برداری رسانه‌ای استراتژیکی به عمل بیاورد. روی همین حساب هم، بلافاصله در جایگاه فرمانده قرارگاه ظفر، ترتیبی داد که تمامی نمایندگان آژانس‌های خبری خارجی مقیم تهران را، برای بازدید از موفقیت نظامی، به محور سومار دعوت کنند.

اول برای خبرنگارهای خارجی در قرارگاه ظفر یک نشست توجیهی ترتیب داد که طی آن، خودش داخل سوله، پای نقشهٔ منطقهٔ عملیات ایستاد و گزارش جامعی از نحوهٔ تک و چگونگی حمله را به آن‌ها داد. بعد هم همه را با خودش به سنگر دیدگاه مشرف بر شهر مندلی و جادهٔ مندلی ـ بغداد برد و تک تک آن‌ها را با دوربین ۱۲۰*۲۰ توجیه کرد و در مصاحبه‌ای هم که با او داشتند، گفت: ما، ماه هاست به کشورهای عضو جنبش عدم تعهد هشدار داده‌ایم که پایتخت عراق برای میزبانی اجلاس عدم تعهد امنیت ندارد، ولی هشدار مار را جدی نگرفتند. حالا که شما نماینده‌های خبرگزاری‌های بین المللی در اینجا، با چشم‌های خودتان دیدید که اتوبان مندلی ـ بغداد در تیررس نیروهای ایرانی قرار گرفته، بار دیگر به مجامع جهانی اخطار می‌کنیم که بغداد برای برگزاری آن کنفرانس، به هیچ وجه امن نیست!

الغرض، نتیجه این شد که پس از انعکاس این مانور ژورنالیستی همت در رسانه‌های آمریکای و اروپایی، کشورهای عضو جنبش عدم تعهد رسما اعلام کردند ‌به دلیل نا‌امنی بغداد، بهتر است کشور دیگری این اجلاس را برگزار کند و میزبانی اجلاس، به هندوستان محول شد. لذا، داغ رهبری کشورهای عدم تعهد برای چهار سال آینده (یعنی ۱۹۸۲ تا ۱۹۸۶) بر دل سیاه صدام ماند... همت چنین اعجوبه‌ای بود آقاجان!».

اعجوبه ای که با مانور ژورنالیستی رهبری اجلاس را تغییر داد!
تصویری به یاد ماندنی از عید دیدنی فرماندهان سپاه در سال 62

البته‌ ذکر این مهم لازم است که عملیات مسلم بن عقیل و مانور تبلیغاتی حساب شدهٔ همت بر روی اشراف نیروهای ایرانی بر اتوبان مندلی ـ بغداد، در تلفیق با یورش شهادت طلبانهٔ عقاب تیز پرواز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، خلبان شهید عباس دوران به هتل بین‌المللی الرشید بغداد در تیرماه سال ۱۳۶۱ بود که موجبات باور‌پذیری اخطار‌های ایران برای لغو برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد در عراق را فراهم آورد.

منبع: کتاب ماه همراه بچه‌هاست

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ایرانی۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۱۱:۰۸

شادی روح خودمون، برای شهدا صلوات.

بابک۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۱۰:۵۹

درود و رحمت خدا بر سردار باصفای سپاه اسلام
درود و رحمت خدا بر عقاب باوقار و با مرام ارتش اسلام
سلام و درود خدا بر تمامی شهدا و ایثا گران و کسانی که یاد آن حماسه بزرگ را زنده نگه می دارند
انشاالله خدا ما و همه مشتاقان را با امام و بسیجیانش محشور فرماید
اللهم الرزقنی شهاده فی سبیلک

رضا۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۰۹:۲۵

سلام و درود خداوند بر این رادمردان که امنیت امروز و پیشرفت کشور عزیزمان را مدیون آنان هستم و البته مسئول در برابر خون پاکشان.

سجاد۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۰۱:۳۱

جند روز پیش در مسیر اصفهان به شیراز در شهر ضا توقف کوتاهی داشتم و در امامزاده این شهر چشم به قبر این شهید بزرگوار افتاد و برای وی وتمام شهیدان فاتحه ای خواندم خدایشان بیامرزد که اینان افتخار کشور ما هستند .

رحمانی۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۰۱:۰۸

یلیتنی معکم ، فوز معکم

رسول۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۳:۲۴

روحتان شاد و یادتان گرامی

حمید کلباسی۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۱:۴۰

هرچند شهدای بزرگوار همت و دوران با دلاوری و
ذکاوت خود باعث انزوای صدام ملعون شدند اما مسلم است که همه شهدا و جانبازان و آزادگان و مهاجرین جنگ تحمیلی در راه مقابله با دشمن تا دندان مسلح ایران اسلامی ، جانانه کوشیدند و از کیان اسلام و ایران دفاع نمودند

حسن۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۱:۲۱

باور کنید که نام شهید همت رو باید با وضو به زبان آورد زیرا این ها مردانی آسمانی بودند که به آسمان هم پرواز کردند . خداوند روحشان را با امام حسین (ع) وتمامی شهدای اسلام از صدر تا کنون عجین بفرماید.

