سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و بهدلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
به گزارش پویا، از نظر علم طبایع و اصول تغذیه در طب ایرانی، حکیمانهترین و در عین حال پرخاصیتترین چاشنی سفره ایرانزمین، "سیرترشی" است که از نظر طبعی در معتدلترین شکل طبعی خود قرار دارد.
سیرترشی، تنها چاشنی غذایی است که برای همه طبایع و برای هر فردی با هر مزاجی چه بلغمی، چه سودایی، چه صفرایی و چه دمویمزاج مناسب بوده و بهدلیل اعتدال طبعی که دارد حتی بیماران نیز میتوانند بدون هیچ مشکلی از آن میل کنند.
سیرترشی یک چاشنی مدبره است چون سیر دارای طبعی گرم و خشک در درجه سوم و سرکه دارای طبع سرد و تر در درجه سوم است؛ این دو بعد از 7 سال به معتدلترین وضعیت طبعی میرسند.
ترشی 7ساله سیر دارای خواص فراوان، هم از نظر دارویی و هم از نظر غذایی بوده و بهعبارتی، هم غذای دارویی محسوب میشود و هم داروی غذایی.
در ادامه خواص سیرترشی هفت ساله بهصورت اجمالی آمده است:
ــ سیرترشی خونساز و مصفای خون است
ــ مفتح عروق کرونر قلبی و عروق مغزیست
ــ هضمکننده غذاهای سنگین و ثقیلالهضم است و سرعت هضم غذا را افزایش میدهد
ــ دفعکننده سنگ کیسه صفرا و شستوشودهنده مجاری صفراویست
ــ کاهنده چربی کلسترول خون است
ــ ضدعفونیکننده محیط دهان و معده است
ــ قاطع خونریزی داخلی خصوصاً بواسیر است
ــ مشهی یا اشتهاآور است
ــ پاکسازیکننده خون و کبد از اخلاط فاسد و سوخته است
ــ درمانکننده آفت دهان در افراد صفراوی مزاج است.