آخرین خبرجنجال در روزنامه‌های امروز ۱۳ آبان ۱۴۰۵
1بازدید

پیشنهاد نظام کنفدرالی از سوی بغداد به کردها

برخی منابع کرد مدعی هستند که دولت بغداد ایجاد سیستم کنفدرالی را به جای سیستم فدرالی کنونی، به اربیل پیشنهاد داده است.

برخی منابع کرد مدعی هستند که دولت بغداد ایجاد سیستم کنفدرالی را به جای سیستم فدرالی کنونی، به اربیل پیشنهاد داده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، عبدالله ورتی، از اعضای "شورای رهبری سیاسی کردستان عراق" که به تازگی ایجاد شده و ریاست آن را بارزانی بر عهده دارد، از جمله مسئولان کرد است که این خبر را تایید کرده است.

او می‌گوید: پیشنهاد ایجاد سیستم کنفدرالی در عراق از سوی طرف سومی که نماینده کشورهای همسایه و کشورهای بین‌المللی بود، از طرف بغداد به اقلیم ارائه شده اما تا این لحظه به شکل رسمی مطرح نشده است.

این مسئول ارشد کردستان عراق ادامه داد: شورای رهبری سیاسی کردستان تاکنون این پیشنهاد را بررسی نکرده است اما در نهایت باید برای تمامی مشکلات موجود از طریق مذاکره و گفت‌وگو با دولت عراق راه حل‌هایی پیدا کرد.

نظام کنفدرالی اتحاد میان دو کشور یا ایالت مستقل است که بر اساس توافق میان دو طرف جایگاه و اختیارات هر یک مشخص می‌شود. در این نظام که معمولا میان کشورها ایجاد می‌شود، طرفین در تمامی امور از جمله روابط خارجی مستقل هستند و برخی ملاحظات سیاسی، اقتصادی یا نظامی آنها را متحد نگه می‌دارد. اتحادیه اروپا یکی از جدیدترین الگوها در نظام کنفدرالی است.

فاضل میرانی، مسئول دفتر سیاسی حزب دموکرات کردستان عراق نیز تاکید کرد، گزینه سیستم کنفدرالی از نظر اقلیم خوب است و در صورتی که بغداد "کشور کردستان" را به رسمیت بشناسد، آن زمان بررسی این پیشنهاد با بغداد ممکن خواهد بود.

مسعود حیدر، از نمایندگان فراکسیون تغییر در پارلمان عراق نیز پیشنهاد ایجاد سیستم کنفدرالی به عنوان جایگزینی برای جدایی اقلیم کردستان از عراق را پیشنهادی مثبت می‌داند.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Googleافزودن تابناک به منابع ترجیحی گوگل

اشتراک گذاری

گزارش خطای خبر

اگر اشتباهی در این خبر دیدید، به تحریریه اطلاع دهید.

نظرات بینندگان

ناشناس۱۳۹۶/۰۷/۱۷ ۱۶:۵۰

این پیشنهاد یعنی پیروزی بارزانی و یک قدم جلو آمدن این خانواده

نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.