حمیدخان۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۱۰:۲۰

خداوند روح شهدا را با ائمه اطهار(ع) محشور فرماید

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۱:۲۰

عکس آخری خیلی سنگینه

ناموس این مملکت تو اون عکس خلاصه میشه

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۰۱:۰۵

احسنت

khorram۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۱:۱۳

یاد و خاطره ی تمامی شهدای ارتش و سپاه و بسیج را که خالصانه از مرز و بوم این مملکت و مردم دفاع کردند ، با ذکر یک صلوات گرامی میداریم

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۰:۵۳

درود بر همه کشته شدگان در راه آزادی و حق وحقیقت

مریم۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۹:۴۸

شهدا شرمنده ایم...
ما رو دعا کن حاج ابراهیم
روحت شاد و یادت گرامی

علی۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۹:۰۲

سلام بر سردار ابدی وسراسرعشق

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۸:۳۷

دوست گرامی
کاش از فداکاری و شهادت سردار شهید عباس دوران هم ذکر می کردید که باعث نمایش عدم امنیت بغداد به جهانیان شد

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۰:۰۲

دوست محترم
آخر متن در مورد رشادت و تأثیر همزمان رشادت آن شهید ذکر گردیده است

مصطفی۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۸:۲۳

سلام. خداوکیلی یکم هم ازدلاورمردان ارتش بگید.فردی مثل ابشناسان اینقدر یکطرفه نرید به محکمه

جوهر۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۸:۱۴

من از رزمندگان بسیجی عملیات کربلای پنج بودم ودر ان لحظات پر خطر که تیر وگلوله مثل باران می بارید وجانپناه کم پیدا می شد در کنار دریاچه ی ماهی به اطراف نگاه می کردم تا سنگر بگیرم نا گهان چشمم به سردار محسن رضایی افتاد که با خیالی اسوده با دوربین مواضع دشمن را بررسی می کند وبا بی سیم صحبت می کند از ارامش وتوکل ایشان چنان ارام شدم که تمام ترس از من دور شد خیلی خوشحال شدم وقتی ایشان را در دل درگیری با وقار وصلابت وارامش خاص دیدم خدای متعال او را وسیله ی ارامش من کرد که بعد از ان داوطلبانه رفتم کمین ضد تانک وتا صبح هوشیار بودم ودر همان شب تانکهای دشمن را به اتش کشیدیم وانها را مجبور به ترک ان محل کردیم ان شب تانکهای زیادی منهدم شدند و هنوز دیدن چهره اش مرا ارامش می دهد خدا نگهدارت باشد سردار و مالک اشتر حکومت اسلامی

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۷:۳۲

السلام علیکم یا اولیا الله.

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۷:۲۲

مردان بی ادعا

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۷:۱۷

بله هردو شهيد در لغو ميزباني بغداد تاثير داشتند ولي نبايد بمباران بغداد توسط شهيد دوران را فراموش كنيم
چقدر بي ريا بودند چقدر صفا داشتند
حضرت امير ع ميفرمايند جهاد دري از درهاي بهشت است

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۷:۰۸

سلام بر روح بلند مردان بي ادعا

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۶:۳۵

درود بر شرف شان و روحشان شاد

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۶:۱۲

خداوند رحمت کند تمام شهدای اسلام بخصوص شهدای 8 سال دفاع مقدس کاش ازهمه رزمندگان یاد شود وگرنه درهرمراسمی یادی ازفرماندهان شده و میشود

صفت اله بهادری۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۶:۱۰

سلام ودرودخدا برایشان باد

صفت اله بهادری۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۶:۰۸

سلام وبرود خدا برایشان باد

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۱۵:۳۰

عزیز من. فقط حمله نیروی هوایی ارتش بود که دلیل اصلی تغییر برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها شد.
میدونم که منتشرش نمیکنی.

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۱۱:۰۵

هر نیرویی نقش ارزنده و تاثیر گذار خودش رو داشته. اون موقع همه مردم باهم متحد بودند. یادش به خیر.

متین۱۳۹۳/۱۲/۱۸ ۰۸:۱۵

ما همه با هم هستیم....جز منافقین که در تلاش برای جداسازی ارتش و سایر نیروهای مسلح هستند.

ناشناس۱۳۹۳/۱۲/۱۷ ۲۱:۴۵

شما با اطلاعتر از فرمانده اطلاعاتی راوی ماجرا هستید و تمام اتفاقات رو میدونید که با اطمینان از "فقط" استفاده میکنید؟!! چند خط آخر رو بخونید قشنگ تر!!
در عجبم واقعا!

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.